APL test.

.........................

Το μόνιτορ τοποθετήθηκε στη θέση που βλέπετε στις φωτογραφίες και ο αισθητήρας απέναντί του σχεδόν σε απόσταση τριών μέτρων. Οι αποστάσεις δεν επιλέχθηκαν τυχαία, αλλά, βάσει αυτού του διαγράμματος που περιγράφει την διάμετρο που διαβάζει κάθε αισθητήρας σε σχέση με τις αποστάσεις. Με δεδομένη τη διάσταση του δικού μου μόνιτορ, τοποθέτησα τον αισθητήρα περί τα τρία μέτρα μακρυά ώστε η εμβέλεια να πιάνει όλη την επιφάνεια.
Τα ύψη τοποθέτησης μετρήθηκαν επιμελώς έτσι ώστε το κέντρο του αισθητήρα να βλέπει ακριβώς στο κέντρο της οθόνης.................

Γιαννη να ρωτησω κατι....
Θεωρω , χωρις να ειμαι σιγουρος, οτι η επιφανεια που διαβαζει ο αισθητηρας ειναι κυκλικη.
Η οθονη ειναι παραλληλογραμη.
Απο τα νουμερα % κτλ, εχεις αφαιρεσει την επιφανεια που ο αισθητηρας διαβαζει εκτος οθονης?
Εαν οχι, θεωρω οτι ειναι ενας λογος να ειναι μικρα τα ποσοστα αυτα.

"Όπως και να 'χει, φαντάζομαι ότι το λάθος θα είναι οριακό κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλάζει τα πραγματικά συμπεράσματα από το τεστ. Δηλαδή, μπορεί το APL μιας σκηνής να μην είναι 13%, αλλά 15% ή 11%. Κάτι τέτοιο δεν αλλάζει το τοπίο ώστε να εξαχθεί το ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή, το APL των ταινιών είναι πραγματικά χαμηλό και γυρνάει στο 25-27%. "

Αρα το APL ειναι χαμηλο...
Αντε, το ειπες επιτελους.! :laugh:

Γιαννη να ρωτησω κατι....
Θεωρω , χωρις να ειμαι σιγουρος, οτι η επιφανεια που διαβαζει ο αισθητηρας ειναι κυκλικη.
Η οθονη ειναι παραλληλογραμη.
Απο τα νουμερα % κτλ, εχεις αφαιρεσει την επιφανεια που ο αισθητηρας διαβαζει εκτος οθονης?
Εαν οχι, θεωρω οτι ειναι ενας λογος να ειναι μικρα τα ποσοστα αυτα.

Σωστά το λες Χρήστο. Η απόσταση έχει επιλεγεί έτσι ώστε να καλύπτει αυτή την παράμετρο, με λίγα λόγια, η διάμετρος να πιάνει όλο το πλάτος της οθόνης. Αν πήγαινα μόνο με το ύψος, το 1/3 το πάνελ θα ήταν εκτός μέτρησης.

Επίσης, εκτός οθόνης (καθ' ύψος) ο αισθητήρας δεν διαβάζει κάτι (φως) ώστε να προβώ σε κάποιο υπολογισμό.

Last edited:
Σωστά το λες Χρήστο. Η απόσταση έχει επιλεγεί έτσι ώστε να καλύπτει αυτή την παράμετρο, με λίγα λόγια, η διάμετρος να πιάνει όλο το πλάτος της οθόνης. Αν πήγαινα μόνο με το ύψος, το 1/3 το πάνελ θα ήταν εκτός μέτρησης.

Αρα ετσι το οργανο μετραει κι εκτος οθονης, αφοσον το υψος ειναι μικροτερο απο το πλατος.
Μηπως πρεπει να γινει αναπροσαμογη στις ποσοστωσεις?

Αρα ετσι το οργανο μετραει κι εκτος οθονης, αφοσον το υψος ειναι μικροτερο απο το πλατος.
Μηπως πρεπει να γινει αναπροσαμογη στις ποσοστωσεις?

Μάλλον δεν πρόλαβες το edit μου...

Καθ' ύψος, δεν υπάρχει φως να μετρηθεί και έτσι οι τιμές δεν αλλάζουν.

An analysis of measurements made over 14½ hours of television programmes is presented, to show the distribution of average picture levels as a percentage of total time. It has been found that for 90% of the time the average picture level is between 20 and 70% and that the mean value of the distribution is close to 40%.

http://digital-library.theiet.org/content/journals/10.1049/el_19650235

ακομα

http://books.google.gr/books?id=dSC...q=application "average picture level"&f=false

APL / ARL ορισμοί και legacy

Απάντηση: Re: APL test.

An analysis of measurements made over 14½ hours of television programmes is presented, to show the distribution of average picture levels as a percentage of total time. It has been found that for 90% of the time the average picture level is between 20 and 70% and that the mean value of the distribution is close to 40%.

http://digital-library.theiet.org/content/journals/10.1049/el_19650235

Πόσες από αυτές τις 14 μιση ώρες τηλεοπτικού υλικού, αφορούσαν ταινίες?;)

Eγω περιμενω τα Χριστουγεννα να αρχισουν να μοιραζονται και τιποτα μελομακαρονα.!
Ολο με τα νουμερα σας και τα διαγραμματα, με επιασε λιγουρα.! :laugh:

Το μοιραστηκα κι εγω.!