και αυτή είναι μόνο η αρχή! ο μόνος λόγος να βάλει κάποιος forthnet, είναι να πάρει έκπτωση στη nova.
Τί σας κάνει να νομίζετε οτι η forthnet (και λοιποί) είναι τόσο χειρότεροι απο τον ΟΤΕ ;
Πάντα το είχα απορία. Μέχρι που έβαλα κι εγώ forthnet για δεύτερη φορά τώρα (σαν 2η adsl-η 1η θα είναι tellas).Και την πρώτη δεν είχα πρόβλημα αλλά είπα οτι έτυχε

12/2 αίτηση το απόγευμα σε κατάστημα στην Ομόνοια
25/2 το πρωί , ενεργοποίηση adsl/τηλέφωνο.
Νομίζω οτι όλοι οι εναλλακτικοί χωλένουν μόνο στο θέμα τεχνικής υποστήριξης για δύο λόγους.
1. Έχουν 100 agents τηλεφωνητές που κάθονται και εξηγούν βήμα-βήμα πως να ρυθμίσεις τον router σου κι αν θες σοβαρή τεχνική βοήθεια δεν βρίσκεις κανένα. Ενώ ο ΟΤΕ έχει άμεσο πέρασμα σε 2nd level μόλις πεις 2-3 άγνωστες λέξεις στα παιδιά του 1st level.
2. Έχουν το μπαλάκι του ΟΤΕ. Για το καλώδιο ευθύνεται ο ΟΤΕ που "συμπαθεί" την ΟΤΕΝΕΤ και άντε βρες άκρη.
Επίσης έχουμε ένα θέμα με τις ενεργοποιήσεις γιατί πάλι εμπλέκεται λίγο ο ΟΤΕ και λίγο η έλλειψή τους σε τεχνικούς/εγκαταστάτες.
Αλλά...να πάρω ένα παράδειγμα για να σας δείξω οτι τα πράγματα δεν είναι ΜΟΝΟ ότι διαβάζετε στα φόρα.
Στην νέα δική μου γραμμή, η κακή forthnet με τα τραγικά pings της στο ΚΑΚΙΣΤΟ και ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ DSLAM του κεραμεικού (αντιγράφω απο τα σχόλια παιδιών στο adslgr και αλλού) συγχρονίζει στα 18700Kbps/1020. Έχω ping μέσα απο IPSEC με το γραφείο μου (otenet) στα 15-25ms σταθερό. Bandwith πολύ μεγαλό για τα γούστα μου με σταθερό κατέβασμα ~1.4-1.6ΜΒ/s.
Δεν λέω οτι δεν έχουν πολλοί προβλήματα. Μάλιστα μπορώ να δεχτώ οτι σε σχέση με τον ΟΤΕ μπορεί να έχουν περισσότεροι προβλήματα. Αλλά δεν είναι τραγικά τα πράγματα.
Το μόνο που θα έπρεπε να ισχύει για να είναι όλοι ευχαριστημένοι είναι να βάλουν
2μηνο δοκιμαστικής περιόδου χωρίς ρήτρες διακοπής. Δεν είναι δυνατόν όποιος έχει πρόβλημα να περιμένει 12 μήνες να λήξει το συμβόλαιό του.
Επίσης η απαράδεκτη forthnet πρέπει να αφήσει τις αηδίες και να κάνει πλήρες peering με όλους τους παρόχους... (ακούς forthnet ; )
Υγ. Οι γραμμές που έχω τώρα που μιλάμε (ταυτόχρονα σε σπίτι/γραφείο) είναι 3x OTENET, 1xTELLAS,2xFORTHNET και με καμμία δεν έχω κανένα πρόβλημα.