Απορία σχετικά με Qobuz

Ας το πάμε από την αρχή.

Για να μπει σε μια χώρα η πλατφόρμα πρέπει να πληρώνει ένα Χ πόσο τον χρόνο για τα δικαιώματα όλου του καταλόγου της. Αυτός μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα, Υπάρχουν πχ δίσκοι της Harmonia Mundi που είναι διαθέσιμοι στην Γαλλία αλλά όχι στις ΗΠΑ. (Ναι έχω συνδρομή και στις δύο χώρες και ξέρω).

Βέβαια αυτό δεν μας ενδιαφέρει και πολύ.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι το Χ πόσο που θα τους κοστίσει η είσοδος στην Ελλάδα.

Αφού λοιπόν έκαναν την έρευνα τους και έτρεξαν τα διάφορα λογιστικά μοντέλα, διαπίστωναν ότι αυτό το ποσό δεν βγαίνει από τις συνδρομές που υπολογίζουν να έχουν.

Το μαγαζί θα μπαίνει μέσα.

Συνεπώς δεν ανοίγει στην Ελλάδα.

"It's the economy, stupid."

Εμείς; Ποιοι εμείς; Σε εμένα απευθύνεσαι.

Γλώσσες και Ελληνική μουσική;

Μάλλον δεν διαβάζεις ή βλέπεις καλά τι έγραψα.
Εχεις χαθει στη μεταφραση, παμε παρακατω, δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε περαιτερω.

Εχεις χαθει στη μεταφραση, παμε παρακατω, δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε περαιτερω.
Μάλλον εσύ έχεις χαθεί. Ούτε με χάρτη δεν βρίσκεις τον δρόμο.

Verbum sapienti sat est.

Άντε πάμε παρακάτω.

Last edited:
Μια χαρα καταλαβα, ολοι εσεις γραφετε ασχετα για γλωσσες και ελληνικη μουσικη ως λογο που δεν ερχεται η πλατφορμα στην Ελλαδα.

Εγώ έγραψα για γλώσσες. Είναι σημαντικό εμπόδιο γιατί κατά βάση ακούμε ελληνικά. Οι νέοι που θα αγοράσουν συνδρομή θέλουν συγκεκριμένα πράγματα. Ναι μπορεί να υπάρχουν ελληνικά στον κατάλογο αλλά δεν είναι πάντα η μόδα.

Αντίθετα οι άλλες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο κοινό γιατί απευθύνονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Οι δισκογραφικές θέλουν να αγοράσεις συγκεκριμένα πράγματα και όχι επιλεκτικά. Το ίδιο γινόταν κάποτε και με τα βίντεο κλαμπ. Μαζί με το blockbuster αγόραζες υποχρεωτικά και 10 b-movies.

Δε θα κάτσει το qobuz που έχει συγκεκριμένο κοινό να ασχοληθεί με την Έφη Θώδη ή τη Τζούλια Αλεξανδράτου. Θα αγοράσει labels που δίνουν ποιότητα ήχου σε χώρες με κοινό.

Γιατι να το ξεφορτωθεις;

Γιατί παραμαζεύονται πολλά. Η μουσική που ακούω είναι 99% στο Qobuz, ενώ έχω και το Apple Μusic ως μέρος του Apple One που πληρώνω έτσι κι αλλιώς για άλλους λόγους. Το τελευταίο δε, εκτός του ότι είναι από αξιοπρεπέστατο έως τούμπανο ηχητικά, είναι και σαφώς καλύτερο στο Atmos.

Ας το πάμε από την αρχή.

Για να μπει σε μια χώρα η πλατφόρμα πρέπει να πληρώνει ένα Χ πόσο τον χρόνο για τα δικαιώματα όλου του καταλόγου της. Αυτός μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα, Υπάρχουν πχ δίσκοι της Harmonia Mundi που είναι διαθέσιμοι στην Γαλλία αλλά όχι στις ΗΠΑ. (Ναι έχω συνδρομή και στις δύο χώρες και ξέρω).

Βέβαια αυτό δεν μας ενδιαφέρει και πολύ.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι το Χ πόσο που θα τους κοστίσει η είσοδος στην Ελλάδα.

Αφού λοιπόν έκαναν την έρευνα τους και έτρεξαν τα διάφορα λογιστικά μοντέλα, διαπίστωναν ότι αυτό το ποσό δεν βγαίνει από τις συνδρομές που υπολογίζουν να έχουν.

Το μαγαζί θα μπαίνει μέσα.

Συνεπώς δεν ανοίγει στην Ελλάδα.

"It's the economy, stupid."
Το ερωτημα ειναι πως το tidal επιβιωνει στην Ελλαδα; Γιατι το qobuz δεν μπορει να παρει απο την πιτα του tidal?

Εγώ έγραψα για γλώσσες. Είναι σημαντικό εμπόδιο γιατί κατά βάση ακούμε ελληνικά. Οι νέοι που θα αγοράσουν συνδρομή θέλουν συγκεκριμένα πράγματα. Ναι μπορεί να υπάρχουν ελληνικά στον κατάλογο αλλά δεν είναι πάντα η μόδα.

Αντίθετα οι άλλες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο κοινό γιατί απευθύνονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Οι δισκογραφικές θέλουν να αγοράσεις συγκεκριμένα πράγματα και όχι επιλεκτικά. Το ίδιο γινόταν κάποτε και με τα βίντεο κλαμπ. Μαζί με το blockbuster αγόραζες υποχρεωτικά και 10 b-movies.

Δε θα κάτσει το qobuz που έχει συγκεκριμένο κοινό να ασχοληθεί με την Έφη Θώδη ή τη Τζούλια Αλεξανδράτου. Θα αγοράσει labels που δίνουν ποιότητα ήχου σε χώρες με κοινό.
Με αυτο το σκεπτικο δεν θα υπηρχαν το Tidal και το Spotify.
Εγω, για παραδειγμα δεν ακουω ελληνικα, γιατι να μη μπορω να εχω Qobuz;

• Like
Reactions: trav and vlad66
Το ερωτημα ειναι πως το tidal επιβιωνει στην Ελλαδα; Γιατι το qobuz δεν μπορει να παρει απο την πιτα του tidal?
Με αυτο το σκεπτικο δεν θα υπηρχαν το Tidal και το Spotify.
Εγω, για παραδειγμα δεν ακουω ελληνικα, γιατι να μη μπορω να εχω Qobuz;

1ον το Spotify έχει δωρεάν πακέτο με διαφημίσεις

2ον το tidal ανήκει στην block που είναι μια κορυφαία εταιρία PoS με τζίρο 24δις

3ον το qobuz ανήκει στην xandrie και το 2019 είχε τζίρο 12εκ. 2000 φορές κάτω

4ον πέραν της γλώσσας η χώρα μας είναι μικρή οικονομική δύναμη. Σκεφτείτε ότι η Apple με το άπειρο χρήμα και δεν έχει επίσημη εκπροσώπηση. Αυτές οι εταιρείες θέλουν το μοντέλο "set and forget". Δηλαδή να έχεις την υπηρεσία και να μη σε νοιάζει καθόλου. Κυριολεκτικά ένας καφές. Όταν έχει 10-12€ το μήνα είναι έξοδο για ένα νέο. Βάλε και Netflix η τίποτα άλλο και έφτασες το 50ρι για πλάκα. Όταν παίρνεις 900-1000€ είναι σημαντικό κόστος. Όταν όμως είσαι έξω και παίρνεις 3000€ τότε το 50ρι είναι αμελητέο πόσο.

5ον σαν προσωπική παρατήρηση. Δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε την έννοια της υπηρεσίας. Πχ κάποιες φορές αναφέρω σε άτομα ότι πληρώνω για μουσική και με κοιτάνε σαν εξωγήινο. Τι να εξηγήσεις; Το ότι έχεις έτοιμη μουσική χωρίς να ασχολείσαι με tags και αγορά δίσκων; Το ότι την έχεις πάντα μαζί σου μέσω κινητού; Το ότι δεν ασχολείσαι με playlists αλλά αφήνεις τους πολύ καλύτερους αλγόριθμους να κάνουν παιχνίδι; Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν υπήρχε σε κάποιο συρτάρι μια τέτοια μελέτη.

1ον το Spotify έχει δωρεάν πακέτο με διαφημίσεις

2ον το tidal ανήκει στην block που είναι μια κορυφαία εταιρία PoS με τζίρο 24δις

3ον το qobuz ανήκει στην xandrie και το 2019 είχε τζίρο 12εκ. 2000 φορές κάτω

4ον πέραν της γλώσσας η χώρα μας είναι μικρή οικονομική δύναμη. Σκεφτείτε ότι η Apple με το άπειρο χρήμα και δεν έχει επίσημη εκπροσώπηση. Αυτές οι εταιρείες θέλουν το μοντέλο "set and forget". Δηλαδή να έχεις την υπηρεσία και να μη σε νοιάζει καθόλου. Κυριολεκτικά ένας καφές. Όταν έχει 10-12€ το μήνα είναι έξοδο για ένα νέο. Βάλε και Netflix η τίποτα άλλο και έφτασες το 50ρι για πλάκα. Όταν παίρνεις 900-1000€ είναι σημαντικό κόστος. Όταν όμως είσαι έξω και παίρνεις 3000€ τότε το 50ρι είναι αμελητέο πόσο.

5ον σαν προσωπική παρατήρηση. Δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε την έννοια της υπηρεσίας. Πχ κάποιες φορές αναφέρω σε άτομα ότι πληρώνω για μουσική και με κοιτάνε σαν εξωγήινο. Τι να εξηγήσεις; Το ότι έχεις έτοιμη μουσική χωρίς να ασχολείσαι με tags και αγορά δίσκων; Το ότι την έχεις πάντα μαζί σου μέσω κινητού; Το ότι δεν ασχολείσαι με playlists αλλά αφήνεις τους πολύ καλύτερους αλγόριθμους να κάνουν παιχνίδι; Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν υπήρχε σε κάποιο συρτάρι μια τέτοια μελέτη.
Καμια αντίρρηση, ελα ομως που δεν ισχυει για χωρες αντιστοιχες πληθυσμικα με την Ελλαδα αλλα και μικροτερες ακομη!

Από την άλλη όμως εσύ από την Πέμπτη στο μηχάνημα σου θα έχεις qobuz connect την ίδια στιγμή που ένας άλλος εδώ με το ίδιο μηχάνημα δεν θα το έχει, όχι γιατί φταίει το μηχάνημα αλλά γιατί φταίει η πολιτική της εταιρίας.

Εφτασεεε. Και δουλεύει μια χαρά.

.IMG_0821.jpeg

Last edited:
  • Like
  • Love
Reactions: Tzimisce and vlad66
Ναι. Πέμπτη σήμερα όπως είχαμε πει στον υπόλοιπο κόσμο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.