Αποψη για αναλογικο set up

Στις πάρα πολλές επιλογές που έχει ο φίλος να προσθέσω και τα Kuzma.

Δεν θα βρείς λύση στο προβλημά σου σε αυτό το νήμα.
Πρέπει να πάς να δείς και να ακούσεις απο κοντά τις επιλογές σου καθώς και τους ειδικούς που τουλάχιστον όσον αφορά τον orpheus μπορώ να σου εγγυηθώ οτι θα σε καθοδηγήσουν σωστά και με γνώμονα την δική σου ικανοποίηση.
Είναι ο μόνος τρόπος.
Kαλημερα,αυτο ειναι μεσα στις αμεσες προτεραιοτητες μου (την τριτη το απογευμα,θεου θελοντως,θα παω στον Ορφεα).

Πάντως Αντώνη πενταψήφιο νούμερο για αναλογική πηγή με δισκοθήκη 150 δίσκων εν έτει 2011 είναι υπερβολικό....

Καλύτερα αναβάθμισε το ψηφιακό σου και μπες σε νέα φορματ
Ανδρεα καλημερα και ευχαριστω για την παρεβμαση,ειναι και αυτο ενα πολυ σοβαρο θεμα που θετεις και το εχω ηδη υπ οψιν μου.
Ειναι αρκετα δυσκολη οχι τοσο η επιλογη του σεταπ αλλα η χρηστικοτητα αυτου του μεσου,και εαν θα μπορω να ανταποκριθω αμεσα σε αυτο (χρονος,διαθεση κλπ).
Το πικαπ ειναι ενα μεσο που απαιτει χρονο,διαθεση (λογω κακης εποχης)κτλ.
Ειναι μια ιεροτελεστια τελως παντων,δεν ξερω λοιπον εαν ειμαι σε θεση να ανταποκριθω και συναμα να μου κανει αποσβεση (οικονομικη μεσω χρησης) ενα τετοιο συστημα.(το ολο πακετο βγαινει στις 18.400ε,τιμη καταλογου).
Γι αυτο τον λογω προβληματιζομαι αρκετα στο να το αποκτησω.
Οσο για τα ψηφιακα,εχεις δικιο απολυτο,ειναι το μελλον της ηχητικης αναπαραγωγης.
Βεβαια δεν θα το εβαζα καν απεναντι σε ενα καλοστημενο βινυλλιακο συστημα αλλα οι εποχες αλλα επιτασσουν (γ@μωτο).

Φίλε ankots όταν με το καλό την Τρίτη πάς για να ακούσεις ζήτα να σου βάλουν και δύο πικάπ της αμέσως κατώτερης κατηγορίας, το Innovation Compact και το Amazon1 τα οποία στα μισά λεφτά είναι υπερπλήρη και κάλλιστα μπορούν να αποτελέσουν τέλος δρόμου και στα καλύτερα συστήματα.

Αν πράγμα πολύ πιθανό η διαφορά σου φανεί αμελητέα τότε νομίζω οτι κάπου εκεί θα έπρεπε να κινηθείς και να απαλλαχτείς απο τις οποιεσδήποτε ενοχές η δικαιολογημένες αμφιβολίες σου.

Βινυλιάκιας και εγώ αλλα κουρασμένος πιά απο το κυνήγι μιας αξιοπρεπούς κόπιας ενος αγαπημένου δίσκου η απο την "αρμεχτική" νοοτροπία μεγάλου μέρους των εταιριών που κάνουν επανεκδόσεις αφού μας πήρανε χαμπάρι για να μην πώ για την οικονομική αιμοραγία της αλλαγης τής κεφαλής κάθε τρία χρόνια.
Μάλιστα πρόσφατα είχα και μια αποκάλυψη αφου το SONY μου του ενάμισι χιλιάρικου κέρασε τσαγάκι το πικάπ του τριχίλιαρου και με διαφορά με το ίδιο άλμπουμ σε Sacd (Dark Side Of The Moon) και το βινύλιο δεν ήταν κανένα τυχαίο ήταν η επετειακή κόπια της EMI αποκάλυψη η οποία επαναλήφθηκε με πανυγηρικό τρόπο με την πράσφατη αγορά του Aja των Steely Dan σε SHM SACD..

