Απώλεια εισοδήματος πόση έχετε απο την αρχη της κρίσης?

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Ανοίγω ένα θέμα που όλοι το συζητάμε αλλα δεν μιλάμε για νούμερα, τα δικά μας τουλάχιστον. Με αφορμή την τριτη επικείμενη μείωση μισθού μου τα τελευταία 2,5 χρονια με την οποία θα έχω συνολικά 30% μείωση απο τα εισοδήματα του 2010 θα ήθελα να τοποθετηθούμε με νούμερα για να δω που βρίσκομαι! Φυσικα ειμαι απο τους τυχερούς που έχω ακόμα δουλεια γιατι πιθανότατα θα με διαβάσουν και φίλοι που δεν έχουν καθόλου πια δουλεια οπότε για ποια μείωση και ποσοστα να λέμε....

Η μείωση που αναφέρω η καθαρά στα έσοδα , δεν μιλάω για την έμμεση με τις φορολογίες, χαράτσια, αυξήσεις κλπ. Με αυτα μπορει να ειμαι κοντά στο 50%!

Ελπίζω να μην ειναι θέμα ταμπού και φάει πάγο το νήμα...

30% σε 2,5 χρόνια καλά είναι (τρόπος του λέγειν).
45% κάτω μια και έξω με συνοπτικές διαδικασίες.
Φυσικά υπάρχουν και πολύ χειρότερα.

Η κουνιαδα μου είχε την ιδια ξερη μείωση 45%....

Και για να διεύρυνω το θέμα η μείωση που έχετε δεχτει , μιλάω για αυτους που δεν έχουν δικη τους δουλεια , εχει λογικη βάσει της ίδιας πτωτικης πορείας της εταιρείας σας ή κλαιγονται τα αφεντικα και με την ευκαιρία κόβουν μισθούς! Δλδ ειναι αντίστοιχη της μειώσεις κερδών των εταιρειών σας?

Στην δικη μου η καμπύλη πτώσης ειναι αντίστοιχη. Φυσικα την προηγούμενη 15 ετια δεν ίσχυε αυτο...

Κι εγω σχεση με το peak του 2009 ειμαι κοντα στα μισα απο οσα εβγαζα πλεον. Εχω ομως εξτραδακια απο προσωπικες υποθεσεις και ειμαι τελικα καπου στο -35%.

Και για να διεύρυνω το θέμα η μείωση που έχετε δεχτει , μιλάω για αυτους που δεν έχουν δικη τους δουλεια , εχει λογικη βάσει της ίδιας πτωτικης πορείας της εταιρείας σας ή κλαιγονται τα αφεντικα και με την ευκαιρία κόβουν μισθούς! Δλδ ειναι αντίστοιχη της μειώσεις κερδών των εταιρειών σας?

Συνολικα ειμαι στο 35-40% κατω και οχι, απλα βρεθηκε η ευκαιρια.

Για να είμαι ειλικρινής, το δικό μου -45% δε μου επιβλήθηκε.
Το πρόσφερα μόνος μου στον GAP για να σωθεί η χώρα.

Και για να μην λέμε οτι τι ψάχνουμε τωρα όλοι ειμαστε πολυ μείον , εγω έχω και περιπτώσεις φίλων που και σε εταιρείες ειναι και δεν έχουν ούτε ευρω μειωση.

Και για να μην λέμε οτι τι ψάχνουμε τωρα όλοι ειμαστε πολυ μείον , εγω έχω και περιπτώσεις φίλων που και σε εταιρείες ειναι και δεν έχουν ούτε ευρω μειωση.

Σε Κερκυραική αλυσίδα super market επίσης ούτε ένα ευρώ μείωση. Το ίδιο και σε εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και κάποια ξενοδοχεία που γνωρίζω από το οικογενειακό μου περιβάλλον..

Με μια ματιά που έριξα είμαι στο -50 με 55% από το 2009 και -25 από πέρισυ. Ατομικά όλα αυτά.
Αν πάρουμε οικογενειακά από το 2010 η σύζυγος είναι στο -100% (άνεργη).

εγω έχω και περιπτώσεις φίλων που και σε εταιρείες ειναι και δεν έχουν ούτε ευρω μειωση.

Μα (αν δεν κάνω λάθος) τον ιδιώτη δεν τον υποχρεώνει κανένας να κάνει μειώσεις....άλλο αν κάποιες εταιρίες βρίσκουν την ευκαιρία και κάνουν κάτι μικρές. Ότι και να λένε οι υπάληλοι της τρόικας,ο ιδιώτης κάνει ότι νομίζει καλύτερα για το μαγαζί του.
Απο αυτά που ξέρω,και έχω ακούσει στον κλάδο που κινούμε (ή κινιόμουν τέλος πάντων) έχουν πέσει τα μεροκάματα,ακόμα και για μεγάλους μάστορες. ΣΚ@Τ@!!!

Και βάζω μια ακόμα παράμετρος στις απώλειες εισοδήματος. Οσοι πραγματικα γνωρίζουν απο κοστολογισεις υπηρεσιών και τελικών προϊόντων και κυρίως των δεύτερων θα ξέρουν το ποσο μικρό ειναι το εργασιακό κοστος στην τελικη διαμόρφωση του παραγόμενου προϊόντος και στα έξοδα μιας εταιρείας. Παρόλα αυτα ειναι η εύκολη και φυσικα άμεση λύση.

Απάντηση: Re: Απώλεια εισοδήματος πόση έχετε απο την αρχη της κρίσης?

30% σε 2,5 χρόνια καλά είναι (τρόπος του λέγειν).

Ναι, υπάρχουν πολύ χειρότερα, πίστεψέ με.... .

-15% αλλα σε εναν μισθο επιπεδου συνταξης ΟΓΑ !
Δηλαδη, ειχα προβλημα πολυ πριν ερθει η κριση.

Και οχι οτι πληρωνομαι καθε μηνα ... οποτε εχει το αφεντικο (το οποιο πουλησε ενα διαμερισμα, περσι !)
Οποτε προκυψει δουλεια ... κατεβαινουμε στο περιπτερο και κερναμε μαστιχες τους περαστικους :p

Last edited:
Μια από τα ίδια.
Από 2009-10 ως σήμερα είμαι στο μείον 40-45%.
Τους τελευταίους τρεις τέσσερις μήνες έχω μια άνοδο της τάξεως του 20% αλλά δεν πείθομαι πως θα έχει συνέχεια.

-15% αλλα σε εναν μισθο επιπεδου συνταξης ΟΓΑ !
Δηλαδη, ειχα προβλημα πολυ πριν ερθει η κριση.

Και οχι οτι πληρωνομαι καθε μηνα ... οποτε εχει το αφεντικο (το οποιο πουλησε ενα διαμερισμα, περσι !)
Οποτε προκυψει δουλεια ... κατεβαινουμε στο περιπτερο και κερναμε μαστιχες τους περαστικους :p

Αυτο και αν ειναι ! σε μισθούς πείνας ε να κάνουμε και μια περικοπή που ειναι της μόδας!

Μου έλεγε γνωστός μου βενζινοπωλας για τα 18 ευρω που δίνει στο προσωπικό του, αφου τόσα δίνει και ανταγωνισμός, ο υπάλληλος να θελει 3-4 ευρω τουλάχιστον βενζίνη να παει και να έρθει, 2-3 για κολατσιο για να πλένουν όλη μερα αμάξια και να βάζουν βενζινα και φυσικα να θες καθε μερα πλυμενα γιατι και το απαιτεί ο πελάτης και το πολιτισμένο περιβάλλον αλλα και γιατι καθε μερα γίνονται μαύροι απο την βρώμα.

Δλδ απο τα 18 ευρω τα 10 παπαλα....

Το βενζιναδικο ειναι το γνωστο λιγο πριν το ΙΚΕΑ ... ??
Εχουν δουλεια αυτοι ! Μην τους λυπασαι .... :p

Κατι αλλοι στον Χορτιατη, βγαζουν την οικεγενεια να σε προυπαντησει ....

Last edited:
- 300 τα εκατό ,, τα πάντα όλα ... και είναι και να δίνω .. θεωρητικά πάντα :7SFGSFG: ,,, να δίνω ...

Μία από τα ίδια.
Αλλά είμαι στη γωνία και περιμένω την ανάπτυξη.
Έχω ανάψει και τα φώτα μη χαθεί μες το σκοτάδι!