Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

εγώ Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου.....

Το δικό σου αφτί δεν πιάνεται.
Δεν είναι αναφοράς.
:silly::silly::silly::silly:

Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Γιατί δεν δοκιμάζετε κι εσείς σπίτι σας;-άν υπάρχει κι ένας φίλος να κάνει τις αλλαγές εν κρυπτώ ακόμα καλύτερα.
Δεν είναι δύσκολο να δανειστείτε μερικά καλώδια για συγκρίσεις.

Αυτή ήταν η επόμενη σκέψη μου. Προσωπικά θα προσπαθήσω να βρω ευκαιρία να κάνω κάποιες δοκιμές στο χώρο μου.

Διαφορά υπάρχει...
Απλά, σε dedicated γραμμή είναι τόσο μικρή που πρέπει να είσαι βλαμμένος για να τα σκάσεις χοντρά σε καλώδιο για να την ακούσεις.
Εγώ π.χ. είμαι λιγουλάκι. :flipout:

Όταν μπορείς με αυτά τα λεφτά να αναβαθμίσεις την πηγή σου ή τον ενισχυτή σου, μην το κάνεις.

Αν έχεις φτάσει στο σημείο να καταλήξεις σε ηχεία (δεν μπαίνουν άλλα ηχεία στο σπίτι μου) και ενισχυτή (δεν τον αλλάζω δεν τον αλλάζω!) τότε καλό είναι να δοκιμάσεις τι μπορείς να πάρεις από τα καλώδια.

Αν το σύστημά σου έχει φτάσει σε σημείο που η αναβάθμιση για να ακούσεις διαφορά σου κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ, δώσε μία ευκαιρία στα καλώδια.

Καλά καλώδια πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα. Δεν μιλάω φυσικά για power cables των 3.000 ευρώ, αλλά ένα power cable των 50 - 60 ευρώ που θα δώσει τουλάχιστον στον ενισχυτή μας το ρεύμα που χρειάζεται και θα αποτρέψει λίγο τα παράσιτα από την πηγή μας δεν είναι κακό.

Το μόνο που μπορεί να σε πείσει από εκεί και πέρα είναι το αφτί σου και τίποτα άλλο.

Δανείσου ένα power cable, βάλε το στο σύστημά σου, άκουσε τα αγαπημένα σου κομμάτια και μετά αφαιρεσέ το και ξανακουσέ τα. Αν κάτι σου λείπει και είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις για αυτό κάνε το. Αν όχι, προσπερασέ το.

Εγώ π.χ. πιο μεγάλη διαφορά άκουσα όταν πλήρωσα 60 ευρώ για μία Siemens NOS 12AX7 παρά από το virtual dynamics των 3.000 ευρώ.
Όταν όμως θα έχω κάνει το τελικό tuning στον ενισχυτή μου, σίγουρα θα ψωνίσω το κατιτίς μου (όχι, δεν πρόκειται να δώσω 3.000 ).

Ρε παίδες να ρωτήσω κάτι-όξω απο τα τρισκατάρατα καλώδια.

Τραβάς καλή γραμμή απο τον πίνακα κι όλοι λένε ότι υπάρχει βελτίωση.
Σ' αυτή την περίπτωση δεν παραμένουν τα ίδια προβλήματα με την εγκατάσταση του σπιτιού(ειδικά άν είναι παλιά) και το δίκτυο της ΔΕΗ;

Δεν είναι κι αυτό ένα "μυστήριο"-μάλλον της ίδιας μορφής με την αξία του "ενός μέτρου καλώδιου";;;;;

Αυτούνου πως το εξηγείτε;

Last edited:

Τραβάς καλή γραμμή απο τον πίνακα κι όλοι λένε ότι υπάρχει βελτίωση.
Σ' αυτή την περίπτωση δεν παραμένουν τα ίδια προβλήματα με την εκατάσταση του σπιτιού(ειδικά άν είναι παλιά) και το δίκτυο της ΔΕΗ;

Το αν υπάρχει βελτίωση από τον πίνακα δεν γνωρίζω...
Εγώ ως γνωστόν έπεσα από την κούνια όταν είμανε μικρός και έχω τραβήξει γραμμή από το στύλο της ΔΕΗ.
Σύνολο μου κόστισε κάπου στα 600 ευρώ (μαζί με το χαρτζηλικάκι) που μπροστά σε όσα έδινα εκείνη την εποχή που έχτιζα το σπίτι ούτε καν που μου φάνηκαν.

Να ρωτήσω και εγώ -αλεξιπτωτιστικά- κάτι;

Αν η ποιότητα του παρεχόμενου ρεύματος είναι τόσο αμφισβητήσιμη, δεν υπάρχουν line conditioners που να την εξασφαλίζουν; Δεν είναι καλύτερο να δώσουμε εκεί κάποια χρήματα, πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε τα παθητικά στοιχεία της συνδεσμολογίας μας;

Αν η ποιότητα του παρεχόμενου ρεύματος είναι τόσο αμφισβητήσιμη, δεν υπάρχουν line conditioners που να την εξασφαλίζουν; Δεν είναι καλύτερο να δώσουμε εκεί κάποια χρήματα, πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε τα παθητικά στοιχεία της συνδεσμολογίας μας;

Εμ κι εδώ οι απόψεις διίστανται:damnyou:...

αν και καθήμενος ορθώς μιλείς ...

Power%20Conditioners%20-%20004b%20-%20005b%20-%20006b%20-%20w%20535.jpg

εγώ ψημένος είμαι ( έχω και πυρετό μια χαρά !!)

http://www.china-highend-hifi.com/prod01123412425.htm
και σε τιμη low end ,,,china γαρ !!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

αν και καθήμενος ορθώς μιλείς ...

Power%20Conditioners%20-%20004b%20-%20005b%20-%20006b%20-%20w%20535.jpg

εγώ ψημένος είμαι ( έχω και πυρετό μια χαρά !!)

http://www.china-highend-hifi.com/prod01123412425.htm
και σε τιμη low end ,,,china γαρ !!!!

Θερμάστρες είναι;
Κάτσε καλά.Με το ρεύμα δεν παίζουνε.Οι κινέζοι όμως παίζουνε με...πολλά.

Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

άσε ,,,, ξέρω και απο ιταλικά που κοστίζουν κάνα τετραχιλιαρο και βάλε και ανάβουν και καίγονται όντως ! σαν θερμάστρα :FSGSFGS4:
Μήπως ήταν φτιαγμένο στην Κίνα;:twoguns:

Αν η ποιότητα του παρεχόμενου ρεύματος είναι τόσο αμφισβητήσιμη, δεν υπάρχουν line conditioners που να την εξασφαλίζουν;

Και σε αυτό το στρατόπεδο υπάρχουν οπαδοί και εχθροί.
Δεν έχω ακούσει κάποιο αλλά λένε ότι κόβει δυναμικά.

Δεν είναι καλύτερο να δώσουμε εκεί κάποια χρήματα, πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε τα παθητικά στοιχεία της συνδεσμολογίας μας;

Αν το πας ακόμη πιο μακρυά, αγοράζεις και δική σου γεννήτρια για το σπίτι και τελειώνεις. Και κάνεις και πλάκα στον διπλανό...
"Α! Έχει απεργία η ΔΕΗ και σας έκοψε το ρεύμα το εχθές το βράδυ; Δεν το παρατήρησα βρε, είχα κλειστά τα φώτα γιατί έβλεπα ταινία στον προβολέα..."

Η λύση είναι μια.
Jbl 3000gti στο αυτοκίνητο,cd με ημιτονοειδή παλμό 50hz και ρύθμιση της εξόδου στα 220v.
Διαβάστε και κανένα ΗΧΟ να ενημερωθήτε.
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Άμα είσαι τρελαμένος κι έχεις ΛΕΦΤΑ, τότε βάζεις φωτοβολταϊκά, γεμίζεις μια υπόγα μπαταρίες και είσαι απόλυτα ανεξάρτητος.

Εννοείται, καλωδιώσεις, μετασχηματιστές και τα ρέστα δικά σου.

Είσαι και οικολόγος, άμα λάχει. ;)

Ας επαναλάβω και εγώ ότι ναι στο συγκεκριμένο setup και χορό του κaλού μας Tzimisce υπήρχαν διαφορές.
Όλοι συμφωνήσαμε σε αυτό και μάλιστα στο χαλαρό και πριν το blind τεστ.
Το πριν είναι σημαντικό γιατί οπός είπα σε ένα άγνωστο χώρο, σύστημα, CD-track, είναι και δύσκολο το άτιμο το Blind.

Πάντως, η διαφορά του ρεύματος από τον πίνακα με νέα καλώδια στον τοίχο είναι πολύ μεγάλη (βάλε και μια νέα γείωση τρίγωνο). Μόνο έτσι καταφέραμε να ησυχάσουμε κάτι λάμπες κολλητού που όπου αλλού και να τις δοκιμάσαμε (σε 5 διαφορετικά σπίτια με φίλτρα καλώδια και ένα σορό μαντζούνια) άκουγες να φυσάνε σαν καλοκαιρινή αύρα στην ακροθαλασσιά.

Φίλτατοι, εγώ πάω να πάρω λίγο αέρα εξοχής αυτό το ΣΚ και δεν θα σας κάνω παρεούλα. Εύχομαι να τα περάσετε όμορφα, αν και ο Tzimisce είμαι σίγουρος ότι θα βοήθησε σε αυτό :-)
Και όποιος πει κακή κουβέντα είπαμε όχι πιπέρι στη γλώσσα…. Έχει πιπεριές ‛πυρηνικές’!

Γιατί δεν δοκιμάζετε κι εσείς σπίτι σας;-άν υπάρχει κι ένας φίλος να κάνει τις αλλαγές εν κρυπτώ ακόμα καλύτερα.

Το εχω δοκιμασει χωρις να ακουστουν διαφορες, ΑΛΛΑ επειδη οι αλλαγες δεν γινονταν αμεσα, αλλαζε η γυναικα καλωδια πισω απο το cd αν υπηρχαν πολυ μικρες διαφορες δεν νομιζω οτι θα τις εντοπιζα ετσι.

Ολα τα φτηνα περιοριζουν τα δυναμικα, δυο εως τωρα θεωρω πως μπορουν να σταθουν σε ενα συστημα υψηλων προδιαγραφων της PS AUDIO και της CLEARAUDIO αλλα και τα δυο ειναι ακριβα της ταξης των 4,000 ευρω, μπορει να υπαρχουν κι αλλα. Για αυτους βεβαια που δινουν καποια μεγαλα ποσα για καλωδια ρευματος, μια τετοια λυση ειναι σαφως προτιμητεα.