Απορίες για Cosmote TV

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Καλημέρα, η σύνδεση σου ενω 4-σαρα συγχρονιζει στα 8 λόγω ote TV. Οσον αφορα τα HD μέσω IPTV θα δοθουν για τις VDSL συνδέσεις ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία. Για το replay TV υπαρχει μονο στο IPTV και τέλος DD ενω υποστηριζει ο δέκτης δεν υπάρχει κάποιο κανάλι.

Re: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Γειά χαρά, νεοφερτος στο OTE TV μόλις από χθες και έχω κάποιες απορείες.
Έβαλα OTE TV μέσω ευρυζωνικης (iptv) λογω τπυ οτι μου ειναι δυσκολη η εγκατασταση πιατου, αλλα τωρα που ολοκληρωσα το setup με εχουν ζωσει τα φιδια.
1) Όπως είδα το modem κλείδωσε στα 8 με προφανώς τα 4 να είναι δεσμευμενα για το streaming; Σε περίπτωση που το αλλάξω σε πιατο ελευθερώνει το bandwidth της γραμμής και συγχρονίζει ξανά στο maximum;
2) θεωρείτε ότι η ποιότητα εικόνας στα SD κανάλια είναι ακριβώς η ιδια;
3) Το κεφάλαιο HD με σκοτώνει. Δεν το είχα προσέξει ότι μέσω ευρυζωνικης δεν δίνει τα HD και τώρα που ψάχνω να βρω πληροφορίες βλέπω ότι από τα τέλη του 2013 κυκλοφορεί φήμη ότι θα τα δώσει, αρχικά τουλάχιστον για vdsl συνδέσεις και το θέμα με καίει. Έχουμε internal information για το πότε θα γινει; Το κόστος αναβάθμισης σε vdsl δεν με ενοχλεί τόσο.
4) η υπηρεσία replay δεν είναι καθόλου διαθέσιμη στο δορυφορικό προγραμμα; Έχω πάρει μεν τον δέκτη με pvr, αλλά και πάλι πολύ χρήσιμο είναι να υπάρχει.
5) αφού ο μπαγάσας ο δέκτης γράφει από πίσω με μεγάλα γράμματα dolby digital γιατί δε βγάζει κι ολας; από hdmi όλα σε pcm. Να δω λέω μήπως δουλεύει από την optical, τίποτα τζίφος, παντού pcm, μας δουλευουνε;

Επειδή με καίει το HD και θέλω να προλάβω την διορία των 14αρων ημερών για την οποία απόφαση για αλλαγή, αξίζει η εικόνα; Διαβάζω πολλά παράπονα ότι είναι χειρότερη από τα αντίστοιχα HD της nova. Μιλάμε για 1080i; Οι εγγραφές στον pvr γίνονται αντίστοιχα σε hd κατά λαμβάνοντας περισσότερο χώρο και μειώνοντας τις διαθέσιμες ώρες εγγραφής να φανταστω;
Καίγομαι να δω marqez να ξένες αγκώνες σε hd ρε γαμωτο τι τα σκάω τα μπικικινια!
1) Εάν βάλεις δορυφορικό προφανώς θα ελευθερωθεί το υπόλοιπο bw. Εάν θέλεις να κάνεις ένα τεστ απλά βάλε τον δέκτη σε Standby και δες που κλειδώνει το modem σου
2) Στο IPTV το bitrate είναι σταθερό ενώ στο δορυφορικό μεταβάλλεται ανάλογα με το διαθέσιμο bw στον κάθε αναμεταδότη. Πέρα από το bitrate παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως ο player του κάθε STB οπότε η αίσθηση του τι είναι καλύτερο δεν μπορεί να είναι αντικειμενική. Η γραμμή μου είναι ψιλοχάλια οπότε στο IPTV έχω συχνά πυκνά σπασίματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι γενικά το ένα καλύτερο από το άλλο.
3) Η διάθεση των HD καναλιών στο IPTV, στο βαθμό που γνωρίζω δεν θα αργήσει, αλλά θα είναι διαθέσιμο μόνο σε VDSL χρήστες, ακριβή ημερομηνία δεν ξέρω εάν έχει οριστεί
4) Το Replay TV είναι ίσως η κορυφαία υπηρεσία του IPTV, στο δορυφορικό θα υπάρχει μετά την αναβάθμιση της πλατφόρμας και τη μετατροπή τησ σύνδεσης σε υβριδική.
5) Δοκίμασε κάποια από τις ταινίες του Cinema On Demand που έχουν το DD Logo.

H προσωπική αποψη είναι ότι εικόνα των HD καναλιών είναι καλή, όχι τέλεια αλλά ούτε και χάλια, και η ποιότητα εξαρτάται πολύ από το κανάλι και φυσικά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όσο για το PVR μπορώ να πω ότι στο δορυφορικό είναι παρασάγκες καλύτερο από το IPTV και ναι οι εγγραφές είναι σε HD.
Εάν αξίζει τον κόπο η αλλαγή ....εξαρτάται από τις προτεραιότητες σου HD vs On Demand/Catch-up

Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

imcan σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

1) Σχετικά με το θέμα του ύψους συγχρονισμού της γραμμής προβληματίζομαι. Πριν τον ΟΤΕ ήμουνα για 6 χρόνια στην Forthnet με 24άρα adsl από όπου και ήρθα για την συγκεκριμένη προσφορά και η γραμμή μου συγχρόνιζε στα 14000 kbps+ Down 1000 kbps+ Up. Εφόσον η προσφορά του ΟΤΕ διαφημίζει έως 24 περίμενα κάτι αντίστοιχο το modem όμως συγχρόνισε στα 8600 kbps Down / 860 kbps Up κάτι το οποίο από όποια πλευρά κι αν το δεις είναι σοβαρή και υπολογίσιμη υποβάθμιση του bandwidth και γι αυτό σκέφτομαι μήπως είναι λάθος η επιβάρυνση της γραμμής με την iptv.
2) Οκ, κρατάω το υποκειμενικό. Η γενική μου παρατήρηση είναι ότι η εικόνα by default είναι αρκετά ξεπλυμένη και χρειάζεται αρκετό boost από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για να έρθει σε ανεκτά επίπεδα και να διορθωθεί το μαύρο της. Το γράφω αυτό όμως όντας άνθρωπος ο οποίος γενικά βλέπει ελάχιστα τηλεόραση και περισσότερο από mkv. Πάντως overall η εικόνα έχω την εντύπωση ότι είναι χειρότερη από εικόνα SKAI πχ απο Digea απευθείας συνδεδεμένη στην τηλεόραση μου. Γι αυτό και ρωτάω αν μέσω δορυφόρου υπάρχει διαφορά.
3) Με προβληματίζει αυτό για τη λήψη της απόφασης.
4) Το Replay TV τα σπάει απλά είτε έχεις PVR είτε δεν έχεις, είναι πολύ καλό και χρήσιμο να υπάρχει. Μετατροπή της δορυφορικής σύνδεσης σε υβριδική τι εννοείς;
5) Και να τους χαρίσω 2.5 για SD εικόνα; LOL απλά :)

Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να πάω στον αδερφό μου που τον έψησα και έβαλε και εκείνος το δορυφορικό πακέτο, αλλά δεν το ψειρίζει πολύ και του φαίνεται έτσι κι αλλιώς super ουάου!

Παρότι η σύνδεση adsl δεν είναι επί του παρόντος θέματος, να ξέρεις πως ο ΟΤΕ αλλάζει προφίλ στη σύνδεση όταν έχει otetv μέσω conn-x για λόγους σταθερότητας της γραμμής (τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει).Πολύ πιθανόν να είσαι σε 8άρι προφίλ και το snr margin να είναι στα 11 ή 12 db.Αν είναι έτσι φαντάσου πως μόνο με αυτό, σε σχέση με forthnet, χάνεις 3-4 Mbps.

Η αλλαγή από iptv σε δορυφορικό γίνεται εύκολα, απλά δεσμεύεσαι για άλλον ένα χρόνο από την ημερομηνία ενεργοποίησης της δορυφορικής σύνδεσης.Στην περιπτωσή σου δεν έχει μεγάλη σημασία.Το πολύ-πολύ να δεσμευτείς για ένα χρόνο και κάτι ημέρες.

Επειδή ήμουν αρχικά συνδρομητής otetv μέσω conn-x και έπειτα μέσω δορυφόρου, έχω να σου πω τα εξής:
Η μη ύπαρξη HD καναλιών στο iptv είναι το μεγαλύτερο θέμα.Τα καλά που έχει: Μηδενικό κόστος εγκατάστασης, replay-tv και μερικές on demand ταινίες με χρέωση ένα λεπτό (ελπίζω δηλαδή να τις έχουν ακόμα).

Από τον ΟΤΕ πάντως που κάλεσα καμία απολύτως ενημέρωση και καμία υπόσχεση για ημερομηνία για το πότε θα δοθούν τα HD μέσω ευρυζωνικής (έστω και VDSL) οπότε τα όσα συζητάμε είναι στη σφαίρα του θεωρητικού

vforvendetta85 ναι έχεις δίκιο, SNR Margin Down 13.7 dB. Μπορεί άμεσα να μην είναι επί του θέματος τα περι adsl γραμμής, επί της ουσίας όμως ο κάθε συνδρομητής θα πρέπει να γνωρίζει ότι η επιλογή otetv μέσω ευρυζωνικής ή δορυφόρου σημαίνει και διαφορετικό προφίλ idle γραμμής (πέραν της επιβάρυνσης της γραμμής κατά την διάρκεια χρήσης της υπηρεσίας που είναι απόλυτα φυσικό).

Last edited:

imcan σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

1) Σχετικά με το θέμα του ύψους συγχρονισμού της γραμμής προβληματίζομαι. Πριν τον ΟΤΕ ήμουνα για 6 χρόνια στην Forthnet με 24άρα adsl από όπου και ήρθα για την συγκεκριμένη προσφορά και η γραμμή μου συγχρόνιζε στα 14000 kbps+ Down 1000 kbps+ Up. Εφόσον η προσφορά του ΟΤΕ διαφημίζει έως 24 περίμενα κάτι αντίστοιχο το modem όμως συγχρόνισε στα 8600 kbps Down / 860 kbps Up κάτι το οποίο από όποια πλευρά κι αν το δεις είναι σοβαρή και υπολογίσιμη υποβάθμιση του bandwidth και γι αυτό σκέφτομαι μήπως είναι λάθος η επιβάρυνση της γραμμής με την iptv.
2) Οκ, κρατάω το υποκειμενικό. Η γενική μου παρατήρηση είναι ότι η εικόνα by default είναι αρκετά ξεπλυμένη και χρειάζεται αρκετό boost από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης για να έρθει σε ανεκτά επίπεδα και να διορθωθεί το μαύρο της. Το γράφω αυτό όμως όντας άνθρωπος ο οποίος γενικά βλέπει ελάχιστα τηλεόραση και περισσότερο από mkv. Πάντως overall η εικόνα έχω την εντύπωση ότι είναι χειρότερη από εικόνα SKAI πχ απο Digea απευθείας συνδεδεμένη στην τηλεόραση μου. Γι αυτό και ρωτάω αν μέσω δορυφόρου υπάρχει διαφορά.
3) Με προβληματίζει αυτό για τη λήψη της απόφασης.
4) Το Replay TV τα σπάει απλά είτε έχεις PVR είτε δεν έχεις, είναι πολύ καλό και χρήσιμο να υπάρχει. Μετατροπή της δορυφορικής σύνδεσης σε υβριδική τι εννοείς;
5) Και να τους χαρίσω 2.5 για SD εικόνα; LOL απλά :)

Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να πάω στον αδερφό μου που τον έψησα και έβαλε και εκείνος το δορυφορικό πακέτο, αλλά δεν το ψειρίζει πολύ και του φαίνεται έτσι κι αλλιώς super ουάου!

