Απόσταση θέασης

vandamme18aj

New member
10 April 2018
32
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλημέρα!Είμαι έτοιμος να αγοράσω καινούρια τηλεόραση.Βρίσκομαι ανάμεσα στις sony 55xe8505 και samsung 55mu8002 αμφότερες στις 55 ίντσες.Βέβαια μπορώ να υπερβώ λίγο το μπάντζετ των 1000 και να πάρω την σαφώς καλύτερη 55xe9005(τρέλαααα) αλλά σκέφτομαι μήπως να δώσω τα παραπάνω χρήματα για περισσότερες ίντσες δεδομένου ότι η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 2,8 μέτρα.Τι μου προτείνετε ; Η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ταινίες στην καλύτερη ποιότητα,netflix,σύνδεση με υπολογιστή.Δεν με ενδιαφέρουν ελληνική τηλεόραση ούτε αθλητικά .

Re: ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ

Για αυτή τη χρήση και απόσταση θέασης, το ελάχιστο που θα εξέταζα, θα ήταν 65άρα με VA. Τη λύση του προβολέα την έχεις αποκλείσει;

Απάντηση: Re: ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ

Ναι ο προβολέας είναι κάτι που έχω σκεφτεί αρκετές φορές αλλά το έχω σαν δεύτερο πλάνο μιας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθόλου τηλεόραση στο σπίτι.Επίσης πρέπει να εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα μέλη ,τα οποία δεν έχουν καμία απαίτηση εκτός από το να υπάρχει κάτι για να παίζει απλά.

Γνωστές μου είναι και οι δύο αυτές τηλεοράσεις ειδικά η mu7000 αλλά αυτό που με κάνει και έχω ενδιασμούς είναι η βαθμολογία της στο rtings.com και ειδικά στην προβολή ταινιών.Της δίνει μέτρια βαθμολογία γι´αυτό και τείνω πως 55 ίντσες αλλά με ανώτερη ποιότητα εικόνας.Ποια θα ήταν η ιδανική απόσταση για αξιοποιήσω μια 55 .Από διάφορα που έχω διαβάσει για να βρω την ιδανική απόσταση τα περισσότερα καταλήγουν πως ένας τρόπος υπολογισμού είναι διαγώνιος(cm)*1.5 με 2 .

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ

Γνωστές μου είναι και οι δύο αυτές τηλεοράσεις ειδικά η mu7000 αλλά αυτό που με κάνει και έχω ενδιασμούς είναι η βαθμολογία της στο rtings.com και ειδικά στην προβολή ταινιών.Της δίνει μέτρια βαθμολογία γι´αυτό και τείνω πως 55 ίντσες αλλά με ανώτερη ποιότητα εικόνας.Ποια θα ήταν η ιδανική απόσταση για αξιοποιήσω μια 55 .Από διάφορα που έχω διαβάσει για να βρω την ιδανική απόσταση τα περισσότερα καταλήγουν πως ένας τρόπος υπολογισμού είναι διαγώνιος(cm)*1.5 με 2 .

H MU7000 που είδες στο rtings, αντιστοιχεί στην MU6400. Για την ευρωπαϊκή MU7000 δες το review της MU8000 στο rtings...

Όσον αφορά την απαιτούμενη απόσταση θέασης για κινηματογραφική αίσθηση, μπορείς να ακολουθήσεις τις συστάσεις του THX (διαγώνιος x 1,2 - 40 μοίρες άνοιγμα πεδίου) ή της SMPTE (διαγώνιος x 1,6 - 30 μοίρες άνοιγμα πεδίου)...

Προσωπικά, στο δικό μου setup με τον προβολέα κατέληξα στο διαγώνιος x 1,1... :p

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ

Όντως έτσι την είχα πατήσει πάλι με τις αμερικάνικες ονομασίες .Φυσικά και τώρα η mu7000 δείχνει αρκετά πιο αξιόλογη αλλά συνεχίζω να είμαι κολλημένος με τη sony που μου έπεσε το σαγόνι όταν την είδα,δεν θέλω όμως αυτή την ποιότητα να μην την χαίρομαι στο μέγιστο λόγω απόστασης γι´αυτό επιμένω να μάθω την κατάλληλη απόσταση.Μήπως η 65 θα είναι κουραστική για τα μάτια μετά από κάποια ώρα ;Όλα αυτά τα σκέφτομαι γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό έβλεπα από μια 40 ιντσών στα 4 και βάλε μέτρα γιατί δεν είχα ακούσει τότε κάποιους που μου έλεγαν να πάρω μεγαλύτερη .

Από τα 2,8 μέτρα, όχι, σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κουραστική μια 65άρα...

Βάσει SMPTE, ιδανική απόσταση θέασης για 55": 2,24 m και για 65": 2,64 m.

Βάσει THX, ιδανική απόσταση θέασης για 55": 1,68 m και για 65": 1,98 m.

Είσαι πιο μακριά από όλες τις περιπτώσεις...

Λιγότερο από 2 μέτρα για 65 ίντσες μου φαίνεται εξωφρενικό αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται ξεκάθαρα ότι 65 ίντσες είναι καλύτερη επιλογή .Ευχαριστώ για τη βοήθεια .Θα επανέλθω με εντυπώσεις

Από τα 2,8 μέτρα, όχι, σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κουραστική μια 65άρα...

Εσύ, άσε τις διαγωνίους και τα SMPTETHX...

Τάδε έφη Κύριος:

χ 3.1 το ύψος της οθόνης (άντε να το κάνουμε 2.8 όσοι δεν είμαστε αετομάτηδες)!!

Και άλλαξε επιτέλους αυτό το βλαμμένο άβαταρ!!:flipout::flipout:

65 στα 2.80 την εχω και μετα απο 4.5 χρονια κοιταω για 75 :idea:

Re: Απάντηση: Re: ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ

Εσύ, άσε τις διαγωνίους και τα SMPTETHX...

Τάδε έφη Κύριος:

χ 3.1 το ύψος της οθόνης (άντε να το κάνουμε 2.8 όσοι δεν είμαστε αετομάτηδες)!!

Και άλλαξε επιτέλους αυτό το βλαμμένο άβαταρ!!:flipout::flipout:

Δε μιλάμε για απόσταση θέασης βάσει διακριτικής ικανότητας εδώ... :p

Εγώ είμαι εκεί ακριβώς!!! Δεν είναι καθόλου κουραστικό καιι δεν θα έλεγα όχι σε 75άρα!! -bye-

Εγω ειμαι στα 2.7 απο την 55αρα (2K).

Ναι ξερω .... δεν θα επρεπε καν να γραφω στο νημα.

Φευγω, φευγω ... -bye-

Και 'γω στα 3,5...δεν ήξερα να κολλήσω το σαλόνι στην τηλεόραση για να βλέπω το μάστερ σεφ!!!:flipout:

Τώρα να δω με τα 4Κ τι θα κάνουν οι κάτοχοι. Θα πάνε το σαλόνι 1,5 μέτρο από την 65άρα? Πριν απαντήσουν, να μας πουν πόσοι είναι παντρεμένοι για να ξέρουμε πόσους Πινόκιο έχουμε εδώ μέσα!!:D