Απορίες για NOVA

Ας το δούμε και από άλλη πλευρά.
Σ' αυτή την περίπτωση, υπάρχουν 2 σενάρια: είτε η τιμή χονδρικής είναι ακριβή και δεν τον συμφέρει να αγοράσει είτε ο προμηθευτής πάροχος δεν έχει ελεύθερες πόρτες να δώσει.
Με ποια λογική θα είναι υποχρεωμένος να σου δώσει vdsl;
Όπως είπα δεν ξέρω τι προβλέπει ο κανονισμός. Θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρχει πλαφόν ή κάποια στάνταρ τιμή στην ενοικίαση. (Που φαντάζομαι ότι υπάρχει κάτι τέτοιο αλλιώς ο κάθε πάροχος θα είχε εξωπραγματικές τιμές για να αναλαμβάβει τις περιοχές του μόνο αυτός.) Θα μπορούσαν να υπάρχουν και πόρτες. Θα μπορούσε να υπάρχει και ένα πλαίσιο όπου οι ανάγκες του καταναλωτή θα καλύπτοταν καλύτερα.

Όμως όταν ανανεωσες, έστω τηλεφωνικά, είχες αποδεχθεί σύνδεση adsl και βάση της συμφωνίας αυτό είναι υποχρεωμένη να σου δίνει. Αν περάσει η περίοδος δέσμευσης μπορείς να διακοψεις. Μέχρι τότε θσ έχεις πρόστιμο γιατί η Νοβα θα δηλώνει ότι σου παρέχει τον συμφωνημενη υπηρεσία άρα εσύ υπαναχωρεις.

Το σενάριο που έχω στο "μυαλό" μου είναι τι θα μπορούσα να κάνω αν ζητήσω vdsl από τη Nova και αυτή δε μου το προσφέρει ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα από τη Wind. Αν η Νova δηλαδή είναι υποχρεωμένη να μου δώσει vdsl και αν δεν το κάνει αν μπορω να το εκμεταλευτώ αυτό για σπάσιμο του συμβολαίου.
Τέλοσπάντων, μη σας κουράζω με σενάρια, θα το δούμε όταν θα έρθει η ώρα.

Οχι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εκτός αν πληρώσεις την ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου. Όταν λήξει το συμβόλαιό σου βλέπεις τι προσφορές υπάρχουν και αποφασίζεις αναλόγως..

Εντάξει, δε με χαλάει τόσο να μείνω στη Nova. Δεν έχω προβλήματα και τουλάχιστον οι ταινίες είναι μάλλον καλύτερες από της Cosmote.
Απλά ξεκινώντας (όταν... με το καλό) με το vdsl, θα ήθελα να κάνω απευθείας ένα νέο συμβόλαιο στη Cosmote που προτιμώ να είμαι κυρίως για το Ίντερνετ που με ενδιαφέρει πιο πολύ, αλλά και για σταθερότητα της εταιρίας.
Έχω ακόμα 10 μήνες στη Nova, οπότε θα κοιτάξω αν συμφέρει να κάνω ένα 12μηνο συμβόλαιο ή ακόμα και 24μηνο αν το πέναλτυ δεν διαφέρει πολύ.

Εδώ δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια της...
Θα βγάλει iptv?

Sent from my A0001 using Tapatalk
Είναι μεγάλο μείον. Εγώ πχ δεν θέλω να βάλω πιάτο θα έβαζα αν είχε iptv

send from my nexus 5 using Tapatalk

Αυτό ρωτάω, αν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει χονδρική και να διαθέσει υπηρεσίες σε όποιον πελάτη του το ζητήσει. Προφανώς δεν είναι.

Οχι δεν είναι υποχρεωμένος.

Είναι μεγάλο μείον. Εγώ πχ δεν θέλω να βάλω πιάτο θα έβαζα αν είχε iptv

Για να βγάλει iptv θα πρέπει να μπορεί να την στηρίξει και με τεχνολογίες internet. Αυτή τη στιγμή η Nova είναι στον πάτο σε ότι αφορά το VDSL. Πρώτα θα πρέπει να επενδύσει στον τομέα fiber/vdsl και μετά σε iptv.

Για να βγάλει iptv θα πρέπει να μπορεί να την στηρίξει και με τεχνολογίες internet. Αυτή τη στιγμή η Nova είναι στον πάτο σε ότι αφορά το VDSL. Πρώτα θα πρέπει να επενδύσει στον τομέα fiber/vdsl και μετά σε iptv.
Ναι γιατί ο ote δίνει σπουδαία εικόνα στο cosmote Go; μια χαρά μπορεί και με το 24 σε 720p. Μιλάω να βγάλει σαν το cosmote go που έβγαλε πρόσφατα η cosmote

Ναι γιατί ο ote δίνει σπουδαία εικόνα στο cosmote Go; μια χαρά μπορεί και με το 24 σε 720p. Μιλάω να βγάλει σαν το cosmote go που έβγαλε πρόσφατα η cosmote

Δεν είναι (μόνο) θέμα ανάλυσης αλλά και bitrate. Και όχι, με το έως 24 το HD είναι ρίσκο όταν ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα έχεις ταχύτητες από AK που με το ζόρι φτάνουν τα 6-7 Mbps και την ποιότητα να είναι αμφίβολη με αρκετά disconnects. Στην iptv μια χαρά είναι η εικόνα στην cosmote. Δεν μιλάω για το go, εφαρμογές τύπου go που βλέπεις σε mobile συσκευές και laptop σε μικρές ίντσες. Το σίγουρο είναι πως για αξιοπρεπή εικόνα σε iptv και μαξιλαράκι όταν γίνεται χρήση internet ταυτόχρονα με την θέαση, θέλεις vdsl.

Δεν είναι (μόνο) θέμα ανάλυσης αλλά και bitrate. Και όχι, με το έως 24 το HD είναι ρίσκο όταν ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα έχεις ταχύτητες από AK που με το ζόρι φτάνουν τα 6-7 Mbps και την ποιότητα να είναι αμφίβολη με αρκετά disconnects. Στην iptv μια χαρά είναι η εικόνα στην cosmote. Δεν μιλάω για το go, εφαρμογές τύπου go που βλέπεις σε mobile συσκευές και laptop σε μικρές ίντσες. Το σίγουρο είναι πως για αξιοπρεπή εικόνα σε iptv και μαξιλαράκι όταν γίνεται χρήση internet ταυτόχρονα με την θέαση, θέλεις vdsl.

Εγώ μιλάω για αυτόνομο nova tv go αν θα βγάλει

Sent from my iPad using Tapatalk

Παιδιά δεν έχετε καταλάβει τι ρωτάει ακριβώς ο φίλος speedman.
Ρωτάει αν θα βγει ποτέ αυτόνομη υπηρεσία Nova GO, όπως έχει βγάλει η Cosmote αυτόνομα πακέτα Cosmote GO.
Aυτή την στιγμή υπάρχει πακέτο Cosmote sports go στα 16,5 . Είναι αυτόνομο και δεν χρειάζεται να έχεις δορυφορικό ή iptv Cosmote TV.
Και δεν είναι μόνο για κινητά και tablet, η Cosmote έχει πει ότι θα βγάλει apps για να δουλεύει σε smart TVs και σκοπεύει να βγάλει μέχρι και δικό της android box όπως η wind.
Θα ήταν σουπερ για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν οι ταινίες, οι σειρές, τα ντοκιμαντερ και τον ενδιαφέρουν μόνο τα αθλητικά.
Με δεδομένο ότι η Nova κοστολογεί χοντρική τα Νovasports στα 15 , τόσο τα δίνει σε Wind και Vodafone,
θα μπορούσε κάποιος να έχει όλα τα αθλητικά με 31 ..... (Cosmote sports go στα 16,5 + Novasports go στα 15 )

Γενικά βρίσκω λίγο πεταμένα λεφτά μια εταιρία ΚΑΙ να πληρώνει για να νοικιάζει δορυφόρο ΚΑΙ να δίνει το πρόγραμμα της μέσω ιντερνετ (εννοώ με υψηλό bitrate, και πολύ καλή ποιότητα εικόνας/ήχου - οχί το απλό streaming σε ένα tablet). Αν δεν σου περισσεύουν λεφτά καλύτερα να συγκεντρωθείς στο ένα από τα δύο. Φαντάζομαι ο ΟΤΕ έχει και τα δυο για αρχή και στο τέλος θα πετάξει το δορυφορικό. Απελευθερώνεις έτσι χρήματα για να τα δώσεις για καλύτερο περιεχόμενο.

Παιδιά δεν έχετε καταλάβει τι ρωτάει ακριβώς ο φίλος speedman.
Ρωτάει αν θα βγει ποτέ αυτόνομη υπηρεσία Nova GO, όπως έχει βγάλει η Cosmote αυτόνομα πακέτα Cosmote GO.
Aυτή την στιγμή υπάρχει πακέτο Cosmote sports go στα 16,5 . Είναι αυτόνομο και δεν χρειάζεται να έχεις δορυφορικό ή iptv Cosmote TV.
Και δεν είναι μόνο για κινητά και tablet, η Cosmote έχει πει ότι θα βγάλει apps για να δουλεύει σε smart TVs και σκοπεύει να βγάλει μέχρι και δικό της android box όπως η wind.
Θα ήταν σουπερ για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν οι ταινίες, οι σειρές, τα ντοκιμαντερ και τον ενδιαφέρουν μόνο τα αθλητικά.
Με δεδομένο ότι η Nova κοστολογεί χοντρική τα Νovasports στα 15 , τόσο τα δίνει σε Wind και Vodafone,
θα μπορούσε κάποιος να έχει όλα τα αθλητικά με 31 ..... (Cosmote sports go στα 16,5 + Novasports go στα 15 )
Αυτό ενοω

Μα από το IPTV ξεκίνησε ο ΟΤΕ και μετά μπήκε και στο δορυφορικό, για μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη. Αν έχω καταλάβει δε σωστά, χρεώνει το IPTV ακριβότερα (με καλύτερη ποιότητα όμως), και χρειάζεται και VDSL. Το πως φαντάζεσαι να κόβει το δορυφορικό, με ξεπερνάει.

Με το δορυφορικό βέβαια έχει παραπάνω ετήσια έξοδα (ενοικίαση transpoders) χωρίς να δημιουργεί υποδομές, ενώ με το IPTV χρεώνεσαι εσύ το μέσο μεταφοράς της πληροφορίας, οπότε του επιτρέπει να επενδύει σε υποδομές.

Last edited:
Μα από το IPTV ξεκίνησε ο ΟΤΕ και μετά μπήκε και στο δορυφορικό, για μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη. Αν έχω καταλάβει δε σωστά, χρεώνει το IPTV ακριβότερα (με καλύτερη ποιότητα όμως), και χρειάζεται και VDSL. Το πως φαντάζεσαι να κόβει το δορυφορικό, με ξεπερνάει.

Με το δορυφορικό βέβαια έχει παραπάνω ετήσια έξοδα (ενοικίαση transpoders) χωρίς να δημιουργεί υποδομές, ενώ με το IPTV χρεώνεσαι εσύ το μέσο μεταφοράς της πληροφορίας, οπότε του επιτρέπει να επενδύει σε υποδομές.

Πέρα από τη δορυφορική και την iptv υπάρχει και η internet tv. Το Nova go είναι η internet tv υπηρεσία της Nova.
Άλλες υπηρεσίες internet tv πέρα από το cosmote tv go που έχουμε και στη χώρα μας είναι το Netflix και το Amazon Prime.
H Nova δίνει ήδη internet tv, μάλιστα ήταν η πρώτη που έδωσε. Αλλά σε δένει και πρέπει υποχρεωτικά να βάλεις και δορυφορική.
Το ερώτημα είναι αν θα ξεκλειδώσει την υπηρεσία που ήδη δίνει και σε αυτόνομη υπηρεσία όπως έκανε η Cosmote.

ε προφανώς δεν εννοώ τώρα αλλά αρκετά στο μέλλον όταν τα κόστη είναι τέτοια που θα είναι ασύμφορορο να κρατάς και τα δυο.

Πέρα από τη δορυφορική και την iptv υπάρχει και η internet tv. Το Nova go είναι η internet tv υπηρεσία της Nova.
Άλλες υπηρεσίες internet tv πέρα από το cosmote tv go που έχουμε και στη χώρα μας είναι το Netflix και το Amazon Prime.
H Nova δίνει ήδη internet tv, μάλιστα ήταν η πρώτη που έδωσε. Αλλά σε δένει και πρέπει υποχρεωτικά να βάλεις και δορυφορική.
Το ερώτημα είναι αν θα ξεκλειδώσει την υπηρεσία που ήδη δίνει και σε αυτόνομη υπηρεσία όπως έκανε η Cosmote.
Μακάρι να το κάνει

Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται με τα κύπελλα Αγγλίας,Γερμανίας,Ιταλίας και Ισπανίας?