Apocalypto

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    56
Καλημέρα!!!!!
Την είδα προχθές και μου άρεσε πάρα πολύ. Τα είπατε όλα, δεν έμεινε να πω κάτι εγώ παρά μόνο θα σταθώ στο μονόλογο της άρρωστης μικρής που με άφησε άφωνη... :SFGSFGSF:

Mel αγόρι μου, είσαι πολύ μπροστά!!!!!!!!!!!!!!!!!!:worshippy:

Καλημέρα!!!!!
Την είδα προχθές και μου άρεσε πάρα πολύ. Τα είπατε όλα, δεν έμεινε να πω κάτι εγώ παρά μόνο θα σταθώ στο μονόλογο της άρρωστης μικρής που με άφησε άφωνη... :SFGSFGSF:

Mel αγόρι μου, είσαι πολύ μπροστά!!!!!!!!!!!!!!!!!!:worshippy:

Εσύ δεν πιάνεσαι..

Εσένα σου άρεσε ο πρωταγωνιστής-Ροναλντίνιο, εκτός του Μελ,γι αυτό υποκλίνεσαι.
Παλιοκόριτσο !!:slapface: :flipout:

Βρε παιδιά αυτόν τον μονόλογο με το κοριτσάκι γιατί δεν το θυμάμαι ????

Μήπως είδα άλλη ταινία τελικά ?
Μήπως φταίει η ώρα που την είδα (5.30-7.45 το πρωί) και την πήρε και την σήκωσε άδικα ?
Μήπως ν αρχίσω να ανησυχώ ?:grandpa:

Εσύ δεν πιάνεσαι..

Εσένα σου άρεσε ο πρωταγωνιστής-Ροναλντίνιο, εκτός του Μελ,γι αυτό υποκλίνεσαι.
Παλιοκόριτσο !!:slapface: :flipout:

Δε λέω ο Rudy (τι όνομα κι αυτό, έτσι έχει ονομάσει η θεία μου το σκύλο της :flipout: ) είναι τρελό μωρό και πολύ καλός στον ρόλο του.... αλλά η υπόκληση είναι για τον Mel !!!!!!!!

Δε λέω ο Rudy (τι όνομα κι αυτό, έτσι έχει ονομάσει η θεία μου το σκύλο της :flipout: ) είναι τρελό μωρό και πολύ καλός στον ρόλο του.... αλλά η υπόκληση είναι για τον Mel !!!!!!!!

Είδες που σε ξεσκέπασα παλιοχαμένη ??:flipout: :flipout: -bye-

Μήπως είδα άλλη ταινία τελικά ?
Μήπως φταίει η ώρα που την είδα (5.30-7.45 το πρωί) και την πήρε και την σήκωσε άδικα ?
Μήπως ν αρχίσω να ανησυχώ ?:grandpa:

????

Oracle Girl: [the Prophecy] You fear me? So you should. All you who are vile. Would you like to know how you will die? The sacred time is near. Beware the blackness of day. Beware the man who brings the jaguar. Behold him reborn from mud and earth. For the one he takes you to will cancel the sky, and scratch out the earth. Scratch you out. And end your world. He's with us now. Day will be like night. And the man jaguar will lead you to your end.

Ο μονόλογος....

Re: Απάντηση: Apocalypto

.Ο κυριος Gibson δεν ειναι πολυ συμπαθης στους κυκλους του Hollywood. Ο κυριος Gibson δε φτιαχνει ευκολα εργακια οπως αυτοι οι μεγαλοσκηνοθετες που δεν κανουν τιποτε αλλο από αυτα που τους λενε τα αφεντικα τους: οι παραγωγοι-εμποροι. Ο κυριος Gibson μπαινει στα δυσκολα. Παιρνει ερασιτεχνες ηθοποιους και τους διδασκει να φερονται σαν πραγματικοι ιθαγενεις. Παιρνει ενα απλοϊκο σεναριο 3 σελιδων και μας καθηλωνει στην καρεκλα επι δυο ωρες. Με μια εκπληκτικη φωτογραφια χωρις φιλτρα και ιδιαιτερα χρωματακια επιτυγχανει τον απολυτο ρεαλισμο που λειπει απο τον σημερινο κινηματογραφο,οι σκηνες δρασης εχουν την προσωπικη του σφραγιδα,τα κουστουμια το μακιγιαζ,η μουσικη. ολα τελεια στην παραμικρη λεπτομερεια και δεν ακουμε αγγλικά από ιθαγενείς των Μάγια.
Και δύο πράγματα που συγκρατησα απο την ταινια:
-ο τρόπος που μας δειχνει πως ο ανθρωπος εξαρτιοταν απο τη φυση και ποσο αρμονικα μπορουσε να ζησει μαζι της, αλλα και ποσες δυναμεις μπορουσε να παρει απο αυτη.
-και την τελευταια σκηνη ριχνει το γαντι. Ποια βια δεν εχετε δει τιποτε τωρα αρχιζει.!ερχεται ο πολιτισμενος ανθρωπος.

+1000

Πολύ καλή ταινία.

Ο Gibson χρησιμοποιεί σάν τίτλο τής ταινίας του μιά Ελληνική λέξη,που έχει κατανοήσει τήν έννοιά της πλήρως.

Ο Γκίμπσον βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο...

Όλοι οι θρησκομανείς γνωρίζουν πολύ καλά την ετυμολογία αυτής της λέξης λόγω «Αποκάλυψις».

Καλημέρα. Καλή ταινία, προσεγμένη δουλειά σε κάθε σχεδόν λεπτομέρεια με ωραία γυρίσματα και χρώματα. Πέρασαν 124´λεπτά χωρίς να το καταλάβω. Βέβαια κατά τη γνώμη μου μια-δύο σκηνές όπως για παράδειγμα η αρχική με τα γεννητικά όργανα του ζώου(καλά που δεν είχα φάει τίποτα αλλιώς θα τα´βλεπα μπροστά μου) και να μην υπήρχαν δε νομίζω ότι θα έχανε σε ρεαλισμό το φίλμ. Ο τρόπος του θανάτου του ήταν ήδη μια δυνατή σκηνή.!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apocalypto

Όλοι οι θρησκομανείς γνωρίζουν πολύ καλά την ετυμολογία αυτής της λέξης λόγω «Αποκάλυψις».

Nομίζω ότι έχεις κολλήματα αγαπητέ μου φίλε με την θρησκεία,που βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν στην ταινία αυτή.
Αντιθέτως ο Γκίμπσον στηλιτεύει σαφέστατα την θρησκοληψία σε όλες τίς σκηνές τών ανθρωποθυσιών,αλλά και στην σκηνή τής έκλειψης τού ηλίου και πώς χρησιμοποιείται πολιτικά απο τον ιερέα και τον αυτοκράτορα τών Μάγια.
Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ.

Oracle Girl: [the Prophecy] You fear me? So you should. All you who are vile. Would you like to know how you will die? The sacred time is near. Beware the blackness of day. Beware the man who brings the jaguar. Behold him reborn from mud and earth. For the one he takes you to will cancel the sky, and scratch out the earth. Scratch you out. And end your world. He's with us now. Day will be like night. And the man jaguar will lead you to your end.

Ο μονόλογος....

Μπράβο που τον μεταφέρεις ατόφιο.:grinning-smiley-043

Οι (περιτές) σπλατεριες, ήταν το μονο πράγμα που πιστεύω ότι περίσευε... Αλλιώς το εργο ήταν από τα καλύτερα που είδα φέτος.

Δεν ξερω αν μου αρεσε, ξερω οτι με "κρατησε". Εχω ενα θεμα με τις ταινιες που δεν καταλαβαινω ξεκαθαρα το τι θελουν να πουν αλλα ανακατευουν διασπαρτα ενα σωρο "μηνυματα" !

Οσον αφορα τον "μονολογο" της μικρης, με εντυπωσιασε παρα πολυ το υποκριτικο της ταλεντο και το υφος της/ ματια της , παρα το τι ελεγε !

Την είδα στο σινεμά και πραγματικά δεν θέλω να την ξαναδώ. Πάρα πολλή βία για το τίποτα. Ένα σενάριο στοιχειώδες άκρως προβλέψιμο και ανούσιο. Γενικά αυτή η ταινία μου έκανε κάτι από το πολύ καλό "Τρέξε Λόλα Τρέξε" με Ινδιάνους - Ίνκας - Μάγια που για εντυπωσιασμό και μόνο μιλούσαν την γλώσσα των Μάγια. Το τριπτυχο κλισε Πατρις - Θρησκεία - Οικογένεια και εδώ είναι παρόν σε όλο του το μεγαλείο όπότε ο Γκίμπσον είναι στον καλύτερο δρόμο για να γίνει ο νέος Σπιλμεργκ. Κρίμα μετά το Braveheart περίμενα κάτι διαφορετικό.

