Εμένα η plasma και σε φωτεινό περιβάλλον το μαύρο το δείχνει μαύρο.
50st30 έχω και βλέπω πολύ καλά και με φως να μπαίνει από τα παράθυρα.
Τελικά μάλλον ο καλύτερος συνδυασμός είναι LED LCD με πάνελ VA , και άριστες σε φωτεινό χώρο και αρκετά καλές σε σκοτεινό.
Τραγικές δεν θα τις χαρακτήριζα με καμία περίπτωση...Φωτεινός είναι ένας τυπικός χώρος το μεσημέρι, χωρίς να έχεις κλειστά παντζούρια και με τις διαφανείς ασπρες κουρτίνες κλειστές. Δεν μιλάμε για φωτα βιτρίνας ούτε για κατάσταση "πάρτυ" που οι γυναίκες ανοίγουν κάθε πιθανή λάμπα και λαμπάκι. Ούτως η άλλως με τόσο πια φως ούτε lcd ούτε plasma μπορείς να παρακολουθήσεις. Οι αντανακλάσεις θα είναι τόσες που θα βλέπεις την φάτσα σου και όχι του πρωταγωνιστή. Εκτός και αν η τηλεόραση είναι ματ.
Νομίζω ότι την έννοια του τυπικού περιβάλλοντος μπορούμε να την αντιληφθούμε όλοι ανεξαρτήτως μετρήσεων. Είναι κάτι αντίστοιχο με το τυπικό 4θυρο οικογενειακό αυτοκίνητο. Πάνω κάτω όλοι αντιλαμβανόμαστε σε τι αναφερόμαστε και οι διαφορές 1600/1400cc 100/120Hp δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την γενική εικόνα παρά μόνο τις λεπτομέρειες. Αυτοί που αντιλαμβάνονται Mercedes πόσο δε Ferrari....νομίζω ότι....
Και για να συνοψίσω, αυτή η φιλολογία σχετικά με τις πλάσμα είναι ολιγον τι παραπλανητική. Μέχρι και γω, που ήδη έχω πλάσμα, είχα αρχίσει να ανησυχώ, γιατί πίστευα ότι στον αγώνα για μεγαλύτερο Contrast θα θυσιάζαν την φωτεινότητα. Δεκτόν ότι άλλαζα preset αλλά και πάλι έβλεπα καλύτερη ή έστω συγκρίσιμη εικόνα από μια lcd. Τώρα με μια σύγχρονη πλάσμα η οποία έχει ANSI Contrast 25000:1 και τι έγινε αν αυξάνοντας την φωτεινότητα πας στα 5000:1. Πάλι καλύτερα θα είσαι από μια LCD.
Για τις μη τυπικές συνθήκες (κατάμαυρα δωμάτια, στάδια, κτλ) ψωνιζεις ανάλογα. Όσο για την φωτογραφία προσωπικά νομίζω ότι πιο πολύ PR κάνει στην ET60 παρά στην ST60, αν κρίνω από αυτά που έβλεπα παρακολουθώντας το walking dead στην LA και στην ST.
Βλακείες...Τοτε τι μετρήσανε αυτοί ;
Στο avclub έχουμε δεκάδες μέλη με προβολείς που βλέπουν νύχτα με αντιθέσεις που στην πλειοψηφία δεν ξεπερνούν το 1500:1.
Δεν είναι βέβαια απόλυτα σωστή η σύγκριση τηλεόρασης με προβολέα αλλά δεν είδα και πολλούς να διαμαρτύρονται και να λένε ότι θα πετάξουν τον Benq και τον Epson από το παράθυρο.
Μπορεις να γραψεις εταιριες και μοντελα , που εχουν αυτο το πανελ?Τελικά μάλλον ο καλύτερος συνδυασμός είναι LED LCD με πάνελ VA , και άριστες σε φωτεινό χώρο και αρκετά καλές σε σκοτεινό.
Ευχαριστω , αρχιζω το διαβασμαSamsung κυρίως αλλά και κάποιες άλλες μεμονωμένες πχ. Panasonic E6 , επίσης καλό μαύρο έχουν οι Sharp με πάνελ UV2A.
Δες και εδώ...
http://www.digitalversus.com/tv-television/screen-technology-sub-pixels-up-close-a1547.html
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.