Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Φραγκ. σε όσα λες παραπάνω δεν έχω λόγο να διαφωνήσω... εγώ σε ρώτησα όμως γι' αυτό:

...αν θες πες τη γνώμη σου.

Είμαι υποχρεωμένος να συμμετέχω σε αυτή τη κωμωδία που έχουν στήσει, αλλοιώνοντας το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού?

Κατά τα άλλα εννοείται ότι η δράση του καθενός είναι προσωπική του απόφαση έτσι?

Σεβαστό είναι, να προσπαθείς μέσα από εξωκοινοβουλευτικές ομάδες των 100-1000 ανθρώπων και να ελπίζεις ότι θα συσπειρώσεις έτσι το λαό ώστε να γκρεμίσεις την ανομία τους...

Από τη μεριά διαλέγω άλλο τρόπο και πιστεύω πλέον ότι σύντομα... σε μια δυό εκλογικές αναμετρήσεις θα δούμε άλλους αντιπροσώπους... στο χέρι μας είναι να είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους και με τον καιρό να απαλλαχτούμε εντελώς από αυτή την "ανάγκη" να αποφασίζει άλλος για μένα και σένα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ...

:grinning-smiley-043-bye-

Μα σου απάντησα νομίζω.... Συμφωνώ με τα περισσότερα που λές αλλά όχι με την συνειδητή στάση της αποχής-λευκό-άκυρο.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το σύστημα ειναι να επέλθει ένα δυνατό σόκ ΑΛΛΑ μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες του συστήματος έτσι ώστε να μην μπορεί να απορρίψει την αλλαγή σαν εξωθεσμική.

Παράδειγμα : Αν αντί για αποχή 20% ρίχναμε ψήφο στους κυνηγούς ή στο λεβέντη ή όπου αλλού θέλει ο καθένας μας anyway τί θα γινόταν???

Με μία λέξη : ΧΑΜΟΣ.

Θα το φύσαγαν και δεν θα κρύωνε. Και αν επαναλαμβανόταν το ίδιο στις βουλευτικές εκλογές τί θα γινόταν?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το σύστημα ειναι να επέλθει ένα δυνατό σόκ ΑΛΛΑ μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες του συστήματος έτσι ώστε να μην μπορεί να απορρίψει την αλλαγή σαν εξωθεσμική.

+10000000000000000000000000000

Φραγκ. δεν απάντησες και συνεχίζεις να μην απαντάς επί της ουσίας...

Συμφωνείς, λες, ότι είναι αντισυνταγματικό αυτό που γίνεται... αλλά συμμετέχεις... Νομίζω αντιφατικό?

Για το θέμα "άλλης" ψήφου (χαβαλετζίδικης υποθέτω) πως θα συννενοηθούμε για κάτι πιο συγκεκριμένο? Γιατί όπως γνωρίζεις από τους δεκάδες πανελλαδικά συνδυασμούς δεν βλέπω τον τρόπο που κάποιος από αυτούς θα σπάσει τον δικομματισμό ώστε να τους ενοχλήσει...

Όλες αυτές τις ημέρες τι έλεγαν οι υποστηρικτές της συμμετοχής?
"Δεν μετράει η αποχή... θα μετρήσουν τα κουκιά τους, θα έχουν πάλι τα μεγαλύτερα ποσοστά... και θα καταλάβουν πάλι την εξουσία"
Με 3-4% σε λεβέντηδες και κυνηγούς θα γίνει κάτι άλλο?
Θα κερδίσεις τους στρατούς βολεμένων και "ερωτευμένων"?

Πρακτικά λοιπόν... είναι δυνατόν να αλλάξεις κάτι?
Ξέρεις τι κάνεις? Απλά τους νομιμοποιείς...
"Αναμετρηθήκαμε και κερδίσαμε..., ο κυρίαρχος λαός μίλησε!"

Ε αφού λοιπόν μίλησε και πήραν τα μεγαλύτερα ποσοστά και κάπου 3.000.000 ψήφους, οι συγκυβερνώντας δικαιούνται για όσα κάνουν...

