Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρε

Βασιλάκη υπο την επίδραση του αψεντιού είσαι ακόμα;:ADFADF1:
εγω τις βρήκα όλες τις αλλαγές αλλα δεν ήθελα να προσβάλω τους υπολοίπους :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρε

Τελικα, ηταν τυφλη η δοκιμη επειδη ηταν ολοι τυφλα? :grinning-smiley-043
εσυ μην μιλάς ρε !!! εισαι ανώμαλος ακούς με ένα μεγάφωνο και 3 watt ,:grinning-smiley-043:BDGBGDB55:

Καλό θα είναι να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν από τον απλό έως ειδικό, ακροατή-χομπίστα.

Το σημείο που όλοι συμφωνούμε είναι η βελτίωση του ήχου κατά την αναπαραγωγή.
Αυτό συνιστά ΑΚΟΥΣΤΑ αποτελέσματα και όχι αποδείξεις με αριθμούς, που ισχύουν μεν αλλά δεν έχουν όφελος (αφού δεν τις ακούμε).

Αυτό νομίζω ήταν και η αιτία για το test που διοργανώθηκε και πήραν μέρος απλοί(?) χομπίστες.
Η περαιτέρω αναζήτηση (από ειδικούς) δεν ξέρω αν έχει ουσία στο επίπεδο που βρισκόμαστε (οικιακό σύστημα), αφού οι παράμετροι θα αλλάξουν δραματικά.

Από την άλλη και εγώ έχω κάνει αγορές από κ%#@ αλλά δεν τις προτείνω και στους άλλους . . . ;) κια σίγουρα δεν θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Έτσι καλά κάνετε και λέτε ότι για "ψυχολογικούς λόγους' θα αναβαθμίσω τα καλώδια"..ώστε να καταλάβει ο χομπίστας τον λόγο και όχι την αξία (αποτέλεσμα).

(υποθετικό)
Αν είχατε βρει το καλώδιο που άξιζε αυτά που ζητά, θα το ξέρατε ήδη και πιθανόν να συμφωνούσατε ομόφωνα.

Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Αγαπητέ kokar για να σου λυθούν οι απορίες που έχεις επισκέψου το: www.silveraudio.com
Κάνε κλικ στο Information Center και διάβασε το White Paper και το FAQs. Είναι πολύ κατατοπιστικά. Λ.Σ.

από μια γρήγορη ματιά είδα ότι η αναφορά που κάνει για power cable είναι επιγραμματική και δεν απαντάει στα ερωτήματα που έκανα στο ποστ 126

εσυ μην μιλάς ρε !!! εισαι ανώμαλος ακούς με ένα μεγάφωνο και 3 watt ,:grinning-smiley-043:BDGBGDB55:

.... μου φτανουν και μου περισευουν. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΦΟΣ:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

ΙΜΟ,τεκμηρίωση για το άν υπάρχουν και γιατί υπάρχουν διαφορές για συγκεκριμένα καλώδια κι όχι γενικά,μόνο απο ειδικούς επιστήμονες και μέσα απο έρευνα,που μπορεί να περιλαμβάνει και τυφλά τέστς,μπορεί να γίνει.
Νομίζω,ότι είναι ξεκάθαρο,ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην δοκιμή που εσείς ερασιτεχνικά κάνατε.
Πρότεινα,να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα,για την υλοποίηση ενός τέτοιου project,που θα οργανωθεί και θα στηθεί-ελεγθεί-αναλυθεί,απο εξειδικευμένους επιστήμονες,που θα διαθέτουν την εμπειρία και τα μέσα για να το κάνουν(π.χ 1-2 μηχανικούς,1 ψυχολόγο,1 στατιστικολόγο)...
Το ξαναπροτείνω,άν το θεωρείτε τόσο φλέγον έτσι ώστε να διαθέσουμε-διαθέσετε,τα απαραίτητα χρήματα και χρόνο-κόπο για να οργανωθεί κάτι τέτοιο.

Εγω ειμαι μεσα, χρηματα μπορω να διαθεσω, χρονο μονο για το τεστ, για την οργανωση οχι διοτι ειμαι εκτος των τειχων.

Να γράψω και εγώ 2 λογάκια μιας και ήμουν το τρίτο πειραματόζωο του τεστ (μιας και δεν ήπια αψέντι υποθέτω ότι είμαι αυτός που ο Μιχάλης συκοφάντησε λέγοντας ότι κατανάλωσα ποσότητες καφεΐνης και φαγητού:flipout:. Εγω ένα καφεδάκι ήπια και 3-4 τυροπιτακια έφαγα μόνο:a0210:. Α και στην συνέχεια κάτι γλυκάκια τσάκισα λίγο :BDGBGDB55:). Δυστυχώς έλειπα αυτές τις μέρες και σήμερα που γύρισα είδα τον χαμό στο θέμα.

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον Μιχάλη και για την πρωτοβουλία του αλλά και για την άψογη σε όλα φιλοξενία του. Να ευχαριστήσω και στον Γιώργο (ΙΚ) για την ταλαιπωρία που έφαγε εκεί σκυμμένος με τις ώρες.
Τέλος να πω ότι το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και φιλικό και η παρέα παρά πολύ καλή.

Να πω για μένα ότι ήταν πρώτη φορά που πήρα μέρος σε κάτι τέτοιο και γενικά θα με χαρακτήριζα άπειρο ακροατή (δεν έχω παράπονο. Και ο Μιχάλης και ο Γιώργος ήταν πολύ καλοί μαζί μου με πρόσεξαν σαν πρωτάρη:BDGBGDB55:.Μπορώ να πω ότι όχι μόνο δεν πονεσα αλλά μου άρεσε κιόλας :flipout::flipout:.).

Στο τεστ τώρα. Εγώ είχα το περιβόητο 4 στα 10 (το οποίο θα ήταν 6/10 αν δεν είχα λανθασμένα κάνει 2 διορθώσεις στο τέλος του τεστ σε 2 σημεία που δεν ήμουν σίγουρος).
Αυτό που εγώ προσωπικά διαπίστωσα με βάση τα καλώδια που μου έτυχαν στην δοκιμή (ένα αξίας 1000 και ένα περίπου 120 ) είναι ότι υπήρχε διαφορά στον ήχο (μικρή ίσως αλλά υπήρχε). (Τώρα το αν η διαφορά αυτή αξίζει όσο και η οικονομική διαφορά αυτό είναι στην κρίση του κάθε ενός).
Οι διαφορές αυτές ήταν εύκολο να γίνουν αντιληπτές (για μένα προσωπικά) στα προκαταρκτικά όπου γινόταν η εναλλαγή καλωδίων κατά την διάρκεια του κομματιού και αισθανόμουν ότι με το ακριβό καλώδιο καθάριζε ο ήχος και γινόταν πιο λεπτομερής όπως επίσης ότι ανέβαινε η ένταση ενώ στο φθηνό ο ήχος ήταν πιο μπάσος και μου έδινε την αίσθηση ότι υπήρχε κάτι μπροστά μου και εμπόδιζε τον ήχο.
Κατά την διάρκεια του τεστ όμως οπού δεν υπήρχε αυτή η εναλλαγή των καλωδίων ήταν πολύ πιο δύσκολο να καταλάβω πιο καλώδιο έπαιζε (είπαμε άπειρος:Banane0:). Ισως τελικά και να με δυσκόλεψε το κομμάτι που διάλεξα ή να κουράστηκα μετά από τόσες ακροάσεις. Μπορεί να με δυσκόλεψε το ότι είμαι εξοικειωμένος με το φθηνό καλώδιο του οποίου είμαι και εγώ κάτοχος.

Σαν εμπειρία πάντως ήταν πάρα πολύ καλή :worshippy:και πραγματικά θα ξανασυμμετείχα σε κάτι ανάλογο (αν είχα και αντίστοιχα μηχανήματα σαν του Μιχάλη θα διέθετα και εγώ τον χώρο μου).
:ernaehrung004:

ΥΓ. Κρίμα που δεν κατάφερε ο argi να έρθει. Στον argi δεν θα κάναμε το τεστ μεταξύ 2 διαφορετικών καλωδίων αλλά μεταξύ 2 ίδιων καλωδίων με διαφορετικά όμως βύσματα :BXVZCBXZ6:

Τελικα, ηταν τυφλη η δοκιμη επειδη ηταν ολοι τυφλα? :grinning-smiley-043

Τύφλα δοκιμή έχουμε το Σαββάτο...
Ψώνισα κόκκινο και μαύρο! :afro:

Να ευχαριστήσουμε και τον άνθρωπο που μας έφερε για ακρόαση τα πιο ακριβά καλώδια της δοκιμής μας, το Virtual Dynamics Master και το Silktech.

Επίσης τον αντιπρόσωπο της XLO κ. Μαρίνο Ντόκο (μέλος Luxman) για τα δύο καλωδια ρεύματος XLO Reference 2.

Να ευχαριστήσουμε και τον άνθρωπο που μας έφερε για ακρόαση τα πιο ακριβά καλώδια της δοκιμής μας, το Virtual Dynamics Master και το Silktech.

Επίσης τον αντιπρόσωπο της XLO κ. Μαρίνο Ντόκο (μέλος Luxman) για τα δύο καλωδια ρεύματος XLO Reference 2.

Σωστος!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

:grinning-smiley-043
Αυτό ήταν το βασικότερο όλων γιατί χωρίς αυτά δεν θα είχαμε κάνει τίποτα.

πεσμου μόνο εάν στρώθηκε με linux !!! γιατί έτσι μου ακούστηκε

Αυτό δεν μπορείς να το πεις με βεβαιότητα γιατί το SP2 των XP έχει περίπου τις ίδιες χροιές με τη μόνη διαφορά στις ουρές των οργάνων οι οποίες αν δεν σβήσουν σωστά το καλώδιο στέλνει error report στη Microsoft. :BDGBGDB55:

Τύφλα δοκιμή έχουμε το Σαββάτο...
Ψώνισα κόκκινο και μαύρο! :afro:

ok,

Για καπακι,θα κραταω και μια καλη ρακη μαζι μου, να στρωσει το στομαχι ...

Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

...
Υ.Γ
ταπεινή μου άποψη είναι εάν το τεστ γινόταν ξανά με τους ίδιους συμμετέχοντες στο ιδιο σύστημα με το ίδιο κομμάτι θα έφερναν τα ίδια αποτελέσματα??? μπα δεν νομίζω

Δεν το ξέρεις όμως, δικέ μου... ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΟΥ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

...
Πρότεινα,να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα,για την υλοποίηση ενός τέτοιου project,που θα οργανωθεί και θα στηθεί-ελεγθεί-αναλυθεί,απο εξειδικευμένους επιστήμονες,που θα διαθέτουν την εμπειρία και τα μέσα για να το κάνουν(π.χ 1-2 μηχανικούς,1 ψυχολόγο,1 στατιστικολόγο)...
Το ξαναπροτείνω,άν το θεωρείτε τόσο φλέγον έτσι ώστε να διαθέσουμε-διαθέσετε,τα απαραίτητα χρήματα και χρόνο-κόπο για να οργανωθεί κάτι τέτοιο.

Πριν γίνει αυτό, πολύ πιο εφικτό, πολύ πιο φθηνό, πολύ πιο άμεσο και με ΠΟΛΥ μεγάλο ώφελος (ακόμα και σε πείσμα του "ερασιτεχνικού" της προσπάθειας) είναι...: να τους ξαναδοκιμάσουν!

Πληροφορικά αναφέρω ότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου (που δεν με απατα), το καλώδιο ρεύματος του cabinet των removable σκληρων δίσκων του Perkin-Elmer το 1984 κόστιζε σαν ανταλλακτικο περίπου 42.000δρχ, και ο μισθός ήταν περιπου 60.000δρχ.
Απο το ICL που ηταν ευρωπαικό κόστιζε κατι τις παραπάνω και απο το NCR ήταν στις 40.000δρχ.

Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Πλάκα πλάκα...

Σημερινή τιμή καταλόγου για καλώδιο IBM PDU to Wall (από πολύπριζο rack σε τοίχο): 265,50 χωρίς ΦΠΑ :smile:

Καλύτερα να μην σας πω πόσο κάνει το ίδιο το PDU (πολύπριζο..).

Απλώνεται η διαφθορά των Hi End καλωδιάδων σαν την κακή αρρώστια:flipout:

Last edited: