Από conn-x σε forthnet

Το κατέβασα με 1.6 mbytes/δευτερόλεπτο! Όχι στιγμιαία. Από την αρχή μέχρι το τέλος έπαιζε από 1.4 μέχρι 1.6.

Στα πόσα κλειδώνω μαμααααααααααααααααααα???????????

Σε κόβω γύρω στα 14000-15000

Μια χαρά είσαι. Ούτε του παπά να μην το πεις....

και αυτή είναι μόνο η αρχή! ο μόνος λόγος να βάλει κάποιος forthnet, είναι να πάρει έκπτωση στη nova.

Τί σας κάνει να νομίζετε οτι η forthnet (και λοιποί) είναι τόσο χειρότεροι απο τον ΟΤΕ ;
Πάντα το είχα απορία. Μέχρι που έβαλα κι εγώ forthnet για δεύτερη φορά τώρα (σαν 2η adsl-η 1η θα είναι tellas).Και την πρώτη δεν είχα πρόβλημα αλλά είπα οτι έτυχε :)
12/2 αίτηση το απόγευμα σε κατάστημα στην Ομόνοια
25/2 το πρωί , ενεργοποίηση adsl/τηλέφωνο.

Νομίζω οτι όλοι οι εναλλακτικοί χωλένουν μόνο στο θέμα τεχνικής υποστήριξης για δύο λόγους.
1. Έχουν 100 agents τηλεφωνητές που κάθονται και εξηγούν βήμα-βήμα πως να ρυθμίσεις τον router σου κι αν θες σοβαρή τεχνική βοήθεια δεν βρίσκεις κανένα. Ενώ ο ΟΤΕ έχει άμεσο πέρασμα σε 2nd level μόλις πεις 2-3 άγνωστες λέξεις στα παιδιά του 1st level.
2. Έχουν το μπαλάκι του ΟΤΕ. Για το καλώδιο ευθύνεται ο ΟΤΕ που "συμπαθεί" την ΟΤΕΝΕΤ και άντε βρες άκρη.

Επίσης έχουμε ένα θέμα με τις ενεργοποιήσεις γιατί πάλι εμπλέκεται λίγο ο ΟΤΕ και λίγο η έλλειψή τους σε τεχνικούς/εγκαταστάτες.

Αλλά...να πάρω ένα παράδειγμα για να σας δείξω οτι τα πράγματα δεν είναι ΜΟΝΟ ότι διαβάζετε στα φόρα.
Στην νέα δική μου γραμμή, η κακή forthnet με τα τραγικά pings της στο ΚΑΚΙΣΤΟ και ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ DSLAM του κεραμεικού (αντιγράφω απο τα σχόλια παιδιών στο adslgr και αλλού) συγχρονίζει στα 18700Kbps/1020. Έχω ping μέσα απο IPSEC με το γραφείο μου (otenet) στα 15-25ms σταθερό. Bandwith πολύ μεγαλό για τα γούστα μου με σταθερό κατέβασμα ~1.4-1.6ΜΒ/s.
Δεν λέω οτι δεν έχουν πολλοί προβλήματα. Μάλιστα μπορώ να δεχτώ οτι σε σχέση με τον ΟΤΕ μπορεί να έχουν περισσότεροι προβλήματα. Αλλά δεν είναι τραγικά τα πράγματα.

Το μόνο που θα έπρεπε να ισχύει για να είναι όλοι ευχαριστημένοι είναι να βάλουν 2μηνο δοκιμαστικής περιόδου χωρίς ρήτρες διακοπής. Δεν είναι δυνατόν όποιος έχει πρόβλημα να περιμένει 12 μήνες να λήξει το συμβόλαιό του.
Επίσης η απαράδεκτη forthnet πρέπει να αφήσει τις αηδίες και να κάνει πλήρες peering με όλους τους παρόχους... (ακούς forthnet ; )

Υγ. Οι γραμμές που έχω τώρα που μιλάμε (ταυτόχρονα σε σπίτι/γραφείο) είναι 3x OTENET, 1xTELLAS,2xFORTHNET και με καμμία δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Δεν λέω οτι δεν έχουν πολλοί προβλήματα. Μάλιστα μπορώ να δεχτώ οτι σε σχέση με τον ΟΤΕ μπορεί να έχουν περισσότεροι προβλήματα. Αλλά δεν είναι τραγικά τα πράγματα.

Απαντάς μόνος σου με την παραπάνω πρόταση αλλά πέρα από αυτό, εγώ έχω πολύ κακή πείρα από vivodi που φτάσαμε στα δικαστήρια και από forthnet ένας φίλος μου που ταλαιπωρείται πολλούς μήνες τώρα με μικροπροβλήματα. Κάποτε το κόστος του ΟΤΕ σε σχέση με τις άλλες εταιρίες ήταν δυσβάσταχτο όμως σήμερα η διαφορά έχει γεφυρωθεί αρκετά και αν λάβεις υπόψη σου και την έστω και ορικά μεγαλύτερη αξιοπιστία του ΟΤΕ τότε στο δικό μου το κεφάλι, είναι μονόδρομος.

Re: Απάντηση: Από conn-x σε forthnet

1020/16005!!!

H πλάκα είναι ότι πρέπει να απέχω πάνω από 1,5 χιλιόμετρο από το dslam!

ΑΝ-ΜΠΙ-ΛΙ-ΒΑ-ΜΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!

Kαλά μην χαίρεσαι.................πολλοί ξεκινήσαν έτσι !!!!! :operator:

Re: Απάντηση: Από conn-x σε forthnet

1020/16005!!!

H πλάκα είναι ότι πρέπει να απέχω πάνω από 1,5 χιλιόμετρο από το dslam!

ΑΝ-ΜΠΙ-ΛΙ-ΒΑ-ΜΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!

Eγώ ξεκίνησα με 1020/23999, τώρα είμαι με 1.020 / 22.491, αλλά πάνω από 300-400KBytes/s δεν είδα ποτέ στο συνολικό download...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Από conn-x σε forthnet

Eγώ ξεκίνησα με 1020/23999, τώρα είμαι με 1.020 / 22.491, αλλά πάνω από 300-400KBytes/s δεν είδα ποτέ στο συνολικό download...

αν εννοείς σε torrent κι εγώ δεν έχω δει...

Μιλάω για direct downloads...

Τώρα το πρωϊ έκανα reset και συγχρόνισε στα 17000.

Μπαίνοντας στο site της amd δοκίμασε να κατεβάσεις drivers για οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της ati. Είναι direct download και θα σου δείξει που τερματίζει η γραμμή σου. Εγώ με 16558 down φθάνω να κατεβάζω μέρι 1,5-1,7mb/sec.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Από conn-x σε forthnet

αν εννοείς σε torrent κι εγώ δεν έχω δει...

Μιλάω για direct downloads...

Τώρα το πρωϊ έκανα reset και συγχρόνισε στα 17000.

Για direct μιλάω κι εγώ. Πάνω από 150-200, συνήθως δεν πιάνει, αλλά μέχρι και δύο ταυτόχρονα με αυτή την ταχύτητα τα σηκώνει, εξ ου και τα συνολικά 300-400 που ανέφερα... :nounder:

Μπαίνοντας στο site της amd δοκίμασε να κατεβάσεις drivers για οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της ati. Είναι direct download και θα σου δείξει που τερματίζει η γραμμή σου. Εγώ με 16558 down φθάνω να κατεβάζω μέρι 1,5-1,7mb/sec.

απο το site της amd μολις τωρα κατεβασα εναν οδηγο 58mb με ανωτερη τιμη download 760kb/sec.
ουσιαστικα,οτι μου δειχνει το κατεβαζει:

Link Information

Uptime: 20 days, 15:34:24

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 7.478

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 22,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 20,0 / 39,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 5,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

απο το site της amd μολις τωρα κατεβασα εναν οδηγο 58mb με ανωτερη τιμη download 760kb/sec.
ουσιαστικα,οτι μου δειχνει το κατεβαζει:

Link Information

Uptime: 20 days, 15:34:24

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 7.478

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 22,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 20,0 / 39,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 5,5

Έχεις πολύ θόρυβο στη γραμμή σου για αυτό και έχεις Line attenuation 39,5. Στη δικιά μου περίπτωση έχω 22,5down και 8,3 up. Οπότε αφού λογικά κλειδώνεις στα 7,47mbit καλά κατεβάζεις με 700+, βέβαια σε torrents μην περιμένεις να χτυπάς το max της γραμμής σου, εκτός και αν είσαι μέλος κάποιου κλειστού server. Eλπίζω να έχεις συνδέσει το modem με το pc με ethernet και όχι με usb.To παν για μένα είναι η γραμμή σου να είναι σταθερή χωρίς αποσυνδέσεις.

