Μάνο κάποια απο τα συμπτώματά σου τα έχω (συνειδητοποιήσει) από εποχής εφηβείας.
Πολλά χρόνια τώρα πάω κουζίνα και κάθομαι σα χάνος γιατί ξέχασα γιατί πήγα, ακόμα σηκώνομαι από την καρέκλα και στα πρώτα βήματα ξεχνάω γιατί σηκώθηκα, ποτέ δεν έβρισκα τις ακριβείς λέξεις που με έκφραζαν καλύτερα, έκανα 2 εβδομάδες να θυμηθώ να πάρω τηλ σε μια εταιρεία για δουλειά της πολυκατοικίας (ως διαχειριστής), είμαι ανορθόγραφος ακόμα και σε λέξεις που έγραψα σωστά ή είδα την διόρθωση πριν λίγα λεπτά, μπερδεύω τις παροιμίες, δεν θυμάμαι ανέκδοτα, πλέον δεν θυμάμαι ακριβώς τίτλους τραγουδιών που μου αρέσουν πολύ και ένα σωρό άλλα...
Μάλιστα οι κοντινοί γνωστοί και φίλοι μου το έχουν καταλάβει και μου κάνουν και τη σχετική πλάκα
Δεν με προβλημάτισε ποτέ, δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, δεν έχουμε τις ίδιες ικανότητες αποστήθισης ή συγκέντρωσης.
Όλα τα παραπάνω συμπτώματα αυξομειώνονται κατα καιρούς. Έχω παρατηρήσει ότι σε περιόδους που έχω κάτι πολύ σημαντικό / επιτακτικό στη ζωή μου είμαι αλλού γι αλλού. Επικεντρώνομαι σε αυτό και μόνο ώστε να αντεπεξέλθω.
Υποθέτω πως είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας.
Στα λέω αυτά για να μην σε πάρει κάτω, ότι έχεις κάποιο πρόβλημα, ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε θεραπεία ή είσαι στην αρχή κάποιας νόσου και χάνεις τον εαυτό σου... όπως έγραψες.
+++
Απο την άλλη στην εποχή που ζούμε είναι πιστεύω απαράδεκτο να αφήνουμε ένα καθαρά ιατρικό θέμα, κάτι που αφορά την υγεία μας και μας προβληματίζει καθημερινά...
Πρέπει να πας σε ειδικό (πιθανώς νευρολόγο, όμως δεν ξέρω ποιος είναι ειδικός για τέτοια πράγματα). Εφόσον σε προβληματίζει χρειάζεσαι μια διάγνωση από ειδικό.
Οι γιατροί δεν είναι μόνο γνώστες,,, κουβαλούν και τις εμπειρίες άλλων ασθενών (ή μη), καθώς και τις θεραπείες που έχουν αποδώσει, αν όντως κάποιος ασθενεί.
Και χρειάζεσαι όπως ειπώθηκε φυσική παρουσία και εξέταση.
Να στο θέσω αλλιώς,,, αν ήμουν ειδικός και είχα καταλάβει ακριβώς τι σου συμβαίνει δεν θα το έγραφα/έλεγα ποτέ εξ αποστάσεως, ούτε δημόσια.
Πέραν του ότι δε υφίσταται εξέταση εξ αποστάσεως σκέψου πόσοι πιθανόν θα επηρεάζονταν απο κάποια δημόσια διάγνωση, είτε λόγω αφέλειας είτε λόγω φοβίας.
Πάνε σε γιατρό και μέχρι να σου πουν ότι έχεις πρόβλημα δώσε στον εαυτό σου το τεκμήριο της υγείας (όχι, αυτό δεν το μπέρδεψα - απλά ένα λογοπαίγνιο είναι ;-)
:ernaehrung004: