Απο CRT σε LCD τι?

κενταυρος

New member
29 August 2013
4
Καλησπερα σε ολους, ηρθε και 'μενα η ωρα να αλλαξω μια παλια Thomson CRT 21' σε μια μαλλον led lcd, ομως αφου απεχω απο το αθλημα εδω και 17 περιπου χρονια ειμαι εντελως αδιαβαστος. Πριν ομως ζητησω την βοηθεια σας εκανα μια μελετη να μην ειμαι και εντελως ανιδεος, σ´αυτο το σημειο τα ευσημα στο site και σε οσους προσφερουν γνωση και γνωμες. Αποσταση θεασης max 2,5m και ελεγχομενο φωτισμο δωματιου (προσοχη!!! η συζυγος επιλεγει να βλεπει με αρκετο φως στο δωματιο - σαλονι), προσανατολιζομαι σε 42' - 46' διαγωνιο οθονης με μεγιστο κοστος 850,00ε. 3D και οχι απαραιτητα smart-tv, με προοπτικη να φτιαξω στο μελλον ενα home cinema. Η τηλεοραση σκοπο εχει να ερθει για να μεινει αρκετα χρονια - βλεπε παρελθον -. Το ενδιαφερον μας ειναι τηλεοπτικα καναλια, ταινιες που κατεβαινουν απο διαδικτιο, ντοκιμαντερ δορυφορικων, και ισως και κανενα game. Εχω ομως δυο βασικα ερωτηματα να θεσω: 1) Πρεπει οπωσδηποτε πισω απο την οθονη να υπαρχει τοιχος? Αν δηλαδη ειναι κενο 2,00μ ή τζαμαρια μπαλκονοπορτας τοτε αντιμετωπιζω προβλημα? 2) Πως μπορω να συνδεσω το pc με την tv, αν αυτο δεν εχει εξοδο hdmi? Αλλαζω κατι, ας πουμε καρτα γραφικων ή κατι αλλο? και ετσι μπορω να περιηγηθω στο διαδικτιο οπου θελω? Το ιδιο μπορει να γινει και με μια smart - tv? Παω παντου διαδικτιακα? Τα μοντελα που εχω ξεχωρισει ειναι: 1) ue46f6500, 2) kdl-42w805a, 3) 42la667s, 4) 42la690s, 5)txl-42et60 απο αυτες που ειναι smart - tv και 3D, γιατι για τις "σκετες" 3D δεν ενημερωθηκα. Ποια ειναι τα καταστηματα που μπορεις να δεις ζωντανα μια μεγαλη γκαμα συσκευων? Ευχαριστω για τον χρονο και την διαθεση να βοηθησετε.

Καλωσόρισες. Σε όλα τα μεγάλα καταστήματα ηλεκρονικών υπάρχουν στημένες πολλές τηλεοράσεις για να δεις. Όρεξη να έχεις για βόλτα. ;) Τώρα, για την περίπτωσή σου. Περιόρισε τις επιλογές στις 46"-47". Εκτός από την F6500 κοίτα και την Panasonic ET60. Για τη σύνδεση με τον υπολογιστή, ανάλογα με την έξοδο που έχει η κάρτα γραφικών σου θα πάρεις και το ανάλογο καλώδιο. Απλά τα πράγματα.

Όταν η μια τηλεόραση είναι 46" και όλες οι άλλες 42" είναι άνιση η σύγκριση , βέβαια έτσι και αλλιώς θεωρώ ότι η F6500 είναι πιο ολοκληρωμένη σαν εικόνα 2D αλλά και σαν ευκολίες/ρυθμίσεις/δυνατότητες smart tv.

Σαν 3D βέβαια δεν ξέρω πως θα σου φανεί γιατί το ενεργητικό 3d είναι πιο κουραστικό.

Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, αλλα δεν μου απαντήθηκε το ερώτημα για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να έχει πίσω της η tv, επίσης ποιες εναλλακτικές έχω για προϊόν μόνο 3d και ποια μοντέλα με καλύπτουν αν θέλω να αποφύγω το ενεργητικο 3d.

Το κυριότερο είναι να αγοράσεις όσο μεγαλύτερη τηλεόραση επιτρέπουν ο χώρος και τα οικονομικά σου , στην συνέχεια κοιτάς την εικόνα 2D και μετά την 3D.

Δεν υπάρχουν τηλεοράσεις που να παίζουν μόνο 3D αν αυτό ρωτάς , όλες παίζουν 2D και αν έχεις το κατάλληλο υλικό (ταινία 3D , demo 3D κτλ) , ή ενεργοποιήσεις την μετατροπή που μπορεί να κάνει η ίδια η τηλεόραση απο 2D σε 3D (που δίνει αρκετά μέτρια αποτελέσματα βέβαια όπως είναι λογικό) μπορούν να δείξουν και 3D το οποίο θα δεις με τα ειδικά γυαλιά (επαναφορτιζόμενα στο ενεργητικό 2D και απλά στο παθητικό 3D).

