Αποκλειστική ηλεκτρική γραμμή για συσκευές ήχου.

antonisgr

AVClub Addicted Member
10 November 2006
1,502
Σουηδική Αραβία
η αλήθεια είναι οτι όσο διαφορά έκανε η αποκλειστική γραμμή για τις συσκευές ήχου δεν έκανε πότε τίποτα άλλο στο σύστημα μου
είναι και το μόνο tweak που προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον ....

Re: HiFi-Tuning Fuses

η αλήθεια είναι οτι όσο διαφορά έκανε η αποκλειστική γραμμή για τις συσκευές ήχου δεν έκανε πότε τίποτα άλλο στο σύστημα μου

+1000 και η πιό value for money !!!

Απάντηση: Re: HiFi-Tuning Fuses

:SFGSFGSF:

Απάντηση: HiFi-Tuning Fuses

Αρχική Δημοσίευση από antonisgr
είναι και το μόνο tweak που προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον

+ 1

ευτυχως τωρα τραβαω απο την γραμμη του a/c

ένα 3χ2.5 μονόκλωνο μιας τοπικής εταιρίας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.
κόστος 25 ευρώ :Banane0:

ένα πολύκλωνο 6αρι βιομηχανικό καλώδιο 15 μέτρα τελειωμένο σε βιομηχανική μπρίζα ! συνολικό κόστος μαζί με την τοποθέτηση (που είχε λίγο δυσκολία μέσα από ψευδοροφές) 150 ευρώ....

ένα πολύκλωνο 6αρι βιομηχανικό καλώδιο 15 μέτρα τελειωμένο σε βιομηχανική μπρίζα ! συνολικό κόστος μαζί με την τοποθέτηση (που είχε λίγο δυσκολία μέσα από ψευδοροφές) 150 ευρώ....

έχεις παρακάμψει το ρελε διαρροής-ηλεκτροπληξίας?

Απάντηση: Re: HiFi-Tuning Fuses

Υπαρχει καποια διαφορα της βιομηχανικης μπριζας σε σχεση με τις κοινες ?

HiFi-Tuning Fuses

Νομίζω ότι οι κοινές πρίζες δεν παίρνουν 6αρι καλώδιο πάνω τους

Οντως οι κοινές πρίζες δεν παίρνουν 6αρι καλώδιο

attachment.php

Attachments

• imagemagic.jpg
    imagemagic.jpg
    18.2 KB · Views: 366
Last edited:
Αποκλειστική ηλεκτρική γραμμή για συσκευές ήχου

Υπαρχει ακουστικη διαφορα αναμεσα στα 3Χ2,5 - 3Χ4,0 - 3Χ6,0 η' απλα επιλεγουμε την διαμετρο συμφωνα με την καταναλωση των μηχανηματων ?

Last edited by a moderator:
Αυτες τις μερες μετακομιζω σε αλλο χωρο και πρεπει να τραβηξω γραμμη απο τον πινακα. Στον προηγουμενο ειχα βαλει καλωδιο 3Χ2,5 και 16Α ασφαλεια. Τωρα σκεφτομουνα να εβαζα 3Χ4,0 και 20Α ασφαλεια η' να παω απ'ευθειας στο 6αρι ? :ears: (το 6αρι λογικα με 25Α) Το κοστος και στις δυο περιπτωσεις ειναι σχεδον το ιδιο οποτε....... :hmmmm2:

Νομίζω ότι και με 4αρι μιά χαρά είσαι, εγώ πήγα σε εξάρι λόγω του θηρίου του Gryphon (προ και τελικός έχουν τροφοδοτικά 4KW)

Βιομηχανικού τύπου πρίζες: ένα παράδειγμα

Υπαρχει καποια διαφορα της βιομηχανικης μπριζας σε σχεση με τις κοινες ?

Νομίζω ότι οι κοινές πρίζες δεν παίρνουν 6αρι καλώδιο πάνω τους

Οι οικιακού τύπου ρευματολήπτες (πρίζες) πάνε μέχρι 16Α, κατά κανόνα. Η διατομή του καλωδίου που δέχονται δεν ξεπερνά συνήθως τα 2.5 καρέ, βία τα 4.

Υπάρχουν πρίζες όμοιου σχεδιασμού με τις οικιακές (λ.χ. σούκο) που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές εφαρμογές και μπορούν να δεχτούν και χονδρύτερο καλώδιο, ενώ προδιαγράφονται και για υψηλότερες εντάσεις, π.χ 20 ή 25Α.

dsc0008rr.jpg

dsc0009wg.jpg

Οι παραπάνω εικονιζόμενες είνα ένα απλό παράδειγμα βιομηχανικού τύπου πρίζας σούκο. Τέτοιες βρίσκονται σε καταστήματα βιομηχανικού ή ναυτιλιακού ηλεκτρολογικού υλικού.
-

Για να ειδες διαφορά θα πρεπει να ειχες σοβαροτατο προβλημα.
Διαφορετικα δεν θα εβλεπες καμια διαφορά.

Σοβαροτατο προβλημα υπαρχει σε περιπτωσεις:

• Μεγαλυτερη καταναλωση απο αυτη που αντεχουν οι αγωγοι χωρις να υπερθερμανθουν.
  • Κακες επαφες. Συνηθως στα κουτια ή ακομα και στον πινακα. Ειτε στην φαση, ειτε στον ουδετερο.
  • Πολλες γραμμες (καταναλωσεις) απο την ιδια ασφαλεια.
  • Πολλες γραμμες (καταναλωσεις) απο την ιδια φαση σε περιπτωση τριφασικου ρευματος. Το τριφασικο ερχεται με μικροτερες ασφαλειες/ικανοτητα παροχης ρευματος. Ζεσταινεται η ασφαλεια αλλά δεν φτανει σε σημειο να πεσει, και εχεις κακη ροη.
  • Κακη πριζα ή/και πολυμπριζο.
  • Ειτε χωρια, ειτε σε συνδυασμο, μαζι με μερικες αλλες περιπτωσεις.
Η τσιγγουνια στην ηλεκτρολογικη εγκατασταση ειναι τυπικο παραδειγμα. Αν ηταν και παλια η εγκατασταση και ταλαιπωρημενες οι γραμμες/ασφαλειες/πριζες τοτε δεν αποκλειεται να ειχες οχι ενα αλλά πολλαπλα απο τα παραπανω προβληματα.
Τα οποια και διορθωθηκαν με την ελευση του ηλεκτρολογου.

Για να ειδες διαφορά θα πρεπει να ειχες σοβαροτατο προβλημα.
Διαφορετικα δεν θα εβλεπες καμια διαφορά.

Σοβαροτατο προβλημα υπαρχει σε περιπτωσεις:

• Μεγαλυτερη καταναλωση απο αυτη που αντεχουν οι αγωγοι χωρις να υπερθερμανθουν.
  • Κακες επαφες. Συνηθως στα κουτια ή ακομα και στον πινακα. Ειτε στην φαση, ειτε στον ουδετερο.
  • Πολλες γραμμες (καταναλωσεις) απο την ιδια ασφαλεια.
  • Πολλες γραμμες (καταναλωσεις) απο την ιδια φαση σε περιπτωση τριφασικου ρευματος. Το τριφασικο ερχεται με μικροτερες ασφαλειες/ικανοτητα παροχης ρευματος. Ζεσταινεται η ασφαλεια αλλά δεν φτανει σε σημειο να πεσει, και εχεις κακη ροη.
  • Κακη πριζα ή/και πολυμπριζο.
  • Ειτε χωρια, ειτε σε συνδυασμο, μαζι με μερικες αλλες περιπτωσεις.
Η τσιγγουνια στην ηλεκτρολογικη εγκατασταση ειναι τυπικο παραδειγμα. Αν ηταν και παλια η εγκατασταση και ταλαιπωρημενες οι γραμμες/ασφαλειες/πριζες τοτε δεν αποκλειεται να ειχες οχι ενα αλλά πολλαπλα απο τα παραπανω προβληματα.
Τα οποια και διορθωθηκαν με την ελευση του ηλεκτρολογου.

δεν ισχύει ( στην περίπτωση μου ) τίποτα από τα παραπάνω

Τοτε αν επιτρεπεται τι διαφορά ακουσες;

Και σε σχεση με τι αλλου ειδους μονταρισματος/αλλαγης;