Απορία περί Ban.......

Τρίτον, σχετικά με το ban αυτό καθαυτό. Η δική μου σκέψη ήταν ως εξής:

Αναγνωρίζω ότι ένα μέλος με τέτοια προσφορά, έχει κάθε δικαίωμα να έχει απαιτήσεις από διαχειριστές και μέλη και να έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία με την ποιότητα του χώρου που αγαπάει. Για αυτό και ως απλός διαχειριστής της Εκτός, πάντοτε τον υποστήριξα ή δεν επενέβην, ακόμα και όταν κάποιες τοποθετήσεις του ήταν, κατ' εμέ, υπερβολικές.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια όρια: η οσοδήποτε μεγάλη προσφορά κάποιου δεν τον τοποθετεί υπεράνω κάποιων βασικών κανονισμών. Ίσα-ίσα που, επειδή αποτελεί παράδειγμα για τα νεότερα μέλη και το γνωρίζει, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Εν πάση περιπτώσει ξέφυγε. Ακόμα και αυτό είναι ανθρώπινο, αν και γνωρίζω ότι ο Σπύρος σπάνια χάνει την ψυχραιμία του. Ενώ λοιπόν θα περίμενα να αναγνωρίσει το δικό του μερίδιο ευθύνης, η απάντησή του (με pm), μου έδειξε ακριβώς το αντίθετο, ότι θεωρούσε πώς καλώς έπραξε. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν έχουμε περίπτωση κάποιας εν βρασμώ παρεκτροπής, αλλά για γενικότερη αντίληψη, η οποία για εμένα είναι αδικαιολόγητη για έναν άνθρωπο που έχει βοηθήσει να χτιστεί αυτός ο τόπος. Αυτό, συνεπικουρούμενο από το γεγονός ότι στο παρελθόν του έχουν ξαναγίνει σχετικές συστάσεις, ήταν ο λόγος που πρότεινα την απαγόρευση πρόσβασης.

Ερώτηση, πριν συνεχίσω: Δεν μπορείτε να κάνετε λίγη υπομονή να ολοκληρώσω τις απαντήσεις μου; Αν ο σκοπός είναι να κάνουμε αναμπουμπούλα, να το χειριστώ αλλιώς...

Τρίτον, σχετικά με το ban αυτό καθαυτό. Η δική μου σκέψη ήταν ως εξής:

Αναγνωρίζω ότι ένα μέλος με τέτοια προσφορά, έχει κάθε δικαίωμα να έχει απαιτήσεις από διαχειριστές και μέλη και να έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία με την ποιότητα του χώρου που αγαπάει. Για αυτό και ως απλός διαχειριστής της Εκτός, πάντοτε τον υποστήριξα ή δεν επενέβην, ακόμα και όταν κάποιες τοποθετήσεις του ήταν, κατ' εμέ, υπερβολικές.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια όρια: η οσοδήποτε μεγάλη προσφορά κάποιου δεν τον τοποθετεί υπεράνω κάποιων βασικών κανονισμών. Ίσα-ίσα που, επειδή αποτελεί παράδειγμα για τα νεότερα μέλη και το γνωρίζει, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Εν πάση περιπτώσει ξέφυγε. Ακόμα και αυτό είναι ανθρώπινο, αν και γνωρίζω ότι ο Σπύρος σπάνια χάνει την ψυχραιμία του. Ενώ λοιπόν θα περίμενα να αναγνωρίσει το δικό του μερίδιο ευθύνης, η απάντησή του (με pm), μου έδειξε ακριβώς το αντίθετο, ότι θεωρούσε πώς καλώς έπραξε. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν έχουμε περίπτωση κάποιας εν βρασμώ παρεκτροπής, αλλά για γενικότερη αντίληψη, η οποία για εμένα είναι αδικαιολόγητη για έναν άνθρωπο που έχει βοηθήσει να χτιστεί αυτός ο τόπος. Αυτό, συνεπικουρούμενο από το γεγονός ότι στο παρελθόν του έχουν ξαναγίνει σχετικές συστάσεις, ήταν ο λόγος που πρότεινα την απαγόρευση πρόσβασης.

Εμενα δεν με απασχολει για το αν αντιμετωπιστηκε ο Σπυρος "ειδικα" η οχι, δεν με αφορα.

Η ερωτηση ειναι , εφαρμοζονται οι κανονισμοι η οχι ?

Λευτέρη δεν μας τα λες καλά . Τελικά ο Σούρλας είναι άνθρωος που σπάνια χάνει την ψυχραιμία του ή κάποιος που του έχουν γίνει πολλές συστάσεις στο παρελθόν γιατί προφανώς έχασε την ψυχραιμία του ;

Και τελικά ο Σούρλας τιμωρήθηκε με την ποινή της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου γι αυτό που έγραψε ή για το φρόνημα που εξεδήλωσε στο π.μ που σου έστειλε ως απάντηση στο δικό σου ;

Δια της υπομονής πάντα δούλα γίγνεται.
Πολλαίς πληγαίς η δρύς δαμάζεται.
Καρτερία είναι η υπομονή της λύπης και των κόπων για κάτι καλό. Πλάτων
Σταγόνες ύδατος πέτρας κοιλαίνουσιν. Θαλής

Λευτέρη συγχώρεσέ με για το σχόλιο απλά επειδή ανέφερες μια λέξη που βοηθάει πάντα σκέφτηκα να παραθέσω και τα λόγια κάποιων σοφότερων περί υπομονής.

Επισης , αν εχει γινει μια παρατηρηση για ταδε θεμα περσι , ισχυει και για φετος?

Τέταρτον, σχετικά με την μη τιμωρία του Βαγγέλη.

Αφενός, ο Βαγγέλης προκλήθηκε αρκετές φορές πριν γράψει αυτά που έγραψε. Καθόλου τυχαίο, αφού ποτέ δεν έδωσε παρόμοιο δικαίωμα (μάλιστα κάποιοι το χλεύασαν και αυτό). Αφετέρου, αναγνώρισε δημόσια το λάθος του πριν καν του γίνει παρατήρηση. Ως εκ τούτου, ούτε η λογική του σωφρονισμού υπήρχε, ούτε προηγούμενες παρατηρήσεις.

Είχα και άλλα να γράψω, αλλά φαίνεται πώς κάποιοι δεν θέλουν απαντήσεις, θέλουν χαβαλέ. Το θέμα κλειδώνεται. Όποιος ενδιαφέρεται ας επαναλάβει τις ερωτήσεις του με pm.

Επαναλαμβάνω κάποια πράγματα εδώ:

Το συγκεκριμένο θέμα ανοίγει εκ νέου διότι σέβομαι τους ανθρώπους που θέλουν να καταλάβουν το σκεπτικό της συγκεκριμένης διαχειριστικής ενέργειας και να κάνουν καλοπροαίρετη κριτική με γνώμονα το καλό αυτού του χώρου. Οποιαδήποτε ερώτηση ή τοποθέτηση στο παραπάνω πνεύμα θα γίνει σεβαστή.

Μηνύματα που έχουν σκοπό να δυναμιτίσουν το θέμα, να ειρωνευτούν διαχειριστές και μέλη ή να συντάξουν κατηγορητήριο θα σβηστούν.

Παρακαλώ δείξτε την απαιτούμενη ωριμότητα.

Επαναλαμβάνω κάποια πράγματα εδώ:

Το συγκεκριμένο θέμα ανοίγει εκ νέου διότι σέβομαι τους ανθρώπους που θέλουν να καταλάβουν το σκεπτικό της συγκεκριμένης διαχειριστικής ενέργειας και να κάνουν καλοπροαίρετη κριτική με γνώμονα το καλό αυτού του χώρου. Οποιαδήποτε ερώτηση ή τοποθέτηση στο παραπάνω πνεύμα θα γίνει σεβαστή.

Μηνύματα που έχουν σκοπό να δυναμιτίσουν το θέμα, να ειρωνευτούν διαχειριστές και μέλη ή να συντάξουν κατηγορητήριο θα σβηστούν.

Παρακαλώ δείξτε την απαιτούμενη ωριμότητα.

Ποιος θα ξεχωρισει Λευτερη κατω απο ποιο πνευμα γινονται οι ερωτησεις και η κριτικη ?

Σε ρωτω εντελως ειλικρινα. Παντως να ξερεις οτι με τετοιες αντιδρασεις και τετοια επαρση , δεν δίνεις εσυ σημαδι καλης θελησης πρωτος και μετα οι υπολοιποι που κανουμε ερωτησεις.
Κατω απο αυτο το πνευμα ειναι σιγουρο οτι ολα θα κριθουν ως κακοπροαιρετα. Αν οχι αμεσα, μολις "στραβωσεις" παλι θα τα σουμαρεις και παμε.....

Σε παρακαλω να μας ξεκαθαρισεις τη θεση σου. Θα γραφεις και θα χειριζεσαι την κατασταση ηρεμα και καλοπροαιρετα, η θα δρας οπως εχθες?
Δεν μπορουμε να ανακατευουμε τα πραγματα κατα το δοκουν καθε φορα και ειναι σωστο να ξερουμε με ποιον μιλαμε.

Ευχαριστω !

Κώστα, σχετικά με τις ερωτήσεις σου:

Τους λόγους για την μη ανακοίνωση του ban τους εξήγησα και πιο πάνω. Δεν έχω να κρύψω τίποτα, αλλά θεωρώ ότι το κάθε ban αφορά μόνο τους εμπλεκόμενους και σε αυτούς οφείλονται οι εξηγήσεις. Οι φίλοι μπορούν να ενημερωθούν προσωπικά. Τα υπόλοιπα μέλη δεν τα αφορά. Εν προκειμένω, δέχτηκα να δώσω εξηγήσεις δημόσια επειδή οι φίλοι ήταν πολλοί και το μέλος εξέχον.

Τα προσβλητικά post προφανώς σβήνονται. Δεν είναι δυνατόν να μένει μία προσβολή αναρτημένη προκειμένου τα μέλη να μπορούν να κρίνουν αν η διαχειριστική ενέργεια ήταν σωστή. Ποιος ο λόγος ύπαρξης της Δ.Ο. αν όχι για αυτό;

Έπεται συνέχεια.

Λευτέρη, τώρα που ξανάνοιξε το θέμα, θέλω να επαναλάβω την παράκληση και άλλων μελών, να αναδημοσιεθούν τα σβησμένα μηνύματα του 'διαλόγου' του Σπύρου με τον Βαγγέλη, ώστε να διαπιστώσουμε όλοι μας κάποια πράγματα ...

Υπ'αυτό το σκεπτικό συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Δημοκηδή.

Σπύρο, τέτοια μηνύματα δεν τιμούν ούτε το avclub, ούτε τους συντάκτες τους. Θα τα στείλω με pm σε όποιον τα ζητήσει. Θα το εκτιμούσα, όμως, αν μου απαντούσατε.

Εστάλησαν 4 pm.

Συνεχίζω με κάποιες ερωτήσεις.

Είχα πρόσβαση στο internet μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι και για πολύ λίγο, το ίδιο βράδυ. Τα επίμαχα μηνύματα σβήστηκαν από εμένα και στάλθηκαν τα σχετικά pm. Επομένως είχα από πρώτο χέρι γνώση του θέματος. Για αυτό και εγώ πρότεινα το ban. Προφανώς, η έγκρισή του σημαίνει ότι οι λόγοι που έδωσα κρίθηκαν επαρκείς.