Καλησπέρα σε όλους.
Πριν 2 μήνες είχα την πρώτη μου εμπειρία με dslr, μία D70 ενός φίλου με την οποία ''έπαιζα'' για κανένα μήνα.
Βάλθηκα το διάστημα αυτό να μάθω περισσότερα και έτσι άρχισα το διάβασμα εδώ στο forum για να μάθω πράγματα βασικά αλλά άγνωστα για μένα-ταχύτητα κλείστρου διάφραγμα iso έκθεση κτλ και πως αυτά επηρεάζουν τις φωτο που έβγαζα.
Η μηχανή έφυγε όμως η επιθυμία για να αγοράσω την δικιά μου dslr είχε ήδη δημιουργηθεί και θα ήθελα την γνώμη σας για το θέμα.
Κατέληξα πως η d60 με τον vr φακό είναι μία πολύ καλή λύση όμως...
1.η πρώτη μου επιλογή ήταν η pentax k200 αλλά επιδη είμαι και ψείρας ήθελα να την πάρω από συγκεκριμένο μαγαζί -για το οποίο πολλοί από εσάς έχετε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια-αλλά δεν την είχε και δεν μπορεί να φέρει γιατί k200 τέλος-μήπως να την πάρω όμως?
Ένα μάθημα που πήρα τελευταία, είναι ότι με την Pentax υπάρχει τρομερή ποικιλία από φακούς αυτής της μοντούρας. Παλιοί, καλοί, τρίτου κατασκευαστή κλπ. Μη φοβάσαι λοιπόν να την πάρεις από κάποιο αξιόπιστο μαγαζί.
2.Η d40 σαν επιλογή μου φένεται δελεαστική.Γιατί όχι d40 -οικονομική-ώστε σε λίγο να μπορώ να αγοράσω έναν ακόμα φακό?-με ενδιαφέρουν τα πορτρέτα αρκετά μπορώ να πω-Δεν βλέπω οι δύο μηχανές να έχουν και τις τρελές διαφορές.
Για πρωτάρη και η D40 είναι καλή περίπτωση, αλλά, μη ξεχνάς πως η τιμή της D60 έχει πέσει πάρα πολύ και αποτελεί ευκαιρία.
Πάντος ρε παιδιά δεν ξέρω, εντάξει η εμπειρία μου είναι σχεδόν μηδενική, άλλες μηχανές δεν έπιασα και ίσως φανώ άδικος και λάθος αλλά σκέφτομαι γιατί η ευκολία μιας μηχανής όπως η d70 πχ στην οποία άλλαζες κλείστρο, διάφραγμα, iso με μία κίνηση και σχεδόν στα τυφλά αντικαταστάθηκε από κάτι κουμπάκια help και κάτι τρελά λες και είναι παιχνιδομηχανή?-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!