Apple iPhone 5 32GB vs Samsung Galaxy S4 mini Duos

Άνοιξε ένα apple id από το κινητό, δεν σου ζητάει κάρτα από εκεί.

Σε γενικές γραμμές πάντα η κουβέντα στο τέλος καταλήγει κάπως έτσι.
Το κάθε λειτουργικό όπως κα ιτο κάθε κινητό, έχει και τα υπέρ του αλλά και τα κατά.
Όλα έχουν να κάνουν με την φιλοσοφία του εκάστοτε χρήστη και τις δυνατητές του αλλά και τις απαιτήσεις που έχει από το κινητό.
Όλοι συμφωνούν ότι η Apple είναι πιο κλειστή σε θέματα συνδεσιμότητας.
Τα Android δεν είναι, με ότι κινδύνους περιέχει αυτό.
Η Apple είναι έχει περιορίσει όσο μπορεί και περνά από το χέρι της τον συγχρονισμό και το που και τι μπορείς να αποθηκεύσεις/backup
Το android όχι.
Στο iphone δεν έχεις την πολυτέλεια να "μείνεις" από μπαταρία.
Μπορείς να απαρηθμίσεις χιλιάδες τέτοια. Το θέμα είναι το τι θες και πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις.
Όταν τα ζυγίσεις όλα αυτά τότε αποφασίζεις ποια "φιλοσοφία" ακολουθείς.

Και ξαναλέω, ήμουν, είμαι και θα είμαι χρήστης iphone/ipad και είμαι οπαδός της φιλοσοφίας της Apple στα mac, αλλά με κούρασε ο περιορισμός στα κινητά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iPhone 5 32GB vs Samsung Galaxy S4 mini Duos

Μα το γεγονός ότι το itunes αυτόματα παίρνει backup με το που συνδέεις οποιαδήποτε IOS συσκευή είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του failsafe! Ότι και να γινει, δεν χάνεις τα δεδομένα που υπάρχουν στην συσκευή!

Μην κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις ...
Τα εγραψα παραπάνω και σε εσένα και στον Μιχάλη (ο οποίος κατάλαβε) ...
Στα γράφουν και αλλοι ...
Δες το σαν ενα σημάδι οτι πρέπει να το δεις σφαιρικά με ανοικτό μυαλό , και οχι απλά να μας εξηγείς πως δουλεύει το itunes.

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω αλλα αυτό δες το σαν σημάδι πως πρέπει να το δεις "σφαιρικά, με ανοικτό μυαλό"..

Αν όλοι ήταν τόσο ευχαριστημένοι με την γενική φιλοσοφία του iphone και δεν είχαν πρόβλημα με την συνδεσιμότητα, για να μην πιάσω άλλους τομείς, γιατί τότε το μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων/χρηστών σπεύδουν να κάνουν jeilbreak την συσκευή τους και βλέπεις την αγωνία στα μάτια τους όταν διαβάζουν τα "νέα" από τα σχετικά φορα;

Αν όλοι ήταν τόσο ευχαριστημένοι με την γενική φιλοσοφία του iphone και δεν είχαν πρόβλημα με την συνδεσιμότητα, για να μην πιάσω άλλους τομείς, γιατί τότε το μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων/χρηστών σπεύδουν να κάνουν jeilbreak την συσκευή τους και βλέπεις την αγωνία στα μάτια τους όταν διαβάζουν τα "νέα" από τα σχετικά φορα;

Γιατί 9 στους 10 είναι "τσαμπατζήδες" και θέλουν να περάσουν πειρατικά εφαρμογές..

Οκ ας το δεχτώ.
Την μουσική που εσύ βάζεις μέσω itunes, την έχεις πληρώσει όλη; μέχρι κα ιτο τελευταίο single?

Edit:
Ή μάλλον για να μην το προσωποποιώ το θεμα, δεν είναι σωστό, πιστέυεις ότι όλη η μουσική (έστω ένα ποσοστό πάνω του 10%) που κυκλοφορεί στα iphone (non j/b) μέσω itunes, είναι αγορασμένη ή κατεβασμένη από διάφορα sites?

Last edited:
Re: Απάντηση: Apple iPhone 5 32GB vs Samsung Galaxy S4 mini Duos

Η αλήθεια είναι ότι κατά γενική παραδοχή το θέμα της συνδεσιμότητας είναι ένα πρόβλημα.
Άσε που οι περιορισμοί σε ωθούν να κάνεις Jailbreak ακόμα και αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος ......

Οκ ας το δεχτώ.
Την μουσική που εσύ βάζεις μέσω itunes, την έχεις πληρώσει όλη; μέχρι κα ιτο τελευταίο single?

Όχι βεβαια. Αλλα τις εφαρμογές τις αγοράζω πλέον οποτε δεν έχω κανένα ουσιαστικό λόγο να ασχοληθώ με jailbreak (υπήρξα και εγώ τσαμπατζής).
Άσε που για μουσική έχεις το δωρεάν itunes radio αν επιθυμείς..

iTunes radio… θύμισε μου σε από ποιά ios και μετά κυκλοφορεί; Ασε που τώρα υπάρχει και το spotify
Γιατί λοιπόν επιλέγεις να αγοράζεις τις εφαρμογές και όχι να αγοράζεις την μουσική; Για την μουσική έχει γίνει τόσο κλειστό το iphone και όχι για τις εφαρμογές.

Τσπ, μπορούμε να κάνουμε με ώρες αυτή την κουβέντα και ο καθένας να δίνει τα δικά του παραδείγματα και να τεκμηρειώνει τις απόψεις του, αλλά πάντα η αλήθεια θα είναι κάπου στην μέση.

Γιατί ρε παίδες ..... μήπως στο android apps είναι όλες οι εφαρμογές τσάμπα ?
Ίδια φιλοσοφία έχουν ως προς αυτόν το τομέα .....

Και φυσικά δεν είναι ιδιαιτερα μεμπτό πλέον να "σπας" αυτές τις λογικές .

Και στο PS4 θα έχουμε από τη άλλη ‛μάνα’ τη sony, άλλο service για μουσική.

Όλα αυτά τα κλειδώματα είναι πάντα κατά του χρήστη.

Και δεν το λέω σα τζαμπαζής.

iTunes radio… θύμισε μου σε από ποιά ios και μετά κυκλοφορεί; Ασε που τώρα υπάρχει και το spotify
Γιατί λοιπόν επιλέγεις να αγοράζεις τις εφαρμογές και όχι να αγοράζεις την μουσική; Για την μουσική έχει γίνει τόσο κλειστό το iphone και όχι για τις εφαρμογές.

Τσπ, μπορούμε να κάνουμε με ώρες αυτή την κουβέντα και ο καθένας να δίνει τα δικά του παραδείγματα και να τεκμηρειώνει τις απόψεις του, αλλά πάντα η αλήθεια θα είναι κάπου στην μέση.

Το spotify premium το πληρώνεις. Το itunes radio ήρθε με το IOS 7.
Τώρα από εκεί και πέρα, ο καθένας πορεύεται βάσει των αναγκων του..

Σωστά 5 euro το μήνα με cosmote με δωρεάν το streaming, αλλά πληρωμένα όλα τα "δικαιώματα" και δεν χρεώνεσε και bandwidth.
Με το itunes radio, χρεώνεσαι το bandwidth, σωστά;

Τελος πάντων, εγώ κλείνω εδώ το off topic

Κ στο itunes βάζεις την μουσική σου, χωρίς αυτή να έχει αγοραστεί από το itunes κ μπορείς κ την γράφεις στην συσκευή σου.
Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό.

Είναι γνωστό αυτό, απλά δεν είναι το θέμα της κουβέντας. Η μουσική μπήκε στο #45

Το θέμα που ανέφερες ήταν ότι και καλά γίνονται οι συσκευές jailbreak για απαλλαγή περιορισμών και σου απάντησε ο Τάκης ότι γίνεται για πέρασμα πειρατικών εφαρμογών, το οποίο είναι και το πιθανότερο από όλους όσους το κάνουν.

Σωστά και τον ρώτησα αν η μουσική που έχει στο κινητό του, είναι αγορασμένη ή όχι.
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αν επιλέγεις να μην είσαι "πειρατής" , κάντο παντού και όχι μόνο στις εφαρμογές. Αν κατάλαβες τι εννοώ.

Edit:
Πάντως ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών που επιλέγουν το j/b είναι για να παραμετροποιήσουν το κινητό σύμφωνα με τις ανάγκες τους και όχι μόνο για να βάλουν σπασμένες εφαρμογές, που παρεμπιπτόντως το "σπάσιμο" γίνεται και σε Android
Και φυσικά δέχομαι ότι το itunes είναι ίσως το καλύτερο πρόγραμμα διαχείρησης μουσικής (άσχετο)

Last edited:

Συγνώμη για να καταλάβω ποιο είναι το θέμα μιας και ακόμη είμαι άσχετος στο περιβάλλον του android ......

To android σαν πλατφόρμα είναι πιο ¨ελεύθερο¨ κυρίως όσον αφορά τις χρεώσεις στην διανομή του υλικού του ?
Έχει περισσότερα free ή όχι ? ειδάλλως μιλάμε για την ίδια λογική ..... και το θέμα δεν είναι τι λειτουργικό υπερτερεί πλέον αλλά κατά πόσο είναι θεμιτό το ¨σπάσιμο¨......

Και τα Android απαιτούν "ρουτάρισμα" για να περνάς custom λειτουργικά και "σπασμένα" προγράμματα.
Απλά από την "μάνα" του είναι εύκολο στην συνδεσιμότητα και στην διαχείρηση του. Μπορείς να κουμπώσεις ακόμα και memory stick για να περάσεις φωτογραφίες (παράδειγμα)

Ναι σε αυτό έχεις ένα δίκιο .....

Επίσης μια απορία .... όταν συνδέσεις το i phone sto laptop σου δίνει επιλογή μόνο για τις φωτό. Δεν μπορείς να δεις τίποτα περισσότερο μέσα στην συσκευή σου .
Αν δεν μπεις στο itunes υπάρχει τρόπος να επεξεργαστείς την μουσική σου πχ ?