Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

Εντάξει ουδεμία σχέση , το θέμα είναι που στέκονται σε σχέση με τα άλλα της κατηγορίας τους.
Στον κήπο (200τμ) έχω δύο έλατα και μία ελιά, κόβω από κανένα κλαδί που εμποδίζει, ε για τέτοια χρήση προορίζονται.

Μέσω Tapatalk

Εντάξει ουδεμία σχέση , το θέμα είναι που στέκονται σε σχέση με τα άλλα της κατηγορίας τους.
Στον κήπο (200τμ) έχω δύο έλατα και μία ελιά, κόβω από κανένα κλαδί που εμποδίζει, ε για τέτοια χρήση προορίζονται.

Μέσω Tapatalk

Ακριβώς. Περιστασιακά και μόνο. Για συνεχή χρήση ακόμα και ερασιτεχνική, δεν!

Παιδιά καλησπέρα. Μια άσχετη ερώτηση. Τα αλυσοπρίονα όταν τα αγοράζεις απ μέσω internet σου έρχονται συσκευασμένα ή ανοιχτά όπως είναι κρεμασμένα στα μαγαζιά;

Αναφέρομαι σε Husqvarna & Stihl

Eγώ έχω δύο αλυσοπρίονα εδώ και 7 χρόνια και όλα καλά, μέχρι που χτες που είχε πολύ συννεφιά και σκοτεινό καιρό είδα ένα περίεργο φαινόμενο. Μόλις έριχνα μερικές ξερογκαζιές να δω αν πετάγεται καλά λάδι στην αλυσίδα, είδα ότι η αλυσίδα σε τυχαία σημεία πέταγε σπίθες. Την χαλάρωσα και πάλι τα ίδια. Δοκίμασα μήπως μαγκώνει πουθένα αλλά περιστρεφόταν κανονικά. Κάθε χρόνο κλαδεύω, κόβω ξύλα, πάνω από 200 ρίζες ελίες, και πρώτη φορά είδα σπίθες.

STIHL μέσω ίντερνετ δεν πωλείται, μόνο παραλαβή από τον αντιπρόσωπο για να λάβει ο πελάτης τις απαραίτητες οδηγίες.

Αμέτρητες φορές έχω δει σπίθα από την τριβή λάμας αλυσίδας, μάλλον δεν το πρόσεξες άλλη φορά.

Μέσω Tapatalk

Προφανως τις σπιθες τις εβγαζε παντα, απλα το προσεξες επειδη ο καιρος ηταν σκοτεινος.
Εαν εχεις τσεκαρει την αλυσιδα και τον οδηγο και το λαδακι τρεχει κανονικα επανω στην αλυσιδα, νομιζω οτι ειναι οκ.

Προφανως τις σπιθες τις εβγαζε παντα, απλα το προσεξες επειδη ο καιρος ηταν σκοτεινος.
Εαν εχεις τσεκαρει την αλυσιδα και τον οδηγο και το λαδακι τρεχει κανονικα επανω στην αλυσιδα, νομιζω οτι ειναι οκ.

Nαι πάντως πολύ εντυπωσιακό απορώ πως δεν προκαλείται φωτιά σε ξερά κλαδιά θα μου πεις το κλάδεμα γίνεται σε χλωρά κλαδιά. Ένα άλλο που έχω παρατηρήσει στα τόσα χρόνια είναι ότι μερικές φορές δεν μου πετυχαίνει το ακόνισμα των δοντιών, δηλαδή μία στις 4-5 φορές δεν μου βγαίνει, να πω αλήθεια με το μάτι το κάνω το ακόνισμα, να ρωτήσω τόσα χρόνια ποτέ δεν ακόνιζα και τους οδηγούς πίσω από κάθε δόντι, τους ακονίζετε (κατεβάζετε) και αυτούς;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πω δηλαδή πως κάνω το ακόνισμα 3 περάσματα κάθε δόντι με ελαφριά γωνία προς τα πάνω γύρω στις 30 μοίρες, συνήθως πετυχαίνει.

Θα σε ενημερωσουν οι αλλοι συναδελφοι.
Εγω δεν εχω ακονισει ποτε αλυσιδα, τα αλυσοπριονα δεν τα χρησιμοποιω συχνα ωστε να χρειαζεται.

Απάντηση: Re: Απορίες για αλυσοπρίονο βενζίνης

... Ένα άλλο που έχω παρατηρήσει στα τόσα χρόνια είναι ότι μερικές φορές δεν μου πετυχαίνει το ακόνισμα των δοντιών, δηλαδή μία στις 4-5 φορές δεν μου βγαίνει, να πω αλήθεια με το μάτι το κάνω το ακόνισμα, να ρωτήσω τόσα χρόνια ποτέ δεν ακόνιζα και τους οδηγούς πίσω από κάθε δόντι, τους ακονίζετε (κατεβάζετε) και αυτούς;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πω δηλαδή πως κάνω το ακόνισμα 3 περάσματα κάθε δόντι με ελαφριά γωνία προς τα πάνω γύρω στις 30 μοίρες, συνήθως πετυχαίνει.

Παρε τουλαχιστον ενα τετοιο σετ (συμφωνα με τον τυπο της αλυσιδας σου) για ακονισμα και ακολουθησε τις οδηγιες. Απο το τιποτα, αυτος ο οδηγος ειναι παρα πολυ καλος.

flo001-49899409.png

Βάζουμε την λίμα να πατήσει επάνω σε δύο δόντια και φροντίζουμε ο οδηγός ανάμεσά τους να είναι γύρω στο 1mm πιο χαμηλά, αυτό σε περίπτωση που δεν έχουμε διαθέσιμο κάποιο ειδικό εργαλείο ελέγχου οδηγών. Η STIHL το ονομάζει καλίμπρα τροχίσματος και κοστίζει περίπου 3 ευρώ.
Επίσης ένα αλυσοπρίονο με σωστά κατεβασμένους οδηγούς βγάζει ροκανίδι και όχι πριονίδι.
Μέσω Tapatalk

Aκριβώς, όσο ακονίζεις μια αλυσίδα τείνει να βγάζει όλο και πιο ψιλό πριονίδι γιατί οι οδηγοί δεν μικραίνουν.

Γεια σας.εχω μια ερωτηση.Το MS 180 Stihl ποια αλυσιδα φοραει?
Ευχαριστω.

Σε ευχαριστω.Βρηκα μια φτηνη στο 1/3 περιπου απο EBAY αξιζει?

Και εδώ βρίσκεις, θα κάνει όμως γρήγορα κενά και θα σου χαλάσει το γρανάζι (καμπάνα) της μετάδοσης μιας και θα αλλάξει το βήμα της.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα !Πάρε της stihl έχω 11 από δαυτες και τις λιμαρω μέχρι θανάτου και το μέταλλο είναι το ίδιο σκληρό και αποτελεσματικό σε κοπές ! Μια κινεζική την λιμερνα και έγινε λαγουδάκια λόγο του ότι το μέταλλο ήταν μαλακό ‛

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελικα την παρηγγειλα.Μια αχλαδια μικρη εχω να κοψω..θα κανω μια δοκιμη,παντως σας ευχαριστω