Απορίες για μελλοντική αγορά...

armadon

New member
26 May 2008
27
Ρόδος
Γεια σας!
Πρόκειται να παντρευτώ το φθινόπωρο και έχω αρχίσει να ψάχνω το θέμα της τηλεόρασης. Δεν σκοπεύω να δώσω πάνω από 1200 ευρώ και πιθανότατα θα καταλήξω στις 37', γιατί οι 40' μου φαίνονται πολλές στα 1.5-3m του σαλονιού μας (ξέρω τι θα μου πείτε για τις διαστάσεις... :laugh:). Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για παρακολούθηση απλού τηλεοπτικού σήματος (80%), DVD και μελλοντικά για BD (δεν έχω - θα αγοράσω όταν πέσουν οι τιμές και πληθήνουν οι διαθέσιμοι τίτλοι). Σας κάνω λοιπόν κάποιες γενικές ερωτήσεις προς το παρόν:

1) Στις 37' και στα 3m, Full HD ή HD Ready; Στις 40' αλλάζουν τα δεδομένα;
2) Η τεχνολογία 100Hz θα μου χρειαστεί στις χρήσεις και στις διαστάσεις αυτές;
3) Για τις ανάγκες μου, μήπως πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερη μία Plasma απ' ό,τι μία LCD; Φυσικά δεν έχω πολλές επιλογές για plasma στις διαστάσεις αυτές (βρήκα μόνο την TH-37PΧ80E), αλλά αν αξίζει θα την προτιμήσω.

Έχω κάποιες υποψήφιες στα υπ' όψιν, αλλά περιμένω να ακούσω τις γενικές σας απόψεις πριν ρωτήσω τη γνώμη σας γι' αυτές.
Ευχαριστώ! :worshippy:

. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για παρακολούθηση απλού τηλεοπτικού σήματος (80%), DVD και μελλοντικά για BD :worshippy:

plasma hd ready

lg 42pg6000
panny px8,px80,37",42"
και μαλλον μεχρι τοτε εχουν ερθει οι καινουριες samsung plasma

Φίλε armadon, να σε καλωσορίσουμε αρχικά στην παρέα μας και σου ευχόμαστε η ώρα η καλή :ernaehrung004:

Πάμε στο θέμα μας τώρα. Για την χρήση που την θέλεις, πιστεύω ότι η επιλογή μιας Plasma θα ήταν ιδανική επιλογή στην περίπτωσή σου. Ομως θα σε συμβούλευα να μην πέσεις κάτω από τις 40-42", όσο κι αν αυτό σου φαίνεται υπερβολικό. Εάν κάθεσαι τουλάχιστον στα 2-2.5μ απλά θα την απολαμβάνεις!!! Το μέγεθος σε 1 μέρα το έχεις συνηθίσει και μετά με τον καιρό μπορεί να σου φαίνεται αι μικρή, όταν βλέπεις ταινίες BR με κάδρο 2.35:1.
Από μοντέλα τώρα μπορείς να δεις:
- LG 42PG6000
- Panasonic 42PX80

Από LCD, μπορείς να δεις τις:
- Sony 40W4000
- Toshiba 40XF355
- Samsung LE40A558

Οσο για τη διαφορά μεταξύ HD Ready και Full HD, μην νομίζεις ότι στην τηλεόραση και σε αυτές τις διαστάσεις θα δεις καμιά διαφορά... Διαφορά μπορεί να δει κανείς από 60" και πάνω, για να μην πω παραπάνω. Οπότε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα πρέπει να σε απασχολεί και τόσο.
Από την άλλη, επειδή οι εξελίξεις στο χώρο είναι ραγδαίες, μπορεί να είναι και νωρίς να ψάξεις από τώρα για αγορά, αφού βγαίνουν συνεχώς νέα μοντέλα και οι τιμές ολοένα και μειώνονται.
-bye-

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις και συμβουλές σας. Όντως δεν σκοπεύω να αγοράσω ακόμα τηλεόραση (θα περιμένω τον Αύγουστο τις εκπτώσεις), απλά έχω κάποιες γενικές απορίες. Διαβάζοντας τα διάφορα μηνύματα μαθαίνω κι εγώ! :lehrer:
Ώστε λέτε ότι μία plasma θα με εξυπηρετήσει καλύτερα; Μου φαίνεται πολύ ελκυστική, δεν λέω. Όμως κάπου διάβασα στο forum ότι αν την αφήσεις αναμμένη με στατική εικόνα αυτή "αποτυπώνεται" μόνιμα πάνω της. Ισχύει; Επίσης με απασχολεί και η κατανάλωση της, που είναι κάπως μεγάλη. Τέλος, είναι αλήθεια ότι υστερεί στην απεικόνιση όταν συνδέσεις παιχνιδομηχανή ή υπολογιστή;

νομιζω οτι εαν διαβασεις εδω θα δεις οτι δεν ισχυουν αυτα εκτος και το παρακανεις αφηνοντας ανοικτη την τηλεοραση με στατικη εικονα για πολλες ωρες.

οσο για την καταναλωση ειναι περιπου στα 50 τον χρονο εαν θυμαμαι καλα,μπορει και λιγοτερο.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804

και φυσικα στην 37px80 ειναι ακομα λιγοτερο.

Απάντηση: Re: Απορίες για μελλοντική αγορά...

Μου φαίνεται πολύ ελκυστική, δεν λέω. Όμως κάπου διάβασα στο forum ότι αν την αφήσεις αναμμένη με στατική εικόνα αυτή "αποτυπώνεται" μόνιμα πάνω της. Ισχύει; Επίσης με απασχολεί και η κατανάλωση της, που είναι κάπως μεγάλη. Τέλος, είναι αλήθεια ότι υστερεί στην απεικόνιση όταν συνδέσεις παιχνιδομηχανή ή υπολογιστή;

Το image retention σχεδον εχει λυθει σαν προβλημα αλλα και παλι για PC και κονσολες μια LCD ειναι καλυτερη σαν λυση.

Η καταναλωση παλι ειναι μεγαλυτερη απο μια αντιστοιχη LCD αλλα πλεον η διαφορα ειναι μικρη εκτος απο καποιες Full HD πλασμα οπως η Panasonic PZ80 που εχουν μεγαλη καταναλωση περιπου διπλασια απο μια αντιστοιχη LCD.

Επανέρχομαι στο θέμα αφού πλησιάζει πλέον η στιγμή που θα κάνω την παραγγελία. Θα την βάλω στην λίστα γάμου από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων μαζί με άλλες ηλ. συσκευές. Ήμουν μεταξύ 40W4000 και 40Α656, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον θα καταλήξω στην 40W4000 λόγω τιμής και 4ετούς εγγύησης. Mε χάλασε λίγο αυτό που διάβασα σε πρόσφατο θέμα ότι αναμένονται και οι W4500 τις οποίες όμως δεν προλαβαίνω:bigcry: Αυτά εξάλλου έχει η τεχνολογία!
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω να βάλω στη λίστα και μία 32άρα για το υπνοδωμάτιο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Στο εύρος τιμής που θέλω και στο ίδιο κατάστημα παίζουν οι εξής: Toshiba 32AV500PG, LG 32LC46 και 32LB75, Philips 32PFL3312, Panasonic TX32LED7, Sony 32U3000 και 32P3000. Ποια θα προτείνατε από αυτές;

Απάντηση: Re: Απορίες για μελλοντική αγορά...

H W4500 δεν ειναι αντικαταστατης της W4000 που θα κυκλοφορει κανονικα (κατι σαν X3000 και X3500 που κυκλοφορουσαν ταυτοχρονα δηλαδη).

Επειδή αύριο θα κάνω την παραγγελία, μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο με την 32άρα του υπνοδωματίου; :hmmmm2:
Στην τιμή που θέλω στο μαγαζί οι υποψήφιες είναι: Toshiba 32AV500PG, Philips 32PFL3312 και 32PFL7782D, Panasonic TX32LED7, LG 32LG3000 και 32LB75, Sony 32U3000 και 32P3000.
Χρήση: παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και DVD. Ευχαριστώ!