Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Εγώ είμαι πιο κοντά στον Ωρωπό και έρχομαι.

Επίσης θα πάω και την Δευτέρα...

Αν είναι και για ούζα στη Χαλκίδα, την κόβω μόνος μου!!!

Μια ερωτηση σε οποιον γνωριζει, εχω παρει το Εξαρτημα κονταροαλυσοπριονου απο εδω https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8793, δουλευα χωρις προβληματα απο την ημερα που το παρελαβα αλλα σημερα εκει που πηγα να κοψω ενα κλαδι της ελιας η αλυσιδα δεν γυρνουσε με τιποτα, κοιταξα μηπως εσπασε το συρμα στο κονταρι δεν εχει προβλημα κοιταξα αν γυριζει η αλυσιδα με το τμημα του συρμα του κονταριου παλι κανενα προβλημα αλλα εξακολουθη να μην γυριζει την αλυσιδα τι λετε να επαθε; μηπως φταιει το λαδι που του εβαλα; αλλα και παλι με το χερι η αλυσιδα γυριζει με την μηχανη οχι. Το δοκιμασα και με το θαμνοκοπτικο εξαρτημα και δουλευει απροβληματιστα.

Εάν το γρανάζι που κινεί την αλυσίδα είναι στερεωμένο επάνω στον άξονα με ροδέλες πίεσης και πλαϊνή βίδα ,μπορεί να λάσκαρε αυτή και να θέλει σφίξιμο. Εάν είναι με ασφάλεια τότε είναι φαγωμένα τα εσωτερικά γρανάζια.

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εάν είναι με ασφάλεια τότε είναι φαγωμένα τα εσωτερικά γρανάζια.

Για το δευτερο το βλεπω, δοκιμασα πριν το εξης ζητησα απο των αδερφο να δωσει γκαζι σιγα σιγα και κρατουσα με κατσαβιδι το τμημα που δεχεται την αλυσιδα οσο γκαζι και να εδινε δεν γυρνουσε με τιποτα. Το θεμα ειναι οτι το πηρα εδω και λιγες μερες θα δεχθουν επισκευη η αντικατασταση;

Χωρις να εχω τις γνωσεις του kosmous, θα σου ελεγα να κοιταξεις και εκει που μπαινει η ντιζα του προσαρτηματος στο κυριως εργαλειο, μηπως εφαγε το "καρε" (τετραγωνο, πολυσφηνο;;;;) και δεν γυρναει καθολου την ντιζα.

Ποιο κατω ειναι το parts list απο το συγκεκριμενο.

mto005.JPG

Αν γυρισεις με το χερι το γραναζι της αλυσιδας, η ντιζα θα γυρισει; Καταλαβαινεις αντισταση στο γραναζι της αλυσιδας στο χερι, η γυρναει "τρελο" χωρις να γυραει η ντιζα. Με το προσαρτημα εκτος κυριου μηχανηματος εννοειται.

Βρες ένα ίσιο κατσαβίδι γύρω στα 6mm πλάτος, σφήνωσέ το (με λίγη πίεση με το χέρι μόνο) στο σημείο που μπαίνει ο άξονας και περιστρέφοντάς το προσπάθησε να κρατήσεις σταθερό το γρανάζι της αλυσίδας, θα σου δείξει εάν είναι μέσα το πρόβλημα.

Ερασιτεχνικό είναι Σίφη.
Δεν κάνει για χρήση όλη την μέρα. ;)

μανα μου, δε λεω για χρηση ολη μερα..αλλα αγροτικο εργαλειο ειναι.. πως να μην το ζορισεις εστω και λιγακι... αμα ειναι να κλαταρει ετσι ευκολα, κλαφτα...

Και το λεω, επειδη καιρο τωρα ψηνομαι να παρω κανα τετοιο φθηνο πολυεργαλειακι σπαστο, για 2ο εργαλειο..εχω ενα kawasaki χορτοκοπτικο που του χω πιει το αιμα, αλλα καμια φορα θελω ενα καβατζα ..πχ να χω τον δισκο στο kawa για βουρ στα βατια, και μισινεζα στο μικρακι για τα ψιλολογια.. ε και επειδη θα ειναι μονο για ψιλολογια, γιατι να μην ειναι σπαστο, να παιρνει και πριονακι κτλ... καπου θα χρειαστει.. αλλα να μην ειναι τοσο ευπαθη...

Οχι τιποτα αλλο, μεσα στον Ιανουαριο εχει να πεσει μεγαλη μαχη στο χωραφι.. :slapface:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κοιταω και αυτο ... https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9610#texnika

170ε κομπλε μαζι με το κονταροπριονο... και 50cc κινητηρακι... μπας και το χει κανενας? ,..

μανα μου, δε λεω για χρηση ολη μερα..αλλα αγροτικο εργαλειο ειναι.. πως να μην το ζορισεις εστω και λιγακι... αμα ειναι να κλαταρει ετσι ευκολα, κλαφτα...

Και το λεω, επειδη καιρο τωρα ψηνομαι να παρω κανα τετοιο φθηνο πολυεργαλειακι σπαστο, για 2ο εργαλειο..εχω ενα kawasaki χορτοκοπτικο που του χω πιει το αιμα, αλλα καμια φορα θελω ενα καβατζα ..πχ να χω τον δισκο στο kawa για βουρ στα βατια, και μισινεζα στο μικρακι για τα ψιλολογια.. ε και επειδη θα ειναι μονο για ψιλολογια, γιατι να μην ειναι σπαστο, να παιρνει και πριονακι κτλ... καπου θα χρειαστει.. αλλα να μην ειναι τοσο ευπαθη...

Οχι τιποτα αλλο, μεσα στον Ιανουαριο εχει να πεσει μεγαλη μαχη στο χωραφι.. :slapface:

170ε κομπλε μαζι με το κονταροπριονο... και 50cc κινητηρακι... μπας και το χει κανενας? ,..

Δεν μπορω να πω οτι εχω ιδιαιτερες γνωσεις με τα αγροτικα, αλλα με τετοια εργαλεια που τα κανουν ολα και με 170 ευρω και τοσα πολλα πραγματα να δινει μαζι στο τελος καταληγεις να μην εχεις τιποτα.
Το ζορι οπως λες στις αγροτικες δουλειες ειναι δεδομενο και νομιζω πως το συγκεκριμενο ειναι για τιποτα βαριεστημενους που περισσοτερο θα το κοιτανε παρα θα δουλευουν.
Απο τα γραφομενα σου φαινεται οτι θελεις καλυτερο εργαλειο.

Ρε Ιωσήφ και 50cc και πολυεργαλείο κομπλέ και μόνο 170 ευρώ , δεν δένουν με την φράση :
Έχει να πέσει μεγάλη μάχη στο χωράφι !!!!!
Καλά στα λέει ο jks13 .

κοιτα... τα εργαλεια που δουλευω κατα 95% ειναι σουπερ.. δε με χουν αφησει ποτε... κινεζικο φθηνο εχω μονο εναν νεφελοψεκαστηρα , που για τις 3-4 μερες που τον δουλευω τον χρονο ειναι ονειρο (για τα 120 κατι ευρω που δωσα ε) ... το χορτοκοπτικο αυτο, το θελω σαν καθαρα δευτεραντζα, πχ ειμαι και κοβω βατια με τον τριφτερο δισκο... παντα μενουν κατι ψιλολογια τα οποια με την μισινεζα τα τρωω για πλακα.. ε για να μην αλλαζω κεφαλες, εχεις το δευτερο καβαντζα ...και η το παιρνω εγω και τελειωνω, η παραλληλα με μενα το παιρνει το παιδι πουμε βοηθαει και με ακολουθαειο καθαριζοντας,... δε θα φαει πολυ ζορι δηλαδη.. ε και με την ευκαιρια ας παιρνει και κονταροπριονο, για την μια δυο φορες που θα το χρειαστω τον χρονο...
απλα νταξ, να μην ειναι και αχρηστο...

Τι ενοω.. συνηθως τα αγροτικα κινεζοεργαλεια εκτος του οτι ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας απο τα καλα, ειναι ποιο βαρια, ποιο θορυβωδη και με μεγαλυτερη καταναλωση... αυτο δεν με νοιαζει καθολου στην προκειμενη περιπτωση... απλα με νοιαζει να μη χαλασει σε 2 μερες, ε και τελοσπαντων να μπορω να βρω ενα ανταλακτικακι μετα απο 1-2 χρονια ΑΝ χρειαστει..

Ρε Ιωσήφ και 50cc και πολυεργαλείο κομπλέ και μόνο 170 ευρώ , δεν δένουν με την φράση :
Έχει να πέσει μεγάλη μάχη στο χωράφι !!!!!
Καλά στα λέει ο jks13 .

χα χα χα... τα ζουμια θα τα φανε ολα το kawasaki και το stihl 150 tc-e φιλε!... αυτο μαλον θα σφουγγαριζει μονο.. :BDGBGDB55:

Κωστα αυτα τα κραφτ πως τα βλεπεις? λενε τιποτα η ειναι οντως πεταμενα λεφτα?.. επειδη εχει μεγαλουλι κινητηρακι δε το πολυφοβαμαι στον κινητηρα.. θα τρωει πολυ βενζινα, σκετος ματρακας θα ναι.. :flipout:τα υπολοιπα ειναι που σκεφτομαι, και κυριως την γωνιακη.. αλλα τι διαολο, τοσο μαπα να ναι?... ρε γμτ για να παω σε επωνυμο εφεδρικο μηχανακι θελει πολλα λεφτα... δε βγαινω μανα μου..:flipout:

Το έχω εγώ σε Matrix.
Δύο χρόνια τώρα κλαδευει και ψαλιδιζει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Λίγο βαρύ όμως...
Αν σου κάνει στο βάρος πάρτο.

Το έχω εγώ σε Matrix.
Δύο χρόνια τώρα κλαδευει και ψαλιδιζει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Λίγο βαρύ όμως...
Αν σου κάνει στο βάρος πάρτο.
δωσε σε παρακαλω ενα λινκ ποιο εχεις... το βαρος δε με νοιαζει καθολου... ψευτικο να μην ειναι...

Σίφη φαντάζομαι ότι έτυχε. Και εγώ έχω ένα ryobi παρόμοιας φιλοσοφίας και δεν μου εχει βγάλει θέμα.

Δεν μπορω να πω οτι εχω ιδιαιτερες γνωσεις με τα αγροτικα, αλλα με τετοια εργαλεια που τα κανουν ολα και με 170 ευρω και τοσα πολλα πραγματα να δινει μαζι στο τελος καταληγεις να μην εχεις τιποτα.
Το ζορι οπως λες στις αγροτικες δουλειες ειναι δεδομενο και νομιζω πως το συγκεκριμενο ειναι για τιποτα βαριεστημενους που περισσοτερο θα το κοιτανε παρα θα δουλευουν.
Απο τα γραφομενα σου φαινεται οτι θελεις καλυτερο εργαλειο.

Δεν είναι σίγουρο. Για μένα που έχω 40 δέντρα είναι ότι πρέπει το κινέζικο (καθώς από 1-2 χοντρά κλαδιά θα κόψω). Γι αυτούς που έχουν στρέμματα Stihl ή Husqvarna.

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Το έχω εγώ σε Matrix.

Γνωρίζοντας την εισαγωγική να προσθέσω πως πρόκειται για σοβαρή εταιρία και σίγουρα δεν παίζει αρπαχτή , άρα +1 από εμένα για το Matrix .

Και δεν είναι ίδια με αυτό που λέει ο Ιωσήφ .

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Γνωρίζοντας την εισαγωγική να προσθέσω πως πρόκειται για σοβαρή εταιρία και σίγουρα δεν παίζει αρπαχτή , άρα +1 από εμένα για το Matrix .

Και δεν είναι ίδια με αυτό που λέει ο Ιωσήφ .

Σίγουρα αλλά και αυτά σούπα είναι όπως τα kasei, kraft, kraftwaagen κλπ...

Για τα kasei έχω ακούσει καλά λόγια (δεν έχω πιάσει κανένα), το σίγουρο είναι πως στο matrix υπάρχει από πίσω σοβαρή εταιρεία.
Πως είναι ποιοτικά όλα τους ότι δώσεις θα πάρεις , δεν χωράει αμφιβολία.

Μέσω Tapatalk

Re: Απάντηση: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Για τα kasei έχω ακούσει καλά λόγια (δεν έχω πιάσει κανένα), το σίγουρο είναι πως στο matrix υπάρχει από πίσω σοβαρή εταιρεία.
Πως είναι ποιοτικά όλα τους ότι δώσεις θα πάρεις , δεν χωράει αμφιβολία.

Μέσω Tapatalk

Εγώ έχω πιάσει. Καλούτσικο αλλά πως να το πεις καλό όταν πιάνεις επαγγελματικά Stihl και Husqvarna? ;)