Αποσταση θεασης

"Πόσους γνωρίζετε με tv 50" να παρακολουθούν στα 1,5 μέτρα?γιατί το προτείνουμε (και εγώ μαζί!) στα παιδιά που μας ζητούν την γνώμη τους???"

καταρχήν διαφωνώ ότι πρότεινε κάποιος για 1,5μ απόσταση 50αρα.
Πλάκα κάνεις... δυό τρία ποστ πιο πάνω γράφει ο Γιάννη (JL) ότι θα προτιμούσε κάτι τέτοιο... και έχει και δίκιο! Οι περισσότεροι αυτό θέλουμε...
Ποιός το έχει κάνει όμως δεν ξέρω... Εσύ ξέρεις κάποιον? Γιατί εσύ έχεις πάρει περίπου 10 ίντσες λιγότερες καθ' αντιστοιχία... των 1,75μ / 50"

"Αλλά αυτό απέχει πολύ, από το να λέμε σε ένα άνθρωπο ότι στα 2μέτρα δεν θα ευχαριστιέται τις ταινίες του ή δεν θα βλέπει αρκετές λεπτομέρειες με μια 32"... τεράστια απόσταση..."

Αν είναι μέσα στο budget του και με τα ίδια χρήματα παίρνει μια 40αρα, σε θέαση ταινιών, δεν νομίζεις ότι έχει μεγάλη διαφορά

Αν πάρει το ίδιο μοντέλο - περισσότερες ίντσες, είναι σίγουρο αυτό που λές...
Αν όμως πάρει καμιά ξεδιαλυμένη ή παστελωμένη ή που κάνει το μαύρο-μπλε ή ξεκολάει το αντιανακλαστικό φίλτρο (:worshippy:) από την οθόνη ή κρακάρει το πλαίσιό της ή... ή... ή.........., μπάαα... δε νομίζω! Εγώ θα πρότεινα την καλύτερη 32" ιντσών....

Φίλε μου Αχιλλέα έχεις ερμηνεύσει εντελώς λάθος τα γραφόμενά μου...
Πάμε ξανά για να μην αφήσω λάθος εντυπώσεις...

Όσο περισσότερες ίντσες τόσο το καλύτερο...

Υπάρχουν όμως και ορισμένα minimum μεγέθη τα οποία επιτρέπουν να ευχαριστηθείς μια ταινία χωρίς να αξιοποιήσεις την υψηλή ανάλυση απόλυτα... όπως και τα maximum μεγέθη είναι διαφορετικά ανάλογα τον θεατή...
Άλλος στα δύο μέτρα μπορεί να πάει μέχρι 55" άλλος μέχρι 46"... Αυτό κανείς μας δεν το ξέρει.

Σκέψου κάποιον ευαίσθητο στα κουνήματα της κάμερας (στυλ cloverfield) με μια 50" στα 2 μέτρα...,
ή κάποιον με όραση πολύ καλύτερη από 20/20 που μπορεί να αντιληφθεί την αλλαγή περιεχομένου σε επίπεδο pixel από μεγαλύτερη απόσταση, σε σχέση με έναν με όραση 18/20, που δεν του φτάνει ούτε το THX standard...
Ο πρώτος θα αξιοποιεί την τηλεόραση 50" στα 3 μέτρα και ο δεύτερος θα βλέπει κάτι σαν SD με μια 65" στα 2,75 μέτρα (τα παραδείγματα χοντρικά...)

ελπίζω να έγινα λίγο παραπάνω αντιληπτός...

:ernaehrung004:

Το ΥΓ του Γιάννη ούτε εγώ το κατάλαβα (μόνο τα συμπεράσματα διαβάζω...:flipout::flipout:) αλλά για να το λέει ο Γιάννης θα το έχει τσεκάρει!
Του έχω εμπιστοσύνη!

Βασικά δεν βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι πέραν της minimum διάστασης στη πρόταση που κάνουμε στον φίλο BEO1...

(ps. Yπάρχουν και φτηνοί προβολείς κύριοι...)

Δεν θέλουν να πάρουν όλοι προβολέα για να βλέπουν τις ταινίες τους. Δεκάδες οι λόγοι. Προτιμούν την τηλεόραση για να βλέπουν τις ταινίες τους. Μεγάλο ποσοστό ταινιών γυρίζεται σε 2,35 κάδρο, όπερ σημαίνει:

Οι 42 ίντσες γίνονται 40, οι 50 γίνονται 47 και οι 32 γίνονται 30. Δεν μπορώ να το εξηγήσω τεκμηριωμένα, αλλά, θα φέρω ένα παράδειγμα από το δικό μου σετ απ. Ενώ οι 126 ίντσες από τα 6 μέτρα που κάθομαι δεν με χαλάνε ιδιαιτέρως, οι 119 που παίρνω σε 2,35 κάδρο, με χαλάνε πολύ. Το κάδρο μου φαίνεται πολύ μικρό και δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τις μόλις 7 ίντσες που χάνω. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό, ίσως λόγω της οπτικής και της τοποθέτησης των ματιών τα οποία έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα στον οριζόντιο άξονα...

Γιάννη έτσι είναι απλά με την αναφορά μου στους προβολείς ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχει το χρήμα για αγορά τηλεόρασης στις προτεινόμενες ίντσες...

Επίσης να σε ρωτήσω αν είσαι ευχαριστημένος από τις 126" ίντσες στα 6 μέτρα?
Πιθανόν να ήθελες παραπάνω... αλλά είσαι ευχαριστημένος έστω και με αυτές?

Γιάννη έτσι είναι απλά με την αναφορά μου στους προβολείς ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχει το χρήμα για αγορά τηλεόρασης στις προτεινόμενες ίντσες...

Επίσης να σε ρωτήσω αν είσαι ευχαριστημένος από τις 126" ίντσες στα 6 μέτρα?
Πιθανόν να ήθελες παραπάνω... αλλά είσαι ευχαριστημένος έστω και με αυτές?

Σε θέαση 16:9 δεν ζητάω παραπάνω είμαι πολύ ευχαριστημένος και μπορώ να ζήσω άνετα με το κάδρο. Δεν θα με χάλαγαν, βέβαια, οι πολυθρόνες να ήταν και κανά μέτρο πιο κοντά, αλλά, δεν το θεωρώ πρόβλημα. Στο 2,35 όμως δεν την παλεύω, γι' αυτό προσανατολίζομαι για άλλα κόλπα στο προσεχές μέλλον και εφόσον τα οικονομικά το επιτρέψουν...:rolleyes::rolleyes:

Eγώ τα ξέρω Γιάννη, αλλά για να παίρνουν μια γνώμη και τα άλλα παιδιά που πιθανώς δεν έχουν ασχοληθεί με προβολείς...

Η προτεινόμενη βέβαια απόσταση για την περίπτωσή σου και περιεχόμενο 1080p είναι περίπου 5 μέτρα... είσαι και ένα μέτρο μακρύτερα...
Ας το σκεφτούν πολλά παιδιά που βλέπουν από τα 3-4 μέτρα σε 50άρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποσταση θεασης

Mάλιστα...

Δηλαδή, βλέπεις το ίδιο μέγεθος εικόνας, όπως εγώ, όταν είμαι στα 1,8 μέτρα από την 42άρα... :aetsch:

Ναι, και το ίδιο ακριβώς όπως βλέπω στο 23άρι μόνιτορ από τους 30-40 πόντους......και επίσης το ίδιο τις 7 ίντσες της οθόνης του HTPC από τους 5 πόντους......

Θες να πάμε και στα θυροτηλέφωνα??:aetsch::aetsch::aetsch:

Μια και προετοιμάζεις αναβάθμιση, δες μήπως μπορείς να αυξήσεις τις ίντσες σου ή να μειώσεις την απόσταση, γιατί τώρα είναι σαν να βλέπεις σε τηλεόραση... :flipout: :p :flipout:

Απάντηση: Re: Αποσταση θεασης

Μια και προετοιμάζεις αναβάθμιση, δες μήπως μπορείς να αυξήσεις τις ίντσες σου ή να μειώσεις την απόσταση, γιατί τώρα είναι σαν να βλέπεις σε τηλεόραση... :flipout: :p :flipout:

Άσε βρε τις ντρίπλες!!!

Οι ίντσες πάντα παίζουν ρόλο σε σχέση με την απόσταση.....είναι σαν να μου λες ότι αυτοί που προτιμούν τις πίσω θέσεις στο σινεμά (με μικρή σχετικά οθόνη) είναι σαν να βλέπουν την 32άρα του σπιτιού τους από τους 80 πόντους...η μεγάλη εικόνα, όμως, παραμένει πάντα μεγάλη εικόνα άσχετα αν η αναλογία του οπτικού πεδίου είναι πάνω-κάτω ίδια με αυτή της απόστασης της TV στο σαλόνι μας...

ΥΓ

Και 'γω τις μεσαίες θέσεις του σινεμά προτιμώ!!-bye-:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Αποσταση θεασης

Άσε βρε τις ντρίπλες!!!

Οι ίντσες πάντα παίζουν ρόλο σε σχέση με την απόσταση.....είναι σαν να μου λες ότι αυτοί που προτιμούν τις πίσω θέσεις στο σινεμά (με μικρή σχετικά οθόνη) είναι σαν να βλέπουν την 32άρα του σπιτιού τους από τους 80 πόντους...η μεγάλη εικόνα, όμως, παραμένει πάντα μεγάλη εικόνα άσχετα αν η αναλογία του οπτικού πεδίου είναι πάνω-κάτω ίδια με αυτή της απόστασης της TV στο σαλόνι μας...

Η μεγάλη εικόνα, είναι όσο μεγάλη φαίνεται. Αν βάλω 100" και κάτσω στα 10 μέτρα, θα βλέπω μικρότερη εικόνα απ' ό,τι αν βάλω 50" και κάτσω στα 3 μέτρα, τελεία.

Αν βρεθείς ποτέ από τα μέρη μου, θύμισε μου να σε πάω μια βόλτα από τον τοπικό κινηματογράφο: στις μεσαίες σειρές, είναι σαν να βλέπεις σε 29άρα από 2 μέτρα... :flipout: :flipout:

Αυτο ειναι το κακο με τους Γιαννηδες. Νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και εκνευριζουν και εμας τους συνονόματους που τα ξερουμε.:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποσταση θεασης

Η μεγάλη εικόνα, είναι όσο μεγάλη φαίνεται. Αν βάλω 100" και κάτσω στα 10 μέτρα, θα βλέπω μικρότερη εικόνα απ' ό,τι αν βάλω 50" και κάτσω στα 3 μέτρα, τελεία.

Αν βρεθείς ποτέ από τα μέρη μου, θύμισε μου να σε πάω μια βόλτα από τον τοπικό κινηματογράφο: στις μεσαίες σειρές, είναι σαν να βλέπεις σε 29άρα από 2 μέτρα... :flipout: :flipout:

Έγραψα ότι η αναλογία είναι ίδια σε σχέση με την απόσταση, σ' αυτό δεν διαφωνούμε. Τα αντικείμενα όμως σε μια οθόνη 100 ιντσών είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά σε μια 32άρα και αυτό το μάτι μας το βλέπει και ο εγκέφαλός μας το αντιλαμβάνεται. Κάνω λάθος?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποσταση θεασης

Έγραψα ότι η αναλογία είναι ίδια σε σχέση με την απόσταση, σ' αυτό δεν διαφωνούμε. Τα αντικείμενα όμως σε μια οθόνη 100 ιντσών είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά σε μια 32άρα και αυτό το μάτι μας το βλέπει και ο εγκέφαλός μας το αντιλαμβάνεται. Κάνω λάθος?

Αν οι αναλογίες διάστασης/απόστασης είναι ίδιες, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ότι η μία οθόνη είναι πιο μεγάλη και πιο μακρία, επειδή ο φακός του ματιού εστιάζει σε διαφορετική απόσταση, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως και οι δύο οθόνες θα φαίνονται να έχουν το ίδιο μέγεθος, γιατί τα είδωλα που θα σχηματίζουν στον αμφιβληστροειδή, θα έχουν το ίδιο μέγεθος.

Φυσικα και δεν ειναι ετσι.

Ειναι σαν να λες οτι αν κοιταξεις ενα ανθρωπακι playmobil απο το ενα εκατοστο οτι ειναι το ιδιο με το να κοιτουσες εναν ανθρωπο απο τα 5 μετρα...

Αν ηταν ετσι ολοι θα παιρναμε 22", δηλαδη απλα το monitor του Η/Υ και θα βλεπαμε απο τους 20 ποντους...

Παρολα αυτα, που το μεγεθος παιζει ρολο, για 2 μετρα μια 40" ειναι μια χαρα.
Και οι 50" -για τα 2 μετρα- ειναι απλα για οσους δεν χορταινουν τα μεγεθη.

Βασικές αρχές οπτικής και απλή τριγωνομετρία είναι, δεν είναι δα και κάτι το τόσο εξεζητημένο. Βρες έναν άνθρωπο με ύψος 1,80, ένα playmobil και μια μεζούρα και πειραματίσου, αν αμφιβάλλεις τόσο ως προς τη θεωρία...

Aν κοιτάξεις ένα ανθρωπάκι playmobil από το ένα εκατοστό, θα το δεις πολύ μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο στα 5 μέτρα (αν και θα σου είναι αδύνατο να εστιάσεις στο playmobil). Αν το κρατήσεις περίπου στα 19,4 εκατοστά από το μάτι σου, θα το δεις να φαίνεται ίδιο σε μέγεθος με έναν άνθρωπο ύψους 1,8 μέτρων σε απόσταση 5 μέτρων...

Ο λόγος για τον οποίο δεν παίρνουμε όλοι μόνιτορ 22" στους 20 πόντους, είναι πως αφενός είμαστε όντα κοινωνικά και μας αρέσει να βλέπουμε με παρέα και αφετέρου, το οπτικό μας σύστημα λειτουργεί πιο ξεκούραστα όταν εστιάζει σε μακρινότερες αποστάσεις απ' ό,τι σε κοντύτερες.

Μία οθόνη 50" στα 2 μέτρα θα έχει ακριβώς το ίδιο φαινόμενο μέγεθος με μία οθόνη 100" στα 4 μέτρα, αλλά η θέαση στην δεύτερη θα είναι σαφώς πιο ξεκούραστη...

Απάντηση: Re: Αποσταση θεασης

Βασικές αρχές οπτικής και απλή τριγωνομετρία είναι, δεν είναι δα και κάτι το τόσο εξεζητημένο. Βρες έναν άνθρωπο με ύψος 1,80, ένα playmobil και μια μεζούρα και πειραματίσου, αν αμφιβάλλεις τόσο ως προς τη θεωρία...

Aν κοιτάξεις ένα ανθρωπάκι playmobil από το ένα εκατοστό, θα το δεις πολύ μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο στα 5 μέτρα (αν και θα σου είναι αδύνατο να εστιάσεις στο playmobil). Αν το κρατήσεις περίπου στα 19,4 εκατοστά από το μάτι σου, θα το δεις να φαίνεται ίδιο σε μέγεθος με έναν άνθρωπο ύψους 1,8 μέτρων σε απόσταση 5 μέτρων...

Ο λόγος για τον οποίο δεν παίρνουμε όλοι μόνιτορ 22" στους 20 πόντους, είναι πως αφενός είμαστε όντα κοινωνικά και μας αρέσει να βλέπουμε με παρέα και αφετέρου, το οπτικό μας σύστημα λειτουργεί πιο ξεκούραστα όταν εστιάζει σε μακρινότερες αποστάσεις απ' ό,τι σε κοντύτερες.

Μία οθόνη 50" στα 2 μέτρα θα έχει ακριβώς το ίδιο φαινόμενο μέγεθος με μία οθόνη 100" στα 4 μέτρα, αλλά η θέαση στην δεύτερη θα είναι σαφώς πιο ξεκούραστη...

και για 1,2-1,5 μετρο 40" για τηλεοπτικο σημα θα ειναι ενταξει η μετα απο
2-3 ωρες θεασης θα αρχισουν οι πονοκεφαλοι και οι ναυτιες ?