απορία για upscaling σήμα...

David

Established Member
19 September 2007
197
Θεσσαλονίκη
επειδή έχω μπερδευτεί ολίγον...μια lsd fullhd (sony x3500) όταν πέρνει σήμα αναλογικό ή από dvd το ανεβάζει από μόνη της και το κάνει 1080?
αν ναι ,τότε γιατί να χρειάζεται ένα dvdplayer που να ανεβάζει την ανάλυση αφου το κάνει η ίδια η tv?

Ποιος σου είπε ότι χρειάζεται; Μόνο αν ο scaler του player είναι καλύτερος από αυτόν της τηλεόρασης... Υποθέτω ότι η Χ3500 μάλλον θα έχει αρκετά καλό scaler...

Πως μπορούμε να επιλέξουμε ποια συσκευή θα κάνει το upscale;
Ξέρω ότι στους players μπορούμε να ανοίξουμε ή να κλείσουμε τον scaler αλλά στις τηλεοράσεις νομίζω δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Μήπως γιατί όταν τον έχουμε στο off στον player, η tv αναλαμβάνει αυτόματα να κάνει το upscaling;;

Απάντηση: Re: απορία για upscaling σήμα...

Ξέρω ότι στους players μπορούμε να ανοίξουμε ή να κλείσουμε τον scaler αλλά στις τηλεοράσεις νομίζω δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Μήπως γιατί όταν τον έχουμε στο off στον player, η tv αναλαμβάνει αυτόματα να κάνει το upscaling;;

εννοειται!!ο scaler της τηλεορασης δεν σβηνει,παρα μονο παρακαμπτεται!αλλιως αν εσβηνε δεν θα υπηρχε απεικονιση στο panel οταν εβλεπες για παραδειγμα τηλεοπτικο σημα!:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: απορία για upscaling σήμα...

Αν δώσεις από την εκάστοτε πηγή, σήμα ίδιας ανάλυσης με το panel της TV, δεν επεμβαίνει ο ενσωματωμένος scaler.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, επεμβαίνει.

As simple as that...-bye-