Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Έτυχε μια φορά και συνταξίδεψα με έναν συνομήλικό μου τότε τσιγγάνο. Είμασταν και οι δύο γύρω στα 21 χρονών. Στο πλοίο για Κρήτη πιάσαμε την κουβέντα, κυρίως γιατί δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε. Μου έιπε για τη γυναίκα του, για την κορούλα του που μόλις είχε γεννηθεί τότε, για τον τρόπο ζωής των τσιγγάνων, του είπα κι εγώ για τις σπουδές μου (και γαμώ τα ρακόρ στη κουβέντα μας!) αλλά κυρίως εγώ τον ρώτησα για να μάθω περισσότερα για τη φυλή τους. Από αυτή τη κουβέντα το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και "καλοί" και "κακοί" τσιγγάνοι. Τον ρώτησα μάλιστα ποια είναι η διαφορά του τσιγγάνου από τον γύφτο. Μου είπε ότι οι γύφτοι είναι περισσότερο τούρκοι και λιγότερο ρομ, και γενικά έχουν και οι τσιγγάνοι πολλά προβλήματα μαζί τους. Ο συγκεκριμένος τσιγγάνος παρότι συνομήλικός μου φάινοταν 10 χρόνια μεγαλύτερος. Τότε πούλαγε χαλιά και κατέβαινε στην Κρήτη για να πουλήσει για μια εβδομάδα και να γυρίσει στη Λάρισα. Εύχομαι να είναι καλά όπου είναι τώρα, καλή του ώρα.

Μα αυτό λέω φίλε Φωτη .Η καλοσύνη δεν είναι θέμα φυλής.
Κύριε Μελίδη τίποτα προσωπικό.Αντιθέτως, απ´όσα γράφουν συμφορουμίτες εδώ μέσα που σάς έχουν γνωρίσει φαίνεστε φιλόξενος άνθρωπος.
Υπαρχει μιά εμμονή με τούς τσιγκάνους που προσωπικά δεν την καταλαβαίνω.
Στην επαρχία που μεγάλωσα υπήρχαν τσιγκάνοι σε πολλές γειτονιές.Απο τότε οι μανάδες απειλούσαν τα παιδιά τους ότι εάν δεν φάνε το φαγητό τους θα τα δώσουν στούς ´γύφτους´,ή στούς Εβραίους.Τώρα μπορεί να προσθέτουν τούς Αλβανούς ή δεν ξέρω τί.
Δεν συμφωνώ με την συνολική απόρριψη φυλών ,κοινωνικών ,πολιτικών ομάδων.Μπορεί να γίνει επικίνδυνο και να οδηγήσει ανθρώπους απαίδευτους σε ακραίες εκδηλώσεις,με κριτήριο μόνον τήν ´ράτσα´ή την καταγωγή ή την πολιτική τοποθέτηση.

Γιατρέ μου,επειδή ξενυχτάς που ξενυχτάς,το καλοκαίρι που συνήθως με πιάνουν οι κρίσεις πανικού τέτοιες ώρες,μήπως μπορώ να σε βρω σε κανένα chat room?

Γιατρέ μου,επειδή ξενυχτάς που ξενυχτάς,το καλοκαίρι που συνήθως με πιάνουν οι κρίσεις πανικού τέτοιες ώρες,μήπως μπορώ να σε βρω σε κανένα chat room?

Eλα βρέ υπερβολικέ.
Πάντως μέχρι τώρα δεν θυμάμαι να έχεις εκδηλώσει τέτοια φαινόμενα εκτός απο το ´πρασίνισμα´.Πως και σού προέκυψε αλλαγή ´χρώματος´??;)
Πάντως σοβαρά,δεν έχω βρεί πουθενά στοιχεία που να αναφέρουν ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί μόνον απο ´αλλοφύλλους´.Εχουμε και εμείς πολλά μπουμπουκια.
Και μιά και παθαίνεις ´πανικούς´,και οι τοποθετήσεις σου εδώ δεν ´γκριζάρουν´απ´όσο θυμάμαι,φαντάζομαι θα συμφωνείς ότι η εγκληματικότητα δεν είναι θέμα ´ράτσας´,αλλά κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα κυρίως.

Οι κρίσεις μου είναι πραγματικές και δεν τις εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου.
Το ότι η εγκληματικότητα δεν έχει να κάνει με φυλή και χρώμα,νομίζω ότι όλοι το παραδέχονται

Οι κρίσεις μου είναι πραγματικές και δεν τις εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου.
Το ότι η εγκληματικότητα δεν έχει να κάνει με φυλή και χρώμα,νομίζω ότι όλοι το παραδέχονται
Για σένα το πιστεύω.Οχι και για όλους πάντως.Ματάκια έχουμε και διαβάζουμε.Και
παραβλέπω το παρόν thread.
Λοιπές συζητήσεις σε p.m.

