απορία για upscaling σήμα...

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

David

Established Member
19 September 2007
197
Θεσσαλονίκη
επειδή έχω μπερδευτεί ολίγον...μια lsd fullhd (sony x3500) όταν πέρνει σήμα αναλογικό ή από dvd το ανεβάζει από μόνη της και το κάνει 1080?
αν ναι ,τότε γιατί να χρειάζεται ένα dvdplayer που να ανεβάζει την ανάλυση αφου το κάνει η ίδια η tv?

Ποιος σου είπε ότι χρειάζεται; Μόνο αν ο scaler του player είναι καλύτερος από αυτόν της τηλεόρασης... Υποθέτω ότι η Χ3500 μάλλον θα έχει αρκετά καλό scaler...

Πως μπορούμε να επιλέξουμε ποια συσκευή θα κάνει το upscale;
Ξέρω ότι στους players μπορούμε να ανοίξουμε ή να κλείσουμε τον scaler αλλά στις τηλεοράσεις νομίζω δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Μήπως γιατί όταν τον έχουμε στο off στον player, η tv αναλαμβάνει αυτόματα να κάνει το upscaling;;

Απάντηση: Re: απορία για upscaling σήμα...

Ξέρω ότι στους players μπορούμε να ανοίξουμε ή να κλείσουμε τον scaler αλλά στις τηλεοράσεις νομίζω δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Μήπως γιατί όταν τον έχουμε στο off στον player, η tv αναλαμβάνει αυτόματα να κάνει το upscaling;;

εννοειται!!ο scaler της τηλεορασης δεν σβηνει,παρα μονο παρακαμπτεται!αλλιως αν εσβηνε δεν θα υπηρχε απεικονιση στο panel οταν εβλεπες για παραδειγμα τηλεοπτικο σημα!:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: απορία για upscaling σήμα...

Αν δώσεις από την εκάστοτε πηγή, σήμα ίδιας ανάλυσης με το panel της TV, δεν επεμβαίνει ο ενσωματωμένος scaler.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, επεμβαίνει.

As simple as that...-bye-