Αποψεις για nikon D60

Τωρα εαν υπάρχει υπομονή πιστεύω οτι ο συγκεκριμενος φακός οπως και ο 50άρης /1.4 θα βγουν και AF-S αλλα προφανως με αλλες ανεβασμενες τιμές...

Ο 50/1.4 έχει ήδη βγει:

http://www.dpreview.com/news/0809/08092201nikkor_50mm_1_4glens.asp

Βέβαια πιο απλό είναι να αναβαθμιστείτε σε σώμα. Εξυπνάδες της Nikon.

Ο 50/1.4 έχει ήδη βγει:

http://www.dpreview.com/news/0809/08092201nikkor_50mm_1_4glens.asp

Βέβαια πιο απλό είναι να αναβαθμιστείτε σε σώμα. Εξυπνάδες της Nikon.

Καλά τα λες αλλά φαντάζομαι οτι η D60 βγήκε για να πουλήσει καθαρά σαν entry level μηχανή για τον αρχάρια (like me) που θα βολευτεί με τον φακο του κιτ, αντε και ενα τηλεφακό χωρίς να εχει υπερβολικές απαιτήσεις

Αν στην πορεια προκύψουν προβληματισμοι ή σοβαρές ανησυχιες για περαιτέρω ενασχόληση ή εντρύφηση στην τεχνη της φωτογραφιας τότε εχει το μοναστήρι μπολικους καλογέρους για όλα τα βαλαντια

Πολύ μας πληγώνετε εμας τους Nikonians :flipout:

Καλημέρα σας.
¨Επειτα από μία σύντομη και ιδιαίτερα βροχερή επίσκεψη στην Χαλκίδα, επέστρεψα με 45 πειραματικές λήψεις. Αρχικά στις πρώτες έκανα την βλακεία και είχα ενεργοποιήσει στον φακό επάνω το Μ, οπότε θολά αποτελέσματα. από τη στιγμή που το διαπίστωσα επεδίωξα να τραβήξω την προβλήτα , το κόκκινο σπίτι στο stavedo για όσους ξέρουν καθώς και πορτρέτο με φόντο τα παραπάνω 2.
Μπορώ να πω, το ποτρετο βγήκε με πολύ ζωντανά χρώματα και καθαρό πρόσωπο χωρίς...ατέλειες, αλλά τα πάντα γύρω από αυτό και πίσω από αυτό ήταν μέτρια σε ποιότητα φωτισμού και χρώματος. Χρησιμοποίησα από την μία την πλήρως αυτόματη λειτουργία με παίξιμο στο ISO. Έπραξα ορθά?με πολλή συννεφιά και 200-400 ISO στο πλήρως αυτόματο? Κατόπιν παρατήρησα, πως στο ζουμάρισμα φαινόταν πολύ θολά αυτό που ήθελα να φωτογραφήσω. Γενικά στις...10 φορές που προσπάθησα να ζουμάρω τελείως πάνω από την παλιά γέφυρα στον Εύρηπο κάποια βαρκούλα, θόλωνε πολύ !έπρεπε αναγκαστικά να τραβήξω πανοραμική και να συμπεριλάβω στην λήψη μου τα πάντα! ¨Συμβουλές?

Παρατήρησα πως σε κλειστό χώρο υπάρχει πολύ καλή εξισσορόπηση(αν το λένε έτσι εδώ) του λευκού στον τοίχο, στα έπιπλα κτλ, πολύ δυνατό φλας και επαρκές καθώς και δυνατότητα φωτογράφησης μέσα από τζαμαρία. Αυτά όλα με το πλήρως αυτόματο.

Γενικά μου φάνηκε πως χτες μάλλον έπαιξε ρόλο ο καιρός για τις μέτριες φώτο μου.

Από εκεί και πέρα προσπάθησα να παίξω με το Ρ σε λειτουργία, όπως με συμβουλέψατε παραπάνω, αλλά για σύννεφα δεν είδα κάποια παράμετρο...Ήλιο, και κάτι άλλα!

Τέλος πάντων τα πρόσωπα βγαίνουν πολύ καλά αλλά όχι το περιβάλλον τους. Αυτό το Σαβ/κο παίζει Αχαία, οπότε θα δούμε. παρακαλώ συμβουλές.

πρέπει να μελετήσω όλο αυτό το thread .

σας ευχαριστώ

Αν θυμάμαι καλά έχεις τον απλό φακό του κιτ. Σε αυτή τη περίπτωση, θα αρκεστείς σε κάποιες "υποχωρήσεις" στην αρχή.

Πάντως πολύ σωστά το πας να πειραματίζεσαι. Η μηχανή θέλει εξάσκηση και υπομονή.

Είμαστε έτοιμοι για δείγματα, όταν είσαι έτοιμος να τα μοιραστείς μαζί μας.-bye-

καλησπέρα και πάλι.
ανέβασα φώτος. Έχω αρκετές απορίες, ξεκινάω με την φώτο με το "κόκκινο σπίτι" στην Χαλκίδα. Ο καιρός ανήμερα 25/3 εκείνη τη στογμή ήταν νεφελώδης με πολύ και έντονο αέρα νοτιοδυτικό και σκόνη.
Αυτό που παρατηρώ στην φώτο αυτή και γενικά στη νέα μου Νίκον, είναι τα έντονα χρώματα και ειδικά το κόκκινο, που , πιστεύω, αποτυπώνεται πολύ καλά! Από εκεί και πέρα θέλω συμβουλές για τον χειρισμό του ουρανί χρώματος, το οποίο σε συθήκες κακοκαιρίας δείχνει υπερβολικά ανοιχτό γαλάζιο, σαν "σπασμένο", άποψή μου. Εσείς το βρίσκετε πετυχημένο? τί θα μπορούσα να αλλάξω?

Το πεύκο αριστερά από το κόκκινο σπίτι κουνιέται λόγω αέρα και γιαυτό βλέπω τις πευκοβελόνες θολές. Αυτό πως μπορούσα να το αλλάξω?Δηλαδή να κρατήσω το ζωντανό χρώμα του σπιτιού με ξεκάθαρες τις πευκοβελόνες?

Θα ήθελα επίσης να μου υποδείξετε την καλύτερη οπτική γωνία στο λαπ τοπ, αφού σε κάθε κλίση της οθόνης αλλάζουν τα χρώματα υπερβολικά και δεν καταλαβαίνω τί είναι πραγματικό!

συγνώμη, πάτησα για ανέβασμα αλλά πρέπει να τις μικρύνω και δεν τις έχω περασμένες πιά στην μηχανή.απαιτείται μέγεθος 900χ800?τί να κάνω? δεν μπορώ να τις ανεβάσω και δεν έχω κανένα πρόγραμμα!

συγνώμη, πάτησα για ανέβασμα αλλά πρέπει να τις μικρύνω και δεν τις έχω περασμένες πιά στην μηχανή.απαιτείται μέγεθος 900χ800?τί να κάνω? δεν μπορώ να τις ανεβάσω και δεν έχω κανένα πρόγραμμα!

Μην αγχώνεσαι. Κατ'αρχήν πρέπει να είναι το πολύ 200kb.

Μπορείς να κάνεις resize ακόμα και από το απλό imagine των Win.

Κάνε 1-2 δοκιμές.

Κόκκινο σπίτι:Μέσω menus υπάρχουν ρυθμίσεις για τα χρώματα, τη θερμοκρασία λευκού, το D-lighting...τραβάς και βλέπεις τι σου αρέσει στην οθονούλα της μηχανής.

Πευκοβελόνες:Αν φυσάει, πως ακριβώς θα ήταν δυνατόν να τις βγάλεις ακίνητες;VR ίσως;

Ουρανός:βελτίωση λευκού και "ξεπλυμένου" χρώματος:Παίξε με την έκθεση "+και-", με τη θερμοκρασία λευκού, με φίλτρα...

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν 2 μήνες είχα την πρώτη μου εμπειρία με dslr, μία D70 ενός φίλου με την οποία ''έπαιζα'' για κανένα μήνα.
Βάλθηκα το διάστημα αυτό να μάθω περισσότερα και έτσι άρχισα το διάβασμα εδώ στο forum για να μάθω πράγματα βασικά αλλά άγνωστα για μένα-ταχύτητα κλείστρου διάφραγμα iso έκθεση κτλ και πως αυτά επηρεάζουν τις φωτο που έβγαζα.
Η μηχανή έφυγε όμως η επιθυμία για να αγοράσω την δικιά μου dslr είχε ήδη δημιουργηθεί και θα ήθελα την γνώμη σας για το θέμα.
Κατέληξα πως η d60 με τον vr φακό είναι μία πολύ καλή λύση όμως...

1.η πρώτη μου επιλογή ήταν η pentax k200 αλλά επιδη είμαι και ψείρας ήθελα να την πάρω από συγκεκριμένο μαγαζί -για το οποίο πολλοί από εσάς έχετε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια-αλλά δεν την είχε και δεν μπορεί να φέρει γιατί k200 τέλος-μήπως να την πάρω όμως?
2.Η d40 σαν επιλογή μου φένεται δελεαστική.Γιατί όχι d40 -οικονομική-ώστε σε λίγο να μπορώ να αγοράσω έναν ακόμα φακό?-με ενδιαφέρουν τα πορτρέτα αρκετά μπορώ να πω-Δεν βλέπω οι δύο μηχανές να έχουν και τις τρελές διαφορές.

Πάντος ρε παιδιά δεν ξέρω, εντάξει η εμπειρία μου είναι σχεδόν μηδενική, άλλες μηχανές δεν έπιασα και ίσως φανώ άδικος και λάθος αλλά σκέφτομαι γιατί η ευκολία μιας μηχανής όπως η d70 πχ στην οποία άλλαζες κλείστρο, διάφραγμα, iso με μία κίνηση και σχεδόν στα τυφλά αντικαταστάθηκε από κάτι κουμπάκια help και κάτι τρελά λες και είναι παιχνιδομηχανή?-

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.