Re: Απάντηση: Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Aν θεωρείτε ότι προσβάλω τον χώρο του φόρουμ με τα γραφόμενά μου, τότε ζητώ συγνώμη και αποχωρώ.

Μη ζητάτε συγνώμη κε Μελίδη, τίποτα απ'όσα γράψατε δεν είναι παράλογο ή εστω υπερβολικό. Οσοι είχαν κάποια επαφή με τσιγγάνους σας καταλαβαίνουν απόλυτα. Οι υπόλοιποι έχουν φυσικά τις απόψεις τους. "Ο παθώς όμως είναι αλλοιώς"...

Απάντηση: Re: Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Ο Αυγουστίνος Καντιώτης μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά. Αλλά κατόρθωσε με συμπαράσταση, αγάπη και μόχθο να κάνει τους ρομά της Φλώρινας να ζουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες από ότι στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών τους να έχει προχωρήσει σημαντικά, και πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες περιοχές. Άρα η άποψη ότι δεν αλλάζουν είναι προσωπική, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι τον κύριο Μελίδη.
Αισθάνεστε ωραία που θα δώσατε αυτό στο φόρουμ;
Αλήθεια τί καλό αποκομίσαμε;
Αλήθεια έχετε παιδιά;
Θα θέλατε να δουν αυτά που γράφει ο πατέρας τους;
Πώς θα νιώθατε;
Χθες βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να απαγορεύσω την είσοδο στο φόρουμ στις 2 κόρες μου (14, 10 ετών) και στον ανηψιό μου (13 ετών), που μπαίνουν συχνά, διότι, ειλικρινά, δεν θα ήθελα να μάθουν ότι συχνάζω σε αυτό το χώρο, όπου γράφονται τέτοιες .... (συμπληρώστε εσείς).
Αλήθεια, μήπως θα ακούσουμε στη συνέχεια για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός;
Αλήθεια, πιστεύετε ότι το θέμα που ανοίξατε σας τιμά;

Και ξαναρωτώ: Έχετε παιδιά;

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
θα επιθυμούσα να σέβεστε το χώρο μας.

Κυριε Βλασιδη, θεωρω οτι υπερβαλετε χωρις να ειναι αναγκη. Το τι προβαλλει η τηλεοραση, το τι ακουγεται καθε μερα στο ραδιοφωνο και το τι γινεται στους δρομους τα παιδια δεν το βλεπουνε, το AVCLUB μας μαρανε. Τετοια εμμεση λογοκρισια ειχα καιρο να δω . Παω να κρυψω τοιν ελεφαντα τωρα πισω απο την παπαρουνα ..

Παιδιά καλημέρα. Είναι περίπου 08:40 πρωί και ήρθα στο μαγαζί μου να πιώ καφέ, να ταίσω τον Φρειδερίκο (τον γάτο μου) και να διαβάσω τα αγαπημένα μου φόρουμ. Σε λίγη ώρα θα έχω και τον φίλο μου Νίκο Κρυωνά παρέα με τον γιό του όπου θα πάμε να βρούμε εισητήρια για τον ΠΑΟΚ! Δεν είμαι όμως παοκτσής.

Λοιπόν θα το πιστέψετε αυτό που θα σας πω;
Στο σπίτι μου που είναι καμμιά 500 μέτρα μακρυά, βγαίνοντας το πρωί είδα μαζεμένους κάποιους και ρώτησα τι έγινε.
Τη νύχτα που μας πέρασε, στην παραδίπλα οικοδομή που τώρα χτίζεται ,πήγαν οι γύφτοι και "σηκωσαν" τα σίδερα που είναι για το καλούπωμα. Καμμιά 800 κιλά όπως είπε ο εργολάβος που ήταν εκεί.
Τους είδε η διπλανή γειτόνισα διότι έκαναν θόρυβο. Δεν έκανε τίποτα γιατί φοβάται. Είναι και μεγάλης ηλικίας.

Ήταν η ληστεία της ημέρας. Ή μάλλον της νύχτας. Τι να πω.

Η ένσταση που υπέβαλλα δεν αφορούσε τόσο τις απόψεις του κου Μελίδη για τους ρομά και άλλους αναξιοπαθούντες. Άλλωστε γι αυτές έχουμε συζητήσει (πολιτισμένος διάλογος) και αλλού.

Η ένσταση αφορούσε ότι ξεκίνησε ένα θέμα σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα των γονιών που διηγείται ένας πιτσιρικάς σε κατάστημα και το όλο χάζι που ακολούθησε. Αν αυτό αποτελούσε αφορμή για να προβληματιστούμε, θα ήταν εξαιρετικό παράδειγμα. Εδώ όμως δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο. Δεν δόθηκε για να προβληματιστούμε, αλλά μάλλον για να γελάσουμε.

Για τη λογοκρισία τώρα:
Από πότε αποτελεί έμμεση λογοκρισία η παράθεση απόψεων και η αντίδραση στα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου;

Και το ίδιο ισχύει και για τον Larry, Σούρλα, Αντώνογλου, Ελενα Κ, Έκτορα; Μήπως αυτό που δεν θέλετε είναι να σας ενοχλούν όταν κάνετε πλάκα με τους πάντες και τα πάντα;

ΥΣΤ. Όσα μηνύματα γράφω στην Εκτός Θέματος, τα γράφω ως απλό μέλος και τίποτε παραπάνω. Δε φέρω καμιά ιδιότητα και δεν κάνω χρήση καμιάς ιδιότητας.

Last edited:
Σωστό, αλλά το περιστατικό μάλλον γέλιο προκαλεί παρά προβληματισμό.
Τα σημερινά παιδιά δυστυχώς έχουν δυνατότητα να δουν και να διαβάσουν πολύ χειρότερα από το διαδίκτυο, παρά από ένα φόρουμ σαν το δικό μας.
Και μάλιστα με φωτό και βίντεο που κατεβάζει ο καθένας εέύθερα.
Απλώς οι συγκεκριμμένοι από πολύ μικροί έχουν σεξουαλικές δραστηριότητες, κυρίως οι κοπέλες και αυτό φαίνεται από το πόσο μικροί είναι σε ηλικία όταν κάνουν παιδιά. Και κάνουν πολλά. Είναι φυσικό γι´αυτούς.
Για εμάς είναι αδιανόητο 13 χρονών κοπελίτσα να είναι παντρεμένη με έναν 15χρονο.

Δίπλα στο σπίτι μου 4 Ελληνες σήμερα το πρωί έκλεψαν το διαμέρισμα της μάνας ενός φίλου μου.
Οποιος κάνει παρέα με Ελληνες μπορεί να καταλάβει πόσο κλέφτες είναι συνολικά.
Ελπίζω να μην βγεί κανείς και μου πεί να ζητήσω συγνώμη που θεωρώ τούς Ελληνες κλέφτες πακέτο.

Πάντως στατιστικά οι Έλληνες παρουσιάζουν πολύ μικρότερη εγκληματικότητα από τις άλλες ομάδες που αναφέραμε.
Στα αστυνομικά τμήματα καθημερινά οι προσαγωγές είναι περισσότερο από γύφτους, αλβανούς και ρωσσοπόντιους. Έχω φίλο αστυνομικό που μου τα λέει.
Σ´αυτό τον τομέα της εγκληματικότητας ερχόμαστε τελευταίοι.
Όπως και σε πολλά άλλα δυστυχώς.

Προσαγωγή στο τμήμα δεν συνεπάγεται εγκληματικότητα.Καμιά στατιστική δεν δείχνει οτι υπερέχουν οι αλλοδαποί στο έγκλημα.
Οι λεγόμενοι και ρωσοπόντιοι είναι ελληνικής καταγωγής άν δεν κάνω λάθος.
Αλλως τε οι ´περήφανοι αυτόχθονες´είχαν τετοιες συμπεριφορές και στούς Μικρασιάτες πρόσφυγες κάποτε ,τούς ´Τουρκόσπορους´.
Και στούς κωνσταντινουπολίτες.

Μπορεί να είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά δεν φέρονται σαν τέτοιοι.
Φέρονται σαν να μην πω τι. Όταν πρόκειται να πάρουν δάνειο άτοκο επικαλούνται την ελληνικότητά τους. Στα υπόλοιπα είναι ρώσσοι αλήτες.

Καλά, έχουμε κι εμείς τα μπουμπούκια μας, αλλά έχουμε και λίγο φιλότιμο.
Όταν καταλάβουμε το λάθος μας λέμε και μια συγνώμη.
Ενώ οι λεγάμενοι θέλουν να μας δείρουν κι από πάνω. Όχι συγνώμη, αλλά μαχαίρι βγάζουν και μας πουλάνε μαγκιά. Ήρθαν από κει και θέλουν να μας επιβάλουν το δικό τους τρόπο επειδή έτσι έμαθαν εκεί.
Δυστυχώς εγώ τα βλέπω μπροστά μου σχεδόν κάθε μέρα.

αγαπητε κυριε Μελιδη εχετε αυτες τις αποψεις για ολες τις μειονοτητες ?
οι ποντιοι ειναι Ρωσοι αλητες
οι τσιγγανοι κλεφτες
για τους αλβανους να μας πειτε τωρα ,αυτοι πρεπει να ειναι χειροτεροι ολων.

Γιατί εσείς δεν ζείτε στην Ελλάδα και δεν βλέπετε και δεν ακούτε τίποτα;
Εγώ πρέπει να σας τα πω;
Σε τόσο διαφορετικό τόπο ζούμε εσείς εκεί και εμείς εδώ;

Last edited: