Απορια για τερματισμο καλωδιου

Οχι, εννοω ολοκληρο κομπλε το καλωδιο με την μονωση του και το πλεκτο μανικι.
Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι εαν βαλω μονο το συρμα του καλωδιου, θα ειναι αδυναμο στην ενωση και επειδη το καλωδιο ειναι αρκετα βαρυ μπορει να κοπει στο σημειο εκεινο.

Οταν βαλεις χοντρο θερμοσυστελλομενο με εσωτερικη γομα δεν φοβαται τιποτα

Καπως να το μπουκωσω στο θερμοσυστελομενο το σκεφτηκα και εγω.Αυτο με την εσωτερικη γομα τι ειναι;

Υπαρχουν θερμοσυστελλομενα που στο εσωτερικο τους εχουν γομα η οποια κλεινει αεροστεγως την ενωση οταν το ζεστανεις.

Πιθανον να υπαρχουν στο e-bay.

Αν υπαρχει αντιπροσωπος της Farnell η RS Components,Mouser κλπ θα εχουν αυτοι.

Βρεθηκε και αυτο, ευχαριστω παρα πολυ.

Και κατι τελευταιο(θελω να πιστευω).Το συρμα που θα μπει στον ακροδεκτη, θα ειναι απλως βιδωτο, βιδωτο με ταπωμα απο κολληση πισω(καποιος μπορει να πει οτι θα υπαρχει το στεγανο θερμοσυστελλομενο αλλα, το λεω με την εννοια "φυλαγε τα ρουχα σου" γιατι το σημειο θα δεχεται κινησεις και πιεσεις κατα καιρους), ή γανωμενο το συρμα με κόλληση και μετα καλη συσφηξη; Τα λεω αυτα εχω ακουσει διαφορα αλλα ακρη δεν εβγαλα ακομη.Ο ακροδεκτης που θα χρησιμοποιηθει ειναι αυτος:

$(KGrHqN,!jcE6D)67GOBBOm3M2Vjb!~~60_3.JPG

$(KGrHqV,!l0E6CCDu!m3BOm3Mzp03Q~~60_3.JPG

To βιδωμα (μονο) ειναι η πιο καλη και καθαρη ενωση.

Ενα σκληρο θερμοσυστελλομενο με γομα στο εσωτερικο τιχωμα ειναι πιο στερεο και ανθεκτικο απο το ιδιο το insulation του καλωδιου.

Δεν υπαρχει περιπτωση να παθει ζημια στο σημειο της ενωσης,εκτος κι αν το θερμοσυστελλομενο ειναι το μαλακο που λανθασμενα χρησιμοποιουν οσοι το χρησιμοποιουν.

Το διχαλο, οπως ισχυριζεται ο πωλητης, ειναι OFC χαλκος επιπλατινωμενος.Το βρηκα απο το ebay, εδω.Ο ιδιος πωλητης εχει και αλλα αξιολογα.

Κάνε καμία δοκιμή πρώτα με πιο οικονομικά καλώδια και spades
Μην είναι το πρώτο καλώδιο που θα φτιάξεις μόνος σου.
Ιδανικά βρες κάνα φιλαράκι που να έχει εμπειρία.

Παίρνω την ευκαιρία να ρωτήσω. Τελικά καλύτερα μπανάνα ή δίχαλο γιατί έχω ακούσει ότι οι μπανάνες ανοίγουν τις μπόρνες. Ισχύει??

Tmjuju, περισσοτερο το θεωρητικο κομμάτι είναι που μου δημιουργεί πρόβλημα διότι δεν έχω ξανατερματήσει καλώδιο ηχείου.Στο πρακτικό θα τα πάμε καλα σίγουρα, θα ανεβασω και φωτο.

Τι εννοείς οτι οι μπανάνες ανοίγουν τις μπόρνες;Εαν εννοεις οτι τις ξεχειλωνουν(μονο αυτο μπορω να φανταστω) ειναι τελειως ατοπο, δεν γινεται με τιποτα.Όσες αξιοπρεπείς μπορνες εχω δει, ακομη και οι πιο φτηνες, εχουν αρκετα χοντρο τοιχωμα στο "σωλινακι", το οποιο συνηθως απο την εξωτερικη μερια εχει σπειρωμα για να σφιγγουν τα διχαλα.Εαν καταλαβα λαθος, λιανισετο λιγο...

Απάντηση: Re: Απορια για τερματισμο καλωδιου

Tmjuju, περισσοτερο το θεωρητικο κομμάτι είναι που μου δημιουργεί πρόβλημα διότι δεν έχω ξανατερματήσει καλώδιο ηχείου.Στο πρακτικό θα τα πάμε καλα σίγουρα, θα ανεβασω και φωτο.

Χαιρετώ μεν την αποφασιστικότητα σου και τη διάθεση σου για πείραμα. Αλλά όλα τα εργόχειρα έχουν την τέχνη τους, και κουμπί να ράβεις πρώτη φορά, λες να μην το κάνεις με τη μια στο καλό σου το κουστούμι.

Μπορείς σχεδόν ανέξοδα να πειραματιστείς σε άλλο καλώδιο πριν να χειρουργήσεις το υπάρχον.

Το υπάρχον έστω ότι σήμερα έχει και μια μεταπολιτική αξία, μετά θα τη χάσει. Και καθώς ένα αποτυχημένο πρώτο φόρεμα μπορεί να θέλει να κόψεις άλλους 10 πόντους για τη δεύτερη προσπάθεια. Ο κάλος τερματισμός απαιτεί εμπειρία ακόμα και με το συγκριμένο καλώδιο και βύσμα. Κάθε ένα έχει τα τερτίπια του. Ακόμα και τα θερμοσυστελλόμενα κάνε μια πρόβα πριν, όσο απλό και εάν φαίνεται.

Απλά η άποψή μου, και καλή επιτυχία.

Τι εννοείς οτι οι μπανάνες ανοίγουν τις μπόρνες;Εαν εννοεις οτι τις ξεχειλωνουν(μονο αυτο μπορω να φανταστω) ειναι τελειως ατοπο, δεν γινεται με τιποτα.Όσες αξιοπρεπείς μπορνες εχω δει, ακομη και οι πιο φτηνες, εχουν αρκετα χοντρο τοιχωμα στο "σωλινακι", το οποιο συνηθως απο την εξωτερικη μερια εχει σπειρωμα για να σφιγγουν τα διχαλα.Εαν καταλαβα λαθος, λιανισετο λιγο...
Ναι αυτό λέω και αυτό κατάλαβα όταν το άκουσα από επαγγελματία του χώρου. Βέβαια κάποιος άλλος είπε ακριβώς το αντίθετο και κάποιος άλλος ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο για να έχει καλύτερη επαφή (δεν υπάρχει και άλλη περίπτωση!)
Γι αυτό νόμισα ότι είχες κάτι ανάλογο κατά νου που ήθελες να αλλάξεις από μπανάνες σε δίχαλα.
Θεωρητικά ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο?

Θεωρητικά … lol … το καλύτερο είναι να μην υπάρχει επαφή. Καλώδιο απευθείας από την πλακέτα του ενισχυτή μέχρι το ηχείο… φυσικά είναι λίγο πρόβλημα στην μεταφορά :D

Και τα δυο ειναι καλα.Εξ'αλλου δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες.

Ισως το διχαλλο να υπερτερει καπως λογω ισως μαγαλυτερης επιφανειας επαφης και μερικες φορες λογω καθαροτερου μεταλλου.

Αλλα μην ανησυχεις οτι μπορει να ξεχειλωσουν οι μπορνες με τις μπανανες διοτι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.

Αντιθετα,χρειαζεται λιγη προσοχη να μην τις σφιγγεις υπερβολικα οταν εχεις διχαλλα,καποτε σπαζουν.Πρωτα σφιγγεις με το χερι,και μετα πολυ ελεφρα με εργαλειο.

Re: Απάντηση: Re: Απορια για τερματισμο καλωδιου

Χαιρετώ μεν την αποφασιστικότητα σου και τη διάθεση σου για πείραμα. Αλλά όλα τα εργόχειρα έχουν την τέχνη τους, και κουμπί να ράβεις πρώτη φορά, λες να μην το κάνεις με τη μια στο καλό σου το κουστούμι.

Μπορείς σχεδόν ανέξοδα να πειραματιστείς σε άλλο καλώδιο πριν να χειρουργήσεις το υπάρχον.

Το υπάρχον έστω ότι σήμερα έχει και μια μεταπολιτική αξία, μετά θα τη χάσει. Και καθώς ένα αποτυχημένο πρώτο φόρεμα μπορεί να θέλει να κόψεις άλλους 10 πόντους για τη δεύτερη προσπάθεια. Ο κάλος τερματισμός απαιτεί εμπειρία ακόμα και με το συγκριμένο καλώδιο και βύσμα. Κάθε ένα έχει τα τερτίπια του. Ακόμα και τα θερμοσυστελλόμενα κάνε μια πρόβα πριν, όσο απλό και εάν φαίνεται.

Απλά η άποψή μου, και καλή επιτυχία.

Χμ... οπως το εθεσες αρχισα να το ξανασκεφτομαι.Τελικα θα κανω τις προβες μου, ετσι κι αλλιως μονο σοφοτερος θα βγω απο την δοκιμη.