Από conn-x σε forthnet

Αν έχεις και τα χαρακτηριστικά της conx γραμμής σου, γιατί δεν κάνεις ένα συγκριτικό?

Re: Απάντηση: Από conn-x σε forthnet

παίδες, για δείτε και πείτε:

Link Information

Uptime: 0 days, 4:51:33
DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 955 / 15.467
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 51,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 10,0 / 0,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,0 / 21,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,5 / 8,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 49 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 5 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 1.470 / 0
FEC Errors (Up/Down): 4.294.967.129 / 556.656
CRC Errors (Up/Down): 4.294.967.129 / 11.585
HEC Errors (Up/Down): 0 / 9.994

Στέργιο
τις πληροφορίες αυτές απο που τις βλέπεις?

από το web interface του μόντεμ. Στο manual έχει κάπου μια ip διεύθυνση του στυλ: 192.198.1.254

Το γράφεις αυτό στον browser, γράφεις admin 2 φορές στο user και pswd που θα σου ζητήσει και...είσαι μέσα!

Στις πληροφορίες broadband-dsl (ή κάπως έτσι) σου βγάζει όλα αυτά.

Να και τα δικά μου:

Link Information

Uptime: 0 days, 1:41:08
DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 23.458
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,0 / 0,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 1,0 / 4,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 5,0
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 5.591
CRC Errors (Up/Down): 0 / 14
HEC Errors (Up/Down): 0 / 11

Λες; :flipout:

Με το ζόρι 400KBytes/s σε direct download πιάνει... :nounder:

Παίζει ρόλο και πόσο μπορεί να σου δώσει η άλλη άκρη.......με download manager εχεις δοκιμάσει να κατεβάσεις?

Eίδα και 450KBytes/s στο openoffice.org, μπορώ να ανοίξω σαμπάνιες πλέον... :flipout: :flipout:

Σήμερα έκανα και εγω αίτηση για double play, στην περιοχή που βρίσκομαι είναι επιδοτούμενη και απο 39 πληρώνεις 29 ευρώ/μήνα αρκεί να προπληρώσεις τα πάγια για ενα χρόνο. Για να δούμε........

Λες; :flipout:

Με το ζόρι 400KBytes/s σε direct download πιάνει... :nounder:

!!!!
Δωρων αδωρον...

Νομιζω οτι ξερω τι φταιει. Δεν το ειχα προσεξει πριν.
Ειναι αυτο εδω:

SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 5,0.

Διαβασε τωρα:

Noise Margin (σε dB) : Εδώ μετράμε τη σχέση που έχει το ωφέλιμο σήμα της γραμμής (signal - αυτό που μεταφέρει τα data μας) αν το διαιρέσουμε με το θόρυβο της (noise) γι αυτό λέγεται και S/N δηλ. Signal/Noise. Αυτό πρέπει να είναι υψηλό θετικό νούμερο και σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερο από 6 dB θεωρητικά αλλά στην πράξη κάτω από 10-12 dB έχουμε σοβαρά προβλήματα. Αν είναι λοιπόν μικρότερο ή ίσο του 12 έχεις προβλήματα θορύβου της γραμμής και φυσικά λάθη στο modem/router.
Παράδειγμα - το πολύ συχνό S/N = 30dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το ωφέλιμο σήμα είναι 1000 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο.]
Αρα το όριο των 12db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα είναι 15,85 φορές μεγαλύτερο από το θόρυβο.

Περισσοτερα, εδω:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205

Τσεκαρετο και πες μας ομως, θελω να επιβεβαιωσω οτι η ταχυτητα download δεν σχετιζεται απαραιτητα ΜΟΝΟ με την ταχυτητα κλειδωματος που γραφει (και ειναι αληθης) το μοντεμ μας.

Σε καθε περιπτωση, παρε τον παροχο σου, γινε πιεστικος, και θα στο βελτιωσουν (αν το επιτρεπουν αλλοι παραγοντες).

Re: Απάντηση: Re: Από conn-x σε forthnet

πως εξηγείται αυτό ρε παιδιά?

κουφό δεν είναι?

Δηλαδή στο openoffice.org αν κατεβάσεις αρχείο δε πιάνεις ούτε 1mb?

Εσυ Στεργιε τι ταχυτητες download πιανεις?
(ουτε εσυ δεν εισαι τοσο καλος (SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,5 / 8,5) )

Έχεις πολύ θόρυβο στη γραμμή σου για αυτό και έχεις Line attenuation 39,5. Στη δικιά μου περίπτωση έχω 22,5down και 8,3 up. Οπότε αφού λογικά κλειδώνεις στα 7,47mbit καλά κατεβάζεις με 700+, βέβαια σε torrents μην περιμένεις να χτυπάς το max της γραμμής σου, εκτός και αν είσαι μέλος κάποιου κλειστού server. Eλπίζω να έχεις συνδέσει το modem με το pc με ethernet και όχι με usb.To παν για μένα είναι η γραμμή σου να είναι σταθερή χωρίς αποσυνδέσεις.

Εχει πραγματι πολυ θορυβο στην γραμμη του, αλλα αυτο φαινεται απο το S/N margin ratio (που ειναι μολις 5), και οχι απο το line attenuation που ειναι η εξασθενηση γραμμης (η οποια btw στην περιπτωση του ειναι καλη)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Από conn-x σε forthnet

Εσυ Στεργιε τι ταχυτητες download πιανεις?
(ουτε εσυ δεν εισαι τοσο καλος (SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,5 / 8,5) )

ότι κλειδώνει το modem μου, το κατεβάζω.