Απάντηση: Re: Απο CRT σε LCD τι?

Ισως να μην εγινα κατανοητος, εννοω μονο 3D χωρις smart. Ποσο επιρεαζει στην αποδοση της το αν η τηλεοραση θα εχει πισω της,κοντα τοιχο,ή τζαμαρια, ή κενο 1-2μετρα εως τον τοιχο.
Αξιζει το πλεονεκτημα της smart-tv ή με την συνδεση του pc κανεις την δουλεια σου σαν να εχεις smart-tv?

Ποσο επιρεαζει στην αποδοση της το αν η τηλεοραση θα εχει πισω της,κοντα τοιχο,ή τζαμαρια, ή κενο 1-2μετρα εως τον τοιχο.
Εάν απο τη τζαμαρία μπαίνει πολύ φως, αρκετα περισσότερο απο τη φωτεινότητα της τηλεόρασης, και ανάλογα με το μέγεθος της, πολύ πιθανόν να κουράζει τα μάτια, όπως όταν κοιτάμε κάποιον που έχει πίσω του τον ήλιο..
Το κενό κ απόσταση απο τοίχο , δε βλέπω πως επηρεάζει την εικόνα. Ιδανικά θέλουμε ένα ουδέτερο φόντο, γκρί, με ελαφρό θερμό bias light πίσω απο την τηλεόραση (που δέ φαινεται η πηγή φωτός) για τις βραδυνές ώρες.
Αξιζει το πλεονεκτημα της smart-tv ή με την συνδεση του pc κανεις την δουλεια σου σαν να εχεις smart-tv?
Διαφορετικός χειρισμός και δυνατότητες, ανάλογα με το τί απαιτήσειςέχουμε. Σίγουρα ένα PC δίνει περισσότερες δυαντότητες, αλλά θέλει και ειδικα πληκρολόγια κλπ προσαρμοσμένα σε HT καταστάσεις. Το smart tv έχει περισσότερο eye candy, αλλα κ περιορισμούς. Με το PC μπορούμε να το προσομιώσουμε να μοιαζει με smart tv

ΟΚ! κατανοητα ολα, τωρα ειμαι μεταξυ 3D active (46ue6500) και 3D passive (47la660s) και (47et60) οπου οι οποιες συνεπειες στα ματια ερχονται μονο στην περιπτωση οπου παρακολουθεις 3D περιεχομενο, θα το δω στην πραξη ζωντανα σε καποιο καταστημα. Αν εξαιρεσουμε το καλουδι του 3D και με το γεγονος οτι οι τρεις προηγουμενες οθονες ειναι στο "ιδιο" μεγεθος, ποια απο αυτες προτεινετε και γιατι? Επισης δεν μπορω να καταλαβω αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των μοντελων: la660s, la690s, la691s, ακομα και απο την chat επαφη που ειχα με την μαμα εταιρια, δεν μπορεσε ο εκπροσωπος της να μου το απαντησει, σαν κατι να μασαγε θα ελεγα:twoguns:?!!! Τελευταια ανησυχια μου ειναι για το πια απο τις παραπανω εταιριες εχει την καλυτερη after sale υποστιριξη και service. Και παλι ευχαριστω παιδια και την πρωτη σαλονατη 3D μπυρα θα την πιω στην υγεια σας:a0210:.Υποσχομαι ακομη και καποιες αναφορες και εκτιμησεις απο την οποια επιλογη με βοηθησετε να κανω.

Οι κυρίως μεταξύ τους διαφορές έχουν να να κάνουν πιο πολύ με τα διαφορετικά panels που έχουν οι προαναφερθέντες LCD. Η πρώτη έχει VA panel ενώ οι άλλες δύο IPS. Κοινώς, ενεργό 3D βρίσκεις σε τηλεοράσεις με VA και λοιπά παρεμφερή panels ενώ παθητικό 3D σε τηλεοράσεις με IPS. Οι τελευταίες υπερτερούν σε γωνίες θέασης, υστερούν όμως σε αντίθεση και μαύρο.

Re: Απάντηση: Re: Απο CRT σε LCD τι?

ΟΚ! κατανοητα ολα, τωρα ειμαι μεταξυ 3D active (46ue6500) και 3D passive (47la660s) και (47et60) οπου οι οποιες συνεπειες στα ματια ερχονται μονο στην περιπτωση οπου παρακολουθεις 3D περιεχομενο, θα το δω στην πραξη ζωντανα σε καποιο καταστημα. Αν εξαιρεσουμε το καλουδι του 3D και με το γεγονος οτι οι τρεις προηγουμενες οθονες ειναι στο "ιδιο" μεγεθος, ποια απο αυτες προτεινετε και γιατι? Επισης δεν μπορω να καταλαβω αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των μοντελων: la660s, la690s, la691s, ακομα και απο την chat επαφη που ειχα με την μαμα εταιρια, δεν μπορεσε ο εκπροσωπος της να μου το απαντησει, σαν κατι να μασαγε θα ελεγα:twoguns:?!!! Τελευταια ανησυχια μου ειναι για το πια απο τις παραπανω εταιριες εχει την καλυτερη after sale υποστιριξη και service. Και παλι ευχαριστω παιδια και την πρωτη σαλονατη 3D μπυρα θα την πιω στην υγεια σας:a0210:.Υποσχομαι ακομη και καποιες αναφορες και εκτιμησεις απο την οποια επιλογη με βοηθησετε να κανω.

