Απορίες για NOVA

Καλησπέρα και χρόνια πολλά , είμαι συνδρομητής της Nova με Full pack και multiview.
Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω (στην ίδια πόλη και πιθανότατα και στην ίδια περιοχή.
Ξέρει κανείς την διαδικασία. Πόσο χρόνο χρειάζεται η μεταφορά , το κόστος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης κλπ ;
Ευχαριστώ πολύ .

Απάντηση: Re: Απορίες για NOVA

Καλησπέρα και χρόνια πολλά , είμαι συνδρομητής της Nova με Full pack και multiview.
Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω (στην ίδια πόλη και πιθανότατα και στην ίδια περιοχή.
Ξέρει κανείς την διαδικασία. Πόσο χρόνο χρειάζεται η μεταφορά , το κόστος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης κλπ ;
Ευχαριστώ πολύ .

Δεν λες αν έχεις triple play που πιθανόν να σε καθυστερήσει η μεταφορά της γραμμής.

Εάν παίρνεις vdsl από το ΑΚ, θα πρέπει το νέο σπίτι να βρίσκεται σε απόσταση 700-800μ. απ' αυτό για να συνδεθείς πάλι.
Εάν στη νέα περιοχή έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και μπορεί η Nova να σου δώσει από KV, θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πόρτα στο minidslam του KV και να τη δώσει ο ΟΤΕ στη Nova.

Είναι λίγο πολύπλοκη η διαδικασία και μπορεί να εξελιχθεί σύντομα ή να καθυστερήσει, όπως καταλαβαίνεις.

Re: Απάντηση: Απορίες για NOVA

Η απόσταση είναι περίπου τόση όση περιγράφεις. Όπως βλέπω στο site της Nova στην νέα διεύθυνση υπάρχει κάλυψη για VDSL.
Αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι η απεγκατάσταση και η επανεγκατάσταση του εξοπλισμού και οι χρεώσεις που μπορεί να υπάρχουν .

Δεν έχω κάνει μεταφορά αλλά έχω κάνει εγκατάσταση εξοπλισμού και είναι πανεύκολη για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του.

Δηλαδή, μπορείς να βγάλεις το πιάτο, τον ιστό και το LNB, εάν δεν είναι παλιά, και να τα μεταφέρεις στο νέο χώρο. Εάν είναι παλιά, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς. Στο νέο χώρο, υποθέτω ότι, η Nova θα στείλει τεχνικό για την εγκατάσταση αλλά μπορείς να να συμβουλευτείς τα παιδιά του Support στο forum.

παιδια την 12475 δεν μου την κατεβαζει η μπαρα παιζει συνεχως μεταξυ 100% και 0%. μαλλον ειναι καποια παρεμβολη. τι μπορω να κανω? που ωφειλεται?

Εχεις αλλο δεκτη να δεις αν στην κατεβαζει; Ωρες ωρες κανει και σε μενα τετοια ο 865.

αν θυμαμαι καλα ουτε ο 831 την κατεβαζε. συμβαινει και σε αλλους σε αυτην την συχνοτητα?

αν θυμαμαι καλα ουτε ο 831 την κατεβαζε. συμβαινει και σε αλλους σε αυτην την συχνοτητα?

Την κατεβαζει και ο 865. Καποιο σκαλωμα θα εχει. Καλώδιο, lnb, απλο reset;

Μάλλον είναι παρεμβολή από κάτι.
Δυστυχώς το euronews βλέπω να πηγαίνει σε αυτή τη συχνότητα και θα το χάσω

Τελικά έγινε.

Αλλαξαν το euronews στην θέση 113 και δεν το κατεβάζω πλέον πφφφφφ

Εγώ έχω παρεμβολή στην 11137 εξαρχής, μετά από λίγο καιρό συνηθίζεις χωρίς τα κανάλια της συχνότητας. Πάντως με μετακίνηση του πιάτου σε άλλο σημείο της ταράτσας, είναι πιθανό να λυθεί το θέμα της παρεμβολής, εγώ δεν μπήκα όμως στη διαδικασία για λίγα δορυφορικά παραπάνω... Βέβαια το euronews είναι σημαντικότερο κανάλι.

Καλά και αυτοί το Greek σε αυτή την συχνότητα βρήκαν να το βάλουν από ολόκληρο δορυφόρο. Έλεος

Αυτο το μαθαίνεις εύκολα αγοράζοντας ένα Επώνυμο Lnb απο 6 έως 15 ευρώ ανάλογα την μάρκα το αλλάζεις και βλέπεις τα αποτελέσματα.