16000? με 1.6

15000? με 1.5

Το μέγιστο που έχω δει είναι 1.7mbytes, αληθινό και με διακύμανση εως 1.5.

Νομίζω ότι δεν περιγράφονται όλα με τα νούμερα που χαρακτηρίζουν τη γραμμή... πρέπει να παίζουν και άλλοι παράγοντες...

!!!!
Δωρων αδωρον...

Νομιζω οτι ξερω τι φταιει. Δεν το ειχα προσεξει πριν.
Ειναι αυτο εδω:

SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 5,0.

Διαβασε τωρα:

Όχι, δεν φταίει αυτό.
Επίσης ο ορισμός είναι λάθος. Ορίζει το SNR και όχι το SNR Margin.
Ο σωστός ορισμός υπάρχει εδώ
Το SNRM (SNR Margin) είναι το κατά πόσο η τιμή του SNR που έχει η γραμμή μια δεδομένη στιγμή, ξεπερνά μια ελάχιστη τιμή SNR (ας την ονομάσουμε SNRreq) που χρειάζεται για σωστή λειτουργία στην ταχύτητα που έχουμε κλειδώσει.
SNRM(dB) = SNR(dB) - SNRreq(dB)
Το SNRreq ορίζεται ως η τιμή του SNR για την οποία έχουμε ένα Bit Error Rate (BER) της τάξεως του 10⁻⁷ (1 λάθος κάθε 10⁷ bits).
...

Η γραμμή του JL είναι εξαιρετική (μάλλον κάθεται πάνω στο DSLAM) απλά η forthnet δεν έχει άλλο bandwidth. Έχει μπουκώσει η γραμμή του DSLAM του ( ; ).

Η forthnet έχει SNRMargin = 6 . Δεδομένου οτι όλοι οι routers χάνουν κάπου στην μέτρηση, ο δικός του δείχνει 5. Μετά απο restart ίσως κλειδώσει με SNR Margin 5.7 , μετά 6.2 , κτλ κτλ.

Κρατήστε στο μυαλό σας οτι η καλή γραμμή είναι προϋπόθεση για καλό throughput αλλά όχι το ανάποδο. Μπορεί να έχεις εξαιρετική γραμμή και το "μπουρί" μεταξύ του DSLAM σου και του επόμενου hop να είναι 1Mbps.
Ε, με 1mbps θα κατεβάζεις αν είσαι μόνος σου στο DSLAM.

Επίσης μην μπερδεύετε τα bits (b) με τα bytes(B).
16000Kbps = 16Mbps = 2000KB/s ~= 2MB/s (για την ακρίβεια 1.953125MB/s :D )
Δηλαδή μια γραμμή με συγχρονισμό 16Mbps σε έναν ιδανικό tcp/ip κόσμο έχει όριο τα 2MB/s. Πρακτικά, ο τέλειος provider μπορεί να δώσει μέχρι 1.8ΜΒ/s (μέχρι εκεί έχω δει τουλάχιστον).

Last edited:
Ευχαριστω για την διορθωση.
Καλα εκανες, μιας και αυτα που εγραψα παραπανω ηταν παραπληροφορηση τελικα :a0210:

Eiναι λιγο λοττο η ολη υπόθεση.. Διαβαζω τις ιστορίες τρόμου στο adslgr για ολους λιγο πολύ τους ISPs και λεω οτι ειμαι πολύ τυχερος.

Εχω Forthnet double play εδώ και 3 χρονια. Στο διαστημα αυτό εχουν συμβει τα παρακάτω

-- 4 διακοπες στην υπηρεσια ιντερνετ της ταξης των 20-25 περιπου λεπτών έκαστη

-- 1 διακοπή φωνής + internet για ενα βράδυ (προγραμματισμενη, ειχα λαβει και email :a0210:)

-- Ελαχιστα (~15) modem disconnections.

Κατεβάζω σταθερά με 1,45-1,55Mbps (rapidshare) αρα νομιζω οτι δεν πρέπει να εχω κανενα παράπονο. Ταχυτητα πλοηγησης και γενική αισθηση άψογη. Το μονο μου προβλημα ειναι η τιμη, οπου τα 80 Ευρώ το διμηνο (μαζι με την απεριοριστη τηλεφωνια) ειναι μαλλον το ακριβοτερο πακετο της αγοράς...

Last edited:
jousis said:
Μπορεί να έχεις εξαιρετική γραμμή και το "μπουρί" μεταξύ του DSLAM σου και του επόμενου hop να είναι 1Mbps.
Ε, με 1mbps θα κατεβάζεις αν είσαι μόνος σου στο DSLAM.

Kάτι τέτοιο υποψιαζόμουν κι εγώ. Το DSLAM είναι στα 20-30 μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας, είχε τοποθετηθεί όταν με συνεδέσαν και ακόμα και τότε που ήταν άδειο (συγχρόνιζα στα 23.999), είχα την ίδια ταχύτητα με τώρα, ίσως και λίγο μικρότερη... Μάλλον η forthnet χειρίζεται με φειδώ την στρόφιγγα στο "μπουρί"... :flipout:

Να 'σαι καλά jousis! :a0210: