Καλημέρα σας.
¨Επειτα από μία σύντομη και ιδιαίτερα βροχερή επίσκεψη στην Χαλκίδα, επέστρεψα με 45 πειραματικές λήψεις. Αρχικά στις πρώτες έκανα την βλακεία και είχα ενεργοποιήσει στον φακό επάνω το Μ, οπότε θολά αποτελέσματα. από τη στιγμή που το διαπίστωσα επεδίωξα να τραβήξω την προβλήτα , το κόκκινο σπίτι στο stavedo για όσους ξέρουν καθώς και πορτρέτο με φόντο τα παραπάνω 2.
Μπορώ να πω, το ποτρετο βγήκε με πολύ ζωντανά χρώματα και καθαρό πρόσωπο χωρίς...ατέλειες, αλλά τα πάντα γύρω από αυτό και πίσω από αυτό ήταν μέτρια σε ποιότητα φωτισμού και χρώματος. Χρησιμοποίησα από την μία την πλήρως αυτόματη λειτουργία με παίξιμο στο ISO. Έπραξα ορθά?με πολλή συννεφιά και 200-400 ISO στο πλήρως αυτόματο? Κατόπιν παρατήρησα, πως στο ζουμάρισμα φαινόταν πολύ θολά αυτό που ήθελα να φωτογραφήσω. Γενικά στις...10 φορές που προσπάθησα να ζουμάρω τελείως πάνω από την παλιά γέφυρα στον Εύρηπο κάποια βαρκούλα, θόλωνε πολύ !έπρεπε αναγκαστικά να τραβήξω πανοραμική και να συμπεριλάβω στην λήψη μου τα πάντα! ¨Συμβουλές?
Παρατήρησα πως σε κλειστό χώρο υπάρχει πολύ καλή εξισσορόπηση(αν το λένε έτσι εδώ) του λευκού στον τοίχο, στα έπιπλα κτλ, πολύ δυνατό φλας και επαρκές καθώς και δυνατότητα φωτογράφησης μέσα από τζαμαρία. Αυτά όλα με το πλήρως αυτόματο.
Γενικά μου φάνηκε πως χτες μάλλον έπαιξε ρόλο ο καιρός για τις μέτριες φώτο μου.
Από εκεί και πέρα προσπάθησα να παίξω με το Ρ σε λειτουργία, όπως με συμβουλέψατε παραπάνω, αλλά για σύννεφα δεν είδα κάποια παράμετρο...Ήλιο, και κάτι άλλα!
Τέλος πάντων τα πρόσωπα βγαίνουν πολύ καλά αλλά όχι το περιβάλλον τους. Αυτό το Σαβ/κο παίζει Αχαία, οπότε θα δούμε. παρακαλώ συμβουλές.
πρέπει να μελετήσω όλο αυτό το thread .
σας ευχαριστώ