Kαλημερα,αυτο ειναι μεσα στις αμεσες προτεραιοτητες μου (την τριτη το απογευμα,θεου θελοντως,θα παω στον Ορφεα).Δεν θα βρείς λύση στο προβλημά σου σε αυτό το νήμα.
Πρέπει να πάς να δείς και να ακούσεις απο κοντά τις επιλογές σου καθώς και τους ειδικούς που τουλάχιστον όσον αφορά τον orpheus μπορώ να σου εγγυηθώ οτι θα σε καθοδηγήσουν σωστά και με γνώμονα την δική σου ικανοποίηση.
Είναι ο μόνος τρόπος.
Ανδρεα καλημερα και ευχαριστω για την παρεβμαση,ειναι και αυτο ενα πολυ σοβαρο θεμα που θετεις και το εχω ηδη υπ οψιν μου.Πάντως Αντώνη πενταψήφιο νούμερο για αναλογική πηγή με δισκοθήκη 150 δίσκων εν έτει 2011 είναι υπερβολικό....
Καλύτερα αναβάθμισε το ψηφιακό σου και μπες σε νέα φορματ
Φιλε Gort,δεν θα επαιρνα τοις μετρητοις ειδικα αυτη την επετειακη επανεκδοση της ΕΜΙ σαν reference.Κατα την αποψη μου δεν ειναι.Απο τοτε που την αγορασα,λιγες φορες ακουσα τον δισκο,εφοσον η παλια Αγγλικη εκδοση που εχω προσωπικα με συγκινει περισσοτερο καθε φορα που ακουω αυτο το αλμπουμ.Μάλιστα πρόσφατα είχα και μια αποκάλυψη αφου το SONY μου του ενάμισι χιλιάρικου κέρασε τσαγάκι το πικάπ του τριχίλιαρου και με διαφορά με το ίδιο άλμπουμ σε Sacd (Dark Side Of The Moon) και το βινύλιο δεν ήταν κανένα τυχαίο ήταν η επετειακή κόπια της EMI.......
Φιλε Gort,δεν θα επαιρνα τοις μετρητοις ειδικα αυτη την επετειακη επανεκδοση της ΕΜΙ σαν reference.Κατα την αποψη μου δεν ειναι.Απο τοτε που την αγορασα,λιγες φορες ακουσα τον δισκο,εφοσον η παλια Αγγλικη εκδοση που εχω προσωπικα με συγκινει περισσοτερο καθε φορα που ακουω αυτο το αλμπουμ.
Οσον αφορα την αγορα ενος ακριβου πικαπ/βραχιωνα/κεφαλης εν ετι 2011 εχεις μεν δικαιο,αλλα απο την αλλη,υπαρχουν εκατομμυρια μεταχειρισμενων δισκων βυνιλιου σε αψογη κατασταση παγκοσμιως,που αν καποιος θελει μπορει να φτιαξει μια αξιοζηλευτη συλλογη ακομη και τωρα.Οταν με το καλο αυτος ο ψηφιακος αχταρμας-οπως πολυ ευστοχα το θετεις- τελειωσει-οχι συντομα απ'οτι φοβαμαι-τοτε ολοι μας βλεπουμε τι δεον γενεσθαι :smile:Eπι του παροντος προσωπικα "την βγαζω" και με το cd player μου,μια χαρα.........oταν βεβαια πρεπει να ακουσω κατι που δεν εχω σε βυνιλιο.
Αν λεγοντας ποιοτητα εννοεις ακουστικη ποιοτητα,αυτο δεν ειναι δυνατον παντα,ουτε με βυνιλια ουτε ομως και με ψηφιακα μεσα κατα την αποψη μου.Αν τωρα εννοεις οτι τα βυνιλια πρεπει να ειναι σε καλη κατασταση,αυτο εννοειται.Το πενταψήφιο νούμερο στη αναλογική πηγή θέλει και ανάλογης ποιότητα βινύλια.
Γιατί διαφορετικά τα όχι καλά παλιά βινύλια μπορεί να τα ακούς μέχρι και πέντε φορές χειρότερα.
Υπάρχει μια γνωστή περίπτωση (όνομα και μη χωριό) στο χώρο που έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αναλογική του πηγή (μεγαλύτερο από όλο το υπόλοιπο σύστημα μαζί) και έχει καταντήσει να ακούει μόνο audiophile βινύλια.
Το πενταψήφιο νούμερο στη αναλογική πηγή θέλει και ανάλογης ποιότητα βινύλια.
Γιατί διαφορετικά τα όχι καλά παλιά βινύλια μπορεί να τα ακούς μέχρι και πέντε φορές χειρότερα.
Υπάρχει μια γνωστή περίπτωση (όνομα και μη χωριό) στο χώρο που έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αναλογική του πηγή (μεγαλύτερο από όλο το υπόλοιπο σύστημα μαζί) και έχει καταντήσει να ακούει μόνο audiophile βινύλια.
Δεν λεγω κατι διαφορετικο απο αυτο που λες.Αντιθετα,λεμε το ιδιο πραγμα,οτι δηλαδη η συγκεκριμενη επετειακη επανεκδοση των PF της ΕΜΙ δεν.....Zήτα απο κάποιον που έχει SACD να σου βάλει να ακούσεις το DARK SIDE σε Sacd και να μην με λένε Gort αν δεν προβληματιστείς και δεν στραβοκοιτάξεις προς τα βινύλια σου έστ και στιγμιαία, αν δε ακούς και κλασική xoxoxooooo σε περιμένει μεγάλη έκπληξη.
Κατα τα άλλα συμφωνούμε και φαίνεσαι και έτοιμος να μπείς και στις ταλαιπωρίες του αναλογικού (μαζί με τις χαρές) τις οποίες αντιστοίχως πολλαπλασιάζει ένα κορυφαίο πικάπ.
Δυστυχώς τα πολύ καλά πικάπ κάνουν τα πάντα ακουστά ..εντάξει πολλές φορέςκαι ευτυχώς αλλα σίγουρα μπαίνεις σε περιπέτειες..
Εχω την εντυπωση οτι τα τελευταια χρονια,πολλες ακριβες κεφαλες εχουν ενα εκπληκτικο συνδιασμο λεπτομερειας/αναλυσης και ταυτοχρονα χαμηλου θορυβου-τοσο επιφανειας οσο και στα γδαρσιματα του βυνιλιου-και αυτο εχει να κανει με τα πολυ μελετημενα και εξελιγμενα προφιλ των νεων και ακριβων βελονωνΔυστυχώς τα πολύ καλά πικάπ κάνουν τα πάντα ακουστά ..εντάξει πολλές φορέςκαι ευτυχώς αλλα σίγουρα μπαίνεις σε περιπέτειες..
Ετσι ειναι,ο καθενας μας βρισκει τον τροπο να απολαμβανει την μουσικη του:smile:Συνφορουμίτης εδώ πούλησε ένα πολύ καλό σύγχρονο πικάπ (michell) για να αγοράσει ένα vintage του 70.
Πιθανότατα γιατί δεν μπορούσε να ακούσει όπως ήθελε τα πολλά παλιά του βινύλια.
Άλλοι εδώ δίπλα στο σύγχρονο πικάπ τους διατηρούν και ένα vintage.
Φυσικα,αφου και συ υποφερεις απο τον LP/IVrus-vinyliusΌπως και να έχει δεν θα απέτρεπα με τίποτα τον φίλο μας απο το να προχωρήσει στην αγορά ενός κορυφαίου αναλογικού setup
Zήτα απο κάποιον που έχει SACD να σου βάλει να ακούσεις το DARK SIDE σε Sacd και να μην με λένε Gort αν δεν προβληματιστείς και δεν στραβοκοιτάξεις προς τα βινύλια σου έστ και στιγμιαία, αν δε ακούς και κλασική xoxoxooooo σε περιμένει μεγάλη έκπληξη..
Συμφωνω απολυτα σ'αυτοΜόνη μου ένσταση οτι ίσως τελικά και το υπερ(βολικά) κορυφαίο να μην έχει και τόσο νόημα.
Και εγω συμφωνω βρε παιδια σε αυτο,αλλα το υπολοιπο συστημα ειναι "χτισμενο"με απολυτα,κατα τα δικα μου γουστα κριτηρια.Συμφωνω απολυτα σ'αυτο
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.