Apple Event - 9 Σεπ. (iPhone 17)

Status
Not open for further replies.
Στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια που τα iphone δεν έχουν φυσική SIM ενώ έχουν ταυτόχρονα το μεγαλύτερο penetration στην αγορά, τέτοιες συμφορές δεν τους έχουν βρεί.
Γιατι ο μέσος Αμερικανός δεν πάει σε άλλη χώρα ίσως σε όλη του τη ζωή. Για αυτό δεν υφίστανται... Συγγενείς μας από το Σικαγο παντως έχουν ελληνικά καρτοκινητα για οταν έρχονται Ελλάδα.

Εάν έχεις τέτοιο workflow, δεν το κάνεις με το κινητό αλλά με μια Sony FX. Εάν σου τύχει μια φορά παραταύτα να πρέπει να τραβήξεις μισό TB, τα τελευταία χρόνια υποστηρίζεται και απευθείας εγγραφή από τη συσκευή σε εξωτερικό SSD.
Δεν έχω τέτοιο workflow αδειάζω την συσκευή μου 1 φορά τον χρόνο (256 giga από τα οποία τα 150 είναι φωτο/βίντεο) . Και πλέον με την συσκευή μου να μην έχει SD απλά περιμένω να αδειάσει μπροστά στο pc κάτι που δεν έκανα με τις προηγούμενες μου.

Στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια που τα iphone δεν έχουν φυσική SIM ενώ έχουν ταυτόχρονα το μεγαλύτερο penetration στην αγορά, τέτοιες συμφορές δεν τους έχουν βρεί.

Και δεν τους έχουν βρεί, επειδή δεν υφίστανται.
Εάν πεθάνει το κινητό σου ενώ είσαι σε ταξίδι, δεν έχεις στη βαλίτσα σου κινητό 20ετίας just in case. Θα μπείς σε ένα κατάστημα να αγοράσεις ένα νέο. Στο κατάστημα που θα μπείς, με το κινητό χωρίς sim συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο wifi, συνδέεσαι στο site/app του παρόχου και αιτείσαι μια νέα esim. Την εγκαθιστάς άμεσα και έχεις κινητό.

Αντιθέτως, επειδή το να πεθάνει η συσκευή είναι σπάνιο, μια πιθανή περίπτωση που την έχω δεί με τα μάτια μου είναι να περπατάς αμέριμνος στο Λονδίνο και να έρθει κάποιος με ένα ηλεκτρικό πατίνι και να σου πάρει το κινητό από το χέρι. Εκεί ψάξε να βρείς την φυσική sim.

Εάν έχεις τέτοιο workflow, δεν το κάνεις με το κινητό αλλά με μια Sony FX. Εάν σου τύχει μια φορά παραταύτα να πρέπει να τραβήξεις μισό TB, τα τελευταία χρόνια υποστηρίζεται και απευθείας εγγραφή από τη συσκευή σε εξωτερικό SSD.

Νο.1 δίκτυο στις ΗΠΑ είναι η Verizon.

Υπάρχει ειδική έκδοση iPhone VERIZON με διαφορές στις μπάντες του 5G και όχι μόνο και όχι δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις.

Πχ τα iPhone που πωλούνται στην Ευρώπη δεν υποστηρίζουν mmWave 5G.

Αλλά σιγά , θα πάει σε ένα Apple Store να σκάσει 2000$ ενώ μπορεί να έχει επιδότηση , ασφάλιση για να πάρει μια συσκευή που δεν θα είναι και πλήρως συμβατή με το δίκτυο του. Ασε το κομμάτι της εγγύησης.

Οταν είμαι ταξίδι έχω μια δεύτερη συσκευή μαζί μου για back up και όχι δεν είναι υποχρεωτικό να υποστηρίζει eSIM καθώς έχω ήδη 2 sim στο iPhone (Ελληνική eSIM + Αγγλική physical).

Ουτε σε επαγγελματικά ταξίδια σε τρίτες χώρες είναι το πιο εύκολο να πληρώνεις σε συνάλλαγμα και να αναζητείς συμβατές συσκευές ενώ μπορείς έχοντας τη φυσική SIM να κάνεις τη ΔΟΥΛΕΙΑ σου με οποιαδήποτε συσκευή.

Τώρα σοβαρά επιχειρηματολογούμε επί της κατάργησης της φυσικής SIM;

Last edited:
Και φυσικά υπάρχουν λόγοι που στρεφόμαστε προς eSIM και δεν είναι τα φράγκα. Είναι το χαμηλό failure rate, η δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης των δυνατοτήτων της sim, είναι η καλύτερη στεγανοποίηση αλλά και λόγοι ασφάλειας, πχ αν σου κλέψει κάποιος το κινητό, δεν μπορεί να αφαιρέσει τη sim οπότε είναι ευκολότερο να κάνεις track down τη συσκευή αφού θα παραμένει συνδεδεμένη στο internet.

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις.

Σε Cosmote έχω esim και όταν θέλησα να ενεργοποιήσω την υπηρεσία 5G advanced την οποία και υποστηρίζει η συσκευή μου (iPhone 15 Pro Max) με ενημέρωσαν ότι λέει έχω ΠΑΛΙΑ eSIM και πρέπει να πάω να την αλλάξω με καινούργια.

Attachments

• IMG_9292.jpeg
    IMG_9292.jpeg
    131.2 KB · Views: 23
Έγραψα πιο πάνω ΕΚΤΟΣ Cosmote. Γιατί η Cosmote για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν επιτρέπει να γίνεται η αντικατάσταση eSIM ψηφιακά και απαιτεί εμπλοκή καταστημάτων/customer support. Αυτό που εννοούσα ήταν πως δεν χρειάζεται να βγάλεις μια sim και να σου δώσει ο πάροχος μια καινούργια αν χρειάζεται ανανέωση ή χαλάσει (μου έχει συμβεί) αλλά κάνεις τη διαδικασία online.

Εγώ εξαιτίας της @:%#*@ που δέρνει την Cosmote, ενώ είχα το ελληνικό μου κινητό σε eSIM και ήμουν μια χαρά, αναγκάστηκα να το ξαναγυρίσω σε φυσική γιατί κάθε φορά που άλλαζα κινητό με βάζαν να "πάω σε κατάστημα Cosmote" (στις ΗΠΑ :P ) για να μεταφέρω την eSIM. Που φυσικά στο κανονικό μου δίκτυο γινόταν on the fly από το παλιό στο καινούριο iPhone.

Το μόνο επιχείρημα κατά της eSIM είναι οι "ελληνικές ιδιαιτερότητες", όπως η παραπάνω. Όμως ας προχωράμε μπροστά, γιατί μόνο έτσι θα τις πιέσουμε να αλλάξουν.

Η μεγάλη μέρα έφτασε.
Πάντως ότι και να λέμε οι Haters ήδη γέμισαν τα Marketplace με αγγελίες μήλων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες αγορές.

Η μεγάλη μέρα έφτασε.
Πάντως ότι και να λέμε οι Haters ήδη γέμισαν τα Marketplace με αγγελίες μήλων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες αγορές.
Ε καλά όλα έχουν διαρρεύσει, πλέον δεν κρατιέται τίποτα μυστικό, θα δω την παρουσίαση φυσικά μήπως και σκάσει καμία έκπληξη ή μάθουμε τίποτα που δεν έχει διαρρεύσει, άλλα κρατάω μικρό καλάθι.

• Like
Reactions: tiniakos
Ε καλά όλα έχουν διαρρεύσει, πλέον δεν κρατιέται τίποτα μυστικό, θα δω την παρουσίαση φυσικά μήπως και σκάσει καμία έκπληξη ή μάθουμε τίποτα που δεν έχει διαρρεύσει, άλλα κρατάω μικρό καλάθι.

Τι ώρα είναι ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η μεγάλη μέρα έφτασε.
Εγω εχω ηδη 2 υποψηφίους αγοραστες, αν αποφασίσω να το δώσω. Θελω πραγματικά να δω πως θα προσπαθήσουν να χρυσώσουν το χάπι της αθλιας σχεδιαστικά πίσω πλευράς...

Εγω εχω ηδη 2 υποψηφίους αγοραστες, αν αποφασίσω να το δώσω. Θελω πραγματικά να δω πως θα προσπαθήσουν να χρυσώσουν το χάπι της αθλιας σχεδιαστικά πίσω πλευράς...
Είναι άθλιο από πίσω, άλλα προσωπικά θα το πάρω, απλά όχι άμεσα, μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες όμως σχεδόν σίγουρα.

Αυτο, που χάνετε 1-2 ώρες από τη ζωή σας για να βλέπετε 1 τεράστια γλοιώδη διαφήμιση, με ξεπερνά 😋

Αυτο, που χάνετε 1-2 ώρες από τη ζωή σας για να βλέπετε 1 τεράστια γλοιώδη διαφήμιση, με ξεπερνά 😋
Ε καλά δεν κάθομαι και φανατικά μπροστά στην οθόνη, θα κάνω λίγο δουλίτσα στον υπολογιστή και θα την έχω δίπλα σε δεύτερη οθόνη στο ipad Και θα ρίχνοντας ματιές αν δείξει κάτι ενδιαφέρον.

Αυτο, που χάνετε 1-2 ώρες από τη ζωή σας για να βλέπετε 1 τεράστια γλοιώδη διαφήμιση, με ξεπερνά

Σωστά, θα μπορούσαμε να αξιοποιούσαμε εποικοδομητικά την ώρα μας, φτιάχνοντας LEGO.

Σωστά, θα μπορούσαμε να αξιοποιούσαμε εποικοδομητικά την ώρα μας, φτιάχνοντας LEGO.
Eπ λίγα για τα Lego, θες να ανεβάσω φώτος με τα Lego μου να γεμίσω το νημα???χαχα

• Like
Reactions: songless_bird
Status
Not open for further replies.