Apple Event - 9 Σεπ. (iPhone 17)

Status
Not open for further replies.
Ωπ, ωπ, τι έχουμε εδώ;

Δεν θα αγόραζα ποτέ τηλέφωνο χωρίς φυσική sim .
Στο εξωτερικό που πήγα και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω esim ως δεύτερη για data δεν μπορώ να πω ότι ήταν και ότι πιο πρακτικό στο σεταρισμα. Επίσης αν δεν είχα την πρώτη φυσική κάρτα ήδη ενεργή να μου δίνει δεδομένα δεν θα γινόταν ποτέ η ενεργοποίηση της esim όσο ήμουν στον δρόμο χωρίς λλη πηγη ίντερνετ.

Δεν θα αγόραζα ποτέ τηλέφωνο χωρίς φυσική sim .
Στο εξωτερικό που πήγα και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω esim ως δεύτερη για data δεν μπορώ να πω ότι ήταν και ότι πιο πρακτικό στο σεταρισμα. Επίσης αν δεν είχα την πρώτη φυσική κάρτα ήδη ενεργή να μου δίνει δεδομένα δεν θα γινόταν ποτέ η ενεργοποίηση της esim όσο ήμουν στον δρόμο χωρίς λλη πηγη ίντερνετ.
Προς τα εκει πάει το θέμα όμως, σε λίγα χρόνια δεν θα βρίσκεις τηλέφωνο με φυσική sim.

Ωπ, ωπ, τι έχουμε εδώ;

Αυτο ειναι θετικό.
Η φυσική sim μπορεί κάλλιστα να πάψει να λειτουργεί λόγω φθαρμενων επαφών λ.χ.

• Like
Reactions: evanfotis
Και αν για κάποιο λόγο πάθει ζημιά η συσκευή μένεις χωρίς αριθμό καθώς δεν μπορείς να μεταφέρεις την sim άμεσα σε άλλη συσκευή

Αφενός οι σύγχρονες συσκευές έχουν πολύ μικρό failure rate, αφετέρου, ακόμη και να πάθει κάτι η συσκευή, το να κάνεις generate νέα e-sim μπορεί να είναι ένα κλικ μακριά, στη σελίδα του παρόχου.

Το ότι δεν έχει απαραίτητα υλοποιηθεί σωστά από την πλευρά των παρόχων δεν σημαίνει πως έχει πρόβλημα το μέσο.

Αφενός οι σύγχρονες συσκευές έχουν πολύ μικρό failure rate, αφετέρου, ακόμη και να πάθει κάτι η συσκευή, το να κάνεις generate νέα e-sim μπορεί να είναι ένα κλικ μακριά, στη σελίδα του παρόχου.

Το ότι δεν έχει απαραίτητα υλοποιηθεί σωστά από την πλευρά των παρόχων δεν σημαίνει πως έχει πρόβλημα το μέσο.
Έχει από την στιγμή που χρειάζεται κάποιο τρίτο μέσο για να ενεργοποιηθεί. Εγώ την ενεργοποίησα πριν περάσω τα σύνορα με τα data από την άλλη μου sim . Αν ήταν η μοναδική μου μπορεί να ήμουν και 3 ώρες χωρίς data μέχρι να βρω wifi σε ξενοδοχείο.
Είναι ανούσιο να χρειάζεσαι internet για κάτι που έχεις απλά και εύκολα τώρα με μια φυσική sim που μπορεί να την βγάζεις 1 φορά το χρόνο για να αλλάξεις συσκευή... Στο μέγεθος δε που έχει φτάσει ειναι αστεία δικαιολογία περί χώρου .

Εδώ μάλλον έχουμε ένα παρέδωσε της apple με τους αμερικανικους παροχους που την στήριξαν και τώρα θέλουν να μην έχουν το κόστος της φυσικής sim. Με την δύναμη της apple .

Last edited:
  • Like
Reactions: chocbhed
Το να βρεθείς 3 ώρες χωρίς data, μπροστά στο να βρεθείς για μέρες χωρίς data και τηλέφωνο έστω πως πάθει κάτι η φυσική sim, είναι αμελητέο.
Ακόμη και solo για δουλειά να ταξιδεύεις χωρίς laptop/tablet, τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν business center, πρόσβαση σε pc θα έχεις.

Είναι αντίστοιχες δικαιολογίες της circuit switched τηλεφωνίας vs voip. Πάντα γίνεται ο γνωστός κύκλος, η τεχνολογία προχωράει και οι "αμφιβολίες" εκλείπουν.

Το να βρεθείς 3 ώρες χωρίς data, μπροστά στο να βρεθείς για μέρες χωρίς data και τηλέφωνο έστω πως πάθει κάτι η φυσική sim, είναι αμελητέο.
Ακόμη και solo για δουλειά να ταξιδεύεις χωρίς laptop/tablet, τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν business center, πρόσβαση σε pc θα έχεις.

Είναι αντίστοιχες δικαιολογίες της circuit switched τηλεφωνίας vs voip. Πάντα γίνεται ο γνωστός κύκλος, η τεχνολογία προχωράει και οι "αμφιβολίες" εκλείπουν.

Χρησιμοποιώ κινητό από το 1996 και δεν έχει βγάλει σφάλμα καμία sim χωρίς λόγο. Μάλιστα έχω την ίδια sim εδώ και 10 χρόνια.

Πρόσβαση σε pc θα είχα σε τρεις ώρες και χωρίς άλλο μέσω τηλεφωνίας σε χώρα που δεν υποστηρίζει roaming . Δηλαδή θα έπρεπε να έχω δεύτερη sim ενεργή για να ενεργοποιήσω στο δρόμο πριν τα σύνορα την esim ή να το είχα κάνει από το σπίτι μου πριν φύγω. Μάντεψε τι ήταν πιο πρακτικό...

Ο χώρος είναι αστεία δικαιολογία όπως επίσης και η αδιαβροχοποιηση . Η Sony έχει ακόμη jack και καρτες μνήμης σε συσκευές της και έχουν τις καλύτερες αδιαβροχοποιησεις . Όλα γίνονται για το κέρδος και οχι για την ευκολία μας .

ΥΓ ακόμη με ενοχλεί που η συσκευή μου δεν παίρνει κάρτα μνήμης.

Και για αυτόν τον λόγο θα βρίσκεις υλοποιήσεις με physical sim για αρκετά ακόμη χρόνια, όπως βρίσκεις και headphone jack με FM, όπως βρίσκεις και SD.

Αυτό δεν αναιρεί πως οι υλοποιήσεις που αντικατέστησαν όλα αυτά που αναφέρεις, οδήγησαν σε quality of life improvements. Οι δε SD κάρτες είναι από άλλη εποχή. Μια των 300MB/s 128GB κοστίζει 100-130€ και η διαφορά του 128 -> 256 μοντέλου στα iphone είναι 150€, για να πάρεις 10 φορές ταχύτερο storage από τη γρηγορότερη SD και αναλογική αύξηση στο TBW rating του flash storage της συσκευής.

Εν τέλει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις iphone -που είναι και το θέμα μας, ή προϊόν όποιας άλλη εταιρίας που να μη πληροί τις απαιτήσεις σου.

• Like
Reactions: jig and takisot
Και για αυτόν τον λόγο θα βρίσκεις υλοποιήσεις με physical sim για αρκετά ακόμη χρόνια, όπως βρίσκεις και headphone jack με FM, όπως βρίσκεις και SD.

Αυτό δεν αναιρεί πως οι υλοποιήσεις που αντικατέστησαν όλα αυτά που αναφέρεις, οδήγησαν σε quality of life improvements. Οι δε SD κάρτες είναι από άλλη εποχή. Μια των 300MB/s 128GB κοστίζει 100-130€ και η διαφορά του 128 -> 256 μοντέλου στα iphone είναι 150€, για να πάρεις 10 φορές ταχύτερο storage από τη γρηγορότερη SD και αναλογική αύξηση στο TBW rating του flash storage της συσκευής.

Εν τέλει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις iphone -που είναι και το θέμα μας, ή προϊόν όποιας άλλη εταιρίας που να μη πληροί τις απαιτήσεις σου.
Μα δεν είναι θέμα ταχύτητας στις SD. Είναι ανούσιο να μου λες για ταχυτητες όταν θέλω ένα μέσο που αφαιρείται και αντικαθιστάς σε δευτερόλεπτα. Πιο γρήγορα "αδειάζω " το τηλέφωνο με SD πάρα με την γρήγορη εσωτερική του iphone έτσι κι αλλιώς. Αν δεν είχαν νόημα θα είχαν καταργηθεί και από τις φωτογραφικες...

Αυτό που περιγράφεις προφανώς δεν το έχεις κάνει ποτέ.
Γρήγορο flash storage + usb c 3.2 που έχουν οι νέες συσκευές δίνουν συντριπτικά μεγαλύτερα transfer speeds από οποιοδήποτε combo SD card/reader.

• Like
Reactions: jig and takisot
Οι φυσικές SIM , έχουν σίγουρα μικρότερο βαθμό failure από τις ηλεκτρονικές καθώς δεν επηρεάζονται από το software της συσκευής . Επισης το πιο βασικό είναι ότι τις μεταφέρεις ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ και ΑΜΕΣΑ.

Αν πεθανει πχ το κινητό ενώ είμαι σε ταξίδι με eSIM απλά την έκατσα.

Την φυσική sim με adaptor τη βάζω και σε κινητό 20ετιας.

Δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα για την κατάργηση τους , ειλικρινά!

Last edited:
Αυτό που περιγράφεις προφανώς δεν το έχεις κάνει ποτέ.
Γρήγορο flash storage + usb c 3.2 που έχουν οι νέες συσκευές δίνουν συντριπτικά μεγαλύτερα transfer speeds από οποιοδήποτε combo SD card/reader.
Δεν κατάλαβες. Μπορώ να αφήσω την SD να αδειάζει όσο εγώ έχω βάλει αλλη SD και παίρνω το τηλέφωνο και φεύγω. Αυτό ειναι πιο γρήγορο από κάθε εσωτερική μνήμη. Αλλαγή SD πόσα sec λες να παίρνει ;...
Πάντα αυτό έκανα είτε τηλέφωνο είτε φωτογραφική...

