Αποσταση θεασης

BEO1

New member
22 December 2010
66
Ανοιγω ενα χιλιοειπωμενο θεμα αλλα παντα επικαιρο
Υπαρχουν βεβαια διαφορα test για ποια πρεπει να ειναι η σωστη αποσταση θεασης κυριως για hd
Aλλα οι περισοτεροι παρακολουθουν κυριως τηλεοπτικα καναλια (πλεον ψηφιακα ) και λιγοτερο hd περιεχομενο (κυριως οι μεγαλυτεροι)
Ακτινοβολια πλεον δεν υπαρχει στις νεες τηλεορασεις αλλα υπαρχουν
και τα ματια μας
Ποσο λοιπον σωστο θεωρειται να προτεινεται πχ 40' για 1,5-2 μετρα
η αν εχεις εναν μικρο που παιζει ps3 στο 1 μετρο η και λιγοτερο ?
Ξερω οτι τα γουστα ειναι υποκειμενικα αλλα καποιοι πιστευουν ακομα
οτι η 32 ' ειναι αρκετη για τα 2 μετρα (οχι εγω)

Περισσότερο κουράζονται τα μάτια μας προσπαθώντας να διακρίνουν λεπτομέρειες με δυσκολία, παρά όταν μπορούν να τις διακρίνουν άνετα.

Thread closed :-P

Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Σε κουραζει η μεγαλη τηλεοραση οταν ειναι τοσο μεγαλη που το οπτικο σου πεδιο δεν φτανει για να καλυψει ολοκληρη την πληροφορια (οθονη) και χρειαζεται να αλλαζεις βλεμμα ή σε τραγικες περιπτωσεις να αλλαζεις θεση του κεφαλιου...

Δεν μπορει, θα εχετε κατσει πρωτη θεση σε κινηματογραφο...

Για τα 2 μετρα μια 40" ειναι ενταξει.
Αλλά οποιος λεει οτι για 2 μετρα μια 32" ειναι μικρη μαλλον εχει προβλημα με τα μεγεθη.
Φυσικα και ειναι ενταξει μια 32" για τα δυο μετρα. ΔΕΝ φτιαχτηκε για το 1 μετρο...
Φυσικα και δεν προτεινεται μια 40" για το 1 μετρο...

Για τα δυο μετρα λοιπον και η 32" και η 40" ειναι ενταξει. Μονο που ειναι πιο σωστη επιλογη η 32" για το θεμα ξεκουραστης παρακολουθησης, και η 40" απλα ειναι καλη επιλογη για να εχεις την αισθηση του κινηματογραφου (μεγαλης οθονης).
Οποτε μπορεις να πας στο ενδιαμεσο των διαθεσιμων τηλεορασεων, στις 37". Μονο που συνηθως οι 37" δεν ειναι καλες (λογω πανελ).

Last edited:
Διαβασε εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574 το σχετικο νημα ,εγω παντως στα 3,4 μετρα την 46 την βλεπω μικρη :)
Ενας "γενικος κανονας ειναι το να ειναι η αποσταση μιαμιση φορα η διαγωνιος του πανελ

Aκριβως, αλλα ο γενικος κανονας αναφερεται σε HD Υλικο.
διοτι με το SD, οσο καλο και να ειναι, αν καθεσαι κοντα βλεπεις ατελειες της τηλεορασης.
Απλως η τεχνολογια αλλαζει και οι τηλεορασεις τεινουν να μεγαλωνουν
σε διαμετρο.
Και φτασαμε να λεμε οτι ειναι μικρη η 46' για τα 3 μετρα (γουστα ειναι αυτα)

Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Σε κουραζει η μεγαλη τηλεοραση οταν ειναι τοσο μεγαλη που το οπτικο σου πεδιο δεν φτανει για να καλυψει ολοκληρη την πληροφορια (οθονη) και χρειαζεται να αλλαζεις βλεμμα ή σε τραγικες περιπτωσεις να αλλαζεις θεση του κεφαλιου...

Για τα δυο μετρα λοιπον και η 32" και η 40" ειναι ενταξει. Μονο που ειναι πιο σωστη επιλογη η 32" για το θεμα ξεκουραστης παρακολουθησης, και η 40" απλα ειναι καλη επιλογη για να εχεις την αισθηση του κινηματογραφου (μεγαλης οθονης).
Οποτε μπορεις να πας στο ενδιαμεσο των διαθεσιμων τηλεορασεων, στις 37". Μονο που συνηθως οι 37" δεν ειναι καλες (λογω πανελ).

Δηλαδή στα δύο μέτρα γυρνάει το κεφάλι και το βλέμμα όταν βλέπεις σε μια 40";;;;;

Don't think so.

Σήμερα μου είπε μία ότι έχει 40αρα στα 7 μέτρα!!!! κ πάλι είναι κουραστική....χα χα χα απο μέσα μου έλεγα ότι κουράζεσαι επειδή προσπαθείς να δεις....αλλά άντε να καταλάβουν...

Για τα 2 μετρα μια 40" ειναι ενταξει.
Αλλά οποιος λεει οτι για 2 μετρα μια 32" ειναι μικρη μαλλον εχει προβλημα με τα μεγεθη.
Φυσικα και ειναι ενταξει μια 32" για τα δυο μετρα. ΔΕΝ φτιαχτηκε για το 1 μετρο...
Φυσικα και δεν προτεινεται μια 40" για το 1 μετρο...

Αυτα που γραφεις προκυπτουν απο καπου? Η απλως ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας?

Οταν πχ. εχουμε στο PC μονιτορ 22-23" και καθομαστε στα 30 cm γυριζουμε το κεφαλι μας δεξια αριστερα?

Γιατι η γωνια που αντιστοιχει σε 32" στο 1 μετρο ειναι πολυ μικροτερη.

Last edited:
viewing.jpg

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Για 32".....

Recommended THX viewing distance -> 0.4 m
Maximum THX viewing distance -> 0.6 m

Επιστημονικα υπολογισμενα με σωστες γωνιες θεασης και οχι οτι του κατεβει καθενος στο κεφαλι.

Re: Απάντηση: Αποσταση θεασης

Σήμερα μου είπε μία ότι έχει 40αρα στα 7 μέτρα!!!! κ πάλι είναι κουραστική....χα χα χα απο μέσα μου έλεγα ότι κουράζεσαι επειδή προσπαθείς να δεις....αλλά άντε να καταλάβουν...

Παντως εχω δει σε 40" απο 3,8 μετρα.
Απελπιστικα μικρη

Παλιοτερα δεν υπηρχε ερωτημα τι μεγεθος τηλεοραση θα ειχε καποιος πολυ απλα γιατι με το ζορι μπορουσες να αγορασεις 32" CRT και μετα αντε το πολυ καμια 40-42".

Πλεον ομως ακομη και οι 60αρες ειναι αρκετα προσιτες.

Η 55" μου στα 5μ ειναι μικρη (ειδικα σε υλικο 2,35:1). Και επειδη για παραπανω (ζηλευω λιγο την 65VT20) χρειαζομαι μια περιουσια, ο προβολεας ειναι μονοδρομος.

Αυτα που γραφεις προκυπτουν απο καπου? Η απλως ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας?

Οταν πχ. εχουμε στο PC μονιτορ 22-23" και καθομαστε στα 30 cm γυριζουμε το κεφαλι μας δεξια αριστερα?

Γιατι η γωνια που αντιστοιχει σε 32" στο 1 μετρο ειναι πολυ μικροτερη.

Δηλαδη διαφωνεις οτι για 2 μετρα αποσταση μια 32" δεν ειναι σωστη επιλογη;
Και προσεξε, οτι ειπα οτι ακομα και η 40" ειναι μια σωστη επιλογη.

Που θελεις να καταληξεις;
Επι της ουσιας, εσυ για 2 μετρα τι προτεινεις;
Και οχι για καποιον που θελει να νιωθει σαν το σινεμα, για καποιον που θελει μια τηλεοραση.

Δηλαδη διαφωνεις οτι για 2 μετρα αποσταση μια 32" δεν ειναι σωστη επιλογη;
Και προσεξε, οτι ειπα οτι ακομα και η 40" ειναι μια σωστη επιλογη.

Που θελεις να καταληξεις;
Και οχι για καποιον που θελει να νιωθει σαν το σινεμα, για καποιον που θελει μια τηλεοραση.
Για αυτον οτι και να παρει θα την κανει την δουλεια του. Φιλος μου εχει 14'' στο σπιτι του και λεει οτι βλεπει μια χαρα.

Μεγαλη τηλεοραση παιρνεις για τις ταινιες και για να εχεις οσο γινεται καλυτερη κινηματογραφικη αισθηση (αφου δεν μπορεις, για τον χ. ψ. λογο να βαλεις προβολεα) αλλιως και με την 14'' του φιλου μου μια χαρα βλεπεις τις ειδησεις..

Εξαρταται. Αν θελει να βλεπει τηλεοπτικο σημα 40-42" , αν θελει να βλεπει 1080p μπορει ανετα να παει σε 50-52".

Μαλιστα στο site της Sony για 2.1 μετρα 52" συστηνουν για FullHD...

http://www.sony.co.uk/article/id/1212656565170

Tωρα αν καποιος βλεπει μια χαρα σε 14" δεν τον αδικω. Αν μιλαμε για τις σαβουρες που δειχνουν τα καναλια συνηθως τυπου Μενεγακη , Τατιανας κτλ. και τηλεοραση καθολου να μην ειχε ακομη καλυτερα.

Εγω τηλεοραση αγορασα για να βλεπω σειρες και ταινιες της προκοπης και οχι την "ζωη της αλλης".

Εγω τηλεοραση αγορασα για να βλεπω σειρες και ταινιες της προκοπης και οχι την "ζωη της αλλης".

αν εβλεπες τη ζωη της αλλης σε fullHD, μπορει να αλλαζες γνωμη.. :2thumb22sup:

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά μου φαίνεται ότι είναι θέμα γούστου το μέγεθος της τηλεόρασης. Εγώ έχω μια 29αρα Philips 9 χρόνια τώρα. Έχω 2 μήνες που μπήκα στο νέο μου σπίτι με απόσταση θέασης 3,7 μέτρα περίπου και πάλι μου φαίνεται μια χαρά.
Θέλω να την αλλάξω όμως γιατί ο τοίχος και το καινούργιο έπιπλο δείχνει άδειο τώρα (ζούσα σε δυάρι και τώρα με γυναίκα και παιδί σε 120 τμ) και δεύτερον είναι ώρα να δω τις ταινίες σε HD και 1080p

Όταν την πάρω (σκέπτομαι για 40αρα), μπορεί να μου φάνει μετά από 1 μήνα μικρή! Γι αυτό σας καταλαβαίνω όλους που λέτε ότι μια 50αρα ή 55αρα σας φαίνεται μικρή

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά μου φαίνεται ότι είναι θέμα γούστου το μέγεθος της τηλεόρασης. Εγώ έχω μια 29αρα Philips 9 χρόνια τώρα. Έχω 2 μήνες που μπήκα στο νέο μου σπίτι με απόσταση θέασης 3,7 μέτρα περίπου και πάλι μου φαίνεται μια χαρά.
Θέλω να την αλλάξω όμως γιατί ο τοίχος και το καινούργιο έπιπλο δείχνει άδειο τώρα (ζούσα σε δυάρι και τώρα με γυναίκα και παιδί σε 120 τμ) και δεύτερον είναι ώρα να δω τις ταινίες σε HD και 1080p

Όταν την πάρω (σκέπτομαι για 40αρα), μπορεί να μου φάνει μετά από 1 μήνα μικρή! Γι αυτό σας καταλαβαίνω όλους που λέτε ότι μια 50αρα ή 55αρα σας φαίνεται μικρή

Άκου λοιπόν τι έπαθα εγώ.

Βάζω την 29άρα στο σπίτι από τα 2.7 μέτρα. Τέλος πάντων αφού κάποια στιγμή έγιναν προσιτές οι τηλεοράσεις πήγα και πήρα κι εγώ μια 42.
ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ!
Είχα χώρο για 47" και σκέφτηκα λάθος! Είναι μικρή!!!!

Προχτές κάηκε η 17άρα CRT στο υπνοδωμάτιο. Η γυναίκα μου επέμενε για 26άρα. Της λέω, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωράει στον τοίχο που θα τη βάλουμε. Και εγένετο 32άρα. Δεν το μετανιώσαμε καθόλου σε πληροφορώ. Και αν είχε χώρο για μεγαλύτερη, μεγαλύτερη θα έμπαινε.

Τι να πω ρε παιδιά μου φαίνονται λίγο υπερβολικές αυτές οι διαστάσεις.
Πάντα με την επιφύλαξη τα γράφω αυτά γιατί μπορεί και εγώ να μετανιώσω που θα πάρω 40αρα και όχι 50αρα.

Ο ξαδερφος μου πηρε την C650 46' και εχει αποσταση θεασης τα 3.5 μετρα,οταν ειδαμε ταινια και οι δυο ειπαμε οτι οντος η ΤV ειναι μικρη για αυτη την αποσταση.Εγω εχω 3.9 μετρα θεαση και λεω να παω σε 55'.