Απορίες για Cosmote TV

Πήγα να βάλω να δω κάτι από τα on demand του cosmote tv plus. Έβαλα 5 διαφορετικούς τίτλους. Και στους 5,μου έβγαλε ότι δεν επαρκεί η ταχύτητα μου. Συγχρονιζω στα 20 αλλά είναι ονομαστική 50σρα.Δικαιλογειται? Άλλες φορές δεν είχα προβλημα.

Ξαναπηρα στο 1388 για να μου δικαιολογήσουν τα 20 mbps στην 50αρα. Η απάντηση αυτή τη φορά ήταν ξεκάθαρη. Το προβλημα ειναι η παλαιοτητα του δικτύου (ενώ η απόσταση από την καμπίνα είναι 300 μετρα) . Άρα ή υποβαθμίζω το πακέτο (στην 24αρα πιανω 7!!) ή δοκιμάζω το speedbooster της cosmote μήπως είναι καλυτερα αλλά θέλει καλό 4G κλπ . Με τόσα όμως που έχω διαβάσει για αυτό το ρουτερ, δεν δοκιμάζω καν. Στο τέλος είπε να περιμενω μήπως γίνει μελλοντικά αναβάθμιση δικτύου 😂

Ξαναπηρα στο 1388 για να μου δικαιολογήσουν τα 20 mbps στην 50αρα. Η απάντηση αυτή τη φορά ήταν ξεκάθαρη. Το προβλημα ειναι η παλαιοτητα του δικτύου (ενώ η απόσταση από την καμπίνα είναι 300 μετρα) . Άρα ή υποβαθμίζω το πακέτο (στην 24αρα πιανω 7!!) ή δοκιμάζω το speedbooster της cosmote μήπως είναι καλυτερα αλλά θέλει καλό 4G κλπ . Με τόσα όμως που έχω διαβάσει για αυτό το ρουτερ, δεν δοκιμάζω καν. Στο τέλος είπε να περιμενω μήπως γίνει μελλοντικά αναβάθμιση δικτύου 😂
Παλαιότητα δικτύου σημαίνει χαλκός. Μην περιμένεις πολλά. Δοκίμασε το speed booster καλύτερα.

στο σπιτι μου αυτην την στιγμη εχω 50αρα γραμμη της νοβα,και θελω να βαλω δορυφορικο cosmote tv+multiroom
δεν γνωριζω καλα την συνδεσμολογια ομως,πρεπει οι δεκτες να κουμπωθουν πανω στο ρουτερ η οχι?
Η μια λύση είναι το multiroom, με 5 τον μήνα κι συνδέονται πάνω στο ρουτερ.
Η δεύτερη είναι με το ΟΤΤ app και ένα mi box s. Μπορεί να συνδεθεί στο ρουτερ (με ανταπτορα) ή ασύρματα, δεν έχεις έξτρα χρέωση (έχεις δωρεάν πρόσβαση στην εφαρμογή) και σου μένει κι το box.

Να κόψεις το σταθερό και να πας σε πρόγραμμα κινητής gigamax unlimited; Αρχίζουν από 38,5 (η προσφορά για το μικρότερο πακέτο με τα απεριόριστα) και μπορείς να πάρεις extra SIM με 3 /μήνα.

Να κόψεις το σταθερό και να πας σε πρόγραμμα κινητής gigamax unlimited; Αρχίζουν από 38,5 (η προσφορά για το μικρότερο πακέτο με τα απεριόριστα) και μπορείς να πάρεις extra SIM με 3 /μήνα.

Δεν κάνω πειραματα. Άλλωστε η συζυγος χωρίς σταθερό δεν μπορει,χαχα!Σταθερό ιντερνετ ανανέωσα προσφατα για 2 χρόνια, 36 ευρώ. Τουλάχιστον με το 20αρι αυτό που θέλω να κάνω, το κάνω. Ως προς το speed booster, με τη χρήση που κανουμε δεν ξέρω αν
θα έφταναν τα GB.

Απάντηση: Re: Απορίες για Cosmote TV

Και να καταναλώσεις τα gb θα έχεις απεριόριστο με 15mbps ταχύτητα, κάτι είναι και αυτο.

Και να καταναλώσεις τα gb θα έχεις απεριόριστο με 15mbps ταχύτητα, κάτι είναι και αυτο.
Με 15 και να παίζει ταυτόχρονα Netflix και το OTT στο λαπτοπ, θα κολλαει. Προτιμώ το σταθερό 20.Ασε που το 4G δεν είναι τόσο καλό. Ευχαριστώ παντως για την πρόταση.

Με 15 και να παίζει ταυτόχρονα Netflix και το OTT στο λαπτοπ, θα κολλαει. Προτιμώ το σταθερό 20.Ασε που το 4G δεν είναι τόσο καλό. Ευχαριστώ παντως για την πρόταση.
Άσε που έτσι κι αλλιώς η OTT δεν παίζει με το 4G του ρούτερ. Και δεν θα παίξει και ποτέ μάλλον.

Παίζουν όμως οι άλλες συσκευές, αρα στη περίπτωση του φίλου θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το dsl για την τηλεόραση και όσα περισσέψουν + το booster για τις υπόλοιπες.
Αυτο γίνεται μόνο αν έχεις καλη γραμμή (πχ τα 20mbps), με κάτι γραμμές τύπου 3mbps εκεί θα υπάρχει θέμα.

Μπορεί να γινόμαστε ελαφρώς off-topic αλλά δεν μπορώ να μην ρωτήσω :

Αυτό τον καιρό ψάχνω αυτό ακριβώς το θέμα με το cosmote gigamax unlimited πρόγραμμα κυρίως για χρήση στο cosmote ott. Απ ότι κοιτάω το gigamax unlimited το μικρό είναι στα 55 ευρώ /μήνα μαζί με όλες τις εκπτώσεις (έκπτωση παγιου αντί επιδότησης, έκπτωση 1 ευρώ e-bill)

Υπάρχει στα 38,5 ευρώ /μήνα το cosmote gigamax unlimited με κάποιο τρόπο φίλε Πανο ? Αν έχεις την καλοσύνη να μου αναφέρεις κάτι παραπάνω γιατί το ψάχνω το σχετικό θέμα! Ακόμα και σε pm.

Ευχαριστώ πολύ!

Φίλε μου για να σε βοηθήσω μια και τυχαίνει να έχω το Booster να σου αναφέρω τα εξής:

1. To Booster απ ότι έχω δει δίνεται μόνο σε ADSL γραμμές και VDSL 50. Σε 100 και 200 Mbps απ ότι έχω δει δεν διατίθεται.

2. Επίσης έχω κάπου διαβάσει ότι στην περίπτωση που κάποιος περνει ADSL ή VDSL 50 από καμπίνα μέσω vectoring το Booster δίνεται μόνο αν η καμπίνα είναι του ΟΤΕ κι αυτό γιατί μάλλον το Booster δεν είναι συμβατό με καμπίνες άλλων παροχων ( wind,Vodafone)

3. Για τα πρώτα 100 GB το Booster σου δίνει ταχύτητα το μέγιστο 60 Mbps από 4G + την ταχύτητα σου από ADSL / VDSL 50. Επίσης έχει αναφερθεί ότι μπορεί η σταθερή γραμμή σου να συγχρονίζει ελαφρώς χαμηλότερα με το Booster.
Προφανώς τα 60 Mbps είναι θεωρητικό μέγιστο, αν ας πούμε στην περιοχή σου πιάνει για πλάκα 150 Mbps 4G τότε μάλλον το Booster βάζει κόφτη στα 60 Mbps.

4. Μετά τα πρώτα 100 GB συνεχίζεις χωρίς κανένα περιορισμό στα GB, απλά η ταχύτητα σου πέφτει στα έως 15 Mbps από 4G + την σταθερή γραμμή σου ADSL/VDSL 50.

5. Η ταχύτητα upload είναι 5 Mbps από 4G + την ταχύτητα upload της σταθερής γραμμής σου ADSL /VDSL 50. Μάλιστα η ταχύτητα του upload παραμένει σταθερή και μετά τα πρώτα 100 GB.

Επομένως εσύ που όπως αναφέρεις συγρονιζεις στα 20 Mbps από τη VDSL σου, με το Booster μετά τα πρώτα 100 GB, θα έχεις ταχύτητα 20 Mbps από τη VDSL σου + έως 15 Mbps από 4G. Καθόλου άσχημα δηλαδή, μετά τα πρώτα 100 GB θα έχεις συνολικά γύρω στα 30 -35 Mbps.

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής το ott βλέπει μόνο τη σταθερή γραμμή του Booster και όχι τη συνδιασμενη! Επίσης αν βάλεις Booster με σκέτο 4G, σε εμένα τουλάχιστον το ott έβγαζε μαύρη οθόνη σε όλα τα κανάλια , δεν το αναγνωριζε δηλαδή!
Τουλάχιστον όμως εσύ με τα 20 Mbps θα κάνεις τη δουλειά σου στο ott λογικά και από την επιπλέον ταχύτητα του 4G θα έχεις κάποιο περιθώριο και για κάποιες άλλες παράλληλες χρήσεις ίσως.

Πήρα προχθές το cosmote tv ott με το sports pack. Παίζει μια χαρά και το 4K αθλητικό κανάλι.
1. Έχω ένα cleverbox v2 που είχα πάρει πέρυσι με Android και τώρα εγκατέστησα σε αυτό την εφαρμογή cosmote tv από το google play, αλλά όταν πάω να δω από κει κάποιο κανάλι, μου λέει ότι δε μπορεί να παίξει γιατί η συσκευή είναι rooted...
Μπορώ να κάνω κάτι για να παίξει cosmote tv?
2. Επίσης έχω κατεβάσει την εφαρμογή smart remote αλλά κάνοντας σύνδεση αποκωδικοποιητή, σαρώνει και δε βρίσκει τον αποκωδικοποιητή.
Εννοείται είναι συνδεμένος στο ίδιο δίκτυο με smartphone iphone8plus. Τι να κάνω?

Απάντηση: Re: Απορίες για Cosmote TV

Για το 2, απαντώ:
Το smart remote παίζει μόνο στον δορυφορικό αποκωδικοποιητη και στον παλιο iptv. Για την ώρα, μπορείς να έχεις το κινητό σου σαν τηλεκοντρόλ με την εφαρμογή Android TV, αλλά είναι μόνο τα βελάκια (πάνω κάτω πισω κλπ), δεν βλέπεις το πρόγραμμα κλπ όπως στο smart remote app.

Τελικά το pao tv και το paok TV, θα ανέβουν στον δορυφόρο, στην θέση των cinema on demand;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε μου για να σε βοηθήσω μια και τυχαίνει να έχω το Booster να σου αναφέρω τα εξής:

1. To Booster απ ότι έχω δει δίνεται μόνο σε ADSL γραμμές και VDSL 50. Σε 100 και 200 Mbps απ ότι έχω δει δεν διατίθεται.

2. Επίσης έχω κάπου διαβάσει ότι στην περίπτωση που κάποιος περνει ADSL ή VDSL 50 από καμπίνα μέσω vectoring το Booster δίνεται μόνο αν η καμπίνα είναι του ΟΤΕ κι αυτό γιατί μάλλον το Booster δεν είναι συμβατό με καμπίνες άλλων παροχων ( wind,Vodafone)

3. Για τα πρώτα 100 GB το Booster σου δίνει ταχύτητα το μέγιστο 60 Mbps από 4G + την ταχύτητα σου από ADSL / VDSL 50. Επίσης έχει αναφερθεί ότι μπορεί η σταθερή γραμμή σου να συγχρονίζει ελαφρώς χαμηλότερα με το Booster.
Προφανώς τα 60 Mbps είναι θεωρητικό μέγιστο, αν ας πούμε στην περιοχή σου πιάνει για πλάκα 150 Mbps 4G τότε μάλλον το Booster βάζει κόφτη στα 60 Mbps.

4. Μετά τα πρώτα 100 GB συνεχίζεις χωρίς κανένα περιορισμό στα GB, απλά η ταχύτητα σου πέφτει στα έως 15 Mbps από 4G + την σταθερή γραμμή σου ADSL/VDSL 50.

5. Η ταχύτητα upload είναι 5 Mbps από 4G + την ταχύτητα upload της σταθερής γραμμής σου ADSL /VDSL 50. Μάλιστα η ταχύτητα του upload παραμένει σταθερή και μετά τα πρώτα 100 GB.

Επομένως εσύ που όπως αναφέρεις συγρονιζεις στα 20 Mbps από τη VDSL σου, με το Booster μετά τα πρώτα 100 GB, θα έχεις ταχύτητα 20 Mbps από τη VDSL σου + έως 15 Mbps από 4G. Καθόλου άσχημα δηλαδή, μετά τα πρώτα 100 GB θα έχεις συνολικά γύρω στα 30 -35 Mbps.

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής το ott βλέπει μόνο τη σταθερή γραμμή του Booster και όχι τη συνδιασμενη! Επίσης αν βάλεις Booster με σκέτο 4G, σε εμένα τουλάχιστον το ott έβγαζε μαύρη οθόνη σε όλα τα κανάλια , δεν το αναγνωριζε δηλαδή!
Τουλάχιστον όμως εσύ με τα 20 Mbps θα κάνεις τη δουλειά σου στο ott λογικά και από την επιπλέον ταχύτητα του 4G θα έχεις κάποιο περιθώριο και για κάποιες άλλες παράλληλες χρήσεις ίσως.

Σ ευχαριστώ για τη λεπτομερή σου πσρουσιαση! Θα πρεπει να την ξαναδιαβάσω. Δεν ξέρω τελικά αν πρεπει να δίνω κι άλλα λεφτά στον ΟΤΕ. Αυτό το speed booster θα ήταν ενδιαφέρον αν δω τόσο μεγάλη διαφορά στο ΟΤΤ όταν βγει η εφαρμογή για LG που να θέλω μεγαλυτερη ταχυτητα. Aλλα λες οτι μπορεί να μην το αναγνωρίζει κλπ. Πως ξέρω αν έχω καλό 4G για να δουλεύει το speed booster?

Σ ευχαριστώ για τη λεπτομερή σου πσρουσιαση! Θα πρεπει να την ξαναδιαβάσω. Δεν ξέρω τελικά αν πρεπει να δίνω κι άλλα λεφτά στον ΟΤΕ. Αυτό το speed booster θα ήταν ενδιαφέρον αν δω τόσο μεγάλη διαφορά στο ΟΤΤ όταν βγει η εφαρμογή για LG που να θέλω μεγαλυτερη ταχυτητα. Aλλα λες οτι μπορεί να μην το αναγνωρίζει κλπ. Πως ξέρω αν έχω καλό 4G για να δουλεύει το speed booster?
Υπολόγισε την ταχύτητα από το κινητό σου.

Ο ένας για τον άλλο είμαστε εδώ φίλε μου,κατά το δυνατόν να μην μας πιάνουν κώτσο! Αυτό που λέω είναι το εξής: Το ott δουλεύει με το booster κανονικά,αλλά "βλέπει" μόνο τη σταθερή γραμμή! Να στο πω με παράδειγμα για να γίνει πιο χειροπιαστό:

Για παράδειγμα εγώ δηλαδή που δυστυχώς έχω γύρω στα 8 Mbps από τη σταθερή γραμμή μου και ας πούμε 40 Mbps από 4G,συνολικά έχω 48 Mbps από το bonding που κάνει το booster.Από αυτά τα συνδιαστικά 48 Mbps, η εφαρμογή του ott "βλέπει" μόνο τα 8 Mbps της σταθερής γραμμής,και όχι τα συνολικά 48 Mbps ! Δηλαδή τα 40 Mbps από 4G απλά δεν τα αναγνωρίζει,είναι σαν να μην υπάρχουν για την εφαρμογή του ott (είτε από box,είτε από smart tv app δεν έχει διαφορά)

Επίσης έστω ότι δεν συνδέσεις το booster καθόλου με το πριζάκι της τηλεφωνικής γραμμής σου στον τοίχο.Αφήνεις δηλαδή το booster να παίρνει αποκλειστικά από 4G.Στην περίπτωση αυτή (τουλάχιστον σε εμένα) μόλις επιλέγω να ανοίξω κάποιο κανάλι ή on demand ταινία από την εφαρμογή του ott,μου βγάζει μαύρη οθόνη! Δηλαδή η εφαρμογή του ott φαίνεται πως δεν αναγνωρίζει booster που παίρνει αποκλειστικά 4G.

Δηλαδή συμπερασματικά φαίνεται ότι εφαρμογή του ott βλέπει μόνο το κομμάτι της σταθερής σου γραμμής ADSL/VDSL.

Αν θέλεις ρίξε κι εδώ μια ματιά που γράφω πιο αναλυτικά τις δοκιμές που έχω κάνει:

https://avclub.gr/forum/showthread....tv-OTT?p=1058529578&highlight=#post1058529578

Αφού έχεις μπει σε κέντρο με vdsl, η 24άρα θα είναι με αντίστοιχο προφίλ που θα δώσουν, δεν μπορεί να σε βάλουν σε adsl (πάρε τηλ. και ρώτα/απαίτησε). Πάντως είναι πολύ περίεργα τα 20mbps για 300 μέτρα απόσταση εκτός και αν κάτι άλλο συμβαίνει.