Και στο θέμα μας το ίδιο ισχύει και για τις φυσικές sim .

Last edited:
Οι φυσικές SIM , έχουν σίγουρα μικρότερο βαθμό failure από τις ηλεκτρονικές καθώς δεν επηρεάζονται από το software της συσκευής . Επισης το πιο βασικό είναι ότι τις μεταφέρεις ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ και ΑΜΕΣΑ.

Η απλά ενεργοποιείς την eSIM σου στο νέο σου smartphone σε δευτερόλεπτα (εφόσον φυσικά ο πάροχος δεν είναι η Cosmote ).

Φέτος είναι η χρονιά μου για αναβάθμιση συσκευής και πραγματικά δεν το πιστεύω

Μέχρι πέρυσι λέγαμε κρίμα που χάνεται η ομορφιά της συσκευής μέσα στις θήκες και τώρα θα ντρέπεσαι να το βγάλεις από τη θήκη.

Το πιο άσχημο iPhone ever.

Η απλά ενεργοποιείς την eSIM σου στο νέο σου smartphone σε δευτερόλεπτα (εφόσον φυσικά ο πάροχος δεν είναι η Cosmote ).

Εχεις βάλει ήδη 4 προϋποθέσεις σε μια πρόταση.

Να έχω δεύτερο τηλέφωνο με υποστήριξη eSIM μαζί μου , να έχω Internet , να μην είναι εταιρικό το νούμερο , να μην έχω Cosmote.

Να μου λείπει.

• Like
Reactions: chocbhed

Στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια που τα iphone δεν έχουν φυσική SIM ενώ έχουν ταυτόχρονα το μεγαλύτερο penetration στην αγορά, τέτοιες συμφορές δεν τους έχουν βρεί.

Και δεν τους έχουν βρεί, επειδή δεν υφίστανται.
Εάν πεθάνει το κινητό σου ενώ είσαι σε ταξίδι, δεν έχεις στη βαλίτσα σου κινητό 20ετίας just in case. Θα μπείς σε ένα κατάστημα να αγοράσεις ένα νέο. Στο κατάστημα που θα μπείς, με το κινητό χωρίς sim συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο wifi, συνδέεσαι στο site/app του παρόχου και αιτείσαι μια νέα esim. Την εγκαθιστάς άμεσα και έχεις κινητό.

Αντιθέτως, επειδή το να πεθάνει η συσκευή είναι σπάνιο, μια πιθανή περίπτωση που την έχω δεί με τα μάτια μου είναι να περπατάς αμέριμνος στο Λονδίνο και να έρθει κάποιος με ένα ηλεκτρικό πατίνι και να σου πάρει το κινητό από το χέρι. Εκεί ψάξε να βρείς την φυσική sim.

Δεν κατάλαβες. Μπορώ να αφήσω την SD να αδειάζει όσο εγώ έχω βάλει αλλη SD και παίρνω το τηλέφωνο και φεύγω. Αυτό ειναι πιο γρήγορο από κάθε εσωτερική μνήμη. Αλλαγή SD πόσα sec λες να παίρνει ;...
Πάντα αυτό έκανα είτε τηλέφωνο είτε φωτογραφική...

Και στο θέμα μας το ίδιο ισχύει και για τις φυσικές sim .

Εάν έχεις τέτοιο workflow, δεν το κάνεις με το κινητό αλλά με μια Sony FX. Εάν σου τύχει μια φορά παραταύτα να πρέπει να τραβήξεις μισό TB, τα τελευταία χρόνια υποστηρίζεται και απευθείας εγγραφή από τη συσκευή σε εξωτερικό SSD.

Φέτος είναι η χρονιά μου για αναβάθμιση συσκευής και πραγματικά δεν το πιστεύω

Μέχρι πέρυσι λέγαμε κρίμα που χάνεται η ομορφιά της συσκευής μέσα στις θήκες και τώρα θα ντρέπεσαι να το βγάλεις από τη θήκη.

Το πιο άσχημο iPhone ever.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Αψυχολόγητο το design της πλάτης, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Steve…

Και φυσικά υπάρχουν λόγοι που στρεφόμαστε προς eSIM και δεν είναι τα φράγκα. Είναι το χαμηλό failure rate, η δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης των δυνατοτήτων της sim, είναι η καλύτερη στεγανοποίηση αλλά και λόγοι ασφάλειας, πχ αν σου κλέψει κάποιος το κινητό, δεν μπορεί να αφαιρέσει τη sim οπότε είναι ευκολότερο να κάνεις track down τη συσκευή αφού θα παραμένει συνδεδεμένη στο internet.

• Like
Reactions: evanfotis and jig
Status
Not open for further replies.