Απορίες για Cosmote TV

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

κρίμα, γιατί οι δικοί μας είναι πολύ σπαστικοί

Εδώ κολλαει το ρητό ότι τις βλακείες κάποια στιγμή τις πληρώνεις ακριβά. Παράδειγμα είναι αυτό που αναφέρεις, ότι δεν μπορείς να δεις ένα αγώνα πλέον με αξιοπρεπή περιγραφή και το κυριότερο να μπορείς να επιλέξεις εσύ τι θέλεις.

Πριν την αναβάθμιση γινόταν. Και τώρα συμφωνα με τον ΟΤΕ γίνεται.
Σε σένα γίνεται;

Ομολογω πως δεν γνωριζα οτι γινοταν.
:frown:

Ο πατερας μου εχει εδω και 15 μερες ΟΤΕ και (οπως φαινεται) δεν εχω ξεψαχνισει τον δεκτη αρκετα.
Απαντησα με βαση την εμπειρια μου απο δεκτη Nova, οσον αφορα εγγραφες κλπ.

Αν ο ΟΤΕ λεει οτι γινεται, μηπως εχει πεσει η ταχυτητα του δισκου σου και ετσι δεν μπορει να ανταπεξελθει και στα δυο καθηκοντα ταυτοχρονα;

Οταν βλέπω γραμμένο έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει μια προγραμματισμένη εγγραφή. Το κάνει σε κανέναν ή είναι βλάβη δική μου;

το τσεκαρα και εγω και εχεις δικιο. φυσικα και γινοταν πριν την αναβαθμιση..και απορουσα γιατι εχω χασει καποιες εγγραφες. για την ακριβεια οπως διαπιστωσα κανει την εγγραφη αμεσως μολις κανεις εξοδο απο την πρωτη εγγραφη που εβλεπες αλλα γραφει απο εκεινο το σημειο και μετα. αλλο ενα μεγαλο μειον για μενα μετα την αναβαθμιση υπενθιμιζω το αρνητικο πλεον οταν εισαι συντονισμενος σε ενα καναλι και πατας εγγραφη θα γραψει απο εκεινο το σημειο και μετα ενω πριν την αναβαθμιση εγγραφε απο την ωρα που ειχες το καναλι και ας παταγες rec 5 λεπτα πριν τελειωσει μια ταινια π.χ....ΚΡΙΜΑ αλλα δεν ξερω ολα αυτα σχετιζονται με τον σκληρο δισκο δεν μπορω να καταλαβω τι αλλαξε αναβαθμιση εγινε και να προστεθουν πραγματα οχι να αφαιρεθουν...θα το καταλαβαινα αν μας παιρναν τον αποδικοποιητη και καναν ρυθμισεις ..τι να πω!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ομολογω πως δεν γνωριζα οτι γινοταν.
:frown:

Ο πατερας μου εχει εδω και 15 μερες ΟΤΕ και (οπως φαινεται) δεν εχω ξεψαχνισει τον δεκτη αρκετα.
Απαντησα με βαση την εμπειρια μου απο δεκτη Nova, οσον αφορα εγγραφες κλπ.

Αν ο ΟΤΕ λεει οτι γινεται, μηπως εχει πεσει η ταχυτητα του δισκου σου και ετσι δεν μπορει να ανταπεξελθει και στα δυο καθηκοντα ταυτοχρονα;

δυστυχως εχει δικιο ο φιλος....δες και πιο πανω αναλυτικα τα οσα ανεφερα αν θες.

αγγλική γλώσσα στις μεταδόσεις μπορούμε να βάλουμε; το δοκίμασα αλλά δεν έπαιζε

στους ιταλικους αγωνες μονο

κι ομως εβλεπα αταλαντα ιντερ πριν και δεν ειχε ουτε ελληνικο, ουτε αγγλικο στην αρχη,
μετα απο κανα τεταρτο εμφανιστηκε ο... ελληνας :D

κι ομως εβλεπα αταλαντα ιντερ πριν και δεν ειχε ουτε ελληνικο, ουτε αγγλικο στην αρχη,
μετα απο κανα τεταρτο εμφανιστηκε ο... ελληνας :D

Καμία φορά κάτι τέτοια κόλπα είναι κολλήματα του λογισμικού στον δέκτη, μπορείς να το λύσεις άμεσα με το κλείσιμο από το διακόπτη από πίσω. Μόλις το ανοίξεις πάλι συνήθως έχει στρώσει.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Πήρα προχτές τηλ. στις βλάβες και μου ειπαν για βλάβη αποκωδικοποιητή και να πάω να τον αντικαταστήσω. Αλλά δεν τους πίστεψα γιαυτό και έγραψα εδώ.
Επισης δεν είναι δυνατόν να έχω το ίδιο πρόβλημα μετά την αναβάθμιση που έγινε πριν από μήνα περίπου.
Επίσης γιατί να πληρώνουμε τα 3 ευρώ όταν δεν μπορουμε να κάνουμε εγγραφή;

το τσεκαρα και εγω και εχεις δικιο. φυσικα και γινοταν πριν την αναβαθμιση..και απορουσα γιατι εχω χασει καποιες εγγραφες. για την ακριβεια οπως διαπιστωσα κανει την εγγραφη αμεσως μολις κανεις εξοδο απο την πρωτη εγγραφη που εβλεπες αλλα γραφει απο εκεινο το σημειο και μετα. αλλο ενα μεγαλο μειον για μενα μετα την αναβαθμιση υπενθιμιζω το αρνητικο πλεον οταν εισαι συντονισμενος σε ενα καναλι και πατας εγγραφη θα γραψει απο εκεινο το σημειο και μετα ενω πριν την αναβαθμιση εγγραφε απο την ωρα που ειχες το καναλι και ας παταγες rec 5 λεπτα πριν τελειωσει μια ταινια π.χ....ΚΡΙΜΑ αλλα δεν ξερω ολα αυτα σχετιζονται με τον σκληρο δισκο δεν μπορω να καταλαβω τι αλλαξε αναβαθμιση εγινε και να προστεθουν πραγματα οχι να αφαιρεθουν...θα το καταλαβαινα αν μας παιρναν τον αποδικοποιητη και καναν ρυθμισεις ..τι να πω!!

δυστυχως εχει δικιο ο φιλος....δες και πιο πανω αναλυτικα τα οσα ανεφερα αν θες.

στους ιταλικους αγωνες μονο

Παιδιά δεν ξέρω ποιον αποκωδικοποιητή έχετε, εγώ έχω τον dsi 810 pvr. Όταν παρακολουθω κάποια εγγραφή που είχα κανει, ξεκινάει κανονικά οποιαδήποτε εγγραφή έχω προγραμματισμένη.
Και αυτό που λέτε για το rec, όταν το παταω, γράφει από το σημείο που πάτησα το rec, και όχι από την αρχή της ταινίας όση ώρα και να το έχω στο ίδιο κανάλι. Αυτό μου το έκανε από τότε που έχω την υπηρεσία ΟΤΕ TV με τον υβριδικό δέκτη.

Παιδιά δεν ξέρω ποιον αποκωδικοποιητή έχετε, εγώ έχω τον dsi 810 pvr. Όταν παρακολουθω κάποια εγγραφή που είχα κανει, ξεκινάει κανονικά οποιαδήποτε εγγραφή έχω προγραμματισμένη.
Και αυτό που λέτε για το rec, όταν το παταω, γράφει από το σημείο που πάτησα το rec, και όχι από την αρχή της ταινίας όση ώρα και να το έχω στο ίδιο κανάλι. Αυτό μου το έκανε από τότε που έχω την υπηρεσία ΟΤΕ TV με τον υβριδικό δέκτη.

Με το παλιό software ή με το νέο; (Technicolor DSI810HYB-Υβριδικός αποκωδικοποιητής με σκληρό δίσκο). Ο απλός μη υβριδικός δουλεύει όπως το περιγράφεις. Ο νέος υβριδικός δεν κάνει εγγραφή.

Συγγνώμη αν δεν έγινα κατανοητος. Ο πρώτος DSI810HYB είναι, Φεβρουάριο που ήρθα ΟΤΕ μου έδωσαν αυτό.
Τωρα εχω την τελευταία αναβάθμιση που έχει το plus. Ενώ όταν βλέπω κάποιο άλλο κανάλι, εμφανίζεται η ειδοποίηση ότι έχει ξεκινήσει η εγγραφή κάποιου προγράμματος, όταν παρακολουθω μια παλιότερη εγγραφή δεν μου βγάζει την ειδοποίηση. Απλώς καταλαβαίνω ότι ξεκίνησε η εγγραφή όταν βλέπω το πράσινο κουμπάκι "R". Δεν θυμάμαι αν ήταν κόκκινο παλιά.
c3741230e1e0670798484ee6fa068796.jpg

Έχω δυο lnb , μήπως παίζει ρόλο?

Last edited:

Συγγνώμη αν δεν έγινα κατανοητος. Ο πρώτος DSI810HYB είναι, Φεβρουάριο που ήρθα ΟΤΕ μου έδωσαν αυτό.
Τωρα εχω την τελευταία αναβάθμιση που έχει το plus. Ενώ όταν βλέπω κάποιο άλλο κανάλι, εμφανίζεται η ειδοποίηση ότι έχει ξεκινήσει η εγγραφή κάποιου προγράμματος, όταν παρακολουθω μια παλιότερη εγγραφή δεν μου βγάζει την ειδοποίηση. Απλώς καταλαβαίνω ότι ξεκίνησε η εγγραφή όταν βλέπω το πράσινο κουμπάκι "R". Δεν θυμάμαι αν ήταν κόκκινο παλιά.
c3741230e1e0670798484ee6fa068796.jpg

Έχω δυο lnb , μήπως παίζει ρόλο?

λες να παιζει αυτο ρολο δεν ξερω εγω εχω ενα...παντως πριν την αναβαθμιση και μου εγγραφε ενω εβλεπα εγγραφη αλλα και το αλλο που λεγαμε οτι μου εγγραφε απο την ωρα που ημουν συντονισμενος και οχι απο την ωρα που παταγα διοτι πολλες φορες ειχε τυχει να βλεπω κατι να μου αρεσει και να θελω να το γραψω κατα την διαρκεια..ακομα και να ειχε αρχισει αλλο προγραμμα μπορουσα αρκει να μην ειχα αλλαξει καναλι.παντως αυτο που λες με τα lnb ισως..αν μπορεις τσεκαρε το αλλο που παρατηρησα. εγω ενω κανω μια εγγραφη και θελω π.χ να βαλω το luxe(452) δεν με αφηνει και παρατηρησα οτι ειναι διαφορετικη πολωση..ξαναλεω οταν κανω μια εγγραφη!

Ναι δείχνει κανονικά το 452 όταν κάνω εγγραφή. Ναι 2 καλώδια κατεβαίνουν από το πιάτο. Παλιά με το Νοβα είχα βάλει 2 lnb οπότε με είχαν μείνει για τον ΟΤΕ.
Μπορώ να γραφω ταυτόχρονα 2 κανάλια. Όταν πάω να συντονιστω σε 3ο μου βγάζει το παρακάτω.
374fdf20a418952aba152a264af402f5.jpg

Σχετικά με την προγραμματισμένη εγγραφή που δεν ξεκινάει όταν βλέπεις παλιότερη εγγραφή, ας δοκιμάσει οποίος άλλος μπορεί, μήπως είναι πρόβλημα του δεκτή, και χρειάζεται κάνα reset κτλ.

ερωτηση: "πηδημα"(jump) εχει ο δεκτης του οτε μεσω ethernet;
εχει κανονικα ολη την μεταδοση, οποτε βαλε μεσα timeouts/ημιχρονο κλπ,
στον edision δεκτη μου, αλλα και στην tv μου πατας δεξι βελακι και σε παει 10 seconds μπροστα,
υπαρχει τετοιο πραμα στον δεκτη του οτε;

Ναι δείχνει κανονικά το 452 όταν κάνω εγγραφή. Ναι 2 καλώδια κατεβαίνουν από το πιάτο. Παλιά με το Νοβα είχα βάλει 2 lnb οπότε με είχαν μείνει για τον ΟΤΕ.
Μπορώ να γραφω ταυτόχρονα 2 κανάλια. Όταν πάω να συντονιστω σε 3ο μου βγάζει το παρακάτω.
374fdf20a418952aba152a264af402f5.jpg

Σχετικά με την προγραμματισμένη εγγραφή που δεν ξεκινάει όταν βλέπεις παλιότερη εγγραφή, ας δοκιμάσει οποίος άλλος μπορεί, μήπως είναι πρόβλημα του δεκτή, και χρειάζεται κάνα reset κτλ.

και εγω μπορω να γραφω ταυτοχρονα δυο καναλια (ιδιας πολωσης που ειναι τα περισσοτερα) και οταν ειναι να συντονιστεις σε καποιο αλλο γραφει αυτο που αναφερεις. ομως να κανει εγγραφη ενω παρακολουθεις ενα ηδη εγγεγραμενο δεν γινεται. γινεται αν ξεκινησει η εγγραφη και μετα πας να δεις το εγγεγραμενο. αυτο εφοσων εσενα δεν γινεται ετσι ειναι θεμα lnb. ομως ξαναλεω πριν την αναβαθμιση γινοταν. αρα λοιπον υπαρχει και διαφορα στους αποδικοποιητες που μεσω αναβαθμισης γιναν υβριδικοι με τους τελευταιους που ειναι ηδη υβριδικοι.

ερωτηση: "πηδημα"(jump) εχει ο δεκτης του οτε μεσω ethernet;
εχει κανονικα ολη την μεταδοση, οποτε βαλε μεσα timeouts/ημιχρονο κλπ,
στον edision δεκτη μου, αλλα και στην tv μου πατας δεξι βελακι και σε παει 10 seconds μπροστα,
υπαρχει τετοιο πραμα στον δεκτη του οτε;

δεν καταλαβα τι εννοεις..στο τηλεκοντρολ του οτε παντως εχει το μπλε και κιτρινο κουμπι που παει 20 σευτ. μπροστα και πισω.

δεν καταλαβα τι εννοεις..στο τηλεκοντρολ του οτε παντως εχει το μπλε και κιτρινο κουμπι που παει 20 σευτ. μπροστα και πισω.

ναι, αυτο ακριβως εννοουσα, οταν εβλεπα στον edision ή στην tv μου με ειχε βολεψει παρα πολυ,
γιατι στο μπασκετ π.χ. πηγαινα μπροστα σε timeouts, ημιχρονο, ακομα και βολες και
ματς nba π.χ. που κρατουσε 2,5ωρες (και βαλε..) το εβλεπα σε 1 ωρα και κατι,
αρα, μπλε=(2ο κουμπι ειναι; ) πισω και κιτρινο (ποιο κουμπι ειναι γιατι δεν το χω μπροστα; ) = μπροστα;

ευχαριστω κιολας

λαθος, τριτο και τεταρτο πρεπει να ειναι

10 secs μου ειπε ενας αλλος

ναι, αυτο ακριβως εννοουσα, οταν εβλεπα στον edision ή στην tv μου με ειχε βολεψει παρα πολυ,
γιατι στο μπασκετ π.χ. πηγαινα μπροστα σε timeouts, ημιχρονο, ακομα και βολες και
ματς nba π.χ. που κρατουσε 2,5ωρες (και βαλε..) το εβλεπα σε 1 ωρα και κατι,
αρα, μπλε=(2ο κουμπι ειναι; ) πισω και κιτρινο (ποιο κουμπι ειναι γιατι δεν το χω μπροστα; ) = μπροστα;

ευχαριστω κιολας

λαθος, τριτο και τεταρτο πρεπει να ειναι

10 secs μου ειπε ενας αλλος

ειναι το κιτρινο και το μπλε...τριτο και τεταρτο κουμπια..αλλα συγγνωμη μπερδευτηκα..10 λεπτα πας μπροστα η πισω οχι δευτερολεπτα. μετα η αλλη επιλογη ειναι το γνωστο fast forward.

Είχα τον μη υβριδικό δέκτη με HD 320GB μέχρι τα μέσα Ιουνίου καιν δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις εγγραφές, ενώ παρακολουθούσα κάπια εγγραφή από τον σκληρό δίσκο. Τον Ιούνιο χάλασε ο δέκτης και αντικαταστάθηκε με τον νέο υβριδικό δέκτη με HD 500Gb. Τότε αρχισαν τα προβλήματα (player απαράδεκτος κ.λ.π.), μεταξυ αυτών και αυτό που συζητάμε. Δεν μπορεί να ξεκινήσει η προγραμματισμένη εγγραφή αν την ώρα που ξεκινει η εγγραφή βλέπω καποια εγγραφή από τον σκληρό δίσκο. Αν η εγγραφή έχει ξεκινήσει νωρίτερα και μετα πας να δεις το εγγεγραμμένο τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πριν ένα μήνα περίπου που εγινε η νέα αναβάθμιση δεν διορθόθηκε τίποτα στον δέκτη παρά μόνο προστέθηκε το TV PLUS
Στον δέκτη κατεβαίνει 1 καλώδιο. Δεν ξέρω τι γινται αν κατεβούν 2 καλώδια.
Και ρωτω και πάλι για πιο λόγο πληρώνουμε τα 3e το μήνα.
Ας απαντήσουν και άλλοι για το πρόβλημα αυτό. Είναι μεμονομένο ή γενικό;
Πήρα προχτές τηλ. στις βλάβες και μου ειπαν για βλάβη αποκωδικοποιητή και να πάω να τον αντικαταστήσω. Αλλά δεν τους πίστεψα γιαυτό και έγραψα εδώ.

ειναι το κιτρινο και το μπλε...τριτο και τεταρτο κουμπια..αλλα συγγνωμη μπερδευτηκα..10 λεπτα πας μπροστα η πισω οχι δευτερολεπτα. μετα η αλλη επιλογη ειναι το γνωστο fast forward.

ωχ, οχιιιιιιιιιιιιιιιι.... δεν βολευει τοσο, τα ff ειναι χαλια :smash:

Είχα τον μη υβριδικό δέκτη με HD 320GB μέχρι τα μέσα Ιουνίου καιν δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις εγγραφές, ενώ παρακολουθούσα κάπια εγγραφή από τον σκληρό δίσκο. Τον Ιούνιο χάλασε ο δέκτης και αντικαταστάθηκε με τον νέο υβριδικό δέκτη με HD 500Gb. Τότε αρχισαν τα προβλήματα (player απαράδεκτος κ.λ.π.), μεταξυ αυτών και αυτό που συζητάμε. Δεν μπορεί να ξεκινήσει η προγραμματισμένη εγγραφή αν την ώρα που ξεκινει η εγγραφή βλέπω καποια εγγραφή από τον σκληρό δίσκο. Αν η εγγραφή έχει ξεκινήσει νωρίτερα και μετα πας να δεις το εγγεγραμμένο τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πριν ένα μήνα περίπου που εγινε η νέα αναβάθμιση δεν διορθόθηκε τίποτα στον δέκτη παρά μόνο προστέθηκε το TV PLUS
Στον δέκτη κατεβαίνει 1 καλώδιο. Δεν ξέρω τι γινται αν κατεβούν 2 καλώδια.
Και ρωτω και πάλι για πιο λόγο πληρώνουμε τα 3e το μήνα.
Ας απαντήσουν και άλλοι για το πρόβλημα αυτό. Είναι μεμονομένο ή γενικό;

και εγω με τα 320gb εχω απλα σε εμενα εγινε η αναβαθμιση. αρα λοιπον ολα αυτα που συζηταμε το θεμα εγγραφης αν βλεπεις ηδη αλλο εγγεγραμμενο απο το συμπερασμα που εβγαλα ειναι το 1 η 2 lnb. για τα υπολοιπα ευθυνεται καθαρα ο υβριδικος οχι σαν προβλημα απλα ετσι ειναι. το μονο συν στις εγγραφες που δεν υπηρχε πριν ειναι οτι αν διακοψεις μια εγγραφη στο βγαζει σαν παυση και μπορεις να την συνεχισεις μετα ακομα και αν εχεις συντονιστει αλλου...

αλλα το θεμα με το ποτε ξεκιναει η εγγραφη ενω εισαι συντονισμενος ωρα σε καποιο καναλι μου κανει πολυ εντυπωση.. και γιατι ηταν εφικτο πριν την αναβαθμιση αλλα και διοτι υπαρχει η δυνατοτητα αυτη ακομα και τωρα λογω σκληρου δισκου...δεν μπορω να καταλαβω τι αλλαξε και το αναφερω ξανα και ξανα αλλα μαλλον δεν γνωριζει καποιος τον λογο απο εδω. ειμαι εξωτερικο αλλιως θα ειχα ψαχτει με τεχνικους του οτε στα τηλεφωνα αλλα μου ειναι λιγο δυσκολο.