Apple Event - 9 Σεπ. (iPhone 18)

Είναι μεγάλο, και το Fold της Samsung που το είχα δει ήταν υπερβολικά μεγάλο και άβολο. Αν βάλεις στην εξίσωση ότι είναι και πανάκριβο και οι κάμερες είναι μέτριες έδεσε το γλυκό....κινητό για πολύ συγκεκριμένο κοινό. Στα χρήματα που κάνει προτιμώ να πάρω ένα Iphone 18pro ή 18pro max, και ότι περισσέψει να τα δώσω για ένα Ipad.

Το τρέχον Fold είναι αισθητά πιο στενό από το τρέχον S26 Ultra (περίπου 5 χιλιοστά), και το S26 Ultra είναι μια χαρά σε διαστάσεις.

Για το απλο fold λέω (αυτό ειναι το συγκρίσιμο μοντέλο), όχι το Ultra

Μάλλον το αντίθετο, λες για το Ultra, εγώ λέω για το απλό.

Το σχήμα του Ultra δεν μου αρέσει καθόλου, είναι το ίδιο λάθος με του Duo.

Και οι δύο εταιρείες λέω ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Μάλλον το αντίθετο, λες για το Ultra, εγώ λέω για το απλό.

Το σχήμα του Ultra δεν μου αρέσει καθόλου, είναι το ίδιο λάθος με του Duo.

Και οι δύο εταιρείες λέω ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση.
Τα έχεις μπερδέψει. Η samsung έχει fold ULTRA 8 και απλό fold 8 .

Η σύγκριση γίνεται με το απλό fold 8 .

cd81a3239dafc87e18e443275e54145d.jpg

Αλλη χρηση, όμως...

Εγω πχ φετος το καλοκαίρι δουλευα σχεδον συνεχεια με το κινητο.

Το Duo θα ηταν τέλειο.

Αλλα βεβαια, εκτός της τιμής, φοβάμαι ότι δεν θα μου έφτανε η μπαταρία.
Αν δουλεύεις πολύ από το κινητό, θα μπορούσες ίσως να έχεις ένα Ipad Mini ή ένα Macbook μαζί σου. Π.Χ. Επειδή και εμένα μου συμβαίνουν έκτακτα στις διακοπές, έχω πάντα στο Back Pack μου μέσα το Ipad pro 13 ιντσών, το βγάζω κάνω την δουλειά μου και το ξαναβάζω μέσα....ε για κανένα απλό email το κάνω από το κινητό και είμαι μια χαρά....οι All in one λύσεις ναι μεν σου δίνουν πολλές δυνατότητες, άλλα όλα τελικά τα κάνουν μέτρια. Το Duo Και δύσκολο είναι σαν κινητό, ούτε καλές κάμερες έχει, και ακριβό είναι και δεν έχεις και την άνεση μιας μεγάλης οθόνης όπως σε ένα Tablet..

το κακο ειναι οτι παντα κρινουμε βαση των δικων μας αναγκων... δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο.
Ειχα κι εγω αμφιβολιες για τα fold, τα ειχα δοκιμασει παλιοτερα και δεν μου αρεσαν καθολου.

Τωρα ομως αλλαξαν αρκετα πραγματα, κι εχω ενα zfold samsung , για διαφορους λογους.
Εχω επισης αντικαταστησει και το Ipad μ αυτο σε μεγαλο βαθμο.
Ο μονος λογος που κραταω ακομα το ipad ειναι για επαγγελματικους λογους , η διασυνδεση που εχει με το Davinci resolve και δεν υπαρχει με κινητο ή αλλο ταμπλετ android.

Κατι που δεν ειναι καλο για μας αυτη τη στιγμη, μπορει να ειναι για καποιον αλλο ή καποια αλλη στιγμη και για μας...οποτε καλως εκανε κι αβγαλε ενα τετοιο τηλεφωνο, καποιοι θα βολευτουν μ αυτο.

αλλωστε υπαρχουν και ταυπολοιπα γι αυτους που θελουν κατι πιο συμβατικο.

η apple φέρθηκε εξυπνα , περιμενε 7 χρονια να κανουν οι αλλοι το R&D
να διορθώνουν λαθη τους , να εξελίσσουν τη κατηγορία fold
και τωρα παρουσιασε το δικό της ,
με τιμή apple (+300 απο το Samsung fold 8 , +100 απο το fold 8 ultra)

είναι το τέλειο fold που θα μπορουσε να παρουσιάσει ?
σιγουρα όχι
θα μπορουσε να το κανει καλυτερο
σιγουρα ναι
αλλα μάλλον κρατα κρυμμένους ασους για τις επομενες γενιές
και αν πιασει (που θα πιασει) του χρόνου θα έχουμε και το duo max

Αν δουλεύεις πολύ από το κινητό, θα μπορούσες ίσως να έχεις ένα Ipad Mini ή ένα Macbook μαζί σου. Π.Χ. Επειδή και εμένα μου συμβαίνουν έκτακτα στις διακοπές, έχω πάντα στο Back Pack μου μέσα το Ipad pro 13 ιντσών, το βγάζω κάνω την δουλειά μου και το ξαναβάζω μέσα....ε για κανένα απλό email το κάνω από το κινητό και είμαι μια χαρά....οι All in one λύσεις ναι μεν σου δίνουν πολλές δυνατότητες, άλλα όλα τελικά τα κάνουν μέτρια. Το Duo Και δύσκολο είναι σαν κινητό, ούτε καλές κάμερες έχει, και ακριβό είναι και δεν έχεις και την άνεση μιας μεγάλης οθόνης όπως σε ένα Tablet..
Κι εγώ κουβαλάω το iPad αλλά τελικά κατέληγα να τα κάνω σχεδόν όλα με το κινητό για προφανείς (ειδικά το καλοκαίρι) λόγους