Αποψεις για nikon D60

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν 2 μήνες είχα την πρώτη μου εμπειρία με dslr, μία D70 ενός φίλου με την οποία ''έπαιζα'' για κανένα μήνα.
Βάλθηκα το διάστημα αυτό να μάθω περισσότερα και έτσι άρχισα το διάβασμα εδώ στο forum για να μάθω πράγματα βασικά αλλά άγνωστα για μένα-ταχύτητα κλείστρου διάφραγμα iso έκθεση κτλ και πως αυτά επηρεάζουν τις φωτο που έβγαζα.
Η μηχανή έφυγε όμως η επιθυμία για να αγοράσω την δικιά μου dslr είχε ήδη δημιουργηθεί και θα ήθελα την γνώμη σας για το θέμα.
Κατέληξα πως η d60 με τον vr φακό είναι μία πολύ καλή λύση όμως...

1.η πρώτη μου επιλογή ήταν η pentax k200 αλλά επιδη είμαι και ψείρας ήθελα να την πάρω από συγκεκριμένο μαγαζί -για το οποίο πολλοί από εσάς έχετε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια-αλλά δεν την είχε και δεν μπορεί να φέρει γιατί k200 τέλος-μήπως να την πάρω όμως?

Ένα μάθημα που πήρα τελευταία, είναι ότι με την Pentax υπάρχει τρομερή ποικιλία από φακούς αυτής της μοντούρας. Παλιοί, καλοί, τρίτου κατασκευαστή κλπ. Μη φοβάσαι λοιπόν να την πάρεις από κάποιο αξιόπιστο μαγαζί.

2.Η d40 σαν επιλογή μου φένεται δελεαστική.Γιατί όχι d40 -οικονομική-ώστε σε λίγο να μπορώ να αγοράσω έναν ακόμα φακό?-με ενδιαφέρουν τα πορτρέτα αρκετά μπορώ να πω-Δεν βλέπω οι δύο μηχανές να έχουν και τις τρελές διαφορές.

Για πρωτάρη και η D40 είναι καλή περίπτωση, αλλά, μη ξεχνάς πως η τιμή της D60 έχει πέσει πάρα πολύ και αποτελεί ευκαιρία.

Πάντος ρε παιδιά δεν ξέρω, εντάξει η εμπειρία μου είναι σχεδόν μηδενική, άλλες μηχανές δεν έπιασα και ίσως φανώ άδικος και λάθος αλλά σκέφτομαι γιατί η ευκολία μιας μηχανής όπως η d70 πχ στην οποία άλλαζες κλείστρο, διάφραγμα, iso με μία κίνηση και σχεδόν στα τυφλά αντικαταστάθηκε από κάτι κουμπάκια help και κάτι τρελά λες και είναι παιχνιδομηχανή?-

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!-bye-

για δες τα τώρα...ουφφφφ

Όσον αφορά στο "Κόκκινο Σπίτι", τα χρώματα που ταιριάζουν περισσότερο στα ρεαλιστικά φαίνονται εδώ: http://picasaweb.google.gr/nakosgrg/280309#5323746760752078082

Επίσης, εδώ http://picasaweb.google.gr/nakosgrg/280309# υπάρχουν κάποιες λήψεις απο δική μου πρόσφατη βόλτα στη Χαλκίδα. Παρατίθενται για να τις συγκρίνεις (χρωματικά; ) με τις δικές σου.

Χωρίς να θεωρούμαι ως ο επαΪων των χρωματικών ρυθμίσεων, μπορώ μαζί με τους υπόλοιπους εδώ να σε βοηθήσω στις ρυθμίσεις της μηχανής σου για να έχεις τελικά κάποιο παρόμοιο αποτέλεσμα ευθύς εξ αρχής κατα τη λήψη, χωρίς να χρειάζεσαι πολλές περαιτέρω επεξεργασίες.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέος σε αυτό το φόρουμ και αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους έχουν συνεισφέρει για να δημιουργηθεί ένα τόσο καλό και ενημερωτικό σημείο για αρχάριους και προχωρημένους της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ο λόγος που γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ είναι γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με τη φωτογραφία, ερασιτεχνικά φυσικά. Όλα αυτά τα χρόνια "βολευόμουν" με μια εξαιρετική σε απόδοση και αντοχή compact μηχανή (μία sony cybershot του '04) για να φωτογραφίζω εκδρομές, φίλους κλπ.
Πριν από αρκετό καιρό και ορμώμενος από συγγενή κάτοχο μιας Nikon (slr) άρχισα να μπαίνω στο τρυπάκι της "αληθινής" φωτογραφίας. Και αποφάσισα πως θέλω να φωτογραφίζω την κόρη μου και τα τοπία που επισκέπτομαι με μια SLR μηχανή πλέον. Ομολογώ ότι είμαι άσχετος με τις έννοεις του κλείστρου, του iso και όλα τα σχετικά αλλά διαβάζοντας έναν υπέροχο οδηγό για αρχάριους που υπάρχει εδώ, μπόρεσα να συλλάβω έστω τα βασικά για να ξεκινήσω την έρευνα αγοράς μου.
Και σκέφτομαι να αγοράσω την Nikon D-60 - τη βρήκα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με 18-55 ΙΙ ΚΙΤ.
Σίγουρα φαντάζομαι ότι δεν θα είναι σαν τη D-90 που έχει ο συγγενής μου αλλά πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά, σωστά; Κάπου εδώ θα ήθελα τις συμβουλές ή τις απόψεις των κατόχων ώστε να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Το κύριο ενδιαφέρον στις φωτογραφίες μου είναι τα πορτραίτα και κάποια πολύ κοντινά (macro αν χρησιμοποιώ σωστά τον όρο) κατά κύριο λόγο και σε δεύτερη μοίρα τοπία κλπ... Πιστεύετε ότι ένας φακός 18-55 θα καλύψει τις ανάγκες μου; το ρωτάω γιατί για τον πρώτο καιρό και μέχρι να εξοικιωθώ λίγο δε σκοπεύω να αγοράσω κάποιον άλλο φακό.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Re: Αποψεις για nikon D60

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέος σε αυτό το φόρουμ και αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους έχουν συνεισφέρει για να δημιουργηθεί ένα τόσο καλό και ενημερωτικό σημείο για αρχάριους και προχωρημένους της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ο λόγος που γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ είναι γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με τη φωτογραφία, ερασιτεχνικά φυσικά. Όλα αυτά τα χρόνια "βολευόμουν" με μια εξαιρετική σε απόδοση και αντοχή compact μηχανή (μία sony cybershot του '04) για να φωτογραφίζω εκδρομές, φίλους κλπ.
Πριν από αρκετό καιρό και ορμώμενος από συγγενή κάτοχο μιας Nikon (slr) άρχισα να μπαίνω στο τρυπάκι της "αληθινής" φωτογραφίας. Και αποφάσισα πως θέλω να φωτογραφίζω την κόρη μου και τα τοπία που επισκέπτομαι με μια SLR μηχανή πλέον. Ομολογώ ότι είμαι άσχετος με τις έννοεις του κλείστρου, του iso και όλα τα σχετικά αλλά διαβάζοντας έναν υπέροχο οδηγό για αρχάριους που υπάρχει εδώ, μπόρεσα να συλλάβω έστω τα βασικά για να ξεκινήσω την έρευνα αγοράς μου.
Και σκέφτομαι να αγοράσω την Nikon D-60 - τη βρήκα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με 18-55 ΙΙ ΚΙΤ.
Σίγουρα φαντάζομαι ότι δεν θα είναι σαν τη D-90 που έχει ο συγγενής μου αλλά πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά, σωστά; Κάπου εδώ θα ήθελα τις συμβουλές ή τις απόψεις των κατόχων ώστε να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Το κύριο ενδιαφέρον στις φωτογραφίες μου είναι τα πορτραίτα και κάποια πολύ κοντινά (macro αν χρησιμοποιώ σωστά τον όρο) κατά κύριο λόγο και σε δεύτερη μοίρα τοπία κλπ... Πιστεύετε ότι ένας φακός 18-55 θα καλύψει τις ανάγκες μου; το ρωτάω γιατί για τον πρώτο καιρό και μέχρι να εξοικιωθώ λίγο δε σκοπεύω να αγοράσω κάποιον άλλο φακό.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλημέρα και καλωσόρισες.
Η D60 είναι ό,τι καλύτερο μου είχε συμβεί σαν αρχάριος και συνιστώ ανεπιφύλακτα την αγορά της, εφ' όσον εννοείται σου κάθεται καλά στο χέρι και προπαντώς αν σου αρέσει ο "χαρακτήρας" των φωτογραφιών της nikon. Είναι όμως και παλιότερο μοντέλο που έχει αντικατασταθεί από την D3000. Δες το αν σε συμφέρει.
Ο 18-55 σίγουρα θα καλύψει τη δευτερεύουσα ανάγκη σου για τοπία και είναι καλή αρχή για πειραματισμούς σε πορτρέτα πριν καταλήξεις (εκ των πραγμάτων) σε κάποιο σταθερό και φωτεινό -μάλλον 50άρη ή 35άρη. Το ίδιο θα συμβεί και σε macro.
Σε κάθε περίπτωση σωστή η σκέψη σου να ξεκινήσεις με αυτόν και να μη βιαστείς να αρχίσεις συλλογή φακών.
-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αποψεις για nikon D60

Καλημέρα και καλωσόρισες.
Η D60 είναι ό,τι καλύτερο μου είχε συμβεί σαν αρχάριος και συνιστώ ανεπιφύλακτα την αγορά της, εφ' όσον εννοείται σου κάθεται καλά στο χέρι και προπαντώς αν σου αρέσει ο "χαρακτήρας" των φωτογραφιών της nikon. Είναι όμως και παλιότερο μοντέλο που έχει αντικατασταθεί από την D3000. Δες το αν σε συμφέρει.
Ο 18-55 σίγουρα θα καλύψει τη δευτερεύουσα ανάγκη σου για τοπία και είναι καλή αρχή για πειραματισμούς σε πορτρέτα πριν καταλήξεις (εκ των πραγμάτων) σε κάποιο σταθερό και φωτεινό -μάλλον 50άρη ή 35άρη. Το ίδιο θα συμβεί και σε macro.
Σε κάθε περίπτωση σωστή η σκέψη σου να ξεκινήσεις με αυτόν και να μη βιαστείς να αρχίσεις συλλογή φακών.
-bye-

Σε ευχαριστώ για το καλοσόρισμα και τη συμβουλή σου Πάνο. Η αλήθεια είναι ότι ρώτησα και για την D-3000 και δε μου είπαν και τα καλύτερα, αντ' αυτού μου είπαν να δω για την D-5000 αλλά νομίζω ότι σιγά-σιγά αρχίζει να ξεφεύγει από το αρχικό μου μπάτζετ για αγορά σώματος και αρχικού φακού (έχει αν δεν κάνω λάθος περίπου 200 παραπάνω από την D-60).
Φαντάζομαι ότι σίγουρα θα είναι καλύτερη από την D-60 η D-5000. Αξίζει να δώσω αυτά τα επιπλέον χρήματα ως αρχάριος; Τί νομίζετε;

Κατά τη γνώμη μου και αξίζει και δεν αξίζει.
Αξίζει αν θα ασχοληθείς σοβαρά και θα βγάζεις περισσότερο σε χαμηλό φωτισμό και άρα θες καλύτερη συμπεριφορά σε υψηλά iso. Δεν αξίζει (σύμφωνα με το test του dpreview.com) αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με λήψη και επεξεργασία raw, καθώς απ' ότι είδα τα jpeg της είναι πολύ soft. Αν δεν σε απασχολεί και το οικονομικό, η d5000 είναι μια εξαιρετική μηχανή, πιο κοντά στη D90. Για την d3000 ούτε εγώ διάβασα τα καλύτερα καθώς δεν είναι κάποιο νέο επαναστατικό μοντέλο αλλά δεν είναι και υποδιέστερη της D60 αφού αποτελεί εξέλιξή της.
Γνώμη μου (πάλι) είναι να ξεκινήσεις με ένα φθηνό σώμα (d60 δηλαδή αφού μιλάμε για nikon) και όταν ξεκαθαρίσουν οι φωτογραφικές προτιμήσεις και συνθήκες να προχωρήσεις σε αγορά καταλληλότερης μηχανής για τις ανάγκες σου. Εξέτασε όμως και το θέμα του υψηλού iso που μπορεί να είναι από τα πρώτα που θα σε απασχολήσουν αν βγάζεις με χαμηλό κυρίως φωτισμό και δεν εκτυπώνεις τις φωτογραφίες σου.
Αλήθεια, πού βρήκες καινούρια D60? Έχει εκλείψει εδώ και καιρό. Δες μήπως είναι βιτρίνας, refurbished κ.τ.λ. Ανέφερε αν θες εδώ ή στείλε μου pm με τιμή και link αν υπάρχει.

Last edited:
Πάνο έχεις ΡΜ.
Πάντως ομολογώ ότι αυτό το ενδεχόμενο (προέλευση από βιτρίνα κλπ) δεν το είχα σκεφτεί και με έβαλες σε δεύτερες σκέψεις σχετικά.
Θα κοιτάξω να λάβω τις απαραίτητες εγγυήσεις όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό όταν αναφερόμαστε σε ηλεκτρονικό κατάστημα, παρα το γεγονός ότι συνοδεύεται από εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας. Όπως είναι ευνόητο δε θα ήθελα να μπλέξω από νωρίς με βλάβες, καμμένα pixels και όλα τα σχετικά - βασικά δε θα ήθελα καθόλου, όχι μόνο από την αρχή...
Αν πάλι δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για την αγορά της συγκεκριμένης μηχανής ή κάποιας άλλης 60άρας σε άλλο κατάστημα, ίσως να ζοριστώ και να πάρω τελικά την 5000 (έχει και κάποιες άλλες επιπλέον λειτουργίες όπως είδα σε review, όπως π.χ. το live view που ως αρχάριος φαντάζομαι θα βοηθήσει), αλλά ως προτεραιότητα βάζω την D-60.

Last edited:
Λοιπόν, στα έγραψα στο pm αλλά σκέφτηκα μετά την περίπτωση λάθους. Κάνε ένα τηλέφωνο στο μαγαζί αν την έχει ακόμα και αν είναι όντως αυτή η τιμή. Μπορεί να ξέχασαν να την αποσύρουν ή να την αλλάξουν. Αν σε πει ότι υπάρχει και κάνει όσο λέει, να τον πεις να τη βάλει... στη βιτρίνα του!
Ξέρω ότι η d5000 ξεφεύγει γι' αυτό σκέψου και το "σκαλοπάτι" των canon 450D και 400D. Μένω σε nikon-canon χωρίς καμία προκατάληψη απέναντι σε άλλες μάρκες απλά δεν γνωρίζω τα μοντέλα και τους φακούς τους. Πριν λίγο καιρό διάβαζα για μια olympus σε τιμή σκότωμα με 2 φακούς κιτ αν θυμάμαι καλά, και για pentax που κάποιοι λένε ότι γενικά έχουν πολύ καλό κράτημα στο χέρι και αντοχή.
Αν διαθέτεις τα χρήματα μετρητοίς κάνε τηλέφωνα ή ακόμη καλύτερα πετάξου Αθήνα, πάρε τα καταστήματα με τη σειρά και ρώτα για καλύτερη τιμή σε κάθε μοντέλο. Στην τελική μην αποκλείεις την D3000 σαν τη φθηνότερη λύση, εκτός αν κάποιος που γνωρίζει καλύτερα έχει ενστάσεις για τη συγκεκριμένη μηχανή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αποψεις για nikon D60

Όπως είναι ευνόητο δε θα ήθελα να μπλέξω από νωρίς με βλάβες, καμμένα pixels και όλα τα σχετικά - βασικά δε θα ήθελα καθόλου, όχι μόνο από την αρχή...
Αν πάλι δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για την αγορά της συγκεκριμένης μηχανής ή κάποιας άλλης 60άρας σε άλλο κατάστημα, ίσως να ζοριστώ και να πάρω τελικά την 5000 (έχει και κάποιες άλλες επιπλέον λειτουργίες όπως είδα σε review, όπως π.χ. το live view που ως αρχάριος φαντάζομαι θα βοηθήσει), αλλά ως προτεραιότητα βάζω την D-60.
Δεν ξέρω τι βλάβες μπορεί να έχει μια βιτρίνας αλλά αν κρίνω από την κατάσταση αυτών που είδα σε κατάστημα αλυσίδας στην πόλη μου, εγώ δεν θα έπαιρνα. Όπως και refurbished που έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν μια βλάβη. Τα καμένα pixel είναι λαχείο καθώς ουκ ολίγες (και πολλές φορές πανάκριβες) dslr τα εμφανίζουν με το καλημέρα. Αλλά δεν είναι και λόγος ανησυχίας καθώς διορθώνονται εύκολα είτε στο PS είτε με mapping στην αντιπροσωπία.

Το liveview δεν θα σε κάνει καλύτερο φωτογράφο ούτε θα σου μάθει κάτι. Είναι ένα βοήθημα για να καδράρεις σε περιπτώσεις που είναι δύσκολο έως αδύνατο να προσεγγύσεις το σκόπευτρο. Άλλα είναι τα χαρίσματα της d5000 με πιο σημαντικό για εμένα τον χαμηλό θόρυβο σε ψηλά iso.

Τελικά έκανα το βήμα παραπάνω, προτίμησα αντί για την D-60 να αποκτήσω σήμερα το πρωί μια D5000 με 18-55VR και έναν 70-300..
Ήδη έχω αρχίσει να μαγεύομαι με τις δυνατότητες που σου δίνει μια SLR αν και έχω πάρα πολύ δρόμο μπροστά μου...

την καλυτερη επιλογη εκανες...η d5000 σηκωνει και ψηλα iso που θα ειναι και πιο ευκολη τα βραδια:)
αντε καλοριζικη και καλοδουλευτη.
Μιας και εισαι χαλκιδα , κανε μου μια χαρη.
Τοσα χρονια περναω απο εκει και ποτε μα ποτε δεν εχω βγαλει την γεφυρα της χαλκιδας βραδυ βλεποντας την απο τον παλιο τον δρομο της χαλκιδας.
Οπως επισης και το εργοστασιο ηρακλης την ωρα που δυει ο ηλιος απο τον δρομο προς τα κτελ

Με γεια σου! Πολύ καλή επιλογή. Ποιον 70-300 πήρες?

Να δώσω κι εγώ παραγγελιά?
Μια που δεν είχα ενασχόληση με τη φωτογραφία όταν έμενα Χαλκίδα, θα θελα να δω μια βραδινή κατά τις 10-11 που περιμένουν τα κότερα να ανοίξει η γέφυρα.
Τραβηγμένη από το κάστρο!!
;)

την καλυτερη επιλογη εκανες...η d5000 σηκωνει και ψηλα iso που θα ειναι και πιο ευκολη τα βραδια:)
αντε καλοριζικη και καλοδουλευτη.
Μιας και εισαι χαλκιδα , κανε μου μια χαρη.
Τοσα χρονια περναω απο εκει και ποτε μα ποτε δεν εχω βγαλει την γεφυρα της χαλκιδας βραδυ βλεποντας την απο τον παλιο τον δρομο της χαλκιδας.
Οπως επισης και το εργοστασιο ηρακλης την ωρα που δυει ο ηλιος απο τον δρομο προς τα κτελ

Eξαιρετικό σκηνικό, σίγουρα θα βγάλω εκεί μια φωτογραφία μόλις γυρίσω Χαλκίδα την επόμενη το Σαββατοκύριακο. Και η Χαλκίδα έχει πάρα πολλές ευκαιρίες και μέρη για καταπληκτικές φωτογραφίες.
Όταν λές "παλιό δρόμο" εννοείς από τη Βοιωτική μεριά η από τη μεριά της Εύβοιας;

Ο φακός είναι ο Nikon AF NIKKOR | 70-300mm 1:4-5,6 G.
Και πήρα και για τους δύο από ένα φίλτρο UV (για προστασία κυρίως...)

καλησπέρα παιδιά...

μιας και η αγαπημένη μου konica (compact) άφησε το τελευταίο της κλικ στα παγωμένα νερά του αχέρωντα :frown:,ήρθε η ευκαιρία να μπώ στον κόσμο των dslr.

ψάχνω για μεταχειρισμένη,και τα μοντέλα που κοιτάω είναι κυρίως η 450D της canon,η D60 της nikon.το ξέρω πως η canon είναι μια κάση παραπάνω(έτσι διαβάζω δηλαδή),όμως μεταχειρισμένη δεν την βρίσκω κάτω από 400e μαζί με φακό...οπότε ήμουν σε stand-by φάση,μέχρι να βρεθεί κάτι καλό(μέχρι 350 δίνω περίπου στο σύνολο(φακό-σώμα))

όμως βρήκα μια αγγελία της d60 που με έβαλε σε σκέψεις,και εδώ χρειάζομαι την γνώμη σας..

d60 με 600 περίπου κλικς,1,5 χρόνο εγγύηση ακόμα, με 4gb κάρτα,και μαζί με τον φακό 18-105 f3.5-f5.6 ED AF-S VR σε εγγύηση,σύνολο 250e...

εμένα μου φαίνεται πολύ καλή τιμή,και είμαι πολύ fan του "value for money"..

η βοήθεια που θέλω είναι να μου πείτε,ο φακός αξίζει?δεν με ενδιαφέρει το μεγάλο zoom,αλλά περισσότερο η ποιότητα.Γενικά ενδιαφέρομαι για τοπία...

επίσης διάβασα για 3 σημεία εστίασης,είναι σημαντικό μειονέκτημα μπροστά στην 450D που έχει 12??

ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Ρίξε μια ματιά στη xe.gr κάπου πήρε το μάτι μου 450D με φακό στα 300e ...
Αν και η D60 σε αυτή την τιμή με αυτό το φακό είναι όντως ευκαιρία...

Ο φακός στην κατηγορία του είναι μια χαρά.

Επίσης και η D60 σαν εισαγωγικό μοντέλο για αρχάριο είναι μια χαρά.

Πες τελική σε χρήματα που διαθέτεις μήπως υπάρχει και καμιά άλλη σκέψη!

στην xe.gr,300 ε έχει το σώμα μόνο..χωρίς φακό.Με φακό έχει στα 400ε...

επίσης να πώ πως και με έναν 18-55 φακό νομίζω είμαι κομπλέ,δεδομένου ότι θα προτιμούσα κάποτε να πάρω έναν ευρυγώνιο..

μέχρι 350 περίπου δίνω,αν αξίζει κάτι σημαντικά.

καλησπέρα παιδιά...

μιας και η αγαπημένη μου konica (compact) άφησε το τελευταίο της κλικ στα παγωμένα νερά του αχέρωντα :frown:,ήρθε η ευκαιρία να μπώ στον κόσμο των dslr.

ψάχνω για μεταχειρισμένη,και τα μοντέλα που κοιτάω είναι κυρίως η 450D της canon,η D60 της nikon.το ξέρω πως η canon είναι μια κάση παραπάνω(έτσι διαβάζω δηλαδή),όμως μεταχειρισμένη δεν την βρίσκω κάτω από 400e μαζί με φακό...οπότε ήμουν σε stand-by φάση,μέχρι να βρεθεί κάτι καλό(μέχρι 350 δίνω περίπου στο σύνολο(φακό-σώμα))

όμως βρήκα μια αγγελία της d60 που με έβαλε σε σκέψεις,και εδώ χρειάζομαι την γνώμη σας..

d60 με 600 περίπου κλικς,1,5 χρόνο εγγύηση ακόμα, με 4gb κάρτα,και μαζί με τον φακό 18-105 f3.5-f5.6 ED AF-S VR σε εγγύηση,σύνολο 250e...

εμένα μου φαίνεται πολύ καλή τιμή,και είμαι πολύ fan του "value for money"..

η βοήθεια που θέλω είναι να μου πείτε,ο φακός αξίζει?δεν με ενδιαφέρει το μεγάλο zoom,αλλά περισσότερο η ποιότητα.Γενικά ενδιαφέρομαι για τοπία...

επίσης διάβασα για 3 σημεία εστίασης,είναι σημαντικό μειονέκτημα μπροστά στην 450D που έχει 12??

ευχαριστώ εκ των προτέρων..

H τιμή ειναι πολύ καλή πιστεύω για το πακετάκι. Ενταξει η 450D ειναι καλύτερη μηχανη από την D60 αλλά δεν θα την βρεις πουθενα κατω από 400 Ευρώ με φακό. Και δυστυχώς οι παλαιοι κιτ της Canon (18-55 χωρις IS) ειναι μετριότατοι, σε αντιθεση με τον 18-105 που ειναι καλός εισαγωγικός φακος..

Βρήκες D60 με τον 18-105VR κι ελάχιστα κλικς στα 250 Ευρώ και το συζητάς; Πάρτην αμέσως - ο φακός είναι σαφώς καλύτερος από όλους τους 18-55 των κιτ και με διπλάσιο εστιακό εύρος.