καλημερα..θα ελεγα να μην διαλεγες με βαση το 3d μιας και δεν θα ειναι κατι ουσιαστικο αφου και λιγες 3d ταινιες που κανουν και μετα απο λιγο που θα σου περασει η εντυπωση με το 3d θα το χρησιμοποιεις σπανια...θα σου προτεινα να κοιταξεις με τα λεφτα σου να διαλεξεις σε μεγεθος οσο μπορεις μεγαλυτερη και μετα κρινε εαν εισαι σε θεση θεασης ακριβως στο κεντρο η πλαγια το ειδος...πχ εαν εισαι πλαγια θα πας σε πανελ ips (lg panasonic) που εχει αρνητικο λιγο χειροτερο μαυρο αλλα πολυ καλη χρωματικη ακριβεια ...η samsung επισης προσφερει καλυτερο μαυρο αλλα χειροτερη γωνια θεασης θα ελεγα μαλιστα μηδενικη...σημαντικοτατο ειναι επισης η αποδοση της κινησης που στις samsung ειναι καλυτερη απο τις lg (παντα μιλαω για τα συγκεκριμενα μοντελα που κοιτας)...

Re: Απάντηση: Re: Απο CRT σε LCD τι?

Η 660 με την 690 έχουν διαφορά στον σχεδιασμό , η δεύτερη έχει άλλη βάση και περιμετρικά της οθόνης στα πλάγια βουρτσισμένο αλουμίνιο. Στην 691 αλλάζει απλά το χρώμα της λωρίδας κάτω από την οθόνη σε πιο ανοιχτό γκρι σε σχέση με την 690.

καπου ειχατε αναφερει για την 690 100αρι πανελ η 660 εχει;

Λόγω ρύθμισης de-blur που υπήρχε στην 47LA690 μέλους αλλά στην συνέχεια όταν ο ίδιος αγόρασε 55LA690 η αντίστοιχη ρύθμιση εξαφανίστηκε!?!

kkuk.jpg

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/109721-LG-LA690S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page2

Να ευχηθώ καλή αγορά και καλές τηλεθεάσεις πρώτα απ' όλα!
Συμφωνώ με τους φίλους και τις συμβουλές τους - κοίταξε κυρίως να πάρεις μια τηλεόραση με καλή απόδοση σε 2D και μη σε απασχολει τόσο το 3D,γιατί μετά τον πρώτο μήνα που θα σου περάσει ο....νταλκάς,θα το χρησιμοποιείς πολύ σπάνια. Είχα κι εγώ μεγάλη επιθυμία να πάρω 3D και τώρα,μετά από 6 μήνες ούτε που ασχολούμαι !
Η LG έχει τέλεια χρωματική ακρίβεια και μια αίσθηση φυσικότητας στην εικόνα της, συν το ότι λόγω IPS (όπως και οι Panasonic) έχουν πολύ ευρύτερες γωνίες θέασης (σημαντικό προσόν για μια "σαλονάτη" τηλεόραση).
Οι SAMSUNG έχουν πιο τόνισμένα χρώματα,λίγο "ψεύτικα" - οι SONY είναι κάπου στη μέση.Μεγάλα πλεονεκτήματα αυτών των δύο είναι η πολύ πιο ζωντανή εικόνα από τις LG και η σαφώς καλύτερη κίνηση-αποτέλεσμα του πολύ καλού αλγόριθμου κίνησης. Δυστυχώς και τα 100ρια πάνελ της LG δεν έχουν την ίδια καλή κίνηση με τις SAMSUNG -SONY (βέβαια είναι πιο "κινηματογραφική" η κίνηση της LG σε κάποιες περιπτώσεις ).
Σε ό,τι αφορά τώρα στο 3D το ενεργητικό που έχουν οι SAMSUNG - SONY είναι πιο κουραστικό από το παθητικό , αν και δεν ενοχλεί τόσο όσο πιστεύεται (προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου). Πρόσεξε όμως γιατί η βασική προϋπόθεση για να μη σε κουράσει το ενεργητικό 3Δ (γιατί ανοιγοκλείνει το φίλτρο στα γυαλιά) είναι να υπάρχει συσκότιση στο δωμάτιο και σίγουρα τα καταστήματα-και κυρίως ο φωτισμός φθορίου- είναι ο πλέον ακατάλληλος χώρος για να δοκιμάσεις ενεργητικό 3D