Έχεις πολύ θόρυβο στη γραμμή σου για αυτό και έχεις Line attenuation 39,5. Στη δικιά μου περίπτωση έχω 22,5down και 8,3 up. Οπότε αφού λογικά κλειδώνεις στα 7,47mbit καλά κατεβάζεις με 700+, βέβαια σε torrents μην περιμένεις να χτυπάς το max της γραμμής σου, εκτός και αν είσαι μέλος κάποιου κλειστού server. Eλπίζω να έχεις συνδέσει το modem με το pc με ethernet και όχι με usb.To παν για μένα είναι η γραμμή σου να είναι σταθερή χωρίς αποσυνδέσεις.

-ναι οντως παλι καλα με τοσο ψηλα το LA...
-απο Torrent ενα διαστημα που ημουν σε κλειστο σερβερ,τερματιζα παλι την γραμμη μου.
-εννοηται ethernet συνδεση.
-συνδεσεις/αποσυνδεσεις εχω πολυ αραια.
γενικος ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Να πω και εγώ τη δική μου μικρή περιπέτεια. Έχω ISDN γραμμή με 2 νούμερα. Είχα ενεργοποιήσει φοιτιτικό internet ΔΙΟΔΟΣ στη Vivodi και είχα βάλει και προεπιλογή φορέα στην Tellas για αστικά/υπεραστικά δωρεάν. Μπάχαλο κοινώς, αλλά πριν 3 χρόνια που το ξεκίνησα ήταν ο φθηνότερος συνδυασμός με δεδομένο ότι δεν θέλω να χάσω κανένα από τα 2 νούμερα σταθερού τηλεφώνου που έχω και με επίσης δεδομένο ότι θέλω να χτυπάνε σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συσκευές.
Το ΔΙΟΔΟΣ λήγει σε 3 ημέρες και δεν έχω δικαίωμα ανανέωσης, οπότε έπρεπε να ψάξω για σύνδεση για δίκτυο. Η μόνη εταιρία που υποστηρίζει (αν και όχι πλήρως) 2 τηλεφωνικές γραμμές είναι η forthnet. Το κόστος της είναι περίπου 40 ευρώ, ενώ το κόστος της τωρινής προσφοράς του ΟΤΕ για ISDN γραμμή είναι 50 ευρώ.
Το σπίτι μου βρίσκεται σε ευθεία γραμμή από τον ΟΤΕ στα 2 κμ (άρα στην πράξη αρκετά παραπάνω). Με την vivodi και το ΔΙΟΔΟΣ κλείδωνα στα 3.8 MBit (η σύνδεση είναι 24αρα). Όμως πρέπει να πω ότι ήταν σταθερότατα και πραγματικά. Είχα όποια στιγμή ήθελα downloads με 420 ΚΒ/s σταθερά. Επίσης το upload κλείδωνε στα 512 KBit.
Για να μην μείνω χωρίς internet αν και η σύνδεση στη vivodi λήγει στις 3 Μαρτίου έκανα αίτηση για το conn-x το απόγευμα της προηγούμενης τρίτης 23 Φλεβάρη. Την τετάρτη είχαμε γενική απεργία και η σύνδεση ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά σε 1 ώρα μιας και το μήνυμα στο κινητό μου για την ενεργοποίηση ελήφθη στις 8:15 το πρωί.
Η γραμμή τώρα κλειδώνει στα 4.6 MBit, σχεδόν 1 MBit κέρδος, αν και στο upload κλειδώνει στα 384 KBit αντί για 512 λόγω του πακέτου προφανώς του ΟΤΕ.
Πρώτο τεστ, αφού η σύνδεση της vivodi είναι ακόμη ενεργή με τον ίδιο ρούτερ (Siemens CL 110) ο ΟΤΕ κλειδώνει στα 4.6, ενώ η vivodi κλειδώνει στα 3.8 MBit. Μπορεί κάποιος να μου πει τι κάνει ο ΟΤΕ αφού ο χαλκός είναι ίδιος??? Χάνω 1 MBit στο καλώδιο από το τερματικό του ΟΤΕ στον ιδιόκτητο κόμβο της Vivodi? Από όσο ξέρω οι απώλειες εκεί είναι ελάχιστες.
