Απλα την αποψη σας παρακαλω

Εμένα με πονάει το θέμα της Παλαιστίνης το ίδιο με αυτό της Κύπρου. Γιατί να με πονάει περισσότερο το θέμα της Κύπρου δηλαδή?

Άνθρωποι είναι και οι μεν άνθρωποι είναι και οι δε. Τους οποίους δεν γνωρίζω ούτε με συνδέει κάτι. Τόσο απλά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απλα την αποψη σας παρακαλω

Εμένα με πονάει το θέμα της Παλαιστίνης το ίδιο με αυτό της Κύπρου. Γιατί να με πονάει περισσότερο το θέμα της Κύπρου δηλαδή?

Άνθρωποι είναι και οι μεν άνθρωποι είναι και οι δε. Τους οποίους δεν γνωρίζω ούτε με συνδέει κάτι. Τόσο απλά.

...

Επίσης να ξέρουμε εταιρίες που καταπατάνε τα δικαιωματα των εργατών έτσι ώστε να μπούνε στην black list.

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

no comment

Δε διαφωνούμε. Όταν τεθεί αντίστοιχο ζήτημα σε παλαιστινιακά εδάφη, τότε να το συζητήσουμε.
Εδώ όμως συζητάμε για την κίνηση της ATC να έχει αντιπρόσωπο στα κατεχόμενα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απλα την αποψη σας παρακαλω

Αν ο ΑudioExcellense πουλαγεη χεια στον Σελιμ, θα ηταν ενταξει?

Nαι.

Όλη η υφήλιος (υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ) πλην Τουρκίας και Πακιστάν αναγνωρίζει την Κύπρο ως ΕΝΑ κράτος και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ καταδικάζοντας την αισχρή Τουρκική κατοχή και την παραμονή στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα του Νησιού...

Αντικειμενικά λοιπόν μιλώντας, εφόσον ΟΛΟ το νησί είναι ένα κράτος (κατά την διεθνή κοινότητα, όχι εμένα...) ο selim είναι κάτοικος Κύπρου και έχει τα ίδια δικαιώματα με οποιοδήποτε κάτοικο του νότιου τμήματος της Κύπρου...

Άρα μπορεί να αγοράζει και να ΜΕΤΑπωλά οποιοδήποτε προϊόν... αρκεί αυτό να είναι νόμιμο προϊόν... δλδ, μεταξύ άλλων, νομίμως εισηγμένο...

Προσωπικά δεν θα με χάλαγε αν η ΑTC έκανε νόμιμη εξαγωγή στη Κύπρο (δλδ τα προϊόντα της εισάγονταν με την σφραγίδα του τελωνείου της Κυπριακής Δημοκρατίας) και στη συνέχεια τα παρέδιδε στον selim... Aπό τη στιγμή όμως που έχει επιλέξει την πολιτική της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης και καταχεριάζει όσους συνεργάτες της την αψηφούν (υπάρχει παράδειγμα το οποίο μας κοινοποίησε ο Themiloc, πρόσφατα) η κίνησή της αυτή δηλώνει πολιτική σκοπιμότητα που στοχεύει στην defacto αναγνώριση του ψευδοκράτους...

Βέβαια ούτε τη διαδικασία εξαγωγής, ούτε τι δηλώνει η ΑΤC στην φορολογική της δήλωση γνωρίζω, οπότε μένει στην ευθιξία της ίδια της εταιρείας να ξεκαθαρίσει το θέμα... Ως τότε προσωπικά την έχω ξεγραμμένη... Δεν θα αμφισβητήσω τα αυτονόητα... Ας δώσουν αυτοί την ερμηνεία των πράξεών τους...

Φίλε lio,
...αν έχεις χρόνο ανάπτυξε σε παρακαλώ και την δική σου άποψη, γιατί με μονόστηλα του στυλ "θα τρελαθούμε" και ξαναρωτάω κάτι που ήδη έχει ειπωθεί και εξηγηθεί επαρκώς, δεν γίνεται δουλειά...
Στο κάτω κάτω άνθρωποι είμαστε μπορεί να κάνω κάποιο λάθος. Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να το μάθω ποτέ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απλα την αποψη σας παρακαλω

no comment

Προφανώς αυτό το σχόλιο μου με την black list ήταν ειρωνικό σε όσους λένε ότι δεν θα αγοράσουν λόγω της στάσης της ATC.

Υ.Γ Πάντως δεν αντιλήφθηκα το no comment. Πως συνδέονται τα δύο bold?

Last edited:

Προφανώς αυτό το σχόλιο μου με την black list ήταν ειρωνικό σε όσους λένε ότι δεν θα αγοράσουν λόγω της στάσης της ATC

Μελετησες καμια φορα τον ρολο που παιζει η ψυχολογια στην αγορα καποιου προιοντος;;;Θα εκπλαγεις.

Μελετησες καμια φορα τον ρολο που παιζει η ψυχολογια στην αγορα καποιου προιοντος;;;Θα εκπλαγεις.

Μα σε αυτήν στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του λεγόμενου hi-end...

Στα studio τα πράγματα είναι πιο εκλογικευμένα.

Το πρόβλημα στην Τουρκική κατοχή σχεδόν του μισού του Νησιού, σαφώς και δεν είναι η κίνηση της ATC η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μικρή τροχαία παράβαση. Είναι, όμως, και άκρως σημαντική γαιτί βάζει το λιθαράκι της στην επερχόμενη νομιμοποίηση των κατεχόμενων ως αμιγώς Τουρκικής περιφέρειας.Όσοι γνωρίζουν λίγο τα τεκταινόμενα, μπορούν να καταλάβουν τον συλλογισμό μου.
Ωστόσο χαίρομαι που το συζητάτε γιατί καλό είναι να γνωρίζουμε και την γνώμη των Λακεδαιμονίων...
Υ.Γ. Δεν είμαι Κυπραίος, έχω όμως σχέση με δαύτους. Κι αυτό το αναφέρω για να μην παρεξηγηθώ...

Φίλοι,τα πολλά λόγια είναι φτώχεια,υπάρχει κάποιος ουσιαστικός τρόπος να
κάνουμε κάτι,να δείξουμε τη δυναμή μας σαν forum και σαν καταναλωτές;
Να καταλάβει η ATC ότι είναι εις βάρος της να δημιουργεί "κρατη".

Φιλε Dalanik αυτο που θελω να πω ειναι το εξης.

Μου φαινεται ασχημο να υπαρχουν εμπορικες συναλλαγες μεταξυ ενος Κυπριου, και ενος Σελιμ.
Γιατι μπορει ο Σελιμ να ειναι Κυπριος, αλλα μπορει να ειναι και εποικος, και ποιος ξερει, στην εισβολη μπορει και ναχε σκοτωσει καμμια δεκαπενταρια.

Δεν ξερω βεβαια τις σχεσεις που υπαρχουν μεταξυ των δυο κοινοτητων, και μπορει να λεω και βλακειες.

Απο την αλλη θα δεχοσουν να ειναι αντιπροσωπος τηχ εταιρειας για την Κυπρο ο Σελιμ? Και οι αδελφοι μας τι θα λεγανε γιαυτο?

Μόνο τη γνώμη μου μπορώ να εκφράσω και τίποτα παραπάνω, πάνω σε αυτό που σκέφτεσαι...

Δεν έχω πρόβλημα να είναι αντιπρόσωπος της ΑΤC στη Κύπρο o Selim ή ο Aμπτούλ ή ο Μοχάμεντ... Όπως υπάρχουν και αντιπρόσωποι εταιρειών στη χώρα μας οι αντίστοιχοι selim...

Αρκεί να αναγνωρίζει τόσο η ΑΤC όσο και αντιπρόσωπος την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως το κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία της Διεθνούς κοινότητας...

Τούρκοι ή Έλληνες, τουρκόφωνοι ή Ελληνόφωνοι είναι πολίτες του ίδιου κράτους και άνθρωποι με ίσα δικαιώματα...

Aν ο κάθε selim ήταν ή είναι εγκληματίας ή έχει καταπατήσει περιουσία (κι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο...) είναι θέμα των Κυπριακών αρχών να το διαπιστώσουν και να το κρίνουν... πριν του εκδώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή ότι άλλα χαρτιά χρειάζονται για να ανοίξει το μαγαζί του...

Εγώ, εσύ, η ΑΤC, κάθε ΑΤC αλλά και η Ελληνική ή Τουρκική Κυβέρνηση δεν έχουν λόγο σε αυτό... (για την ψευτοκυβέρνηση της "Τουρκικής Δημοκρατίας τη Κύπρου" όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι καθόλου... γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα... ούτε πρόκειται να υπάρξει όσο ο Κυπριακός λαός είναι στην Ευρωπαική Ένωση... ;) )

Nομίζω ότι αν δεν βρίσκεις κάτι λάθος στα παραπάνω θα συμφωνήσουμε...

Επιπλέον δεν ζήτησε κανένας από κανένα να κάνει οτιδήποτε...

Έχει ζητηθεί μια νομική συμβουλή από αρμόδια αρχή της Κύπρου και όποιος θέλει συμμετέχει, αν συμφωνεί...

Αν δε, θες να αγοράσεις ATC δεν σε ψέγει επίσης κανένας... Εγώ πάντως κάτω από αυτό το καθεστώς... έχω ξαναεκφραστεί... δεν χρειάζεται να το ξαναπώ...

Πολύ ενδιαφέρον βίντεο που τραβήχτηκε από γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο. Μια εικόνα που δεν έχουμε δεί από δικά μας κανάλια και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για το τι γίνεται στα κατεχόμενα

Το γεγονός ότι το βίντεο δεν έγινε από Έλληνα, βοηθά ιδιαιτέρως στο ότι δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε εμείς για προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα που ανέκαθεν γινόταν από τους Τούρκους εναντίον μας και γίνεται, σε αντίθεση με την δική μας συνεχιζόμενη ανύπαρκτη πολιτική.

http://www.youtube.com/watch?v=lE52qPEanSU&feature=player_embedded

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ "ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ" Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Ας μας πουν οι Κύπριοι του φόρουμ, αν γνωρίζουν, πόσοι Ελληνοκύπριοι επιχειρηματίες έχουν παράνομες επιχειρήσεις στα κατεχόμενα και πόσους εργάτες Τουρκοκύπριους απασχολούν παράνομα.

Re: Απάντηση: Απλα την αποψη σας παρακαλω

Ας μας πουν οι Κύπριοι του φόρουμ, αν γνωρίζουν, πόσοι Ελληνοκύπριοι επιχειρηματίες έχουν παράνομες επιχειρήσεις στα κατεχόμενα και πόσους εργάτες Τουρκοκύπριους απασχολούν παράνομα.
Ελληνοκυπριοι επιχειρηματιες εργοδοτουν νομιμα στις ελευθερες περιοχες τουρκοκυπριους.Αν τωρα υπαρχουν Ελληνοκυπριοι που εχουν παρανομες επιχειρησεις στα κατεχομενα δεν ειναι ευκολο να γνωριζει κανεις διοτι προφανως αν γινεται θα γινεται με απολυτη προσοχη και μυστικοτητα.Δεν το αποκλειω ομως διοτι δεν γνωριζω.Αυτο κι αν ακομη γινεται παρανομα,δεν δικαιωνει την εταιρεια για την οποια συζηταμε,αν εκει το πας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απλα την αποψη σας παρακαλω

Ελληνοκυπριοι επιχειρηματιες εργοδοτουν νομιμα στις ελευθερες περιοχες τουρκοκυπριους.Αν τωρα υπαρχουν Ελληνοκυπριοι που εχουν παρανομες επιχειρησεις στα κατεχομενα δεν ειναι ευκολο να γνωριζει κανεις διοτι προφανως αν γινεται θα γινεται με απολυτη προσοχη και μυστικοτητα.Δεν το αποκλειω ομως διοτι δεν γνωριζω.Αυτο κι αν ακομη γινεται παρανομα,δεν δικαιωνει την εταιρεια για την οποια συζηταμε,αν εκει το πας.

Το πάω πολύ γενικά και επαναλαμβάνω ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, ηθική, νόμους κλπ γραφικά που ακούγονται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απλα την αποψη σας παρακαλω

Το πάω πολύ γενικά και επαναλαμβάνω ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, ηθική, νόμους κλπ γραφικά που ακούγονται.
Eχεις αντιληφθει να διαφωνει μαζι σου καποιος συζητητης εδω;

Μόνο σε μαφιόζους μπορεί να αναφέρεσαι.
Γιατί αν μάθει το Κυπριακό εμπορικό επιμελητήριο ότι έχεις μαγαζί στα κατεχόμενα κάηκες...
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι είναι αδέλφια γιατί έχουν το ίδιο αίμα.
Το πρόβλημα το δημιουργούν ο Τούρκικος στρατός κατοχής και οι έποικοι.
Αν φύγουν αυτοί αυτόματα οι Κύπριοι Χριστιανοί και οι Εξισλαμισμένοι Κύπριοι θα τα βρούν αμέσως όπως τα έβρισκαν αιώνες τώρα.

Turkish Cypriots protest

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι είναι αδέλφια γιατί έχουν το ίδιο αίμα.

Οι άλλοι δηλαδής τι αίμα έχουν??Μήπως δεν είναι θέμα αίματος ??

Υ.Γ Και γω με τον Βγενόπουλο το ίδιο αίμα έχω άλλα δεν τα βρίσκω. Όσο περισσότερα έχει αυτός τόσο λιγότερα έχουμε εμείς..

Υ.Γ2 Και επειδή η ερώτηση με το αίμα ήταν ρητορική,αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα. Κάτι άλλο είναι που δημιουργεί προβλήματα στην μεγάλη πλειοψηφία αυτού του πλανήτη.

Last edited:

Υ.Γ Και γω με τον Βγενόπουλο το ίδιο αίμα έχω άλλα δεν τα βρίσκω. Όσο περισσότερα έχει αυτός τόσο λιγότερα έχουμε εμείς..
Και αυτο ποια σχεση εχει με το θεμα μας;Ποια η αποψη σου για κινησεις κατασκευαστων σαν αυτη που συζηταμε εδω;

Και αυτο ποια σχεση εχει με το θεμα μας;Ποια η αποψη σου για κινησεις κατασκευαστων σαν αυτη που συζηταμε εδω;

Ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα..:flipout:

Υ.Γ Αυτό που είπα με τον Βγενόπουλο απαντάει σε αυτό που ακούστηκε ότι Τούρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι έχουν το ίδιο αίμα και θα τα βρούν. Και λέω και γω έχω το ίδιο αίμα με τον Βγενόπουλο άλλα δεν τα βρίσκω. Εθνική ενότητα με αυτόν που σου κλέβει την ζωή δεν γίνεται να έχεις.

Last edited: