Kαι απευθυνόμενος προς όλους...
Πόσους γνωρίζετε με tv 50" να παρακολουθούν στα 1,5 μέτρα? άντε πείτε μου πόσους ξέρετε να παρακολουθούν ταινία με την παρέα τους σε 42" από την ίδια απόσταση... αν δεν ξέρετε κάποιον ή ακόμα χειρότερα δεν προχωρήσατε οι ίδιοι σε μια τέτοια αγορά (γιατί αυτό συμβαίνει, τουλάχιστον όσο παρακολουθώ) γιατί το προτείνουμε (και εγώ μαζί!) στα παιδιά που μας ζητούν την γνώμη τους???
Πολύ HiEnd έχουμε γίνει τελευταία...

Επίσης να πω ότι προτείνοντας 50 ίντσες στο ενάμιση μέτρο δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας την άποψη, ότι οι πολλές ίντσες μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη αίσθηση σε συνεχή 2-3ωρη θέαση, ναυτίες ακόμα και πονοκεφάλους σε ευαίσθητα άτομα... η οποία δεν είναι παραφιλολογία βέβαια...
Προσωπικά είμαι υπέρ των πολλών ιντσών (όσοι μιλάμε και ιδιωτικώς το γνωρίζετε...) Η επόμενη τηλεόραση που θα πάρω θα είναι όσο μεγαλύτερη γίνετε και αντέχει το πορτοφόλι, ίσως και προβολέας αν λυθούν κάποια χωροταξικά προβλήματα...
Αλλά αυτό απέχει πολύ, από το να λέμε σε ένα άνθρωπο ότι στα 2μέτρα δεν θα ευχαριστιέται τις ταινίες του ή δεν θα βλέπει αρκετές λεπτομέρειες με μια 32"... τεράστια απόσταση...
Μήπως κάθε φορά που προτείνουμε κάτι να γράφαμε και τι θα αγοράζαμε εμείς
τώρα... σε πραγματικές καταστάσεις (οικογένεια, πορτοφόλι, χωροταξία, συνθήκες διαβίωσης κτλ) αν ψάχναμε τηλεόραση?
Ή να το πω ακόμα καλύτερα... γιατί προτείνετε τηλεοράσεις???
Απο εδώ και εμπρός στο AV Club να προτείνουμε μόνο προβολείς... αυτό είναι το σωστότερο... άκου 50"-60" στα 2,5 μέτρα... από εδώ και εμπρός 90"... έτσι λέει το ΤΗΧ...
+++
Αγαπητέ BEO1
εδώ υπάρχει ένα calculator for optimum viewing distance που χρησιμοποιώ εγώ τουλάχιστον... λαμβάνει αρκετούς παράγοντες υπόψιν και μπορείς να μάθεις και δυό πράγματα παραπάνω όπως ότι η κατάλληλη απόσταση είναι διαφορετική για σένα, για μένα, την γυναίκα σου ή τους φίλους σου αν υπολογίσεις και το διαφορετικό visual acuity (οξύτητα όρασης) του καθενός...
Βάλε κάτω το πορτοφόλι σου, τις λοιπές ανάγκες σου και τις απαιτήσεις σου κατά την διάρκεια θέασης και αποφάσισε ανάλογα... (κατά τη γνώμη μου απο τα δύο μέτρα όχι λιγότερο από 32" και όχι περισσότερο από 46"...
:ernaehrung004: