Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Ήρθε προχθές μια κοπελίτσα με μια κούτα χαρτιά. Είχα διαβάσει το έντυπο της απογραφής και ούτε τις μισές ερωτήσεις δεν έκανε. Μάλλον συμπληρώνουν μόνοι τους τα "εύκολα".

Re: Απάντηση: Re: Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Δεν με ρωτησαν κατι τετοιο...

Μηπως εννοεις την 6/5 ?

Όχι... 9/5 - Δευτέρα προς Τρίτη...

εμενα με ρωτησαν,δεν καταλαβα γιατι παντως.

Είναι η ερώτηση "φωτογραφία" του πληθυσμού. Πού βρισκόταν ακριβώς εκείνη τη μέρα. Σαν σημείο αναφοράς...

Δεν τη ρωτάνε εύκολα οι απογραφείς γιατί δύσκολα μπορούν να εξηγήσουν την αξίας της (αν την έχουν καταλάβει, βεβαίως)

Απάντηση: Re: Απογραφη.1)Υποχρεωτικη 2)Παγιδες και υπουλες ενεργειες ?

Μην ξεχνάς και την ερώτηση παγίδα: "Που κοιμηθήκατε στις 9/5 ;;;"

Ακριβώς.
"Μα τώρα είναι πράγμα αυτό να μου το ρωτάτε μπροστά στη σύζυγο;" απήντησα.

Ήρθε προχθές μια κοπελίτσα με μια κούτα χαρτιά. Είχα διαβάσει το έντυπο της απογραφής και ούτε τις μισές ερωτήσεις δεν έκανε. Μάλλον συμπληρώνουν μόνοι τους τα "εύκολα".

Κάθε απογραφέας έχει στη διάθεσή του περίπου 160 κατοικίες (κενές και κατοικούμενες). Είναι λάθος να αποφασίζει μόνος του ή να αφήνει κενά, παρ' όλα αυτά στις 14 μέρες που έχει στη διάθεσή του αντιστοιχούν 11,5 κατικοίες την ημέρα, με 30 λεπτά για κάθε ερωτηματολόγιο βγαίνει περίπου 6 ώρες τη μέρα (αν τους βρίσκει όλους). Σκεφτείτε και πως έχει αφήσει πολλές εκκρεμότητες πίσω, μπορεί να έχασε μια μέρα, θεωρώ λογικό ορισμένοι ν' αγχωθούν και να θέλουν να τελειώσουν πιο γρήγορα, μήπως και δεν προλάβουν. Μπορούσατε πάντως να τη ρωτήσετε γιατί δεν έκανε όλες τις ερωτήσεις...

Όχι... 9/5 - Δευτέρα προς Τρίτη...

Είναι η ερώτηση "φωτογραφία" του πληθυσμού. Πού βρισκόταν ακριβώς εκείνη τη μέρα. Σαν σημείο αναφοράς...

Δεν τη ρωτάνε εύκολα οι απογραφείς γιατί δύσκολα μπορούν να εξηγήσουν την αξίας της (αν την έχουν καταλάβει, βεβαίως)

Για εξηγησε λιγο καλυτερα αν θες το νοημα του που κοιμηθηκαμε στις 9/5.

Ακριβώς.
"Μα τώρα είναι πράγμα αυτό να μου το ρωτάτε μπροστά στη σύζυγο;" απήντησα.

χαχαχα :Banane0:

Για εξηγησε λιγο καλυτερα αν θες το νοημα του που κοιμηθηκαμε στις 9/5.

Οι μετακινήσεις πληθυσμών των φιλοξενούμενων ήταν "αγκάθι" των προηγούμενων απογραφών. Με αυτό τον τρόπο προεξοφλείς ότι ο απογραφόμενος ήταν κάποια συγκεκριμένη στιγμή (κοινή για όλους) στο σημείο που δηλώνει.

Στις προηγούμενες απογραφές, η έρευνα διεξήχθη εντός μίας Κυριακής, έχοντας σαν πλεονέκτημα ότι βρίσκεις τους περισσότερους στο σπίτι. Μειονέκτημα είχες ότι οι φιλοξενούμενοι ή οι μετακινούμενοι απογραφόντουσαν εκτός οικισμού μόνιμης κατοικίας ή καθόλου. Με αυτή την ερώτηση έχουμε χρονική μετατόπιση σε μία και μόνο ημέρα, χωρίς να χάνουμε τους μετακινούμενους.

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς μια τέτοια ερώτηση, νιώθεις λιγάκι και σαν ύποπτος για φόνο..:Banane0::Banane0:

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς μια τέτοια ερώτηση, νιώθεις λιγάκι και σαν ύποπτος για φόνο..:Banane0::Banane0:

Αστυνόμος Μπέκας. Αλτάνες, σκανδάλη, ραγού, καρμανιόλα, βαζελίνη.
"Και τώρα πείτε μου ειλικρινά..."
:Banane0:

Κάθε απογραφέας έχει στη διάθεσή του περίπου 160 κατοικίες (κενές και κατοικούμενες). Είναι λάθος να αποφασίζει μόνος του ή να αφήνει κενά, παρ' όλα αυτά στις 14 μέρες που έχει στη διάθεσή του αντιστοιχούν 11,5 κατικοίες την ημέρα, με 30 λεπτά για κάθε ερωτηματολόγιο βγαίνει περίπου 6 ώρες τη μέρα (αν τους βρίσκει όλους). Σκεφτείτε και πως έχει αφήσει πολλές εκκρεμότητες πίσω, μπορεί να έχασε μια μέρα, θεωρώ λογικό ορισμένοι ν' αγχωθούν και να θέλουν να τελειώσουν πιο γρήγορα, μήπως και δεν προλάβουν. Μπορούσατε πάντως να τη ρωτήσετε γιατί δεν έκανε όλες τις ερωτήσεις...

Τα περισσότερα που παρέλειψε αφορούσαν την απογραφή του κτηρίου και πάνω-κάτω εννοούνται. Πάντως, που διανυκτέρευσα στις 9/5 δε με ρώτησε.

Ουτε εγώ ερωτήθηκα για τις 9/5. Όμως της διευκρίνησα από την αρχή ότι είμαι αλλοδαπός οπότε μπορεί να παίζει και αυτο κάποιο ρόλο.

Τα περισσότερα που παρέλειψε αφορούσαν την απογραφή του κτηρίου και πάνω-κάτω εννοούνται. Πάντως, που διανυκτέρευσα στις 9/5 δε με ρώτησε.

Τίποτα δεν εννοείτε...
Μου έτυχε σπίτι που δεν είχε κουζίνα, άλλο που είχε το wc εκτός κατοικίας (κατασκευής 1996), άλλη δισύθυνση από αυτή που έγραφε έξω, άλλο όνομα πατέρα, άλλο μάνας, άλλο παιδιού (από άλλο πατέρα).
Ρωτάμε τα πάντα, ακόμα και αν είναι αυτονόητα...

Ουτε εγώ ερωτήθηκα για τις 9/5. Όμως της διευκρίνησα από την αρχή ότι είμαι αλλοδαπός οπότε μπορεί να παίζει και αυτο κάποιο ρόλο.

όχι δεν παίζει ρόλο, απλά συνήθως "εννοείται" βλέπε από πάνω. Καλό θα ήταν να είχες ερωτηθεί, τώρα έχεις μπει στην κατηγορία "διανυκτέρευσε στον οικισμό της μόνιμης κατοικίας του στις 9/5"

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ(ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ.
ΑΛΛΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΧ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ ΚΛΠ.

Μου αρέσει που απειλούν με κυρώσεις...

Αν δεν έρθουν τι γίνεται?

Μπορώ να κάνω καταγγελία? Πότε λήγει η απογραφή?

Μου αρέσει που απειλούν με κυρώσεις...

Αν δεν έρθουν τι γίνεται?

Μπορώ να κάνω καταγγελία? Πότε λήγει η απογραφή?

Ο απογραφέας έχει εντολή από τον επόπτη του να περάσει από κάθε σπίτι. Να αφήσει σημείωμα με το τηλέφωνό του ή της υπηρεσίας του ή του τομεάρχη του και ημερομηνία της επόμενης επίσκεψης στην οικία σας. Αν δεν ανταποκριθείτε τηλεφωνικώς και απουσιάζετε και την ημέρα της επόμενης επίσκεψης είναι στην ευχέρεια του απογραφέα να ξαναπεράσει για 2ο σημείωμα ή να καταγράψει την οικία σαν κενή προσπαθώντας να μάθει ότι πληροφορία μπορεί από γειτονικά σπίτια και τη συγκεκριμένη κατοικία (χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό). Οριστική ημερομηνία απογραφής η 24η Μαϊου, στην οποία αν δεν υπάρχει ανταπόκριση στα σημειώματα οι συγκεκριμένες κατοικίες ορίζονται κενές.

Φήμες λένε ότι μετά το πέρας της απογραφής θα γίνει εθελούσια απογραφή στους κατά τόπους Δήμους γι' αυτούς που την έχασαν... Φήμες τονίζω...