Απο plasma σε lcd

Εναλλακτικά κοίτα για αγορά προβολέα με το χιλιάρικο. Πχ. ο Benq 1070 και ένα πανί τόσο θα σου πάει. Αν και διαβάζω κάποια προβλήματα για τον συγκεκριμένο (διαφορά στην φωτεινότητα δεξιά με αριστερά). Η άλλη λύση είναι η LG 60PN6500 στο χιλιάρικο.

Αφού δεν σου περισσεύουν (για κανέναν άλλωστε δεν είναι χίλια ευρώ για πέταμα) ένας λόγος ακόμη να μην βιαστείς και να κάνεις σωστές κινήσεις.

Και εγώ το ψάχνω το θέμα αλλά δυστυχώς τηλεόραση 55" στα 1400-1500 που να τα κάνει όλα καλά δεν υπάρχει.

Διαβάζω για τις 60αρες για ένα περίεργο πάνελ πιο οικονομικό σε κατανάλωση αλλά ενοχλητικό αν βλέπεις από κοντά.

Αυτό είναι το Pentile που χρησιμοποιεί η 60F5500. H συγκεκριμένη LG δεν έχει pentile. Βέβαια μην περιμένεις να έχει καλό μαύρο , κάπου γύρω στο 0.10 nits (ανάλογο τηλεοράσεων με IPS). Αλλά από το να πάρεις 50" (πλέον είναι μικρό μέγεθος) για εμένα προτιμότερη.

Δες και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/109818-LG-PN6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Υπάρχει και μια 60" Sharp σε χαμηλή τιμή αλλά παλιότερο μοντέλο (ούτε αυτή έχει 3D και ότι άλλο θεωρείται δεδομένο το 2013)...

http://www.skroutz.gr/s/386744/Sharp-LC-60LE635E.html

Το θέμα είναι να πάμε μπροστά και όχι πίσω.
Το 3d δεν είναι απαραίτητο όπως και οι smart υπηρεσίες αλλά εν έτη 2013 δεν μπορεί να αγοράζεις τηλεόραση και να μην τα έχει.
Lg σε plasma τις θεωρώ Β κατηγορίας και οι led στη μεσαία κατηγορία σε όλες τις εταιρίες δε με πείθουν.

Απάντηση: Re: Απο plasma σε lcd

Τότε μάλλον θα περιμένουμε παρέα την Samsung 55F8000 να πέσει στην τιμή. Ήδη είναι στα 2078 και αναμένεται συνέχεια.
Καταρχην καλως επεστρεψες Yperiona. Η F8000 σε τι υπολειπεται απο μια VT60 σε εικονα;Το μαυρο της & τα χρωματα της θα σου δωσουν κινηματογραφικη αισθηση;Για κινηση δεν ρωταω γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι αριστη.

Σε σκοτεινό χώρο το μαύρο της VT60 δεν θα το βρεις σε καμία LED LCD , θα πρέπει βέβαια να γίνουν παραχωρήσεις στην φωτεινότητα (σε σκακιέρα η 65VT60 μετρήθηκε καλιμπραρισμένη μόλις στα 70 nits).

Γενικά κάπου κερδίζει και κάπου χάνει κανένας με κάθε επιλογή.

Re: LG LA660S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πολύ σωστός που αποφάσισες να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου.
3 ερωτησούλες?
1)Πόσο καλύτερη εικόνα έχει η st60 από την et60?
2)Στην st60 υπάρχουν θέματα με γραμμές κάθετες όπως στα προηγούμενα μοντέλα?
3)Ποιο smart Blu ray με pvr και flash support έχεις δει γιατί ψάχνω και εγώ για ένα τέτοιο.

Re: LG LA660S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1. Εδώ έχει μια φωτο πλαι πλαι....απο review. Την ΕΤ60 δεν την άνοιξα. Θα την ανοιγα αν είχα έστω και ένα παραπονο απο την st.
Αλλά δεν βρήκα κάτι (banding, clouding, purple lines κτλ...) Επίσης απο θέμα φωτεινότητας δεν θεωρώ οτι δεν με καλυπτει οπότε δεν υπηρχε λογος για lcd.

panasonic-st60-contraste-g.jpg

2. Στειλε λινκ για να καταλαβω τι ειναι και πως να τις ψαξω. Παντως αν μιλαμε για λεπτες γραμμες δεν ειδα κατι. Επίσης σε ποδοσφαιρο δεν παρατηρησα καποια διαφορα σε ομοιομορφια. Υπ οψιν οτι τωρα η τηλεοραση παιζει κατα κυριο λογο slides.

3. http://www.amazon.de/gp/product/B00BMKF44O/

Last edited:
Η φωτογραφία που έβαλες είναι σαν 1000 λέξεις.
Ακόμα οι led τουλάχιστον οι φτηνές είναι monitor-tv και όχι tv!
Άλλο 100 ευρώ άλλο 170 σχετικά με το blu-ray.

Η φωτό δεν είναι δική μου είναι από το digitalversus. Δεν θα συγκρίνω black level είναι άδικο. Ανησυχούσα ότι δεν θα με κάλυπτε η φωτεινότητα της st60 την ημέρα ή οτι οι αντανακλάσεις θα είναι πολλές. Η πραγματικότητα με διέψευσε ευχάριστα. Επίσης όταν είδα ότι υπάρχουν 3d γυαλιά με 20E ηρέμησα και σε αυτόν τον τομέα.
Ενδεχομένως η φωτεινότητα να μην είναι αρκετή για θέαση 3d την ημέρα. Χρησιμοποίησα το κανονικό προφιλ και όχι το true cinema. Αλλά η τηλεόραση είναι αστρωτη επομένως θα λυθεί και αυτή η απορία μου στο τέλος του μήνα.
Επίσης flickering αντιλαμβάνομαι όταν με τα γυαλιά κοιτάω πηγές φωτός (λάμπες, κτλ) όχι όμως όταν κοιτάζω τηλεόραση. Επομένως άλλη μια ανησυχία μου έφυγε. Το μόνο αρνητικό είναι ΕΝΑ σφάλμα συγχρονισμού κάθε 20-30 λεπτά από τα γυαλιά. Ghosting κτλ είναι σπανιότατα...

Δεν αντιλαμβάνομαι την διαφορά monitor-tv και tv. Είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα τεχνολογικά...Απλώς οι δεύτερες έχουν περισσότερα input και tuner.
Η δωροεπιταγή είναι 100Ε....όση και η διαφορά ενός απλού με ένα blu ray με τις δυνατότητες που λείπουν. Μάλλον δεν ήμουν ξεκάθαρος στα μαθηματικά μου.

Για τις γραμμές τελικά δεν μου είπες τι να κοιτάξω.....και με τρώνε τα μουστάκια μου....

Η Samsung 32F4000 που είχα 10 ημέρες σπίτι πάντως μια χαρά μαύρο είχε. Βέβαια είχε πολύ μικρή γωνία θέασης αλλά από τηλεόραση των 300 ευρώ δεν μπορούμε να ζητάμε να κάνει τα πάντα καλά.

Χωρίς αναφορά κοντά η σύγκριση δεν έχει νόημα......η 660s ήταν γκρι ακόμα και με το local dimming στο low. Το χειρότερο είναι όμως ότι εξαφανίζονται οι λεπτομέρειες....η υφή στα μαλλιά, οι ζάρες στα κοστούμια, όλα είναι flat. Δεν με ενοχλεί το μαύρο αν είναι γκρι....αλλά η έλλειψη διαβαθμισεων είναι αισθητή. Η plasma πέρα από το μαύρο δείχνει αυτή την λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά μεταξύ ταινίας και εκπομπής/σαπουνόπερας που όλα είναι flat στο background. Για να μην μιλήσουμε για τα ελλατωματικά πανελ που τα πουλάνε για καλά επειδή δήθεν το πανελ είναι μεγάλο και υπάρχουν κατασκευαστικές δυσκολίες....Αυτά τα ακούω βερεσέ. Έχω hard limit τα 1000Ε και στα λεφτά αυτά περιμένω 0 καμμένα πιξελ καλή (όχι άριστη) ομοιομορφία και 0 bleeding.

Οι πλάσμα κανονικά έχουν άψογη ομοιομορφία , δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ίσχυε τα τελευταία 2-3 χρόνια οι πλειοψηφία των Panasonic αλλά και αρκετές Samsung είχαν προβλήματα με banding και dirty screen.

Από ότι φαίνεται φέτος οι Panasonic έχουν βελτιωθεί αρκετά στον τομέα αυτό και δεν υπάρχουν τα παράπονα των προηγούμενων χρόνων.

Τέλος σύγκριση Panasonic πλάσμα με LCD με IPS είναι άτοπη τόσο σε σκοτεινό χώρο (η διαφορά υπέρ της πλάσμα είναι τεράστια) αλλά και σε φωτεινό χώρο (η κατάσταση αντιστρέφεται γιατί η πλάσμα θα δείχνει γκρί).

Οι πλάσμα κανονικά έχουν άψογη ομοιομορφία , δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ίσχυε τα τελευταία 2-3 χρόνια οι πλειοψηφία των Panasonic αλλά και αρκετές Samsung είχαν προβλήματα με banding και dirty screen.

Από ότι φαίνεται φέτος οι Panasonic έχουν βελτιωθεί αρκετά στον τομέα αυτό και δεν υπάρχουν τα παράπονα των προηγούμενων χρόνων.

Τέλος σύγκριση Panasonic πλάσμα με LCD με IPS είναι άτοπη τόσο σε σκοτεινό χώρο (η διαφορά υπέρ της πλάσμα είναι τεράστια) αλλά και σε φωτεινό χώρο (η κατάσταση αντιστρέφεται γιατί η πλάσμα θα δείχνει γκρί).

Σε φωτεινό χώρο το μαύρο παραμένει αρκετά μαύρο....τα φωτεινά πλάνα χάνουν την ζωντάνια τους. Εγώ σύγκρινα και με την 50pk550 που θεωρούνταν πολύ καλό μοντέλο πριν από 3χρόνια και ακόμα και υπαρχει διαφορά υπερ της st60, μικρή προς τα μαυρα που δεν πρασινίζουν, αλλα κυρίως σε φωτεινότητα. Η pk θέλει αλλαγή στο preset για να παρακολουθήσεις μέρα μεσημέρι. Πάντως 2 στις 2 πλάσμα βγήκαν απροβλημάτιστες out of the box. 2 στις 3 lcd και μάλιστα οι πιο συγχρονες είχαν θέματα (η δευτερη είχε ΚΑΙ κολλημένο pixel). Πάντως προσπαθησα να αλλαξοπιστίσω. Οπως προείπα εψαχνα αφορμή να ανοίξω την et60 που ήταν δίπλα μου.

Τις αγόρασα και τις δύο ταυτόχρονα και επέστρεψα την ΕΤ60 όταν αποφάσισα οτι δεν έχω θέματα με την ST60. Αν ειχα τον παραμικρό ενδοιασμό ή η εικόνα της ST δεν με κάλυπτε θα ανοιγα και την ΕΤ. Επόμενη στη λίστα θα ήταν η samsung 51f5500

Last edited: