FragoulisNaval
Supreme Member
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου
Μα σου απάντησα νομίζω.... Συμφωνώ με τα περισσότερα που λές αλλά όχι με την συνειδητή στάση της αποχής-λευκό-άκυρο.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το σύστημα ειναι να επέλθει ένα δυνατό σόκ ΑΛΛΑ μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες του συστήματος έτσι ώστε να μην μπορεί να απορρίψει την αλλαγή σαν εξωθεσμική.
Παράδειγμα : Αν αντί για αποχή 20% ρίχναμε ψήφο στους κυνηγούς ή στο λεβέντη ή όπου αλλού θέλει ο καθένας μας anyway τί θα γινόταν???
Με μία λέξη : ΧΑΜΟΣ.
Θα το φύσαγαν και δεν θα κρύωνε. Και αν επαναλαμβανόταν το ίδιο στις βουλευτικές εκλογές τί θα γινόταν?
Φραγκ. σε όσα λες παραπάνω δεν έχω λόγο να διαφωνήσω... εγώ σε ρώτησα όμως γι' αυτό:
...αν θες πες τη γνώμη σου.
Είμαι υποχρεωμένος να συμμετέχω σε αυτή τη κωμωδία που έχουν στήσει, αλλοιώνοντας το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού?
Κατά τα άλλα εννοείται ότι η δράση του καθενός είναι προσωπική του απόφαση έτσι?
Σεβαστό είναι, να προσπαθείς μέσα από εξωκοινοβουλευτικές ομάδες των 100-1000 ανθρώπων και να ελπίζεις ότι θα συσπειρώσεις έτσι το λαό ώστε να γκρεμίσεις την ανομία τους...
Από τη μεριά διαλέγω άλλο τρόπο και πιστεύω πλέον ότι σύντομα... σε μια δυό εκλογικές αναμετρήσεις θα δούμε άλλους αντιπροσώπους... στο χέρι μας είναι να είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους και με τον καιρό να απαλλαχτούμε εντελώς από αυτή την "ανάγκη" να αποφασίζει άλλος για μένα και σένα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ...
![]()
Μα σου απάντησα νομίζω.... Συμφωνώ με τα περισσότερα που λές αλλά όχι με την συνειδητή στάση της αποχής-λευκό-άκυρο.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το σύστημα ειναι να επέλθει ένα δυνατό σόκ ΑΛΛΑ μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες του συστήματος έτσι ώστε να μην μπορεί να απορρίψει την αλλαγή σαν εξωθεσμική.
Παράδειγμα : Αν αντί για αποχή 20% ρίχναμε ψήφο στους κυνηγούς ή στο λεβέντη ή όπου αλλού θέλει ο καθένας μας anyway τί θα γινόταν???
Με μία λέξη : ΧΑΜΟΣ.
Θα το φύσαγαν και δεν θα κρύωνε. Και αν επαναλαμβανόταν το ίδιο στις βουλευτικές εκλογές τί θα γινόταν?