Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

theioulis

New member
11 November 2012
42
Γεια σε όλους!

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποσβεστικα για βάσεις ηχείων. Θέλω να τα χρησιμοποιήσω για τις μανισιες ξύλινες βάσεις των omega max hemp. Ο κατασκευαστής τους προτείνει θραύσματα γυαλιού για αυτοκίνητα (πχ απο carglass). Πήγα λοιπόν σε κατάστημα τέτοιο και μου είπαν ότι το γυαλί θα χρειαστεί καθάρισμα, γιατί η σκούπα ρουφαει πολλή σκόνη και αλλα σκουπιδακια και θέλω να το αποφύγω προς το παρόν. Γι' αυτο και απευθύνομαι σε σας για προτάσεις κατάλληλων υλικών όσο το δυνατόν οικονομικές...

Σας ευχαριστώ πολυ!

Σκάγια απο μολύβι, εξαιρετικά. Εναλλακτικά: στεγνή αμμο ή χαλίκι

Συμφωνω με τον Παναγιωτη για σκαγια/αμμο, η συνδιασμο και των δυο.Κατω τα σκαγια και πιο πανω η αμμος.

Απάντηση: Re: Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

Σκάγια απο μολύβι, εξαιρετικά. Εναλλακτικά: στεγνή αμμο ή χαλίκι
Μία φορά πληρώνεις και τελείωσες,συν του ότι το βάρος είναι τριπλάσιο σε σχέση με την άμμο.

Αν οπωσδηποτε θελεις θραυσματα γυαλιου μπορεις να τα παρεις και να τα ξεπλεινεις με νερο και επειτα να τα σουρωσεις. Θα εχεις φρεσκα και καθαρα γυαλια!!! Καλες ακροασεις!

Τι υλικο ειναι αυτο; Καποιο μεταλο ή καποιο πετρωδες υλικο ισως;

Χωρίς να μπορώ να βρώ κάτι για το τί ακριβώς υλικό είναι, απο την αίσθηση που μου άφησε στο χέρι όταν το έπιανα για να γεμίσω τις κεντρικές κολώνες των βάσεων, θα τολμήσω να πώ ότι είναι κάποιο είδους μετάλλου στον πυρήνα.

Στην περιγραφή του προιόντος αυτού, στο επίσημο site λέει πως έχει επίστρωση ψευδαργύρου ώστε να αποφεύγεται η οξείδωση, οπότε να μία ακόμη ένδειξη ότι πρόκειται για κάποιο μέταλλο.

Όσο το έψαχνα έπεσα πάνω και σε αυτό που φαίνεται ενδιαφέρον:

http://store.atacama-audio.co.uk/p/atabite-premium-volcanic-black-silver

Είναι τεχνητή ηφαιστειωγενής άμμος.

Πάντως ένα είναι σίγουρο: Το Atabites SMD-Z που ανέφερα αρχικά κάνει σίγουρα αισθητή διαφορά και σε συνδιασμό με τις ακίδες και τα πιατάκια είναι ένας πολύ καλός συνδιασμός (άν και τσουχτερός σε τιμή!).

Last edited:
εγώ θα σου πρότεινα άσχετα με το τι θα βάλεις μέσα, να μη το παρακάνεις.

Βάλε μικρή ποσότητα στην αρχή, άκου, μετά πρόσθεσε κι άλλη κλπ

Αν τιγκάρεις τη βάση με σκάγια εκτός του ότι δε θα σηκώνεται, θα δημιουργήσεις μια εντελώς "νεκρή" βάση, κάτι το οποίο δεν είναι πάντα καλό...

εγώ θα σου πρότεινα άσχετα με το τι θα βάλεις μέσα, να μη το παρακάνεις.

Βάλε μικρή ποσότητα στην αρχή, άκου, μετά πρόσθεσε κι άλλη κλπ

Αν τιγκάρεις τη βάση με σκάγια εκτός του ότι δε θα σηκώνεται, θα δημιουργήσεις μια εντελώς "νεκρή" βάση, κάτι το οποίο δεν είναι πάντα καλό...

+1
Εγώ τα έβαλα και τα έβγαλα στο ρακ.Απλώς το γέμισα ρικοφον μετά για να μην είναι άδειες.

Απάντηση: Re: Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

Χωρίς να μπορώ να βρώ κάτι για το τί ακριβώς υλικό είναι, απο την αίσθηση που μου άφησε στο χέρι όταν το έπιανα για να γεμίσω τις κεντρικές κολώνες των βάσεων, θα τολμήσω να πώ ότι είναι κάποιο είδους μετάλλου στον πυρήνα.

Στην περιγραφή του προιόντος αυτού, στο επίσημο site λέει πως έχει επίστρωση ψευδαργύρου ώστε να αποφεύγεται η οξείδωση, οπότε να μία ακόμη ένδειξη ότι πρόκειται για κάποιο μέταλλο.

Όσο το έψαχνα έπεσα πάνω και σε αυτό που φαίνεται ενδιαφέρον:

http://store.atacama-audio.co.uk/p/atabite-premium-volcanic-black-silver

Είναι τεχνητή ηφαιστειωγενής άμμος.

Πάντως ένα είναι σίγουρο: Το Atabites SMD-Z που ανέφερα αρχικά κάνει σίγουρα αισθητή διαφορά και σε συνδιασμό με τις ακίδες και τα πιατάκια είναι ένας πολύ καλός συνδιασμός (άν και τσουχτερός σε τιμή!).
Ή τεχνητή θα είναι ή ηφαιστειογενής. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται!
Και αν είναι μέταλλο, τι πειράζει να οξειδωθεί;;;

Μια πρακτική και φθηνή λύση,είναι βίδες,παξιμάδια,ψιλοσιδερικά,μηχανικά εξαρτηματάκια,μπίλιες απο ρουλεμάν....

Οταν είδα ότι θα μου κόστιζε ο κούκος αηδόνι να γεμίσω τις βάσεις με σκάγια(είχα ήδη δώσει κανένα 100ρικο με πενιχρά αποτελέσματα) κι επειδή είχα δωρεάν πρόσβαση σε μεγάλο μηχανουργείο,πήρα πολλά κιλά και συμπλήρωσα...Τώρα δεν μεταφέρονται...Τόσο βαριές είναι...

Εσείς άν δεν έχετε τέτοια δυνατότηατ,απλά ζητήστε απο κάποια μηχανουργεία να σας δώσουν τέτοια άχρηστα σιδερικά με το κιλό...Τσάμπα σχεδόν θα είναι...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αποσβεστικο υλικό για βάσεις ηχείων

Ή τεχνητή θα είναι ή ηφαιστειογενής. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται!
Και αν είναι μέταλλο, τι πειράζει να οξειδωθεί;;;

Όταν στο επίσημο site του κατασκευαστή γράφει "This artificial volcanic sand..." πώς ερμηνεύεται;

...... αν είναι μέταλλο, τι πειράζει να οξειδωθεί;;;
Θα οξειδωθει και η βαση εσωτερικα αν ειναι μεταλλικη ?

Last edited:

Όταν στο επίσημο site του κατασκευαστή γράφει "This artificial volcanic sand..." πώς ερμηνεύεται;

Μηπως ερμηνευεται "τεχνικως επεξεργασμενη ηφαιστιογενης αμμος;"