1) Ισχύουν όσα αναφέρερθηκαν παραπάνω από τον vforvendetta85 για το profil της γραμμής. Όπως είναι κατανοητή και η απαίτηση σου για ολοκληρωμένη ενημέρωση αλλά αυτό εξαρτάται κυρίως από τον πωλητή που θα πέσεις.
2) Θα συμφωνήσω με την παρατήρηση σου για τα ξεπλυμένα χρώματα αλλά αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στον player του Pirelli (οι παλιότεροι IPTV δέκτες είχαν ποιο ζωηρά χρώματα). Προσωπικά πάντως προτιμώ τα χρώματα στο δορυφορικό PVR δέκτη.
3) Όπως ανέφερα η διάθεση του HD στο IPTV δεν θα αργήσει (μέσα στο επόμενο 2-μηνο υπολογίζω) αλλά το σημαντικό είναι να δεις εάν θα έχεις VDSL στην περιοχή σου.
4) Ο ΟΤΕ προχωράει σε αλλαγή/αναβάθμιση της πλατφορμας για να μπορεί να δώσει πρόσβαση μέσω Internet στο on-demand περιεχόμενο σε όλους τους δορυφορικούς συνδρομητές. Ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν έχει ανακοινωθει αλλά υπολογίζω στα τέλη της χρονιάς/αρχές της επόμενης
5) Έχει και προσφορές με 1

Άστα να πάνε. Να ρωτήσω μερικά πράγματα για την εγκατάσταση δορυφορικού για να είμαι προετοιμασμενος. Στην εγκατάσταση κόστους 50 από τον τεχνικό του οτε, πόσα μέτρα καλώδιο προβλεπονται; Ρωτάω γιατί μένω σε ισόγειο και το πιάτο θα πρέπει να μπει στην ταράτσα (τετραοροφη οικοδομη). Υπάρχει θέμα εξασθένιση του σήματος και ανάγκης για έξτρα ενισχυτη; Ρωτάω γιατί στον αδερφό μου που μένει στον 4 με ένα μόνο όροφο από πάνω του μέχρι το δωμα, του την βάλανε στο μπαλκόνι για να έχει λεει όσο το δυνατόν καλύτερο και με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες σήμα.
Συγχωρέστε με για τις πιθανώς αφελής ερωτήσεις αλλά οι γνώσεις μου σε δορυφορικά δεν είναι και τόσο εκτεταμένες.

Στο πακέτο του κεραιοσυστήματος που δίνει ο ΟΤΕ περιλαμβάνονται 30μ καλώδιο. Τα επιπλέον μέτρα καλώδιο τα πληρώνεις έξτρα.
Τώρα εάν μιλάμε για πάνω από 60μ απόσταση θα χρεαστείς ενίσχυση με ενισχυτής γραμμής (βαρελάκι).

Καλά μου ακούγεται. Όπως το υπολογίζω δεν μπορεί να ξεπερνάω τα 25 μέτρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήταν άκρως κατατοπιστικη!

@Innersense
Δεν έχεις μπαλκόνι στο σπίτι σου? Για μένα αν έχεις βάλτο εκεί το πιάτο και είσαι μια χαρά,δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει υπάρχουν και κάτι βάσεις (στην περίπτωση που δεν έχεις μπαλκόνι η δεν βολεύει για κάποιον λόγο) το βάζεις στο πλάι του τοίχου της οικοδομής και είσαι μια χαρά..Πιστεύω να βοήθησα.

@Innersense
Δεν έχεις μπαλκόνι στο σπίτι σου? Για μένα αν έχεις βάλτο εκεί το πιάτο και είσαι μια χαρά,δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει υπάρχουν και κάτι βάσεις (στην περίπτωση που δεν έχεις μπαλκόνι η δεν βολεύει για κάποιον λόγο) το βάζεις στο πλάι του τοίχου της οικοδομής και είσαι μια χαρά..Πιστεύω να βοήθησα.

Σε πολυκατοικία τέτοιες εγκαταστασεις συνήθως απαγορευονται

Όπου μπορείτε στην ταράτσα παιδιά.. μην καταντήσουμε να βλέπουμε αυτό το άθλιο θέαμα με τα πιάτα στα μπαλκόνια που συναντάμε σε ανατολικές περιοχές ..

Έχω μπαλκονι από την μπροστινη πλευρά του σπιτιού που είναι εύκολα προσβάσιμο από το δρόμο. Εν ολικής αν θέλει κάποιος το παίρνει για σπίτι του, η εναλλακτικά μπορεί να... φάει πάνω στο πιάτο.
Θα συμφωνήσω όμως με τον AFam και στη δική μου αισθητική φαντάζει τραγικό κάτι τέτοιο. Γι αυτό και ρώτησα τα τεχνικά να έχω υπόψιν μου αν δημιουργεί αλλού πρόβλημα (εκτός από την επιπλέον "κουραση" του εκάστοτε τεχνικού εγκαταστασης)
Έριξα μια ματιά για καμιά ασύρματη λύση και βρήκα ένα εξαιρετικό μηχανηματάκι της devolo stb>iptv το οποίο γλυτώνει από πέρασμα δορυφορικής καλωδίωσης όσους έχουμε ηδη ethernet γραμμή στο σπίτι ή powerlines. Παίρνει σήμα από δορυφορικό καλώδιο και στο δίνει σε ethernet μεταφέροντας το φόρτο στο δικό σου lan και όχι στην εξωτερική γραμμή όπως η iptv των εταιριών. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εκτός του ότι κοστίζει 200+ με ποιον αποκωδικοποιητη του οτε θα είναι συμβατο; με τον δορυφορικό; (από όσο διαβάζω από όσους γράφουν η ethernet του δεν είναι ενεργοποιημενη) η με τον iptv; (θα αναγνωρίσει στην ethernet του stream από δορυφορο; θα βλέπει hd κανονικα; ) Αντε να δοκιμάσεις τώρα να κάνεις σε τεχνικό του οτε αυτές τις ερωτήσεις, σώθηκες.

Last edited:

Με κανέναν αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ δεν είναι συμβατή αυτή η λύση

Επειδή είχα Iptv και τώρα δορυφορικό μπορω να σου πω για το θέμα του συγχρονισμού. Αν εχεις IPTV ο ΟΤΕ σε κλειδώνει σε άλλο προφίλ ώστε να είναι σταθερή η γραμμή σου οποτε συγχρονίζει χαμηλότερα. Συγκεκριμένα το SNR margin το έβαζαν 12-14 οποτε κλείδωμα ταχύτητα γύρω στα 8. Όταν έβαλα δορυφορικό άλλαξαν το SNR στο 9 και αμέσως κλειδωσα γύρω στα 13-14. Επίσης όταν είχα IPTV μπήκα μέσω telnet στο ρουτερ, και κατέβασα το SNR Margin στο 9, και ενω συγχρονισα ψηλά είχα πολλές διακοπές στην εικόνα του IPTV. Οποτε γνώμη μου βάλε δορυφορικό για να εχεις φουλ ταχύτητα.

Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το πιάτο.
Στην πολυκατοικία μου έχουμε στη ταράτσα μεγάλο πιάτο πάνω από 1.2 μέτρα (Δεν έχω πάει να το μετρήσω ακόμα).
Βγαίνει γραμμή από το πιάτο μέσα σε κάθε διαμέρισμα.
Αυτή τη στιγμή αν συνδέσεις αποκωδικοποιητή Νόβα στη πρίζα παίζει κανονικά.
Μπορώ με το ίδιο πιάτο όπως είναι τώρα να δω ΟΤΕ tv?
Από ότι διάβασα επειδή είναι πολύ μεγάλο λογικά πρέπει να πιάνει και τους δύο δορυφόρους. Αν ναι θα χρειαστεί άλλο lnb?

Όπως είναι δεν μπορείς γιατί είναι σε άλλο δορυφόρο. Υπό προϋποθέσεις και έξτρα εξάρτημα ναι μπορείς να έχεις.
Μιλάς για σένα ή γενικά για όλους;

Για μένα. Αλλά επειδή κάποιοι άλλοι έχουν νοβα δεν θέλω να το γυρίσω μόνο για οτε tv.

Last edited by a moderator:

Για αρχή βαζεις ένα παράκεντρο lnb στις 9' και μετά κατεβαζεις ένα έξτρα καλώδιο σε σένα ή με ένα stacker τα κατεβαζεις και τα 2 στο ίδιο.

Όπου μπορείτε στην ταράτσα παιδιά.. μην καταντήσουμε να βλέπουμε αυτό το άθλιο θέαμα με τα πιάτα στα μπαλκόνια που συναντάμε σε ανατολικές περιοχές ..

Αντώνη εγώ σε ταράτσα το μετάνοιωσα. 2 φορές το χρόνο τεχνικό ήθελα για να ξανασυντονίσει.