Την είδα στο σινεμά και πραγματικά δεν θέλω να την ξαναδώ. Πάρα πολλή βία για το τίποτα. Ένα σενάριο στοιχειώδες άκρως προβλέψιμο και ανούσιο. Γενικά αυτή η ταινία μου έκανε κάτι από το πολύ καλό "Τρέξε Λόλα Τρέξε" με Ινδιάνους - Ίνκας - Μάγια που για εντυπωσιασμό και μόνο μιλούσαν την γλώσσα των Μάγια. Το τριπτυχο κλισε Πατρις - Θρησκεία - Οικογένεια και εδώ είναι παρόν σε όλο του το μεγαλείο όπότε ο Γκίμπσον είναι στον καλύτερο δρόμο για να γίνει ο νέος Σπιλμεργκ. Κρίμα μετά το Braveheart περίμενα κάτι διαφορετικό.
Το braveheart δηλαδη δεν ασχολειτο με πατρις θρησκεια οικογενεια? Η μηπως δεν ειχε βια?

Last edited:
Τουλάχιστον είχε μια συνοχή στη δομή του και μια ροή. Αυτό ήταν 3 -4 δοκιμασμένες συνταγές στο μπλέντερ. Η ροή ήταν τελείως όπου με βγάλουν τα ποδαράκια μου. Όσο για τη βια δεν είμαι κατά αρκεί αυτή να εξυπηρετεί στη στελέχωση του έργου ή να υπάρχει έστω από άποψη (βλ Ταραντινο). Δεν ξερω γιατί σε αυτό το έργο μου έδωσε την εντύπωση ότι η βία ύπηρχε για να δικαιολογήσει αυτό που αφήνει να εννοηθεί το έργο, δλδ την καταστροφή του πολιτισμου των Μαγιας. Ισως από την άλλη να είχα διαφορετικές προσδοκίες απο αυτή την ταινία. Περίμενα περισσότερο να εμβαθύνει στην κοινωνική δομή και τον πολιτισμό των ιθαγενών της Αμερικής.

Πολύ καλή ταινία.
Συμφωνώ με πολλά απ´όσα έγραψε ο Στέλιος στο σχόλιό του.
Ο Gibson χρησιμοποιεί σάν τίτλο τής ταινίας του μιά Ελληνική λέξη,που έχει κατανοήσει τήν έννοιά της πλήρως.
Ταινία συμβολική,με παραλληλισμούς στο σήμερα και ένα πολύ δυνατό σχόλιο πάνω στην κατάρρευση τών πολιτισμών.
Με αφορμή τούς Μάγιας(άν και αμφισβητήθηκε απο πολλούς η ιστορική ακρίβεια τής ταινιας και ίσως όχι άδικα),πού ανέπτυξαν έναν σπουδαίο αλλά και αντιφατικό πολιτισμό,μάς κλείνει το μάτι για τον σημερινό Νεορωμαϊκό πολιτισμό.
Οι Μάγιας κατέρρευσαν απο τίς οικολογικές καταστροφές που προκάλεσαν ,αλλά και απο την αλαζονική τους συμπεριφορά στούς άλλους λαούς.
Οι σκηνές στό σκλαβοπάζαρο,οι ανθρωποθυσίες που γίνονται ενσυνείδητα και για πολιτικούς λόγους από τίς ανώτερες κάστες,οι εκατόμβες θυμάτων(η σκηνή που ο νεαρός πρωταγωνιστής παραπατάει ανάμεσα σε εκατοντάδες νεκρούς θυμίζει Ιράκ)η ασύστολη εκμετάλλευση τών ανθρώπων,η βία,η επιστροφή στήν ´αθωότητα´,ο λογικότατος φόβος τού διασωθέντος πρωταγωνιστή,που λέει στην γυναίκα του να επιστρέψουν στο δάσος,μόλις βλέπει τούς Κονκισταδόρες,αλλά και η συνολική ατμόσφαιρα έντασης που δημιουργεί ο Μέλ,φτιάχνουν μιά πολύ καλή ταινία.
Η κατάρρευση τών Μάγιας ,κατά τον Γκίμπσον έχει παρεμφερείς λόγους,με την προβλεπόμενη κατάρρευση τού σημερινού πολιτισμού ,κυρίως τού Αμερικανικού,και όχι μόνον.
Ολα τα λεφτά η σκηνή,στην μέση τής ταινίας,που οι εισβολείς μαζί με τούς αιχμαλώτους,συναντάνε την άρρωστη απο πανούκλα μικρή,δίπλα στην νεκρή μητέρα της...´Φυλαχτείτε απο τον άνθρωπο που φέρνει τον Πάνθηρα..........Θα τελειώσει τον κόσμο σας´,τούς λέει.
Η Ιστορία πάντα εκδικείται.Ακόμα και με την βία.Ατιμώρητοι πάντως δεν θά μείνουν.
Ο Γκίμπσον βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο...

+1

Ψήφισα πολύ καλή χαλαρά:grinning-smiley-043

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω ........ από το casting, από τα τοπία, από την μουσική ......

Πολύ την γούσταρα.