Απλά έπαιξες και έχασες... όπως τα τελευταία 35 χρόνια δηλαδή...

Προσωπικά πάντως με την επιλογή μη συμμετοχής σε κάτι που δεν πιστεύω, δεν νοιώθω καθόλου έτσι... Αντίθετα πιστεύω ότι ο λαός που δεν συμμετείχε δημιουργεί μια άτυπη συσπείρωση άρνησης στους συγκυβερνώντες...

Μια συσπείρωση που απεξαρτητοποιείται, σιγά-σιγά, από την "πρέζα" της ανούσιας ψήφου... "για να μην βγούν οι άλλοι", "για να βολέψει το παιδάκι μου", "για να είμαι ενεργός πολίτης"... και ότι άλλη μπαρούφα ισχύει για αυτούς που τους υποστηρίζουν...

-bye-

Απάντηση: Re: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Μάλλον η μόνη ρεαλιστική ανάλυση (τουλάχιστον κατά 90%) που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής από "δημόσιο" πρόσωπο.

Η εκκωφαντικά σιωπηλή εξέγερση της κάλπης

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Aπο το σχόλιο που παρετάθη πιο κάτω....στο άρθρο του Πέτρου....

"Στο πιο πάνω πλαίσιο θα ήθελα να βάλω έναν πρώτο προβληματισμό, για τον οποίο θα επανέλθω, που κατα αρχήν από την σκοπιά της αριστεράς (ανεξάρητα του επιθετικού της προσδιορισμού) θεωρώ ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Έχω την γνώμη ότι πρέπει πολύ σοβαρά να μελετηθεί η σταθεροποίηση στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του φαινομένου της αποχής (θα μπορούσε κάποιος να συμπεριλάβει και τα άκυρα και λευκά) από την σκοπιά της συνεχιζόμενης αδυναμίας του συστήματος αντιπροσώπευσης, το οποίο αντικειμενικά χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής ως μηχανισμός ενσωμάτωσης των μαζών σε αυτόν, να πετυχαίνει αυτόν τον πρωταρχικό στόχο σε σταθεροποιημένα τμήματα αλλά ενδεχομένως και διευρυνόμενα των εργαζομένων και γενικότερα του εκλογικού σώματος.

Η αδυναμία αυτή σε όλες τις περιπτώσεις οδηγεί αντικειμενικά σε κινήσεις είτε μέσα από το ίδιο το σύστημα αντιπροσώπευσης (ανανέωση πολιτικού σκηνικού, δημιουργία νέων κομμάτων κλπ) είτε με σχηματισμούς συμμαχικών σχηματισμών στο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας αλλά ακόμα και με κινήσεις εκτός των κοινοβουλευτικών μηχανισμών με ήπιες ή και δυναμικές ορισμένες φορές μορφές (το χθεσινό κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει αρκετά πρώιμα ενδεχομένως τέτοιους προβληματισμούς).

Οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες και κινήσεις των κυρίαρχων δυνάμεων δεν πρέπει και δεν μπορεί να αφήνουν αδιάφορη της αριστερά, η οποία θα πρέπει εκτός των άλλων να επιδιώξει (και πάλι ανεξάρτητα από τον επιθετικό προσδιορισμό) όχι απλά να εκμεταλλευτεί αυτή την αδυναμία αλλά να δώσει διέξοδο σε αυτά τα απείθαρχα στρώματα σε κατεύθυνση τόσο βραχυπρόθεσμη (απόκρουση των τρεχουσών πολιτικών της κυβέρνησης) όσο και μακροπρόθεσμη (συνειδητοποίηση των επαναλαμβανόμενων αντιφάσεων του ίδιου του συστήματος του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής).

Από αυτήν την σκοπιά πιστεύω ότι αποτελεί ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο η εμφάνιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και το ποσοστό που πέτυχε στον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ."

Με την αποχή και τα λευκά ο λαός μας ΦΩΝΑΞΕ δυνατά ώστε να το ακούσει όλος ο πλανήτης:

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

(Πόπη, πιάσε το τηλεκοντρόλ...)

Με την αποχή και τα λευκά ο λαός μας ΦΩΝΑΞΕ δυνατά ώστε να το ακούσει όλος ο πλανήτης:

Εντάξει αδερφέ ασχολήσου εσύ με τα κοινά κάθε τέσσερα χρόνια με την ψήφο σου, και άσε εμάς να ασχολούμαστε κάθε μέρα με την παρουσία μας.

Έχει μεγάλη πλάκα να κατηγορούνται οι απέχοντες ότι "αναθέτουν" τις αποφάσεις στους συμπολίτες τους που συμμετέχουν (που σε τελική ανάλυση είναι συμπολίτες) και να απαλλάσονται οι συμμετέχοντες που αναθέτουν και με τη βούλα τις αποφάσεις σε πολιτικούς!
Κανείς δεν διακρίνει τον παραλογισμό;;;

Έχουμε νομιμοποιήσει ηθικά και νομικά την ανάθεση διά της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και κατηγορούμε τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αντιπροσωπεύονται για απάθεια;!

Αν αυτός που είναι έτοιμος να συμμετάσχει στη λύση των προβλημάτων είναι "απαθής" τότε αυτός που την αναθέτει σε άλλους "φωτισμένους", "ανώτερα μυαλά" τι είναι αν όχι ανασφαλής και ανώριμος; Έλεος! Πρόκειται περί διαστροφής.
Πάλι καλά ρε Γιάννη που το έγραψες εσύ και χρησιμοποίησες ήπιους χαρακτηρισμούς.

Εντάξει αδερφέ ασχολήσου εσύ με τα κοινά κάθε τέσσερα χρόνια με την ψήφο σου, και άσε εμάς να ασχολούμαστε κάθε μέρα με την παρουσία μας.

Το να κάνει κανείς και τα δύο παράλληλα το θεωρείς λάθος ή απλά ουτοπικό;

Θες να πεις ότι το 40% δεν ψήφισε επειδή ασχολείται κάθε μέρα με την ... παρουσία του;

(Για να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "άσε εμάς να ασχολούμαστε κάθε μέρα με την παρουσία μας" .... μήπως εννοούσες "παρουσιαστικό μας";;; )

Νίκο μπορείς σε παρακαλώ να ερμηνεύσεις και την ψήφο της πλειοψηφίας στα δύο κόμματα? 3 και πλέον εκατομμύρια ψήφοι ήταν αυτοί...

Το να κάνει κανείς και τα δύο παράλληλα το θεωρείς λάθος ή απλά ουτοπικό;

Μα στην ουσία το ένα απαγορεύει το άλλο, είναι αντίθετα μεταξύ τους.
Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ; Κάποιοι αισθάνονται ότι πράττουν το καθήκον τους επιλέγοντας μερικά καθίκια να μας καθορίζουν τις ζωές με λευκή επιταγή κάθε τέσσερα χρόνια και ασκούν κριτική θρασύτατα σε όποιον δηλώνει ότι θέλει να είναι κύριος της ζωής του συμμετέχοντας στις αποφάσεις ή απλά σε όποιον θέλει να δίνει τη συγκατάθεσή του! Η πόρωση των ανθρώπων είναι τέτοια που έχουν φτάσει σε σημείο να παραδέχονται ότι θεωρούν εαυτούς ανίκανους να λαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις, και κατηγορούν και εσένα γιατί δεν κάνεις το ίδιο!
Σαν να σου λέει κάποιος "Ποιος νομίζεις ότι είσαι και θες να έχεις και λόγο για την ζωή σου; Εδώ έχουμε 300 αλήτες που αποφασίζουν για εσένα για να μην κουράζεσαι και εσύ διαμαρτύρεσαι κι από πάνω ότι δεν τα κάνουν καλά;" Κατανοείς τον παραλογισμό στον οποίο έχουμε φτάσει;

Και τα δύο δεν γίνονται απλά γιατί όποιος διαθέτει την ωριμότητα και γιατί όχι τελικά, την ευφυία να μην θέλει να εκπροσωπείται, δεν μπορεί να ανεχθεί την εκπροσώπηση.

Μα στην ουσία το ένα απαγορεύει το άλλο, είναι αντίθετα μεταξύ τους.
Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ; Κάποιοι αισθάνονται ότι πράττουν το καθήκον τους επιλέγοντας μερικά καθίκια να μας καθορίζουν τις ζωές με λευκή επιταγή κάθε τέσσερα χρόνια και ασκούν κριτική θρασύτατα σε όποιον δηλώνει ότι θέλει να είναι κύριος της ζωής του συμμετέχοντας στις αποφάσεις ή απλά σε όποιον θέλει να δίνει τη συγκατάθεσή του! Η πόρωση των ανθρώπων είναι τέτοια που έχουν φτάσει σε σημείο να παραδέχονται ότι θεωρούν εαυτούς ανίκανους να λαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις, και κατηγορούν και εσένα γιατί δεν κάνεις το ίδιο!
Σαν να σου λέει κάποιος "Ποιος νομίζεις ότι είσαι και θες να έχεις και λόγο για την ζωή σου; Εδώ έχουμε 300 αλήτες που αποφασίζουν για εσένα για να μην κουράζεσαι και εσύ διαμαρτύρεσαι κι από πάνω ότι δεν τα κάνουν καλά;" Κατανοείς τον παραλογισμό στον οποίο έχουμε φτάσει;

Και τα δύο δεν γίνονται απλά γιατί όποιος διαθέτει την ωριμότητα και γιατί όχι τελικά, την ευφυία να μην θέλει να εκπροσωπείται, δεν μπορεί να ανεχθεί την εκπροσώπηση.

Εγώ βλέπω ότι έχουμε πιάσει τα άκρα και... τραβάμε... :antlers:

To να δραστηριοποιείσαι ως Μαέστρος ή McZab καθημερινά στη γειτονιά σου, να συμμετέχεις σε ενεργούς πυρήνες κατοίκων-συμπολιτών, ώστε μέσω των επιτροπών-σχημάτων να μπορείς να κάνεις τις προτάσεις σου πιο δραστικά στο κράτος, να μιλάς ως σύνολο πολιτών και όχι ως ένας, μπορεί να γίνει παράλληλα με το να εκλέγεις σαν αντιπρόσωπό στο Κοινοβούλιο, τον άνθρωπο δηλαδή που η επιτροπή της γειτονιάς σου θα βρίσκει και θα του θέτει τα προβλήματά της, ώστε να συζητηθούν συναρτήσει των προβλημάτων των υπολοίπων 300 "γειτονιών" στο Κοινοβούλιο. Από κει και περα, στο χέρι σου είναι να εκλέγεις ανθρώπους που είναι εκτός των διαπιστωμένων κλεφτών, και που οι ιδέες τους σε εκφράζουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αποκωδικοποίηση Αποχής-Λευκού-Άκυρου

Νίκο μπορείς σε παρακαλώ να ερμηνεύσεις και την ψήφο της πλειοψηφίας στα δύο κόμματα? 3 και πλέον εκατομμύρια ψήφοι ήταν αυτοί...

Αυτό που είπα παραπάνω είναι για όλους, όχι μόνο τα λευκά.

Εγώ περίμενα ότι επιτέλους τα δύο πρώτα μιζοκόμματα θα πάρουν το καθένα κάτω από 15%. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Και είμαι πια σίγουρος ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Ο λαός απαντά περήφανα:

"ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!"

Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ψηφίζει τα παιδιά των παιδιών των παιδιών των ληστών. Για πάντα. Τι να γίνει, αυτοί είμαστε!

Για εμένα το πρόβλημα έγκειται στο εκλογικό και πολιτικό υπάρχον σύστημα, που δεν αναδεικνύει τις "αρετές" και των δύο "πλευρών".....
Βέβαια ο συνδυασμός ΜΕΓΑΛΗΣ αποχής και ΜΕΓΑΛΩΝ ποσοστών ψήφου "αντίδρασης"(κυρίως Αριστερής όψης) είναι ο μόνος τρόπος αλλαγής τους(εκλογικού και πολιτικού συστήματος)...

Εντάξει, εσύ δεν θέλεις αντιπροσωπευτική δημοκρατία, θέλεις άλλο πολίτευμα. Φαντάζομαι, άμεση δημοκρατία.

Καλή επιτυχία.

Εντάξει, εσύ δεν θέλεις αντιπροσωπευτική δημοκρατία, θέλεις άλλο πολίτευμα. Φαντάζομαι, άμεση δημοκρατία.

Καλή επιτυχία.

Καλά είδαμε και την κοινοβουλευτική-αστική δημοκρατία.....:BDGBGDB55:

Καλή επιτυχία.

Ευχαριστώ. Εσύ δεν έχω κατάλαβει τι θέλεις.

Αυτό που είπα παραπάνω είναι για όλους, όχι μόνο τα λευκά.

Εγώ περίμενα ότι επιτέλους τα δύο πρώτα μιζοκόμματα θα πάρουν το καθένα κάτω από 15%. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Και είμαι πια σίγουρος ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Ο λαός απαντά περήφανα:

"ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!"

Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ψηφίζει τα παιδιά των παιδιών των παιδιών των ληστών. Για πάντα. Τι να γίνει, αυτοί είμαστε!

οκ τώρα κατάλαβα τι λές...

γιατί εδώ το παρέλειψες:

Απ' ότι κατάλαβα απλά άργησες αλλά κατάλαβες ότι και ο Ανδρέας στο διπλανό νήμα: "Καμία ελπίδα"... έτσι δεν είναι?

Να σε δω λοιπόν την Κυριακή, τι θα πας να ψηφίσεις ρε φίλε... αυτό πραγματικά θα ήθελα να το δικαιολογήσεις αφού ομολογείς ότι: "Και είμαι πια σίγουρος ότι δεν θα γίνει ποτέ. "

Για εμένα το πρόβλημα έγκειται στο εκλογικό και πολιτικό υπάρχον σύστημα, που δεν αναδεικνύει τις "αρετές" και των δύο "πλευρών".....
Βέβαια ο συνδυασμός ΜΕΓΑΛΗΣ αποχής και ΜΕΓΑΛΩΝ ποσοστών ψήφου "αντίδρασης"(κυρίως Αριστερής όψης) είναι ο μόνος τρόπος αλλαγής τους(εκλογικού και πολιτικού συστήματος)...

Αιμίλιε ειλικρινά στο λέω αν πίστευα, έστω και ελάχιστα, ότι υπήρχε η παραμικρή ελπίδα, ψηφίζοντας αριστερά... δεν έχει σημασία ποια αριστερά... θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, θα ήμουν ο πρώτος που θα το έκανε... πρωί πρωί στη κάλπη θα ήμουν...

-bye-

Ευχαριστώ. Εσύ δεν έχω κατάλαβει τι θέλεις.

Προφανώς αυτό που θέλει και το 99% αυτής της χώρας: κάποια ικανή κυβέρνηση που να μας βγάλει από το πάτο της Ευρώπης. Απλό αστικό όνειρο. Όχι πρώτοι, αλλά τουλάχιστον όχι πάτος.

Δεν πιστεύω ότι γίνεται να πλησιάσουμε την κορυφή. Και βέβαια δεν πιστεύω ότι ο παράδεισος στη γη είναι εφικτός. Και σαφέστατα ούτε και οι ουτοπίες περί άμεσης δημοκρατίας, κοινοβίων κλπ. Σε επίπεδο κράτους αυτά είναι σαχλαμάρες (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη).

Δυστυχώς όμως αν συνεχίσουμε με ανίκανους όπως ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης, είναι εφικτό να γίνουμε Μπαγκλαντές, Σομαλία, Ζιμπάμπουε και γενικά ένα κράτος που οι πολίτες του δεν έχουν να φάνε.