more peers
AVClub Fanatic
Πλάκα κάνεις... δυό τρία ποστ πιο πάνω γράφει ο Γιάννη (JL) ότι θα προτιμούσε κάτι τέτοιο... και έχει και δίκιο! Οι περισσότεροι αυτό θέλουμε..."Πόσους γνωρίζετε με tv 50" να παρακολουθούν στα 1,5 μέτρα?γιατί το προτείνουμε (και εγώ μαζί!) στα παιδιά που μας ζητούν την γνώμη τους???"
καταρχήν διαφωνώ ότι πρότεινε κάποιος για 1,5μ απόσταση 50αρα.
Ποιός το έχει κάνει όμως δεν ξέρω... Εσύ ξέρεις κάποιον? Γιατί εσύ έχεις πάρει περίπου 10 ίντσες λιγότερες καθ' αντιστοιχία... των 1,75μ / 50"
"Αλλά αυτό απέχει πολύ, από το να λέμε σε ένα άνθρωπο ότι στα 2μέτρα δεν θα ευχαριστιέται τις ταινίες του ή δεν θα βλέπει αρκετές λεπτομέρειες με μια 32"... τεράστια απόσταση..."
Αν είναι μέσα στο budget του και με τα ίδια χρήματα παίρνει μια 40αρα, σε θέαση ταινιών, δεν νομίζεις ότι έχει μεγάλη διαφορά
Αν πάρει το ίδιο μοντέλο - περισσότερες ίντσες, είναι σίγουρο αυτό που λές...
Αν όμως πάρει καμιά ξεδιαλυμένη ή παστελωμένη ή που κάνει το μαύρο-μπλε ή ξεκολάει το αντιανακλαστικό φίλτρο
Φίλε μου Αχιλλέα έχεις ερμηνεύσει εντελώς λάθος τα γραφόμενά μου...
Πάμε ξανά για να μην αφήσω λάθος εντυπώσεις...
Όσο περισσότερες ίντσες τόσο το καλύτερο...
Υπάρχουν όμως και ορισμένα minimum μεγέθη τα οποία επιτρέπουν να ευχαριστηθείς μια ταινία χωρίς να αξιοποιήσεις την υψηλή ανάλυση απόλυτα... όπως και τα maximum μεγέθη είναι διαφορετικά ανάλογα τον θεατή...
Άλλος στα δύο μέτρα μπορεί να πάει μέχρι 55" άλλος μέχρι 46"... Αυτό κανείς μας δεν το ξέρει.
Σκέψου κάποιον ευαίσθητο στα κουνήματα της κάμερας (στυλ cloverfield) με μια 50" στα 2 μέτρα...,
ή κάποιον με όραση πολύ καλύτερη από 20/20 που μπορεί να αντιληφθεί την αλλαγή περιεχομένου σε επίπεδο pixel από μεγαλύτερη απόσταση, σε σχέση με έναν με όραση 18/20, που δεν του φτάνει ούτε το THX standard...
Ο πρώτος θα αξιοποιεί την τηλεόραση 50" στα 3 μέτρα και ο δεύτερος θα βλέπει κάτι σαν SD με μια 65" στα 2,75 μέτρα (τα παραδείγματα χοντρικά...)
ελπίζω να έγινα λίγο παραπάνω αντιληπτός...
:ernaehrung004: