Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Εάν καταλήξεις στο STIHL ψάξε για αντιπρόσωπο που έχει στοκ από την φθινοπωρινή προσφορά , 199 με λάμα 35cm και δώρο επιπλέον λάμα 40cm μαζί με την αντίστοιχη αλυσίδα .

Είμαι Σύρο και ο αντιπρόσωπος εδώ δεν είναι συνεργάσιμος.
Εχεις υπόψιν κανένα μαγαζί να έχει την προσφορά που λές να την παραγγείλω απο ίντερνετ.

Αν δεν βρώ θα πάω για το husqvarna που πάλι ο αντιπρόσωπος δεν βοηθάει.
Αυτά τα άσχημα έχει το νησί δεν έχεις επιλογή να πάς αλλού.

Μακηηηηη!!!
Εμεις οι Αθηναιοι δεν μπορουμε να βοηθησουμε???
Οτι χρειαστεις να μου πεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδω μια νεα προταση σε δοχεια καυσιμου που λυνει χερια καθως χρησιμοποιει σκανδαλη για την παροχη καυσιμου η οποια γινεται βαρυτικα.

http://www.tool-rank.com/tool-blog/reviews/review-surecan-gas-can-the-new-paradigm-201510021926/

SureCan-1-41-1443770339.jpg

A1oHCD%2B4hNL._SX522_.jpg
81Czdh6t5uL._SX522_.jpg

Το ξερατε οτι στην Αμερικη εχουν τοσο αυστηρες προδιαγραφες που τα απλα δοχεια θα καταργηθουν?

The EPA Outlawed The Gas Can

For years and years pretty much all gas cans have been alike, where there is some kind of spout on one end and an air vent on the other.
But that all changed when the EPA implemented new rules to cut down on spillage and the venting of gas fumes into the atmosphere.
With these new regulations, the EPA made the cheap and common plastic gas can a thing of the past,
which had the side effect of putting some gas can manufacturers out of business. If you have had a hard time finding a cheap gas can, this is why.

Εδω στο αμαζον.
http://www.amazon.com/Surecan-SUR22...nk-20&linkid=fcb4bce379d1b4ae5e8c206b46c3183a

μακρια απο εμας...γιατι το παρακαναν και τα δοχεια εγιναν τοσο δυσχρηστα που εγιναν επικινδυνα.
Για να απαλευθερωθει καυσιμο στα νεα δοχεια πρεπει να κρατας το δοχειο με το ενα χερι και με το αλλο να τραβας πισω ενα μανικι ασφαλειας γυρω απο το στομιο. Στο τελος χυνεις εξω περισσοτερο καυσιμο απο πριν...

φτασαν μαλιστα στο σημειο να πωλουνται κιτ μετατροπης των νεων σε παλιου στυλ. Χωρια οι πατεντες στο ΥΤ...
κερδισμενοι βγηκαν και οι Λετονοι που κρατησαν την βιομηχανια NATO Jerrycans σε λειτουργια και τα εισαγουν "γκριζα" στις ΗΠΑ

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Είμαι Σύρο και ο αντιπρόσωπος εδώ δεν είναι συνεργάσιμος.
Εχεις υπόψιν κανένα μαγαζί να έχει την προσφορά που λές να την παραγγείλω απο ίντερνετ.

Αν δεν βρώ θα πάω για το husqvarna που πάλι ο αντιπρόσωπος δεν βοηθάει.
Αυτά τα άσχημα έχει το νησί δεν έχεις επιλογή να πάς αλλού.

Stihl δεν πωλούνται μέσω ίντερνετ αλλά μου κάνει εντύπωση που κανένας από τους αντιπρόσωπους δεν είναι συνεργάσιμος.
Γιατί συμβαίνει αυτό?

Εάν δεν τους έχει προκαλέσει ο "Μάκης" τότε μάλλον γιατί πουλάνε επώνυμα και ο κοντινότερος με το ίδιο προϊόν βρίσκεται σε ....................................................................άλλο νησί .

Κατακριτέο μεν , δυστυχώς συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις δε .

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις όταν λέω συνεργάσιμος εννοώ για τις τιμές τους.

Μόλις πήρα και μια τιμή για το stihl 181 με 40 λάμα 250

Δες ποιος σου παρέχει καλύτερη σχέση εξυπηρέτησης service και προτίμησε ανάλογα.
Η τιμή για το Stihl είναι πολύ καλή πάντως και είναι αντάξιο με το 135 της Husqvarna.

Γεια σας παίδες. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει αν έχει εμπειρία? Είμαι μεταξύ Stihl MS 170 και 171. Το 171 είναι ακριβότερο καμιά 40 ευρώ ενώ το 170 έχει δώρο επιπλέον αλυσίδα. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα? Από δύναμη παρόμοια είναι 1,6 με 1,8 hp.

εσύ τι θα κόβεις με το πριόνι είναι το θέμα.
εγώ έχω το 211 και δεν έχει πρόβλημα να κόψει το οτιδήποτε, από αλυσίδα άλλαξα μία φορά όταν έκοψα, κλάδεψα, τεμάχισα, 20 τόνους ελιές και πουρνάρια (2 πουρνάρια ξεριζώθηκαν από την ρίζα ήταν και καμιά 150 ετών), με την νέα αλυσίδα έκοψα ένα πεύκο 100 ετών (περιφέρεια κορμού 2 αγκαλιές), την τρόχισα στον μάστορα με 2 ευρώ και συντήρησε καθάρισε ρύθμισε το πριόνι άλλα 15 ευρώ και μετά έκοψα τεμάχισα κλάδεψα άλλους 4 τόνους ελιά και πεύκο.

οπότε η άποψη μου ειναι πως εάν θες να κόβεις ξύλα σε μόνιμη ετήσια βάση, να πάρεις το δυνατότερο.

Έχεις δίκιο Σωτήρη αλλά πιο πολλά χρήματα και πιο βαριά μηχανήματα. Το ms 170 ειναι 4,1 κιλα. Έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω για κοπή δέντρων στα κτήματα και τεμάχισμα μετά για καυσόξυλα. Επίσης και κλάδεμα ελιές.

Βασίλη για τέτοια δουλειά θα σε βγάλει και το κλαδευτικό, απείρως πιο εύχρηστο από τα μεγάλα πριόνια. άνετα κόβει ελιά 1.5 φορά όσο η λάμα του και περισσότερο, και θα μπορείς να κλαδεύεις πολύ πολύ άνετα και ξεκούραστα.

Κυριάκο πρόπερσι μόνο έκοψα 1,5 τόνους πεύκο και μισό τόνο ελιά χωρίς καμιά συντήρηση σε οτιδήποτε.
εμπειρικά από ότι έχω καταλάβει κάθε 5 τόνους θέλει 1 τρόχισμα και μία ρύθμιση το μηχάνημα.
τώρα με την αλυσίδα αυτή είμαι στο 3ο τρόχισμα της, δεν ξέρω πόσα τροχίσματα σηκώνει, αλλά σίγουρα θα με βγάλει και φέτος.

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Σωτήρη αν δε κόψεις κανένα τόνο από τις ελιές που έκοψες με μια μόνο αλυσίδα και ένα τροχισμα από ότι κατάλαβα, θα τους σκοτώσω όλους....

Χαχαχαχαχαχαχχα

Έχεις δίκιο Σωτήρη αλλά πιο πολλά χρήματα και πιο βαριά μηχανήματα. Το ms 170 ειναι 4,1 κιλα. Έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω για κοπή δέντρων στα κτήματα και τεμάχισμα μετά για καυσόξυλα. Επίσης και κλάδεμα ελιές.

Tα 170-171 δεν είναι για τέτοιες δουλειές και πόσο μάλλον για κοπή δέντρων.
Αν θες κάτι ελαφρύ και δυνατό θα κοιτάξεις το λιγότερο σε Stihl 181 ή Husqvarna 136 (4.4 κιλά).
Αν δε δουλεύεις κάθε μέρα και για πολλές ώρες χρειάζεσαι αλυσοπρίονο ευρείας χρήσης οπότε από MS 211 και Husqvarna 435-440 και πάνω.

Εάν καταλήξεις στο 171 τότε προτίμησε το 181 (που φοράει την πιο ενισχυμένη λάμα και αλυσίδα), λόγω της πολύ καλής προσφοράς μιας και στο φυλλάδιο φθινοπώρου δεν υπάρχει το 171 (άρα το αγοράζεις σε κανονική τιμή) και έτσι είναι πολύ κοντά οι τιμές τους. Οπότε για εμένα η απόφασή σου πρέπει να είναι ανάμεσα στα 170 και 181 .

From m2 note with Tapatalk

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Σωτήρη αν δε κόψεις κανένα τόνο από τις ελιές που έκοψες με μια μόνο αλυσίδα και ένα τροχισμα από ότι κατάλαβα, θα τους σκοτώσω όλους....
δεν κατάλαβα τι εννοείς...
με μία αλυσίδα είπα όχι με ένα τρόχισμα και όχι σε μία φορά.
την μία χρονιά βγάλαμε άδεια από το δασαρχείο για 2 τεράστια πουρνάρια στην άκρη από το ελαιώνα χωρίς τις ρίζες γέμισαν ένα φορτηγό μεγάλο, συν το κλάδεμα στις ελιές.
μετά ακολούθησαν κάποιες χρονιές μόνο με το κλάδεμα (100 ελιές για φάγωμα πάνω των 200 ετών σίγουρα και 100 για λάδι 80 ετών)
υπολογίζω 9-10 τόνους το πουρνάρι και άλλα τόσα οι ελιές.
μετά αλλάχτηκε η αλυσίδα.

Αστειεύομαι με βάση ένα ανέκδοτο με δύο ψαράδες.
Την επόμενη φορά με συνοδεία θαλασσινων θα στο πω.
Στη αρχή κατάλαβα πως έκοψες 20 τόνους χωρίς τροχισμα.
Πάντως μου κάνει ΤΕΡΆΣΤΙΑ εντύπωση η αντοχή της αλυσίδας σου στην χρήση.

Τι να σου πω, εγώ δεν ξέρω και πολλά από πριόνια....όσο κόβει την χρησιμοποιώ, μόλις δω ότι αργεί το κόψιμο ή τέλος πάντων δεν κόβει άνετα και γρήγορα, τη τροχίζω, μόλις μου πει ο μάστορας πως δεν τροχίζεται ξανά, αγοράζω νέα αλυσίδα Stihl .
Δηλαδή μία αλυσίδα πόσους τόνους κρατάει πριν πεταχτεί ή σπάσει?