Σίγουρα το μέλλον είναι ψηφιακό αλλα δυστυχώς είναι λίγο αχταρμάς προς το παρόν, λύση; H Σύνεση! με τα χρήμματα που διαθέτεις μπορείς να πάρεις και πικαπάρα αλλα και να Πάρεις και ένα σοβαρό ψηφιακό (ένα sacd player με ψηφιακή είσοδο π.χ. η κάτι αντίστοιχο όπως το Naim HDX ή το Τransport/Dac της Ps Audio αν το Sacd σου είναι αδιάφορο) και να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Ναι το βινύλιο και φετίχ είναι και όταν παίζει παίζει υπέροχα (υπο τις κατάληλες συνθήκες) αλλα όπως το έχω ξαναπεί αν υπήρχε κάποιο ψηφιακό φορματ με τις δυνατότητες του Sacd/Dvd Audio (το 44/16 θα είναι πάντα ο φτωχός συγγενής) με την ποικοιλία επιλογών σε υλικό και την απλότητα που έχει το βινύλιο και το cd τότε το βινύλιο θα υπήρχε στο ρακ μου για συναισθηματικούς μόνο λόγους.

Παρακαλώ τους συμφορουμίτες το "αιρετικό" μου σχόλιο να μην μετατρέψει αυτό το νήμα σε άλλο ενα καβγά μεταξύ "άυλων" και "φετιχιστών" θα είναι κρίμα.

Last edited:
Αν και έχουν ηδη ειπωθεί πολλές και καλές προτάσεις παραπάνω, θα πω κι εγώ την άποψή μου.
Ένα αναλογικό setup του κόστους των 15.000 που σκέφτεται να αποκτήσει ο φίλος απαιτεί και μεγάλη δισκοθήκη και ανάλογης ποιότητας συνοδά για να ξεδιπλώσει τις αρετές του.
Στη θέση του θα πήγαινα σε κατι πιο φτηνό π.χ. clearaudio performance, satisfy, maestro και θα εμπλούτιζα τη δισκοθήκη μου σιγά σιγά.

Δεν ξέρω το υπόλοιπο σύστημα του φίλου. Αν όμως κι αυτό ανήκει στην υψηλή κατηγορία τιμής τοτε καλώς σκέφτεται να δώσει τόσα πολλά για αναλογικό rig. Θα πάρει κατι και θα το έχει μια ζωή. Και μετά θα αγοράζει βινύλια.

Μάλιστα πρόσφατα είχα και μια αποκάλυψη αφου το SONY μου του ενάμισι χιλιάρικου κέρασε τσαγάκι το πικάπ του τριχίλιαρου και με διαφορά με το ίδιο άλμπουμ σε Sacd (Dark Side Of The Moon) και το βινύλιο δεν ήταν κανένα τυχαίο ήταν η επετειακή κόπια της EMI.......
Φιλε Gort,δεν θα επαιρνα τοις μετρητοις ειδικα αυτη την επετειακη επανεκδοση της ΕΜΙ σαν reference.Κατα την αποψη μου δεν ειναι.Απο τοτε που την αγορασα,λιγες φορες ακουσα τον δισκο,εφοσον η παλια Αγγλικη εκδοση που εχω προσωπικα με συγκινει περισσοτερο καθε φορα που ακουω αυτο το αλμπουμ.
Οσον αφορα την αγορα ενος ακριβου πικαπ/βραχιωνα/κεφαλης εν ετι 2011 εχεις μεν δικαιο,αλλα απο την αλλη,υπαρχουν εκατομμυρια μεταχειρισμενων δισκων βυνιλιου σε αψογη κατασταση παγκοσμιως,που αν καποιος θελει μπορει να φτιαξει μια αξιοζηλευτη συλλογη ακομη και τωρα.Οταν με το καλο αυτος ο ψηφιακος αχταρμας-οπως πολυ ευστοχα το θετεις- τελειωσει-οχι συντομα απ'οτι φοβαμαι-τοτε ολοι μας βλεπουμε τι δεον γενεσθαι :smile:Eπι του παροντος προσωπικα "την βγαζω" και με το cd player μου,μια χαρα.........oταν βεβαια πρεπει να ακουσω κατι που δεν εχω σε βυνιλιο.

Last edited:
Το πενταψήφιο νούμερο στη αναλογική πηγή θέλει και ανάλογης ποιότητας βινύλια.
Γιατί διαφορετικά τα όχι καλά παλιά βινύλια μπορεί να τα ακούς μέχρι και πέντε φορές χειρότερα.
Υπάρχει μια γνωστή περίπτωση (όνομα και μη χωριό) στο χώρο που έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αναλογική του πηγή (μεγαλύτερο από όλο το υπόλοιπο σύστημα μαζί) και έχει καταντήσει να ακούει μόνο audiophile βινύλια.

Last edited:
Φιλε Gort,δεν θα επαιρνα τοις μετρητοις ειδικα αυτη την επετειακη επανεκδοση της ΕΜΙ σαν reference.Κατα την αποψη μου δεν ειναι.Απο τοτε που την αγορασα,λιγες φορες ακουσα τον δισκο,εφοσον η παλια Αγγλικη εκδοση που εχω προσωπικα με συγκινει περισσοτερο καθε φορα που ακουω αυτο το αλμπουμ.
Οσον αφορα την αγορα ενος ακριβου πικαπ/βραχιωνα/κεφαλης εν ετι 2011 εχεις μεν δικαιο,αλλα απο την αλλη,υπαρχουν εκατομμυρια μεταχειρισμενων δισκων βυνιλιου σε αψογη κατασταση παγκοσμιως,που αν καποιος θελει μπορει να φτιαξει μια αξιοζηλευτη συλλογη ακομη και τωρα.Οταν με το καλο αυτος ο ψηφιακος αχταρμας-οπως πολυ ευστοχα το θετεις- τελειωσει-οχι συντομα απ'οτι φοβαμαι-τοτε ολοι μας βλεπουμε τι δεον γενεσθαι :smile:Eπι του παροντος προσωπικα "την βγαζω" και με το cd player μου,μια χαρα.........oταν βεβαια πρεπει να ακουσω κατι που δεν εχω σε βυνιλιο.

Zήτα απο κάποιον που έχει SACD να σου βάλει να ακούσεις το DARK SIDE σε Sacd και να μην με λένε Gort αν δεν προβληματιστείς και δεν στραβοκοιτάξεις προς τα βινύλια σου έστ και στιγμιαία, αν δε ακούς και κλασική xoxoxooooo σε περιμένει μεγάλη έκπληξη.
Κατα τα άλλα συμφωνούμε και φαίνεσαι και έτοιμος να μπείς και στις ταλαιπωρίες του αναλογικού (μαζί με τις χαρές) τις οποίες αντιστοίχως πολλαπλασιάζει ένα κορυφαίο πικάπ.

Το πενταψήφιο νούμερο στη αναλογική πηγή θέλει και ανάλογης ποιότητα βινύλια.
Γιατί διαφορετικά τα όχι καλά παλιά βινύλια μπορεί να τα ακούς μέχρι και πέντε φορές χειρότερα.
Υπάρχει μια γνωστή περίπτωση (όνομα και μη χωριό) στο χώρο που έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αναλογική του πηγή (μεγαλύτερο από όλο το υπόλοιπο σύστημα μαζί) και έχει καταντήσει να ακούει μόνο audiophile βινύλια.
Αν λεγοντας ποιοτητα εννοεις ακουστικη ποιοτητα,αυτο δεν ειναι δυνατον παντα,ουτε με βυνιλια ουτε ομως και με ψηφιακα μεσα κατα την αποψη μου.Αν τωρα εννοεις οτι τα βυνιλια πρεπει να ειναι σε καλη κατασταση,αυτο εννοειται.
Οσον αφορα τον φιλο μας με τα audiophile βυνιλια,αυτο πια ειναι σκετος μαζοχισμος.Ποτε δεν θα αγοραζα κατι που δεν μ'αρεσει σαν περιεχομενο απλα και μονον επειδη ακουγεται καλα.Και πρεπει ολοι να παραδεχτουμε οτι σε καποιο βαθμο το κανουμε η το καναμε.Προσωπικα επαψα προ πολλου να ειμαι μαζοχας στο θεμα αυτο:flipout:

Το πενταψήφιο νούμερο στη αναλογική πηγή θέλει και ανάλογης ποιότητα βινύλια.

Δυστυχώς τα πολύ καλά πικάπ κάνουν τα πάντα ακουστά ..εντάξει πολλές φορέςκαι ευτυχώς αλλα σίγουρα μπαίνεις σε περιπέτειες..

Zήτα απο κάποιον που έχει SACD να σου βάλει να ακούσεις το DARK SIDE σε Sacd και να μην με λένε Gort αν δεν προβληματιστείς και δεν στραβοκοιτάξεις προς τα βινύλια σου έστ και στιγμιαία, αν δε ακούς και κλασική xoxoxooooo σε περιμένει μεγάλη έκπληξη.
Κατα τα άλλα συμφωνούμε και φαίνεσαι και έτοιμος να μπείς και στις ταλαιπωρίες του αναλογικού (μαζί με τις χαρές) τις οποίες αντιστοίχως πολλαπλασιάζει ένα κορυφαίο πικάπ.
Δεν λεγω κατι διαφορετικο απο αυτο που λες.Αντιθετα,λεμε το ιδιο πραγμα,οτι δηλαδη η συγκεκριμενη επετειακη επανεκδοση των PF της ΕΜΙ δεν.....
Hδη ειμαι μεσα στις ταλαιπωριες του αναλογικου με 6 πικαπ.....:flipout:
Τα "τιουναρω"βεβαια κατα το δοκουν,και εχω πετυχει αρκετα ενδιαφερουσες ηχητικες "αποψεις" απο το καθε ενα :a0210:

Last edited:
Δυστυχώς τα πολύ καλά πικάπ κάνουν τα πάντα ακουστά ..εντάξει πολλές φορέςκαι ευτυχώς αλλα σίγουρα μπαίνεις σε περιπέτειες..

Συνφορουμίτης εδώ πούλησε ένα πολύ καλό σύγχρονο πικάπ (michell) για να αγοράσει ένα vintage του 70.
Πιθανότατα γιατί δεν μπορούσε να ακούσει όπως ήθελε τα πολλά παλιά του βινύλια.
Άλλοι εδώ δίπλα στο σύγχρονο πικάπ τους διατηρούν και ένα vintage.

Εχω την εντυπωση οτι τα τελευταια χρονια,πολλες ακριβες κεφαλες εχουν ενα εκπληκτικο συνδιασμο λεπτομερειας/αναλυσης και ταυτοχρονα χαμηλου θορυβου-τοσο επιφανειας οσο και στα γδαρσιματα του βυνιλιου-και αυτο εχει να κανει με τα πολυ μελετημενα και εξελιγμενα προφιλ των νεων και ακριβων βελονων

Συνφορουμίτης εδώ πούλησε ένα πολύ καλό σύγχρονο πικάπ (michell) για να αγοράσει ένα vintage του 70.
Πιθανότατα γιατί δεν μπορούσε να ακούσει όπως ήθελε τα πολλά παλιά του βινύλια.
Άλλοι εδώ δίπλα στο σύγχρονο πικάπ τους διατηρούν και ένα vintage.
Ετσι ειναι,ο καθενας μας βρισκει τον τροπο να απολαμβανει την μουσικη του:smile:

Όπως και να έχει δεν θα απέτρεπα με τίποτα τον φίλο μας απο το να προχωρήσει στην αγορά ενός κορυφαίου αναλογικού setup αφού ελέω ελείψεως κάποιου αντίστοιχου ψηφιακού που να συνδυάζει ποιότητα/ποικοιλία/ευκολία είναι μονόδρομος για τις περισσότερες φορές που θέλει κάποιος το καλύτερο δυνατό πέρα του οτι το πικάπ είναι κάτι απαραίτητο για κάθε μουσικόφιλο αφου ανοίγει ένα τεράστιο παράθυρο σε μουσικές.

Eγώ πάντως σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει για την δική μου ..υπέρβαση με το performance.

Μόνη μου ένσταση οτι ίσως τελικά και το υπερ(βολικά) κορυφαίο να μην έχει και τόσο νόημα.
Αυτό το τελευταίο θα το κρίνει ο ίδιος ο φίλος ankots και περιμένω με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα του

Last edited:
Όπως και να έχει δεν θα απέτρεπα με τίποτα τον φίλο μας απο το να προχωρήσει στην αγορά ενός κορυφαίου αναλογικού setup
Φυσικα,αφου και συ υποφερεις απο τον LP/IVrus-vinylius :flipout:

Zήτα απο κάποιον που έχει SACD να σου βάλει να ακούσεις το DARK SIDE σε Sacd και να μην με λένε Gort αν δεν προβληματιστείς και δεν στραβοκοιτάξεις προς τα βινύλια σου έστ και στιγμιαία, αν δε ακούς και κλασική xoxoxooooo σε περιμένει μεγάλη έκπληξη..

Που να δεις το στραπάτσο που έφαγα εγώ όταν έκανα ακριβώς την ίδια δοκιμή...
Μόνο που εγώ έκλαψα για τα λεφτά που έδωσα για τα CD και όχι τα βινύλια... :bigcry:

Εχετε απολυτο δικιο και οι δυο (συγνωμη που αργησα να συμετεχω στον διαλογο αλλα οι οικογενειακες υποχρεωσεις δεν....),πολλοι κορυφαιοι συνδυασμοι αναλογικων σεταπ αδυνατουν να παιξουν τα απλα κακογραμμενα βινυλλια (διαπιστωμενο απο πολλους φιλους με αναλογικα συστηματα).
Απλα θα ελεγα οτι και εγω αρνουμε να μπω στο"τρυπακι"να αγοραζω δισκους με μοναδικο γνωμωνα τις εξαιρετικες ηχογραφησεις που αρκετες φορες δεν ακουγονται (απο μελωδιακης αποψης παντα).
Τοτε ,θα πει καποιος, παρε πλατω που να εχει την δυνατοτητα να παιρνει δυο βραχιονες με αναλογες κεφαλες,εναν για υψηλης αποδωσης δισκους (180+ gr)και εναν βραχιονα υποδεεστερο για τους Β κοπης δισκους,....και δυο αυγα Τουρκιας μετα συγχωρησεως.
Δυσκολη κινηση,δυσκολη αποφαση.
Οσο για το συστημα μου το εχει ανεβασει στο avclub ο Β.Ρεμπελος στα του home sinema(παρουσιασεις συστηματων),με τιτλο "ενα πραγματικο χαι εντ συστημα".
Σιγουρα προσανατολιζομαι και κοιταω και κατι μικρορερης συνολικης αξιας αλλα....συμφωνα με τα απολυτα κριτηρια που με διεπουν δυσκολα παω προς τα εκει.

Last edited:
Συμφωνω απολυτα σ'αυτο
Και εγω συμφωνω βρε παιδια σε αυτο,αλλα το υπολοιπο συστημα ειναι "χτισμενο"με απολυτα,κατα τα δικα μου γουστα κριτηρια.
Για αυτο τον λογω και προβληματιζομαι αρκετα!!!:chinscratch: