Apple event @ 23-10-2012

Ποτε δεν είπαμε ότι παίρνεις specs… !

Η ανάλυση είναι μια χαρα για συσκευή τόσο μικρή.
Εδώ ήτανε μια χαρα στο ipad 2 , και δεν θα είναι εντάξει σε μια συσκευή 2" μικρότερη ?

Aν είχε retina θα ήτανε πιο ακριβό.
Και η Apple δεν μπορεί να βάλει άλλη ανάλυση έτσι κι αλλιώς, δεν είναι android εδώ να βάζεις ότι ανάλυση σου καπνίσει.

Retina πιθανόν, θα βάλουνε στο επόμενο μοντέλο…

Επίσης κανένα μοντέλο εισαγωγικό ipad δεν έχει GPS, γιατί να έχει το mini?
Βλεπουμε τα πραγματα απο αλλη πλευρα γιαυτο νομιζω υπαρχουν και οι οποιες "διαφωνιες" που καλο βεβαια ειναι να υπαρχουν γιατι ετσι κατανοούμε κατι καλυτερα.
Η δικη σου αποψη ταυτιζεται με αυτη της apple.. και αποσκοπεί στην κερδοφορια της δίνοντας ελαχιστα γιατι οντως (σε μερικα πραγματα) ειναι ακομα πιο μπροστα απο τον ανταγωνισμο.
Η αλλη πλευρα ειναι του καταναλωτη που ζυγιζει πολυ τα πραγματα και το value for money ειναι προτεραιότητα του μιας και δυσκολεύεται να τα βγαλει περα οικονομικα ή απλα δεν θελει να χαλαει χρηματα εδω και εκει.
σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα.

πχ εγω θα επιθυμουσα να εχει retina, gps και η τιμη του να μην ξεπερνουσε τα $250, δεν ειναι κατι το οποιο δεν μπορει να κανει, απλα ξερει οτι δινωντας τα σιγα σιγα θα εχει μεγαλυτερο κερδος.
δεν επιθυμω να μου το δωσει τσαμπα αλλα τα περιθωρια κερδους ειναι πολυ μεγαλα, εκτος αυτου, θα μπορουσε να το δινει στην τιμη που θα πωλείται τωρα, γνωρίζοντας ομως οτι αυτα τα παραπανω $ που καλουμε να πληρωσω για την "λοβοτομημενη" εκδοση, θα πηγαιναν στο μισθο του κινεζου και στην καλυτέρευση των συνθηκων εργασιας του στα εργοστασια συναρμολογήσεις foxconn. αντι για τους ηδη δισεκατομμυριούχους μεγαλομετόχους..

Last edited:
Re: Απάντηση: Apple event @ 23-10-2012

Δεν υπάρχει ανθρωπος που να μην συμφωνει με τον Σύριο για το mac mini :p

Εγω θα ηθελα να διαφωνησω....
αλλα δεν βρισκω τον λογο.. αν μπορει καποιος ας βοηθησει.. :p

δε ταυτιζομαι με την Apple σε ολα....

απλα μ αρεσει να κοιταω μπροστα και να μην φοβαμαι τις αλλαγες.

Επισης μ αρεσει να επικροτω τη πρωτοπορια, το ρισκο και το οραμα.
Αυτα τα εχει σε μεγαλο βαθμο η apple, γι αυτο δε δισταζω (οποτε μπορω) να αγοραζω τα προιοντα της.

Δεν θεωρησα ποτε το cd-dvd-bluray ενα προιον με μελλον και αυτο αποδυκνειεται ηδη.
Σχεδον κανεις δεν αγοραζει πλεον cd-dvd , ουτε και bluray.
Οι περισσοτεροι απο εδω μεσα που ασχολουνται (μαζι κι εγω) με HTPC , εχουμε προ πολλου αφησει στην ακρη τα δισκακια και ασχολουμαστε μονο με digital content.
Αυτο θα μπορουσε καλλιστα να βγαινει και σε digital media (ηδη η Apple εχει 1080p media σε πολυ καλη ποιοτητα).

Υπαρχουν πολλα παραδειγματα στα οποια συμφωνω (οπως και αλλα που διαφωνω).

Φυσικα και θα ηθελα ενα προιον φτηνο και με τα καλυτερα "υλικα" και specs... αλλα αυτο απλα δε γινεται.

Οτι πληρωσεις παιρνεις... ειτε specs, ειτε σχεδιαση , ειτε ποιοτητα κατασκευης κλπ

Ολα μαζι και φτηνα , αδυνατον.

δε ταυτιζομαι με την Apple σε ολα....

απλα μ αρεσει να κοιταω μπροστα και να μην φοβαμαι τις αλλαγες.

Επισης μ αρεσει να επικροτω τη πρωτοπορια, το ρισκο και το οραμα.
Αυτα τα εχει σε μεγαλο βαθμο η apple, γι αυτο δε δισταζω (οποτε μπορω) να αγοραζω τα προιοντα της.
.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το όραμα είναι τα κέρδη και προφανώς όχι ο καταναλωτής.. Γιατί άμα ήθελε θα μπορούσε να κάνει παρα πολλα πράγματα και να καινοτομησει πραγματικά με τόσο τεράστιο κεφάλαιο που διαθέτει..

Το λαϊκό ρητό ότι πληρώνεις παιρνεις δεν ισχύει και το γνωρίζεις..
Υπήρχαν κάτι εκδόσεις κινητών Nokia, κάτι laptop cosmio, οι τηλεοράσεις B&O, high end καλωδια και χίλια δυο παραδείγματα που αποδεικνυουν το αντιθετο.

Όσο για το bluray, DVD ακόμα καλα κρατεί τουλάχιστον στον μέσο χρήστη..
Προσωπικά εγω δεν το χρησιμοποιω αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το υποστηρίζει μιας και δεν είμαι ο casual user..

Last edited:
για μενα ισχυει... για σενα οχι.
Επειδη τυχαινει να ειμαι επαγγελαμτιας της εικονα και ηχου σε μεγαλο καναλι , σε πληροφορω οτι χωρις ΠΟΛΛΑ χρηματα, σωστη δουλεια δε γινεται.
Απο τοτε πχ που επαψαν να δινονται αρκετα χρηματα στη δουλεια μου, οι επιχειρησεις και τα καναλια εκλεισαν.

Και αν υπαρχουν καποια τετοια παραδειγματα, ειναι η εξαιρεση που κανει το κανονα.

για μενα ισχυει... για σενα οχι.
Επειδη τυχαινει να ειμαι επαγγελαμτιας της εικονα και ηχου σε μεγαλο καναλι , σε πληροφορω οτι χωρις ΠΟΛΛΑ χρηματα, σωστη δουλεια δε γινεται.
Απο τοτε πχ που επαψαν να δινονται αρκετα χρηματα στη δουλεια μου, οι επιχειρησεις και τα καναλια εκλεισαν.

Και αν υπαρχουν καποια τετοια παραδειγματα, ειναι η εξαιρεση που κανει το κανονα.

Τυγχάνει να είμαι και εγω στον ίδιο κλάδο, και κανονικα θα έπρεπε να υποστηρίζω αυτο που λες αλλα δυστυχώς η αλήθεια είναι άλλη. Η επιχειρήσεις δεν έκλεισαν διότι δεν έδιναν πολλα χρήματα αλλα λόγω κακής διαχειρησης, μικρου καταναλωτικού κοινού και λανθασμένα πρότυπα/στόχοι. Σε εποχές κρίσης οι πρώτοι τομείς που καταρρέουν, είναι η έμμεσα ή άμεσα καλλιτεχνικοί, και ανάπτυξη έχουν οι πρωτογενέις.

Last edited:
ακριβα αρκετα!νομιζα οτι θα είναι φτηνότερα.Στην Ελλάδα αυτη τη στιγμή 1900 ευρώ για 13'' υπολογιστή ειναι πάρα πολλά.μένω στο μακμινι μου!Αμα είμαστε Αμερική ή πέρναμε 1500 ευρω μισθό, όπως θα έπρεπε, τότε το αγοράζεις.