Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Δεκτή κάθε πρόταση
Αύριο θα σου στείλω πμ.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν θέλω μεταχειρισμένο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άσε που δεν υπάρχουν τα 150 ευρώ.

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Αυτό το είδος τροχίσματος ανακαλύφθηκε πριν πολλά χρόνια από την McCulloch , είχε άνοιγμα για την εισαγωγή στενής πέτρας στο πλαϊνό καπάκι την λάμας , πριν την έξοδο για τον προφυλακτήρα χειρός (η αλλιώς λαβή φρένου).
Μεγάλο μειονέκτημα του συστήματος η εξαιρετικά μικρότερη ταχύτητα βύθισης της αλυσίδας λόγω γεωμετρίας .

Κωδικός αλυσίδας stihl 3686 000 0068 , η αλλιώς για αγορά άλλης μάρκας βήμα 325" , 68 οδηγοί , πάχος οδηγού 1,6mm .
Η παραπάνω είναι η αλυσίδα για την standard λάμα των 45cm που συνοδεύει το παραπάνω αλυσοπρίονο , έλεγξε την λάμα σου εάν είναι αυτή , έχει ανάγλυφα επάνω της τον αριθμό των οδηγών , το πάχος τους και τον κωδικό της ίδιας για όποτε χαλάσει .

Ναι ετσι ακριβως ειναι, σ ευχαριστω πολυ για την ενημερωση με κατατοπισες πληρως!
4950f6fe5013c0ecaaa2877e6dafc994.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Μην γράφεις ανακρίβειες, όλες οι αλυσίδες επισκευάζονται και ειδικά στην duro εάν δεν βρεις σε σίδερο ώστε να κουρέψει τα δόντια δεν κλαις τα χρήματά σου.

Επισκευάζονται αλλά συμφέρει η επισκευή τους?
Επίσης αν είναι τόσο καλές όσο λες γιατί κανένας στην εδώ περίοχή δεν τις χρησιμοποιεί (και όχι μόνο της Stihl αλλά και της Oregon κλπ)?

Φυσικά και συμφέρει.
Όσο για το δεύτερο σκέψου πως ότι συμφέρει τον πελάτη δεν συμφέρει κάποιον άλλον.
Έχε το νου σου στις γνωριμίες σου , νομίζω στο έχω ξαναγράψει.
Στις πάνω από 100 Duro που έχω δώσει, βρέθηκαν μόνο 3 άτομα που μου την έφεραν για τρόχισμα την επόμενη μέρα.
Οικονομικά είμαι χαμένος αλλά δεν είναι το ζητούμενό μου αυτό.

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Φυσικά και συμφέρει.
Όσο για το δεύτερο σκέψου πως ότι συμφέρει τον πελάτη δεν συμφέρει κάποιον άλλον.
Έχε το νου σου στις γνωριμίες σου , νομίζω στο έχω ξαναγράψει.
Στις πάνω από 100 Duro που έχω δώσει, βρέθηκαν μόνο 3 άτομα που μου την έφεραν για τρόχισμα την επόμενη μέρα.
Οικονομικά είμαι χαμένος αλλά δεν είναι το ζητούμενό μου αυτό.

Το θέμα δεν είναι η διαθεσιμότητα αλλά η ζήτηση.
Υπάρχουν καποιοι που τις ζητάνε αλλά όταν ακούνε 30-40 ευρώ παθαίνουν σοκ.

Ισχύει ότι είναι καλύτερο να ικανοποιήσεις τον πελάτη, απλα εδω πέρα ισχύουν άλλα. :)

Αν πας σε βουνό να κόψεις επαγγελματικά πρέπει να έχεις 3 duro μαζί σου. Σίγουρα είναι καλύτερη αλλά επειδή δεν τροχιζεται on-site είναι λίγο μειονέκτημα. Μια φρεσκοτροχισμενη απλή κόβει καλύτερα από μια duro που έχει κόψει 5 ώρες δρυς. Αλλά και οι 2 ατροχιστες η duro κόβει καλύτερα. Ένας που κάνει κλαδεματα και κόβει 10 τόνους το χρόνο δεν έχει θέμα βέβαια. Πρέπει να δοκιμάσεις για να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει.

Αν πας σε βουνό να κόψεις επαγγελματικά πρέπει να έχεις 3 duro μαζί σου. Σίγουρα είναι καλύτερη αλλά επειδή δεν τροχιζεται on-site είναι λίγο μειονέκτημα. Μια φρεσκοτροχισμενη απλή κόβει καλύτερα από μια duro που έχει κόψει 5 ώρες δρυς. Αλλά και οι 2 ατροχιστες η duro κόβει καλύτερα. Ένας που κάνει κλαδεματα και κόβει 10 τόνους το χρόνο δεν έχει θέμα βέβαια. Πρέπει να δοκιμάσεις για να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει.

Πάντα 1 εφεδρική αλυσίδα είναι καλύτερη από το να έχεις μία διαμαντιού.
Κάτι να γίνει δεν θα μείνεις ποτέ από αλυσίδα...

Δεν κάνει για επαγγελματική χρήση η Duro , εκεί το ζητούμενο είναι η παραγωγή και παραγωγή με μεγάλη προσοχή (όπως αρμόζει στο κόστος της duro ) δεν βγάζεις . Ο επαγγελματίας τοποθετεί την λάμα χαμηλά στο δέντρο και βασιζόμενος στην τύχη (κανείς δεν ψάχνει γύρω γύρω από τον κορμό) το ρίχνει . Πολλές φορές όμως από την άλλη πλευρά του κορμού υπάρχει πέτρα με τα γνωστά αποτελέσματα .
Ο ερασιτέχνης θα την πληρώσει ακριβά , θα είναι προσεκτικός για αυτόν τον λόγο μιας και δεν πιέζεται να βγάλει το μεροκάματο και θα ανταμειφθεί μη τρέχοντας συνέχεια για τρόχισμα .

Τελικά το αλυσοπριονο του κόσμους βγαίνει 133 +ΦΠΑ και ένα με 95 ευρώ που κοίταγα εγω πηγα το ειδα απο κοντα και ειναι σαν ανεκδοτο. Και πανω στην αναζητηση μου ρωτησα ενα γνωστο που εχει ελιές και μου λέει θα πάμε μαζί για τη μουριά. Του λέω τι θα μας κοστισει? Λεει τα μισα ξύλα. Κατάλαβες...θα μας πάρει τα μισα μπαγλαμαδακια. Ας όψεται η κρίση και η οικονομική στενότητα.

Καλα ηθελες αλυσοπριονο για μουρια μονο;θα σου δωσω το δικο μου να κανεις δουλεια αχχιλεα και αν θες παμε μαζι να βοηθησω στο κουβαλημα!!