Από πού αγοράζετε Blu-Ray disks?

Σήμερα παρέλαβα την παραγγελία που έκανα απο e-bay - "Japan stop" (αφού ρώτησα το μέλος "Psytransas" αν αξίζει,τι και πως) και είμαι πολύ ευχαριστημένος !!!

Πήρα 50άδα (50GB) Vermatim,1-4ταχύτητα,Printable,με προστασία απο σκόνη,γρατσουνιές,βρωμιές και δωρεάν μεταφορικά σε τιμή 140 ,δηλαδή το τεμάχιο βγαίνει 2.8 .
Χρόνος παράδοσης 16 μέρες,εξυπηρετικότατοι..

Να σκεφτείτε οτι σε φτηνό μαγαζί Θεσσαλονίκης το 50GB Sony έχει 12 το τεμάχιο.

1-1.jpg

2-1.jpg

3-1.jpg

Να τσεκαρεις οτι διαβαζονται τα αρχεια που θα γραψεις. Μα τα Verbatim 25ρια, το δικο μου δεν τα παει καλα, δε διαβαζονται τα αρχεια.
Με Maxell που αγορασα απο εδω ολα καλα

Φίλε Οδυσσέα,καλορίζικα και καλές εγγραφές.

Απλά μία απορία καλοπροαίρετα πάντα και με συγχωρείτε για το off topic...

Δεν θα ήταν καλύτερα με αυτά τα χρήματα (140 ) συν 10 -20 παραπάνω να έπαιρνες ένα σκληρό 3TB;

Να τσεκαρεις οτι διαβαζονται τα αρχεια που θα γραψεις. Μα τα Verbatim 25ρια, το δικο μου δεν τα παει καλα, δε διαβαζονται τα αρχεια.
Με Maxell που αγορασα απο εδω ολα καλα

Τα 25ρια που αναφερεις μαλλον δεν ειναι Mitsubishi Kagaku Media σαν αυτα που πηρε ο Ulysses, αλλα Verbatim με MID: CMCMAG-XXX-XXX. Αυτα ναι, δεν ειναι καλα. Ειχα κι εγω προβληματα με τετοια.

George B. καθόλου offtopic.

Εχω ήδη σκληρό δίσκο για τις προσωρινές ταινίες,αυτές που τις βλέπω και αν δεν μου αρέσουνε και τις σβήνω μετά.

Απλά οι πολύ αγαπημένες πρέπει να υπάρχουνε σε δισκάκι το οποίο δεν κινδυνεύει απο:
  • βλάβη λόγω πτώσης
  • θερμοκρασία υψηλή το καλοκαίρι
  • τυχόν θέμα λογισμικού (στο παρελθόν είχα ένα HDD που κλείδωσε μία μέρα ότι είχε μέσα και έχασα κάποια αρχεία
  • κακή τάση της ΔΕΗ που καίει τέτοιες ευαίσθητες συσκευές
  • επίσης με το δισκάκι έχω μετάδοση πληροφορίας με HDMI προς TV,ενώ με τον HDD έχω USB
  • Τέλος πως θα αποθηκεύσω στον HDD μία ταινία σε μέγιστη ποιότητα (m2TS) και να την παίξει η τηλεόραση μου που δεν υποστηρίζει τέτοια μορφή βίντεο;

Last edited:
Χρησιμοποιούσα το Nero 11 αλλά ένας φίλος μου είπε να το ξεχάσω και να χρησιμοποιώ το img burn που είναι έτη φωτός ανώτερο (άσε που το έφτιαξε μια αυθεντία στα software).

Πάντως στην ονομασία δίσκου,το nero σου δίνει λίγους χαρακτήρες επιλογή ενώ το img burn μακρινάρι!

Οδυσσέα καλημέρα και σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Τα BD και οι HDD,έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Οπότε αφού μιλάμε για πολύ αγαπημένες ταινίες,ο συνδιασμός BD και HDD είναι ότι καλύτερο.
Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω.
Θα πρέπει να είσαι πολύ άτυχος να σου χαλάσουν ταυτόχρονα και τα δύο!!

Χρησιμοποιούσα το Nero 11 αλλά ένας φίλος μου είπε να το ξεχάσω και να χρησιμοποιώ το img burn που είναι έτη φωτός ανώτερο (άσε που το έφτιαξε μια αυθεντία στα software).

Πάντως στην ονομασία δίσκου,το nero σου δίνει λίγους χαρακτήρες επιλογή ενώ το img burn μακρινάρι!

Aν το blu ray backup που εχεις ειναι σε μορφη rip (folders) και οχι σε iso , το imgburn μπορεί να το γράψει ή καίει μονο απο μορφη .iso?

Vadergr,

ξεκινώντας την εφαρμογή "img burn",σου βγάζει ένα παράθυρο με 6 επιλογές:
  • write image file to disc
  • write files/folders to disc
  • create image file from disc
  • create image file from file/folders
  • verify disc
  • discovery
Το 2ο σκέλος είναι η απάντηση σε αυτό που με ρώτησες.

*Γιατί δεν το δοκιμάζεις;Είναι υπερβολικά μικρό σε μέγεθος και διατίθεται δωρεάν εδώ:

http://www.imgburn.com/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οσοι χρησιμοποιείτε HDD για να δείτε ταινίες BR,πως θα δείτε μία ταινία BR σε μορφή m2TS πχ Terminator 2 (=45.4GB)
τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται η μορφή αυτή απο τις περισσότερες συσκευές;

Last edited:
Απάντηση: Re: Από πού αγοράζετε Blu-Ray disks?

[*]Τέλος πως θα αποθηκεύσω στον HDD μία ταινία σε μέγιστη ποιότητα (m2TS) και να την παίξει η τηλεόραση μου που δεν υποστηρίζει τέτοια μορφή βίντεο;
[/LIST]
Δοκιμασε να την κανεις ματροσκα με συνδυαμο tsmuxer και mkvmerge να δεις αν την παιζει ετσι. Αυτα ειναι τα γνωστα Remux που κυκλοφορουν...

Re: Απάντηση: Re: Από πού αγοράζετε Blu-Ray disks?

Δοκιμασε να την κανεις ματροσκα με συνδυαμο tsmuxer και mkvmerge να δεις αν την παιζει ετσι. Αυτα ειναι τα γνωστα Remux που κυκλοφορουν...

Με την μετατροπή αυτή δεν ξέρω αν θα κερδίσει τίποτα,γιατί 1ον δεν νομίζω ότι η τηλεόραση στηρίζει τέτοια αρχεία και 2ον αν πρόκειται όπως λέει ο Οδυσσέας για πολύ αγαπημένες ταινίες,με αυτόν τον τρόπο χάνεται το μενού και δεν νομίζω να το θέλει κανένας αυτό...

Τα 25ρια που αναφερεις μαλλον δεν ειναι Mitsubishi Kagaku Media σαν αυτα που πηρε ο Ulysses, αλλα Verbatim με MID: CMCMAG-XXX-XXX. Αυτα ναι, δεν ειναι καλα. Ειχα κι εγω προβληματα με τετοια.
Πως το βρισκω αυτο?
Το Nero InfoTool δε βοηθησε

Re: Απάντηση: Από πού αγοράζετε Blu-Ray disks?

Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για μενού κτλ..

Εχω 60 ταινίες αυθεντικές απο εξωτερικό (χωρίς Ελληνικά),τις γράφω σε κενό δισκάκι με ήχο Αγγλικό DTS master audio (ή Dolby true HD) και επιπλέον προσθέτω Ελληνικά.Ολα τα υπόλοιπα κόβονται μαχαίρι,δηλαδή τα υπόλοιπα audio,subtitles.

Απλά αν μπει στον σκληρό δίσκο με κάποια μορφή,θέλω να είναι η μέγιστη ποιότητα,να μην έχει χάσει πουθενά.
Για αυτό λοιπόν θέλω τα δισκάκια.Αν γίνεται και στον HDD να μπει άθικτο,να δοκιμάσω..

Re: Απάντηση: Από πού αγοράζετε Blu-Ray disks?

Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για μενού κτλ..

Εχω 60 ταινίες αυθεντικές απο εξωτερικό (χωρίς Ελληνικά),τις γράφω σε κενό δισκάκι με ήχο Αγγλικό DTS master audio (ή Dolby true HD) και επιπλέον προσθέτω Ελληνικά.Ολα τα υπόλοιπα κόβονται μαχαίρι,δηλαδή τα υπόλοιπα audio,subtitles.

Απλά αν μπει στον σκληρό δίσκο με κάποια μορφή,θέλω να είναι η μέγιστη ποιότητα,να μην έχει χάσει πουθενά.
Για αυτό λοιπόν θέλω τα δισκάκια.Αν γίνεται και στον HDD να μπει άθικτο,να δοκιμάσω..

Όπως σου έγραψε ο psytransas στο post 53.
Demux την ταινία με το tsmuxer και στην συνέχεια επιλογή των αρχείων εικόνας και ήχου και μετατροπή σε .MKV με το mkvmerge.
Δεν έχεις την παραμικρή απώλεια σε ποιότητα,διαβάζεται από τους περισσότερους players και τέλος αν δεν θέλεις τους υπότιτλους ενσωματωμένους με την ταινία,πολύ απλά τους έχεις σε .SRT με το όνομα της ταινίας.

Με την μόνη διαφορά ότι αν κάποια ταινία στην playlist έχει συνδιασμό 2 mpls(υπάρχουν αρκετές),το tsmuxer δεν θα κάνει δουλειά.
Σε αυτήν την περίπτωση την δουλειά κάνει το DVDFab.
(Αυτό τουλάχιστον χρησιμοποιώ εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος).

Η όλη διαδικασία δεν θα πάρει παραπάνω από 35-40 λεπτά.