Δεύτερο τεστ να δούμε αν η ταχύτητα είναι πραγματική. Και τελικά όντως είναι αφού μπορεί και κατεβάζει με πάνω από 500 KB/s σταθερά. Όμως ο τεστ έγινε πρωί. Από τη στιγμή που αρχίζει να νυχτώνει τα 500 πέφτουν στα 200 και πιο κάτω, ενώ μερικές φορές ουσιαστικά κολλάει η σύνδεση. Κάνοντας reset τον ρούτερ επανέρχεται, αλλά μετά από λίγη ώρα πέφτει ξανά η ταχύτητα. Το ίδιο πρόβλημα στην Αγ. Παρασκευή αντιμετωπίζουν και αρκετοί ακόμη σύμφωνα με τα γνωστά εξειδικευμένα φόρουμ στο adsl. Πέσαμε πολλοί μάλλον.
Από την εμπειρία που έχω, αν κάποιος έχει δικαίωμα για ΔΙΟΔΟΣ internet να το κυνηγήσει γιατί στα όσα κλειδώσει η γραμμή του, θα είναι και η πραγματική ταχύτητα που θα πιάνει.
Τέλος πάμε στα αστεία της υπόθεσης. Προταγωνιστής η εταιρία TELLAS. Επειδή γνωρίζω ότι κάνουν αρκετό καιρό να διακόψουν τη σύνδεση έκανα αίτηση στις 18 Φλεβάρη. Μετά από επικοινωνία με το τηλεφωνικό τους κέντρο μου ζήτησαν να πάω σε κάποιο κατάστημα WIND να συμπληρώσω την αίτηση και να την αποστείλουν από εκεί με φαξ μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητάς μου. Στο κατάστημα της WIND μου έδωσαν την αίτηση, αλλά αρνήθηκαν να την στείλουν (!) και μου ζήτησαν να τη στείλω από προσωπικό μου φαξ. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι πολλές φορές ενώ το φαξ έφτανε μια χαρά στα κεντρικά της Tellas χανόταν και ο πελάτης μετά ζήταγε τα ρέστα από το κατάστημα της Wind που είχε στείλει την αίτηση. Τελικά την έστειλα από το γραφείο μου και την παρέλαβαν (επιβεβαίωση την παρασκευή 19/2 τηλεφωνικά). Ξαναεπικοινώνησα μαζί τους την παρασκευή 26/2 και με ενημέρωσαν ότι απαιτούνται μέχρι 30 εργάσιμες ημέρες!!!!! ΕΛΕΟΣ γιατί προφανώς μέχρι την απενεργοποίηση πληρώνω το πάγιο της Tellas, ενώ δεν θέλω την υπηρεσία. Θα δεχόμουν μέχρι 10 εργάσιμες, αλλά σχεδόν 2 μήνες που είναι οι 30 εργάσιμες είναι κοροϊδία και ανέκδοτο.
Πάντως πρέπει να κρατήσουμε ότι ο ΟΤΕ μείωσε σημαντικά τις διαφορές τιμής στα πακέτα του και ουσιαστικά προσφέρει και αυτός πια με ένα πάγιο όλες τις τυπικές υπηρεσίες.

Υ.Γ. Για μέρος του θορύβου της γραμμής μου (attenuation 48 dB) ευθύνεται και το σαράβαλο intracom netmod του ΟΤΕ. Αν και έχω κάνει ότι μπορεί να γίνει (ο ρουτερ του dsl βρίσκεται στην πρώτη πρίζα του σπιτιού, ενώ το netmod στην τελευταία με 2 splitters πριν τη σύνδεσή του στην πρίζα μόνο και μόνο για να υπάρξει πτώση του θορύβου που εισάγει στην γραμμή).

παίδες, για δείτε και πείτε:

Link Information

Uptime: 0 days, 4:51:33
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 955 / 15.467
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 51,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 10,0 / 0,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,0 / 21,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,5 / 8,5
Loss of Framing (Local/Remote): 49 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 5 / 0