Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

μαζι σου μιχαλη :grinning-smiley-043

στα λογια ολα καλα ειναι ελατε κατα εδω πανω να δειτε πως ειναι τα πραγματα δεν ειμαστε ρατσιστες αλλα μεγαλα λογια μπορουμε ολοι να λεμε με το πληκτρολογιο -bye-

Εγώ έζησα απέναντι από γύφτους 24 χρόνια, στην οδό Δημοκρίτου στην Άνω Πόλη. Με μαμά καθαρίστρια, κόρη πόρνη και γιο χαπάκια. Ο γιος της πόρνης όμως (αγνώστου πατρός είναι γιατρός στο Παπανικολάου).

Τάσο συγνώμη, που σου χαλάσω το επιχείρημα, αλλά έχω περιηγηθεί με την οικογένεια σχεδόν όλα τα χωριά του κάμπου και τα ορεινά, έχω πάει σε γιορτές τους, και έχουμε φιλοξενηθεί σε σπίτι στον Ήφαιστο (ναι, στο γνωστό γκέτο δίπλα στην Κομοτηνή).

Ζω ακόμα....

H Σοφοκλέους από την αθηνάς μέχρι την πειραιώς σου κάνει; όλες οι φυλές είναι εκεί. Πακιστάνοι, μαύροι, κινέζοι, ινδοί, ιρακινοί, αιγύπτιοι, και που και που βλέπεις και κανένα τσιαγγάνο. Κάθε μέρα λοιπον πέρναγα από εκεί πολλές ώρες της μέρας και της νύχτας. Ποτέ δεν μου έτυχε τίποτα. Το μόνο περιστατικό που θυμάμαι ήταν ένα τζάνκυ (έλληνας) που έκλεψε μια γριούλα που κατέβηκε από το Β18. Σε ένα λεπτό είχαν βγει δύο μαύροι, είχαν μπουζουριάσει τον τζάνκυ και είχαν δώσει στη γριούλα τη τσάντα της. Υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση από αυτήν;

όχι δεν μου κάνει. και εγώ περνάω απο εκεί, κάτω απο την αθηνάς. προχτές και μου έπεσε το κράνος. το έπιασε ένας κ τρέχοντας ήρθε να μου το δώσει. Ξεκολάτε δεν μιλάω για ρατσισμό. Η ερώτηση είναι απλή, βάλε ένα δερματινο μπουφάν, και πέρνα μέσα απο ένα καταβλυσμο. Έτσι να δούμε τι θα γίνει.

Απάντηση: Re: Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Τάσο συγνώμη, που σου χαλάσω το επιχείρημα, αλλά έχω περιηγηθεί με την οικογένεια σχεδόν όλα τα χωριά του κάμπου και τα ορεινά, έχω πάει σε γιορτές τους, και έχουμε φιλοξενηθεί σε σπίτι στον Ήφαιστο (ναι, στο γνωστό γκέτο δίπλα στην Κομοτηνή).

Ζω ακόμα....

δεν ειναι ολοι στο ιδο τσουβαλι εχω γνωρισει τσιγγανους που πηραν Ι-5 για να συνεχησουν την δουλεια στο παζαρι και οσα λεφτα και να εχουν δεν προσπαθουν να αλλαξουν εχουν την νοοτροποια τους οσοι τους εχουν ζησει ξερουν τι λεω

Εγώ έζησα απέναντι από γύφτους 24 χρόνια, στην οδό Δημοκρίτου στην Άνω Πόλη. Με μαμά καθαρίστρια, κόρη πόρνη και γιο χαπάκια. Ο γιος της πόρνης όμως (αγνώστου πατρός είναι γιατρός στο Παπανικολάου).
Μήπως δεν ήταν τσιγγάνοι ? Γύφτισσα καθαρίστρια, γύφτισσα πόρνη και γύφτο χαπάκια δεν έχω δει ποτέ...

Παιδιά δεν είπα για γεννετική προδιάθεση, αλλά για το ότι το πράγμα πάει από τον μπαμπά στο παιδί. Όσο τα παιδιά είναι με αυτούς τους γονείς, αυτά μαθαίνουν. Όπως τα έμαθαν οι γονείς τους και όπως θα τα μάθουν αυτοί στα δικά τους παιδιά.

Αυτός είσαι! Άρα λοιπόν, δεν πρόκειται για κάποιο ίδιον της φυλής, όπως ισχυρίζονται πολλοί. Είναι το απλό "με όποιον δάσκαλο καθήσεις". Ε, για αυτό ακριβώς χρειάζονται τα μέτρα. Αν για παράδειγμα κυνηγούσαμε όλων τα παιδιά να παρακολουθήσουν κανονικά σχολείο, σε 2-3 γενιές τα σοβαρότερα από αυτά τα προβλήματα θα είχαν εκλείψει. Ευτυχώς, η διαμόρφωση της ηθικής μας δε γίνεται μόνο από τους γονείς.

Είναι όμως πολύ δύσκολο να τους μάθεις διαφορετικά πράγματα απ´αυτά που μαθαίνουν από μικρά από τους γονείς τους. Μόνο αν τα πάρεις από πολύ μικρά τα παιδιά. Άντε πάρτα όμως από τους γονείς τους για να τα εκπαιδεύσεις.
Τα διπλανά μου 4 και 5 χρονών έμαθαν πως να ζητιανεύουν. Εννοώ να πείθουν τον κόσμο ότι έχουν ανάγκη και να τους λυπηθούν. Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο. Θέλει την τέχνη του.
Τα πιο μεγάλα έμαθαν την τέχνη της κλοπής. Με μικρούς στόχους για αρχή αλλά σιγά σιγά θα φτάσουν σε υψηλότερα κλιμάκια!!
Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στον ορίζοντα.

αυτός όμως ο τρόπος ζωής που περιγράφεις, καταμαρτυρεί μια κάποια, όσο και εάν αυτό φαίνεται περίεργο, ένταξη στην κοινωνία. Η οικογένεια αυτή θα ήταν γύφτοι μόνο στην καταγωγή, όχι γύφτοι όπως φαντάζομαι (βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος) ότι τους εννοεί ο Μιχάλης.

Δηλαδή εάν λυθεί το πρόβλημα τών ´γύφτων ´καθάρισε η κοινωνία???
Aπο την άλλη οι ιδιαιτερότητες τών τσιγγάνων ή οποιας άλλης διαφορετικής κοινωνικής ομάδας δεν αντιμετωπίζονται με ´υποχρεωτικές´ενσωματώσεις.Οσο δυσάρεστη είναι η κοινωνική απομόνωση ,άλλο τόσο και η ´καλών προθέσεων´ενσωμάτωση.Ετσι κατέληξαν και οι Ινδιάνοι,να ζούν σε λυόμενα και με τεράστια ποσοστά αλκοολισμού,στα πλαίσια τής ´ενσωμάτωσης´
Επομένως ναι στην προσέγγιση,ναι στίς ευκαιρίες,ναι στην ισονομία, αλλά και σεβασμός στίς ιδιαιτερότητες που δεν θα είναι επιβλαβείς πρός την κοινωνία.
Υ.Γ
Και τον Αλεξ μάλλον ´γύφτοι´τον καθάρισαν γι´αυτό δεν τους βρίσκει κανείς τούς παμπόνηρους,όπως και τούς 5 στο Αγρίνιο.Ο ξανθομάλλης που τούς καθάρισε έχει ´γύφτικο´αίμα.

Φυσικά δεν καθάρισε η κοινωνία, γιατί οι γύφτοι δεν είναι καν ένα από τα πρώτα προβλήματα που την απασχολούν. Περισσότερο προκαλούν παρά αποτελούν ουσιαστικό πρόβλημα, τουλάχιστον μεγάλης έκτασης, νομίζω.

Αποτελούν όμως ασφαλή λύση για να τούς ´πετάμε´όλες τίς δικές μας ´αμαρτιες´και να νοιώθουμε καλύτερα.;)
Σκέφτομαι μήπως η αποβλάκωση που προσφέρει ο κάθε Αρναούτογλου και το κάθε survivor τής ιδιωτικής-´ελεύθερης´τηλεόρασης προκαλεί μεγαλυτερο κακό στην κοινωνία,όταν μάλιστα παρακολουθούνται με μαζική συμμετοχή απο τούς Νεοέλληνες.
Μήπως έχουμε δεί τίς στατιστικές για το πόσο διαβάζει ο Νεοέλληνας ,ή για την μουσική που ο ίδιος επιλέγει ή για την οικολογική καταστροφή ,στην οποία, μιά χαρά συμβάλλει και αυτός ή για την οδηγική του συμπεριφορά??
Μήπως παραχαϊδευόμαστε βρίσκοντας ´εύκολους στόχους´??

Re: Απάντηση: Από τρελλό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια!!!

Αποτελούν όμως ασφαλή λύση για να τούς ´πετάμε´όλες τίς δικές μας ´αμαρτιες´και να νοιώθουμε καλύτερα.;)
Σκέφτομαι μήπως η αποβλάκωση που προσφέρει ο κάθε Αρναούτογλου και το κάθε survivor τής ιδιωτικής-´ελεύθερης´τηλεόρασης προκαλεί μεγαλυτερο κακό στην κοινωνία,όταν μάλιστα παρακολουθούνται με μαζική συμμετοχή απο τούς Νεοέλληνες.
Μήπως έχουμε δεί τίς στατιστικές για το πόσο διαβάζει ο Νεοέλληνας ,ή για την μουσική που ο ίδιος επιλέγει ή για την οικολογική καταστροφή ,στην οποία, μιά χαρά συμβάλλει και αυτός ή για την οδηγική του συμπεριφορά??
Μήπως παραχαϊδευόμαστε βρίσκοντας ´εύκολους στόχους´??

Μερικές στατιστικές που βρήκα
Education spending (% of GDP) by country: 84η θέση στον κόσμο κάτω από την Ερυθραία και τη Ζιμπάμπουε

Internet Statistics > Users (per capita) by country : 72η θέση κάτω και από τη Βουλγαρία

Lifestyle Statistics > Members of voluntary organisations > Environmental by country (η Ελλάδα δεν είναι στη λίστα)

Media Statistics > Mobile phones by country:11η θέση 83.86 per 100 people

Education Statistics > Library books (per capita) by country 43η θέση, κάτω και από την Αλβανία

Από περιέργεια έψαξα την κατάταξη χωρών σε βιβλία βιβλιοθηκών ανά κάτοικο.
Την πρώτη θέση κατέχει η Γεωργία (όχι των ΗΠΑ). Στις 10 πρώτες θέσεις, τις 5 κατέχουν χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (η ΠΓΔΜ μεταξύ αυτών), οι λοιπές 5 είναι κρατίδια τύπου Λιχτενστάιν και η Ισλανδία. Εξαιρουμένου του Λουξεμβρούργου, η πρώτη (σοβαρή) Ευρωπαϊκή χώρα στην κατάταξη είναι η Δανία, 16η θέση. Όσο για το σχόλιο για την Αλβανία, παραλείπεται να αναφερθεί ότι είμαστε μπροστά από τον Καναδά τη Γαλλία, Ιρλανδία, Αυστραλία, Ισπανία, Ιαπωνία κλπ. Άρα?

Επίσης στις δαπάνες για την παιδεία, εάν εξεταστούν κατά κεφαλήν (per student) είμαστε μπροστά από Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Βέλγιο.

Περίεργο πράγμα οι στατιστικές και η ερμηνεία τους. Κάποιος είπε ένα πολύ ευστοχο για τη σχέση τους με το μπικίνι.

Πάντως το μόνο που δεν μ´αρεσε, που δεν θα έπρεπε να το πω, αλλά θα το πω,είναι το ότι με πήραν τηλ. αρκετοί φίλοι, μέλη του φόρουμ, μου είπαν ότι συμφωνούν απόλυτα μαζί μου και καλά κάνω και τα γράφω, μου είπαν και δικές τους ιστορίες που τους έκλεψαν γύφτοι ή τους απείλησαν ρώσσοι κ.λ.π. αλλά κανείς τους δεν έγραψε μια άποψη στο θέμα που εξελίχθηκε σε μια ωραία και πλούσια σε απόψεις κουβέντα.
Γιατί ρε παιδιά δεν γράφετε την άποψή σας κι εσείς; Τι φοβάστε μη σας κολήσουν τη στάμπα του ρατσιστή; Τόσο κακό είναι αυτό δηλαδή;
Μπείτε και γράψτε τις εμπειρίες σας και τις απόψεις σας. Ελευθερία λόγου έχουμε και δημοκρατία. (και μάλιστα υπερβολική) ;) ;)

Last edited:
Η αλήθεια πάντα είναι κάπου στην μέση..
Οπότε και εμείς δεν είμαστε καλόπαιδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε οτι οι υπόλοιποι είναι οι καλοί και εμείς οι ρατσιστές!
Έχω πολλές εμπειρίες απο γύφτους, τσιγγάνους, ρώσους, γεωργιανούς αλλά και Έλληνες..

Υ.γ Αναρωτιέμαι ώρες ώρες..αν ήμασταν εμείς στην θέση που είναι τώρα οι Αλβανοί, πως θα αντιδρούσαμε..το έχω ξαναπέι σε συζητήσεις με φίλους αλλά μας θεωρώ χάλια σαν φάρα..μόνο απο την κατάντια της χώρας μας αν κρίνουμε θα μπορέσουμε εύκολα πιστεύω να καταλάβουμε οτι κι εμείς στα ζόρια ίσως να ήμασταν χειρότεροι απο όλους αυτούς που κράζουμε..
Και πάλι όμως, με υποθέσεις δεν βγαίνει συμπέρασμα..

Υ.γ2 Όλοι άνθρωποι ήμαστε...άσπροι, μαύροι, κόκκινοι, κίτρινοι, πράσινοι..:rolleyes:
Ε όλοι έχουμε τα ελατώματά μας...

δεν πιστεύω ότι βοηθάει σε τίποτα του να καταγραφούν δίκην αστυνομικου δελτίου όλα όσα μπορεί να έχουν υποστεί εκατέρωθεν

η κουβέντα μπορεί να συνεχιστεί στις λύσεις που μπορούν να δοθούν και ακομα ακομα στα αίτια που το δημιούργησαν

Τα αίτια είναι μάλλον η φτώχεια.
Φτωχοί όμως δεν είναι μόνο οι γύφτοι και οι λοιποί.
Κι άλλοι είναι φτωχοί αλλά κοιτάνε να τα βγάλουν πέρα με άλλους τρόπους.
Π.χ. με μια δεύτερη δουλειά.
Οι γύφτοι δεν δουλεύουν. Δεν μπορούν να έχουν αφεντικό πάνω τους. Δεν τους πάει. Προτιμούν να κλέψουν ή να ζητιανεύουν.
Ο διπλανός μου δεν δουλεύει. Παίρνει τα επιδόματα από το κράτος (ουκ ολίγα), ζητιανεύουν τα παιδιά του και τη βγάζουν μια χαρά, λαμβάνοντας όμως υπ´όψιν ότι έχουν και περιορισμένες απαιτήσεις σε σχέση με μας.
Το καλοκαίρι πουλάει μπαλόνια με ήλιον στα πανήγύρια και βγάζει κι από κει ένα μεροκάμματο.
Πάντως η γυναίκα του συνελήφθη στο σουπερμάρκετ απέναντι μας να κλέβει και την έκαναν δικαστήριο.
Απλώς, παρά του μη έχοντος.................θα λάβεις.

Μια επισήμανση για τα βιβλία βιβλιοθηκών/ανά κάτοικο. Μετρούν μόνο τα hard copies. Τί σημαίνει αυτό; Μα σε όλες σχεδόν τις βιβλιοθήκες πλέον τα περιοδικά, οι εφημερίδες και πολλά βιβλία έρχονται ως .pdf, είτε ως συνδρομή online. Επομένως λογικό να πέφτουν αρκετές θέσεις.