Απο plasma σε lcd

Καλοθέατη φίλε lonlab,
Είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος μιας vt60, έως τώρα δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Η εικόνα της είναι πραγματικά φανταστική.

Εμένα η plasma και σε φωτεινό περιβάλλον το μαύρο το δείχνει μαύρο.

50st30 έχω και βλέπω πολύ καλά και με φως να μπαίνει από τα παράθυρα.

Το φωτεινό περιβάλλον ως έννοια είναι ολίγον φλου αφού κανείς δεν έχει μπει στην διαδικασία να μετρήσει την φωτεινότητα του χώρου του , και πάνω σε αυτή την μέτρηση να κάνει την εκτίμηση του .
Κάθε χρόνο διαβάζουμε για την απόδοση των πλάσμα σε φωτεινούς χωρους.
Απο την πρώτη vt μέχρι και την vt 30 που τελικά αγόρασα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική βελτίωση.
Σε φωτεινό χώρο οι πλάσμα είναι τραγικές και θα είναι μέχρι να τις αποσύρουν .
Κατά τα άλλα μπορούμε να βλέπουμε φωτο με δύο τηλεοράσεις των δύο τεχνολογιών σε απόλυτο σκοτάδι και το συμπέρασμα να μην είναι ούτε κατά το ήμισυ αληθές.

Τελικά μάλλον ο καλύτερος συνδυασμός είναι LED LCD με πάνελ VA , και άριστες σε φωτεινό χώρο και αρκετά καλές σε σκοτεινό.

Τραγικές δεν θα τις χαρακτήριζα με καμία περίπτωση...Φωτεινός είναι ένας τυπικός χώρος το μεσημέρι, χωρίς να έχεις κλειστά παντζούρια και με τις διαφανείς ασπρες κουρτίνες κλειστές. Δεν μιλάμε για φωτα βιτρίνας ούτε για κατάσταση "πάρτυ" που οι γυναίκες ανοίγουν κάθε πιθανή λάμπα και λαμπάκι. Ούτως η άλλως με τόσο πια φως ούτε lcd ούτε plasma μπορείς να παρακολουθήσεις. Οι αντανακλάσεις θα είναι τόσες που θα βλέπεις την φάτσα σου και όχι του πρωταγωνιστή. Εκτός και αν η τηλεόραση είναι ματ.

Νομίζω ότι την έννοια του τυπικού περιβάλλοντος μπορούμε να την αντιληφθούμε όλοι ανεξαρτήτως μετρήσεων. Είναι κάτι αντίστοιχο με το τυπικό 4θυρο οικογενειακό αυτοκίνητο. Πάνω κάτω όλοι αντιλαμβανόμαστε σε τι αναφερόμαστε και οι διαφορές 1600/1400cc 100/120Hp δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την γενική εικόνα παρά μόνο τις λεπτομέρειες. Αυτοί που αντιλαμβάνονται Mercedes πόσο δε Ferrari....νομίζω ότι....

Και για να συνοψίσω, αυτή η φιλολογία σχετικά με τις πλάσμα είναι ολιγον τι παραπλανητική. Μέχρι και γω, που ήδη έχω πλάσμα, είχα αρχίσει να ανησυχώ, γιατί πίστευα ότι στον αγώνα για μεγαλύτερο Contrast θα θυσιάζαν την φωτεινότητα. Δεκτόν ότι άλλαζα preset αλλά και πάλι έβλεπα καλύτερη ή έστω συγκρίσιμη εικόνα από μια lcd. Τώρα με μια σύγχρονη πλάσμα η οποία έχει ANSI Contrast 25000:1 και τι έγινε αν αυξάνοντας την φωτεινότητα πας στα 5000:1. Πάλι καλύτερα θα είσαι από μια LCD.

Για τις μη τυπικές συνθήκες (κατάμαυρα δωμάτια, στάδια, κτλ) ψωνιζεις ανάλογα. Όσο για την φωτογραφία προσωπικά νομίζω ότι πιο πολύ PR κάνει στην ET60 παρά στην ST60, αν κρίνω από αυτά που έβλεπα παρακολουθώντας το walking dead στην LA και στην ST.

Τελικά μάλλον ο καλύτερος συνδυασμός είναι LED LCD με πάνελ VA , και άριστες σε φωτεινό χώρο και αρκετά καλές σε σκοτεινό.

Εγω συμφωνώ φτάνει η εικόνα να είναι ομοιόμορφη...

Last edited by a moderator:
Τραγικές δεν θα τις χαρακτήριζα με καμία περίπτωση...Φωτεινός είναι ένας τυπικός χώρος το μεσημέρι, χωρίς να έχεις κλειστά παντζούρια και με τις διαφανείς ασπρες κουρτίνες κλειστές. Δεν μιλάμε για φωτα βιτρίνας ούτε για κατάσταση "πάρτυ" που οι γυναίκες ανοίγουν κάθε πιθανή λάμπα και λαμπάκι. Ούτως η άλλως με τόσο πια φως ούτε lcd ούτε plasma μπορείς να παρακολουθήσεις. Οι αντανακλάσεις θα είναι τόσες που θα βλέπεις την φάτσα σου και όχι του πρωταγωνιστή. Εκτός και αν η τηλεόραση είναι ματ.

Νομίζω ότι την έννοια του τυπικού περιβάλλοντος μπορούμε να την αντιληφθούμε όλοι ανεξαρτήτως μετρήσεων. Είναι κάτι αντίστοιχο με το τυπικό 4θυρο οικογενειακό αυτοκίνητο. Πάνω κάτω όλοι αντιλαμβανόμαστε σε τι αναφερόμαστε και οι διαφορές 1600/1400cc 100/120Hp δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την γενική εικόνα παρά μόνο τις λεπτομέρειες. Αυτοί που αντιλαμβάνονται Mercedes πόσο δε Ferrari....νομίζω ότι....

Και για να συνοψίσω, αυτή η φιλολογία σχετικά με τις πλάσμα είναι ολιγον τι παραπλανητική. Μέχρι και γω, που ήδη έχω πλάσμα, είχα αρχίσει να ανησυχώ, γιατί πίστευα ότι στον αγώνα για μεγαλύτερο Contrast θα θυσιάζαν την φωτεινότητα. Δεκτόν ότι άλλαζα preset αλλά και πάλι έβλεπα καλύτερη ή έστω συγκρίσιμη εικόνα από μια lcd. Τώρα με μια σύγχρονη πλάσμα η οποία έχει ANSI Contrast 25000:1 και τι έγινε αν αυξάνοντας την φωτεινότητα πας στα 5000:1. Πάλι καλύτερα θα είσαι από μια LCD.

Για τις μη τυπικές συνθήκες (κατάμαυρα δωμάτια, στάδια, κτλ) ψωνιζεις ανάλογα. Όσο για την φωτογραφία προσωπικά νομίζω ότι πιο πολύ PR κάνει στην ET60 παρά στην ST60, αν κρίνω από αυτά που έβλεπα παρακολουθώντας το walking dead στην LA και στην ST.

Επιμένω πως η λέξη φωτεινός χώρος είναι φλου και ας έχει δίπλα του όρο τυπικό περιβάλλον.
Και τι θα πει τυπικό περιβάλλον;
Στον δικό μου χώρο μέρα μεσημέρι με κατεβασμένο στο μισό το πατζουρι το επίπεδο της αντίθεσης είναι επιπέδου LCD οκταετίας ( η καλύτερα επιπέδου πλάσμα) .
Στον ίδιο χώρο με το ίδιο φως η LCD που είχα έπαιζε φανερά καλύτερα .
Μπορεί μεν σε συνθήκες σκότους να υπερτερεί η πλάσμα αλλά μιλάμε για λιγότερο ποσοστό χρήσης υπ αυτές τις συνθήκες.

Το ansi που αναφέρεις 25000:1 δεν το βγάζει καμία τηλεόραση.

http://www.avforums.com/reviews/Pan...lasma-Television-Review_505/Test_Results.html
Τοτε τι μετρήσανε αυτοί;

H ST 16000:1
http://www.avforums.com/reviews/Pan...60B-3D-Plasma-TV-Review_551/Test_Results.html

H VT 18000:1 (τρανό παράδειγμα αυτού που έλεγα, να ρίχνεις την φωτεινότητα για να επιτύχεις καλά μαύρα)
http://www.avforums.com/reviews/Pan...lasma-Television-Review_535/Test_Results.html

Εκτός και αν είναι Panasonaκηδες και μας δουλεύουν (δεν ειρωνεύομαι, μπορεί να πληρώνονται)

Καλά σε IPS απλά γελάς ANSI 1200:1 calibrated!!!! Δηλαδή τι λεπτομέρεια αναμένεται να παρατηρείς;
http://www.avforums.com/reviews/LG-...60-3D-LED-LCD-TV-Review_548/Test_Results.html

Στο avclub έχουμε δεκάδες μέλη με προβολείς που βλέπουν νύχτα με αντιθέσεις που στην πλειοψηφία δεν ξεπερνούν το 1500:1.

Δεν είναι βέβαια απόλυτα σωστή η σύγκριση τηλεόρασης με προβολέα αλλά δεν είδα και πολλούς να διαμαρτύρονται και να λένε ότι θα πετάξουν τον Benq και τον Epson από το παράθυρο.

Τοτε τι μετρήσανε αυτοί ;
Βλακείες...
Με τους τρόπους που γνωρίζουμε κανένα μέσο είτε είναι προβολικο είτε τηλεόραση μπορεί να βγάλει τέτοια νούμερα ansi.
Εκτός και αν σε δύο χρόνια που έχω την vt 30 από το 5000:1 ( καλιμπραρισμενη ) έγιναν τρελά άλματα προόδου :rolleyes:

Στο avclub έχουμε δεκάδες μέλη με προβολείς που βλέπουν νύχτα με αντιθέσεις που στην πλειοψηφία δεν ξεπερνούν το 1500:1.

Δεν είναι βέβαια απόλυτα σωστή η σύγκριση τηλεόρασης με προβολέα αλλά δεν είδα και πολλούς να διαμαρτύρονται και να λένε ότι θα πετάξουν τον Benq και τον Epson από το παράθυρο.

Ενας τέτοιος είμαι και γω. Αλλά εκεί εχω κάνει συνειδητά την επιλογή μέγεθος vs ποιότητα. Επίσης δεν νοείται να σου λενε σε προβολεα ότι κολλημένα πιξελ δεν είναι ελλατωμα ή οτι στραβοτοποθετημένα πανελ που οδηγουν σε φωτεινες περιοχές στην οθόνη ειναι φυσιολογικά. επίσης δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός ότι με ξένισε τηλεόραση του 2013 la660s να έχει παρόμοια εικόνα με τηλεόραση του 2008 και χειρότερη ομοιομορφία. Χάρηκα οταν είδα οτι στις πλασμα είχαμε πρόοδο μεταξυ 2010 και 2013 (γίνεται αμεσα αντιληπτή). Την vt30 δεν την έχω δει, αλλα ισως να ειναι και αυτή θυμα των αριθμων οπως και η vt60. Ετσι την ειχα πατησει και γω με τον πρωτο προβολεα benq 5100. Οριακη φωτεινότητα με αποτελεσμα η εικονα να μην ικανοποιεί. Οταν πάλιωσε και η λάμπα η κατασταση ήταν τραγική.

Μπορεις να γραψεις εταιριες και μοντελα , που εχουν αυτο το πανελ?

Samsung κυρίως αλλά και κάποιες άλλες μεμονωμένες πχ. Panasonic E6 , επίσης καλό μαύρο έχουν οι Sharp με πάνελ UV2A.

Δες και εδώ...

http://www.digitalversus.com/tv-television/screen-technology-sub-pixels-up-close-a1547.html
Ευχαριστω , αρχιζω το διαβασμα
Ελεγα να παρω μια Plasma 50" , εως 1,000 Ε , αλλα με αυτα που βλεπω , και διαβαζω , δεεεεν θα παρω.

Επειδη εχω σε εκτιμηση τα original made in Japan , επειδη ημουν ναυτικος , μπορεις να μου προτεινεις μερικα μοντελα της SHARP?

Last edited:
Μπορείς να δεις εδώ για τις τηλεοράσεις του 2013...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103735-SHARP-TV-Line-up-2013

Πχ. μία που βλέπω ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει...

http://www.skroutz.gr/s/3535544/Sharp-LC-50LE650V.html

Και αυτή...

http://www.skroutz.gr/s/3535341/Sharp-LC-50LE750E.html

Μόνο μην μου πεις να πω εντυπώσεις γιατί πολύ σπάνια βλέπω Sharp σε κατάστημα , ούτε τις περυσινές δεν θυμάμαι να έχω δει. Γενικά στην Ελλάδα είναι μια παρεξηγημένη μάρκα.

Γενικά το 3D θα το φορτωθείς θες δεν θες γιατί είναι στάνταρ σε οποιαδήποτε μοντέλο από την μέση της γκάμας κάθε εταιρείας και πάνω.