Αποσύραμε Φρεγάτα?

Δε διαφωνώ ότι είναι αυτοκτονία... και σίγουρα δε θεωρώ ότι ήταν το σωστό σενάριο για τη συγκεκριμένη περίπτωση...

.. απλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το οτι οι γείτονες όσο βυθιζόμαστε παραπάνω στην παρακμή θα κάνουν όλο και μεγαλύτερα τέτοια κολπάκια. Και θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αντιδράσουμε.

(και ξέρεις ποιοι θα είμαστε σε κατάλληλη ηλικία για να πάμε να σκοτωθούμε τότε ε...? )

Απάντηση: Re: Αποσύραμε Φρεγάτα?

Θεματα εδαφικης κυριαρχιας υπαρχουν εδω και χρονια με τον "γειτονα".. Και επιμενω πως ειναι αδιανοητο να θεωρουμε πως ειναι -εστω και εσχατη- λυση, το να προχωρησουμε σε πολεμο. Δε μας φτανουν τα τοσα προβληματα που εχουμε σαν Εθνος, να παμε αλλα 100 χρονια πισω με μια ενδεχομενη συγκρουση.

Θα το έλεγα αλλιώς.

Δεν μας φτάνει ο ένας πόλεμος θ' ανοίξουμε και δεύτερο?

Θεματα εδαφικης κυριαρχιας υπαρχουν εδω και χρονια με τον "γειτονα".. Και επιμενω πως ειναι αδιανοητο να θεωρουμε πως ειναι -εστω και εσχατη- λυση, το να προχωρησουμε σε πολεμο. Δε μας φτανουν τα τοσα προβληματα που εχουμε σαν Εθνος, να παμε αλλα 100 χρονια πισω με μια ενδεχομενη συγκρουση.

Είναι αυτό που έλεγα σε προηγούμενο ποστ. Αν ο γείτονάς σου διεκδικεί κάτι από σένα με στρατιωτικά μέσα και εσύ δεν είσαι διατεθειμένος να το υπερασπιστείς με στρατιωτικά μέσα είναι σαν να το έχεις χάσει.

Επίσης ποιός σου λέει ότι η Τουρκία επιθυμεί να πάει και αυτή 100 χρόνια πίσω;

Δυστυχώς το ξέρουμε όλοι ότι η πατρίδα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.
Το μεγάλο κακό είναι ότι η άμυνα της χώρας είναι στην εντατική....όπως είναι όλη η χώρα.

(και ξέρεις ποιοι θα είμαστε σε κατάλληλη ηλικία για να πάμε να σκοτωθούμε τότε ε...? )
:grinning-smiley-043 να υποθεσω τα διδυμα του Καραμανλη?? Η ο γιος του Παπανδρεου??
Θα το έλεγα αλλιώς.

Δεν μας φτάνει ο ένας πόλεμος θ' ανοίξουμε και δεύτερο?
Αν βολευει καποιους αυτο το σεναριο, εγω δεν το θεωρω και απιθανο. Τον τελευταιο χρονο εχουμε δει απιθανα πραγματα..

Είναι αυτό που έλεγα σε προηγούμενο ποστ. Αν ο γείτονάς σου διεκδικεί κάτι από σένα με στρατιωτικά μέσα και εσύ δεν είσαι διατεθειμένος να το υπερασπιστείς με στρατιωτικά μέσα είναι σαν να το έχεις χάσει.

Επίσης ποιός σου λέει ότι η Τουρκία επιθυμεί να πάει και αυτή 100 χρόνια πίσω;

Διαφωνω εδω. Η Ελλαδα δεν ειναι μια χωρα τριτοκοσμικη, χωρις ισχυρες συμμαχιες. Καλως ή κακως, ειμαστε στην ΕΕ, τους πληρωνουμε, ας κοιταξουμε να βρουμε υποστηριξη και συμμαχους, ωστε να κανουμε οτι ειναι καλυτερο για την Πατριδα μας και (κυριους) τους ανθρωπους που ζουν σ αυτη, χωρις να καταφυγουμε σε πολεμο. Εξαλλου δεν ξερω τι αντικτυπο θα ειχε και μια (κουφια προφανως) απειλη πολεμου απο την πλευρα μας, μια που ουτως ή αλλως δεν θα μπορεσουμε να υποστηριξουμε πληρως μια τετοια επιχειρηση.

Δε διαφωνώ ότι είναι αυτοκτονία... και σίγουρα δε θεωρώ ότι ήταν το σωστό σενάριο για τη συγκεκριμένη περίπτωση...

.. απλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το οτι οι γείτονες όσο βυθιζόμαστε παραπάνω στην παρακμή θα κάνουν όλο και μεγαλύτερα τέτοια κολπάκια. Και θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αντιδράσουμε.

Πίστεψε με μέχρι να γίνει επιστράτευση,να μεταφερθεί ο κόσμος στις ''καυτες'' περιοχές θα έχουν τελειώσει όλα.....
Όλα είναι ζήτημα ωρών σε πιθανές εμπλοκές με τους γείτονες...τους ξέρουμε,μας ξέρουν...

Re: Απάντηση: Αποσύραμε Φρεγάτα?

Το μεγάλο κακό είναι ότι η άμυνα της χώρας είναι στην εντατική....όπως είναι όλη η χώρα.

Φιλε Θ.Νικο δε σε θεωρω φυσικα αρμοδιο ή υποχρεωμενο να απαντησεις, γενικα ρωταω, αλλα πως δικαιολογειται να ειναι "στην εντατικη";

Ειναι οικονομικο το θεμα λογω της καταστασης μας ή εννοεις κατι αλλο;

Γιατι δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειδικα αυτος ο τομεας που δεν στερηθηκε οτιδηποτε απο πορους και μεσα ολα αυτα τα χρονια, η οικονομικη κριση του τελευταιου ετους να τον κατεστησε εν μια νυχτι ασθενη.

Οι καναδοί, γερμανοί, κινέζοι κλπ επενδυτές έρχονται προσκεκλημένοι από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει εκλεγεί από ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Δεν έρχονται απρόσκλητοι να το πάρουν με το έτσι θέλω. Μπορεί να διαφωνώ με την επιλογή της κυβέρνησης-για παράδειγμα πιστεύω ότι κακώς αρχίζουν την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, καλά θα κάναν να το αφήσουν στο χώμα παρά να το βγάζουν με υδροκυάνιο-αλλά οι καναδοί δεν είναι εισβολείς. Οι Τούρκοι έρχονται, θρονιάζονται στο Φαρμακονήσι, τα Ίμια, τη Ρω, και λένε "αυτό είναι δικό μου, σηκωθείτε φύγετε".

Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι αφελής, οπότε διαλέγω το ότι είσαι πιο ρομαντικός κι από εμένα ακόμα...
Η ίδια κυβέρνηση που έχει "προσκαλέσει" του ξένους επενδυτές και εκχωρεί την δημόσια περιουσία με την έγκριση δήθεν των ψηφοφόρων, η ίδια ακριβώς υπογράφει και τις διεθνείς συμφωνίες, τις συνθήκες, αποφασίζει τη συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό, δεν αποφασίζει την επέκταση στα 12 (αν θυμάμαι καλά) μίλια και ούτω καθεξής. Ή μας κάνει για όλα ή δεν μας κάνει για τίποτα. Εγώ τη στάση μου την έχω δηλώσει, δεν κρύβομαι.
Αν νομίζεις ότι οι σύγχρονες εισβολές γίνονται με κανόνια, μάλλον κάνεις λάθος αγαπητέ. Με ευρώ και δολλάρια γίνονται. Το πολύ-πολύ να γίνουν και με τούρκικες λίρες λοιπόν. Όλα τα άλλα είναι για λαική κατανάλωση και για τη δημιουργία του μπαμπούλα που δικαιολογεί τους εξοπλισμούς και τις μίζες. Αν όλα αυτά ακούγονται πολύ περίεργα, τότε πράγματι καλώς διαφωνούμε στα περισσότερα.

ΥΓ. Δεν θυμάμαι να "θρονιάστηκε" κανένας Τούρκος στις περιοχές που αναφέρεις. Αντίθετα στη Σύμη στην οποία υπηρέτησα, τουρκικά καίκια κάνανε βόλτες Έλληνες και ξένους τουρίστες από τη μια χώρα στην άλλη χωρίς καν διαβατήρια και το χρήμα έρεε από τη μια τσέπη στην άλλη με ευκολία και οι ντόπιοι ήταν πανευτυχείς. Την ίδια στιγμή εγώ και άλλα τέσσερα χαζά φανταράκια ξενύχταγαν στη διόπτρα μην τυχόν και κάνουν οι Τούρκοι απόβαση...Αλλού λοιπόν το παραμύθι του κινδύνου εξ ανατολών, ξαναλέω, ασχοληθείτε με τον κίνδυνο εκ των έσω.

Re: Απάντηση: Αποσύραμε Φρεγάτα?

Γιατι δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειδικα αυτος ο τομεας που δεν στερηθηκε οτιδηποτε απο πορους και μεσα ολα αυτα τα χρονια, η οικονομικη κριση του τελευταιου ετους να τον κατεστησε εν μια νυχτι ασθενη.

Γιατι, τα νοσοκομεια μας στερηθηκαν πορων?
Τα πανεπιστημια?
Οι δημοι? Οι νομαρχιες?

Αυτα δικαιολογουνται να ασθενουν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποσύραμε Φρεγάτα?

Ηλία μου το δόγμα της Ελλάδας είναι αμυντικό.
Ουδέποτε έχουμε πραγματοποιήσει άσκηση με επιθετικούς προσδιορισμούς...

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποσύραμε Φρεγάτα?

Γιατι, τα νοσοκομεια μας στερηθηκαν πορων?
Τα πανεπιστημια?
Οι δημοι? Οι νομαρχιες?

Αυτα δικαιολογουνται να ασθενουν?

:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποσύραμε Φρεγάτα?

Ηλία μου το δόγμα της Ελλάδας είναι αμυντικό.
Ουδέποτε έχουμε πραγματοποιήσει άσκηση με επιθετικούς προσδιορισμούς...

Μαλιστα... για να θυμηθω τοτε, σε ποσα λεπτουλια τους πεταξαμε στη θαλασσα στα Ιμια, καραμονοι μας εντελως, με γυμνα χερια που λενε... :operator:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποσύραμε Φρεγάτα?

Μαλιστα... για να θυμηθω τοτε, σε ποσα λεπτουλια τους πεταξαμε στη θαλασσα στα Ιμια, καραμονοι μας εντελως, με γυμνα χερια που λενε... :operator:

Μη ξυνεις πληγές...

Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι αφελής, οπότε διαλέγω το ότι είσαι πιο ρομαντικός κι από εμένα ακόμα...
Η ίδια κυβέρνηση που έχει "προσκαλέσει" του ξένους επενδυτές και εκχωρεί την δημόσια περιουσία με την έγκριση δήθεν των ψηφοφόρων, η ίδια ακριβώς υπογράφει και τις διεθνείς συμφωνίες, τις συνθήκες, αποφασίζει τη συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό, δεν αποφασίζει την επέκταση στα 12 (αν θυμάμαι καλά) μίλια και ούτω καθεξής.
Αν νομίζεις ότι οι σύγχρονες εισβολές γίνονται με κανόνια, μάλλον κάνεις λάθος αγαπητέ. Με ευρώ και δολλάρια γίνονται. Το πολύ-πολύ να γίνουν και με τούρκικες λίρες λοιπόν. Όλα τα άλλα είναι για λαική κατανάλωση και για τη δημιουργία του μπαμπούλα που δικαιολογεί τους εξοπλισμούς και τις μίζες. Αν όλα αυτά ακούγονται πολύ περίεργα, τότε πράγματι καλώς διαφωνούμε στα περισσότερα.

ΥΓ. Δεν θυμάμαι να "θρονιάστηκε" κανένας Τούρκος στις περιοχές που αναφέρεις. Αντίθετα στη Σύμη στην οποία υπηρέτησα, τουρκικά καίκια κάνανε βόλτες Έλληνες και ξένους τουρίστες από τη μια χώρα στην άλλη χωρίς καν διαβατήρια και το χρήμα έρεε από τη μια τσέπη στην άλλη με ευκολία και οι ντόπιοι ήταν πανευτυχείς. Την ίδια στιγμή εγώ και άλλα τέσσερα χαζά φανταράκια ξενύχταγαν στη διόπτρα μην τυχόν και κάνουν οι Τούρκοι απόβαση...Αλλού λοιπόν το παραμύθι του κινδύνου εξ ανατολών, ξαναλέω, ασχοληθείτε με τον κίνδυνο εκ των έσω.

Θα σου θυμίσω την ταινία "Συνήθεις Ύποπτοι" και την φοβερή ατάκα : "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist".Επειδή οι τούρκοι βαρκάρηδες φέρνουν κόσμο στη Σύμη, αυτό δε σημαίνει ότι οι Τούρκοι πασάδες έπαψαν να ορέγονται τη Σύμη και την κάθε Σύμη. Έτερον εκάτερον.Αυτό το παραμύθι ότι οι πόλεμοι δε γίνονται με κανόνια είναι πολύ παλιό...το ίδιο έλεγαν και παραμονές του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, το ήξερες αυτό;

Πάψε επιτέλους να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τις παρωπίδες του χρήματος! Υπάρχουν και άλλα πράγματα σε αυτή τη γη που χωρίζουν ή ενώνουν τους ανθρώπους από τα μετρητά!:grandpa:

Μονοι δε θυμαμαι να ειμαστε τοτε. Για αυτο και μετα ευχαριστησαμε ταπεινα τους Αμερικανους...

Μη ξυνεις πληγές...

Φυσικα και ακρη για το συμβαν δεν εβγαλα... και ουτε προκειται...

Αλλα το οτι δεν ημαστε μονοι μας, οπως λεχθηκε παραπανω -σκεφτομαι οτι- δεν ειναι κακο... εχουμε συμαχους, ακριβως για τετοιες περιπτωσεις... και η συμαχια αυτη, σε αποκλειστικα πολιτικο επιπεδο... οποτε μαλλον πρεπει να την αφησουμε εξω, ως οφ τοπικ...

Για το στρατιωτικο σκελος, ας πει καποιος που ξερει... εχω την εντυπωση, οτι τους συγκεκριμενους μπορουσαμε να τους κανουμε μια χαψια... τους συγκεκριμενους.... οχι οτι πιθανως ακολουθουσε...

...αλλα οπως ειπα πιο πανω, περισσοτερο ηταν πολιτικη η ενταση με στρατιωτικα μεσα, παρα το αντιθετο...

και πιο ευκολα κατηγορεις εναν ναυαρχο, παρα εναν υπουργο...

τελος παντων... περασμενα... (οχι) ξεχασμενα....

αυτό δε σημαίνει ότι οι Τούρκοι πασάδες έπαψαν να ορέγονται τη Σύμη και την κάθε Σύμη. :

Φανταζομαι δεν τη θελουν για τους τουριστες της (ουτε για τα πετρελαια του Αιγαιου).... πες μου εναν λογο για τον οποιο θα την ηθελαν...

τελος παντων... περασμενα... (οχι) ξεχασμενα....

Φυσικά όχι ξεχασμένα,το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα οτι εκείνο το βράδυ είχαμε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα...και στη θάλασσα και στον αέρα...
Η ιστορία έγραψε.Πάμε παρακάτω...

Φανταζομαι δεν τη θελουν για τους τουριστες της (ουτε για τα πετρελαια του Αιγαιου).... πες μου εναν λογο για τον οποιο θα την ηθελαν...

Χωρίς να γνωρίζω τον λόγο ας ρωτήσω κάτι.

Μπορείς να φανταστείς έναν λόγο για τον οποίο οι Εγγλέζοι λύσσαξαν για τα Φώκλαντς??

[...]

Πάψε επιτέλους να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τις παρωπίδες του χρήματος! Υπάρχουν και άλλα πράγματα σε αυτή τη γη που χωρίζουν ή ενώνουν τους ανθρώπους από τα μετρητά!:grandpa:

Τελικά με δικαιώνεις, είσαι πιο ρομαντικός από εμένα...
Θες να με φωτίσεις λέγοντας μερικά από αυτά τα πράγματα; Ώρα είναι να ακούσω για το "ισλαμικό τόξο" και να γελάω μέχρι το πρωί. Πες μου ΕΝΑ μόνο πράγμα εκτός από το στενό συμφέρον που να οδηγεί σε πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας.