Διαφορά υπάρχει...
Απλά, σε dedicated γραμμή είναι τόσο μικρή που πρέπει να είσαι βλαμμένος για να τα σκάσεις χοντρά σε καλώδιο για να την ακούσεις.
Εγώ π.χ. είμαι λιγουλάκι.
Όταν μπορείς με αυτά τα λεφτά να αναβαθμίσεις την πηγή σου ή τον ενισχυτή σου, μην το κάνεις.
Αν έχεις φτάσει στο σημείο να καταλήξεις σε ηχεία (δεν μπαίνουν άλλα ηχεία στο σπίτι μου) και ενισχυτή (δεν τον αλλάζω δεν τον αλλάζω!) τότε καλό είναι να δοκιμάσεις τι μπορείς να πάρεις από τα καλώδια.
Αν το σύστημά σου έχει φτάσει σε σημείο που η αναβάθμιση για να ακούσεις διαφορά σου κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ, δώσε μία ευκαιρία στα καλώδια.
Καλά καλώδια
πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα. Δεν μιλάω φυσικά για power cables των 3.000 ευρώ, αλλά ένα power cable των 50 - 60 ευρώ που θα δώσει τουλάχιστον στον ενισχυτή μας το ρεύμα που χρειάζεται και θα αποτρέψει λίγο τα παράσιτα από την πηγή μας δεν είναι κακό.
Το μόνο που μπορεί να σε πείσει από εκεί και πέρα είναι το αφτί σου και τίποτα άλλο.
Δανείσου ένα power cable, βάλε το στο σύστημά σου, άκουσε τα αγαπημένα σου κομμάτια και μετά αφαιρεσέ το και ξανακουσέ τα. Αν κάτι σου λείπει και είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις για αυτό κάνε το. Αν όχι, προσπερασέ το.
Εγώ π.χ. πιο μεγάλη διαφορά άκουσα όταν πλήρωσα 60 ευρώ για μία Siemens NOS 12AX7 παρά από το virtual dynamics των 3.000 ευρώ.
Όταν όμως θα έχω κάνει το τελικό tuning στον ενισχυτή μου, σίγουρα θα ψωνίσω το κατιτίς μου (όχι, δεν πρόκειται να δώσω 3.000 ).